Розкрито нові деталі про конструкцію Intel Core Ultra 400 та конфігурацію ядер

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Розкрито нові деталі про конструкцію Intel Core Ultra 400 та конфігурацію ядер
начебто казали, що будуть відмовлятись від енергоефективних ядер..
оснащені новим нейронним співпроцесором
я і зі старим не знаю що робити :gigi:
MessiaH
Member

Интересно что в итоге выйдет и будет ли лучше чем амд
firestarter256
Member

MessiaH
Ну судя по тому что это, улучшенная пантера в успехе не сомневаюсь
curious user
Member

Ну і хрінь :mad: . Coreultra3 з такими характеристиками мають коштувати копійки і називатися pentium, celeron :D .
waryag
Member

Zaelot: 13.04.2026 10:09начебто казали, що будуть відмовлятись від енергоефективних ядер..
Навпаки, були чутки про архітектуру на основі е-ядер. Але це стосується наступної, 400 - розвиток 200.
kompot
Junior

Zaelot: 13.04.2026 10:09 я і зі старим не знаю що робити :gigi:
використовувати для блюра заднього фону при відеозв'язку))
ronemun
Advanced Member

всього 2 канали ddr5@8000 на 16p+32e новітніх ядра ?
Не уявляю що це за HEDT такий. Тут навіть 2х144 МБ L3 не поможе, ні розгін до 10 000
Може вони враховують зарашні ціни на память - 32 ГБ в 1,5 рази дорожче за проц на 8p+16e, тож HEDT буде дешевше за 2х24 ГБ :lol:

і ще дивні Core ultra7 з 4p+4e і ultra9 на 6p+8e, тоді як там же 6p+8e це ultra5 :insane:
Alexx-wisa
Member

Була ж інфа, що наступні після цих, чи через два покоління, вже будуть без енергоефективних ядер. Тоді це розмаїття типів ядер виглядає як бетатест.
Earanak
Member

ronemun, например в софтверном рендринге типа Corona/V-Ray и тд - ПСП памяти практически никак не влияет на скорость рендера. Типа 8к рендер тяжелого экстерьера тянет ~20Гб/сек, при заполненных 150гб оперативки, это примерно уровень одноканала DDR4 в 2133Mhz. Я конечно уверен что есть софт который требует 1000500гб ПСП, но видимо далеко не все настолько чувствительно к этому в вычислениях.
1234waltz
Member

топовий чип на 52 ядра (два кристали 8P+16E, плюс 4LPE)
Склейка зі склейок. Топовий чип з чиплетної склейки 8+8 перформанс ядер та 16+16 повільних, і ще не відомо нащо 4+4 lpe на двох окремих кристалах. І на все це 2 канали пам'яті. Тут і 8000 МТ/с не врятує. Наркомани хворі.
Вангую що цей кадавр буде в багатьох задачах робити гірше за свого молодшого брата 8P+16E і 4LPE.
Sanьka
Member

Шкода що більше 8Р ядер не буде
Цікаво б було 12Р Інтел проти чіплета 12 АМД
waryag
Member

ronemun: 13.04.2026 10:36всього 2 канали ddr5@8000 на 16p+32e новітніх ядра ?
Це менйстрим. Хочеш більше - плати за ХЕДТ.
ronemun: 13.04.2026 10:36і ще дивні Core ultra7 з 4p+4e і ultra9 на 6p+8e, тоді як там же 6p+8e це ultra5 :insane:
Це ж мобільні процесори? Мабуть, там і інтеграшка хороша.
KimRomik
Member

і новий роз’єм LGA1954
:facepalm:
dfcz
Member

KimRomik: 13.04.2026 11:20
і новий роз’єм LGA1954
Купи материнскую плату!
Материнская плата сама себя не купит!
С каждым новым поколением я покупаю новую материнскую плату!
Зачем мне экономить, только нищуки сидят на одной плате несколько поколений процессоров!
Я успешный и талантливый вайбкодер-погромист зарабатываю three hundred bucks за день, у меня нет времени разбираться в этих ваших АМД, 3д кэшах и таймингах памяти, я просто покупаю новую материнскую плату!
14900KS деградировал от переразгона, пора покупать новую материнскую плату! И процессор!
Conqistador
Member

Назад взад, ай3 2 ядра, ай5 4 ядра
Hiden
Member

KimRomik: 13.04.2026 11:20
і новий роз’єм LGA1954
пусть уже штеуд выпускает каждый год LGA 2026, 2027, 2028 и тд...
что бы не путаться :gigi:
vmsolver
Member

Отличная новость, но те кто уже собрал ПК, как бы говорят - да можете уже не спешить ))

Наверное цены на процессоры с bLLC обрушивать обе конторы не будут, АМД их удачно продаёт, цена кеша почти как у всего 8-ядерника.
zalizo_org
Member

Ну що, відвертий іспанський сором віід Intel з їхнім геніальним маркетингом. Nova Lake це просто якийсь сюр. Їм там остаточно поплавило мізки на шринкфляції.
Core Ultra 7 з 4-ма P-ядрами? А, та? У 2026му році впарювати нам конфіг рівня Alder Lake i3 під виглядом і7 це треба мати сталеві нерви (або бути супер наївним). LP ядра на окремому кристалі. Ясно що будуть малювати красиві цифри загальної кількості ядер, але ми ж розуміємо, що для ігор ці 4 каліки по суті пшик через шалені затримки. Так що подумки їх відразу можна мінусувати. Core Ultra 3 на 2-х ядрах. Це взагалі законно? Впевненим широким кроком повертаємося до Pentium. як вони за цей кулькулятор заламають прайс вище $150, то конкуренція з AMD закінчиться не почавшись.
Топи та Core Ultra X поряд з 52 ядрами матимуть кеш BLLC (типу відповідь на X3D), але є стійке відчуття, що це буде продукт для інтузізістів за ціною ракети петріот.
Якщо відверто, можна подумки ренеймнути всі процесори і тоді все більш менш складається. Ті 2 багатоядерні топи - і9, те що було і9 = і7, а те що було і7 = і5

Update
Може їхній план в тому щоб проци назвати на градацію вище, але ціни дати типу як мали б бути на процесори з правильним маркуванням. Інших раціональних пояснень в мене нема.
Sanьka
Member

Думаю багато хто б хотів конфігурацію
12Р + 4ЛПЄ :rotate:
(12+0+4)
vmsolver
Member

zalizo_org: 13.04.2026 13:28Інших раціональних пояснень в мене нема.
В табличке видно, что 4-ядерный (формула 4+8+4 = 16 ядер) i7 это урезанная по ТДП 65 Вт версия, обычный i7 (8+12+4 = 24) 125 Вт, этим и объясняется. 65 Вт i7 и i5 отличаются четырьмя e-ядрами.

Core Ultra X это HEDT версии, я думаю там легко будет $1k+. Зен6 обещает 24 ядра в топовой модели, а тут в два раза выше, это будут монетизировать.
Ответить