Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Z440_User
Member

Можна і такі як у мене
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/akusti ... #786354882
Hotspur
Member

а не дорого за них ?
QFlash
Member

Ні, категорично, хмарочоси не моє.
Обираю класику.
Амфітончика краще візьму в хорошому стані.
Доопрацювати можна, якось. Так шо якось так.
Scoffer
Member

Hotspur: 12.04.2026 23:51а підвіси я б міняв
Наче це так просто, відрутив болта, замінив, прикрутив на місце. Окрім того що там намертво вклеєно все, підвіси мають доволі конкретну жорсткість, від якої залежить параметри динаміка і зрештою конструкція АС. А то шо підвіс пролежав неюзаним 40 років в шафці не значить що він новий і зберіг початкові параметри.
MSiAventador
Member

1978 рік

{вихожу з чату поки не захворів на некрофілію} :laugh:
Scoffer
Member

Взагалі всі старі динаміки і АС - хламидло за замовчуванням. У мене наприклад є десь в загашнику елітні філіпси динаміки, рази в півтора старші за мене. Типу нові, ніде не стояли. З однієї сторони рука не підіймаєтсья їх викинути, з іншої я років 10 тому міряв їхні тілі-смоли і там таке біс знає що що їх можна приліпити хіба що в совкову радіолу.
QFlash
Member

Думаю взяти амфітончика, а потім щось доопрацювати в плані динамічних головок, якісь підшукати, чи ще щось замутмти.
Тут є варіант, недалеко в клубі одному, на викидон, оце буде тема.
Ас норм, корпуса, а динаміки оййййййй!.
Radio Bay
Member

Hotspur: 12.04.2026 23:51вигляд цікавий а підвіси я б міняв
Ні, якщо без втручання, то розуміти в цьому треба гарно. Контура тугі, але якщо там підсилювачі копоті дають, то вони можуть.

Там без копоті ніяк
Nominal Impedance: 4 Ohm
Frequency Response: 38 - 20000 Hz
Sensitivity: 86 dB
Контура - це порода

Naim на підсиленні, той теж може
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Scoffer: 13.04.2026 00:03Наче це так просто, відрутив болта, замінив, прикрутив на місце
Я взагалі не розумію, як то адекватно можна зробити належним чином
Hotspur
Member

Radio Bay: 13.04.2026 00:19Sensitivity: 86 dB
ууууууууууууууууууууууууууууууу
QFlash
Member

Нє, а чого тема норм, беру викидон за 300 грн. динаміки є, підвіси переклею, чи хто поможе, корпуса перемалюю.
З тими малими драйверами буде проблема, а може і не проблема, по можливості знайду інші нові і поставлю.

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Хоча я не знаю точно за скільки віддадуть той хлам, може і так за каву дадуть.
Radio Bay
Member

QFlash: 13.04.2026 00:29динаміки є, підвіси переклею
:weep:
QFlash
Member

Radio Bay
Та ладно, чого плачеш.
Нормально всьо. Сам боюся. :D
Z440_User
Member

Hotspur: 13.04.2026 00:02 а не дорого за них ?
Мої точно цих грошей коштують, навіть більше. Це ж вінтаж, стан має велике значення.
QFlash: 13.04.2026 00:02 Ні, категорично, хмарочоси не моє.
Обираю класику.
Амфітончика краще візьму в хорошому стані.
Амфітончика? 50(100)АС-022?

(ВхШхГ): 675х360х300
проти
(ВхШхГ): 795x420x375

Да, дуже велика різниця...
і шо? У них має бути термін придатності як у їжі?

"нє чітал, но осуждаю"?
Ви такі слухали? Не по ютубчику, вживу. В парі з підсилювачем який може їх розкачати.

Те що у когось подохло, не означає що подохло у всіх.
Експлуатація та зберігання багато чого вирішують в кінцевому стані виробу.
Scoffer
Member

Z440_User: 13.04.2026 00:37У них має бути термін придатності як у їжі?
Як і у всіх резинотехнічних виробів у них є термін придатності, після котрої резині торба. Якщо дифузор був пропитаний якоюсь хитрою пропиткою, а не просто пап'є-маше, то йому теж торба.
Z440_User: 13.04.2026 00:37Експлуатація та зберігання багато чого вирішують в кінцевому стані виробу.
Не в випадку коли АС 50 років. За 50 років резина протухає навіть якщо просто лежить і ніхто до неї за кілометр не підходить.
Последний раз редактировалось Scoffer 13.04.2026 00:47, всего редактировалось 1 раз.
QFlash
Member

Z440_User
Амфітончика? 50(100)АС-022?

(ВхШхГ): 675х360х300
проти
(ВхШхГ): 795x420x375
Та нє, але в плані самому зробити.
Криво - не шкода, якщо вийде норм - то люксично. Якось :)

Відправлено через 8 хвилин 28 секунд:
Scoffer
В п… термін придатності. Можна зробити, купити нові динаміки якщо шо.
Не помиляється оише той хто нічого не робить.
Or, Errare humanum est.
Scoffer
Member

QFlash: 13.04.2026 00:51Можна зробити, купити нові динаміки якщо шо.
Що можна зробити? Попросити японців перезапустити випуск динаміків, котрий вони завершили 42 роки тому? Чи купити "нові" 30-річні клони 75ГДН-01 в ще гіршому стані з народження? :D Ох вже ці фантасти. Цим АС якщо вони гарному зовнішньому стані місце в музеї. А якщо в не дуже то в гаражі або підвальній качалці. Працювати як було задумано виробником вони більше не будуть ніколи.
Z440_User
Member

Scoffer: 13.04.2026 00:41 вирішують в кінцевому стані виробу.
Не в випадку коли АС 50 років. За 50 років резина протухає навіть якщо просто лежить і ніхто до неї за кілометр не підходить.
От якраз коли лежить і не працює - воно швидше здохне.

А хто казав що в моїх фішерах резинові підвіси?
Наприклад ВЧ там алюмінієвий купол на лавсановому підвісі.
СЧ також люмінь, підвіс тканевий
НЧ вспінений нікель на поліефірному підвісі.
Все повністю живе та ціле.
Radio Bay
Member

Scoffer: 13.04.2026 01:10Працювати як було задумано виробником вони більше не будуть ніколи
Отож, усі ці переклейки - мертвому припарка. Особливо, коли нема референсу для порівняння, щось склеїв і розповідаєш усім, який чудовий звук. Проте, як і зараз.
QFlash: 13.04.2026 00:51якщо вийде норм - то люксично
Звідки ти знаєш, що норм, а що не норм? В тебе є референсні колонки для порівняння? Отож, є тільки власні фантазії
Z440_User
Member

Для класики, класичного джазу 20-50х вони можуть бути трохи жорсткі на сч-вч, проте все інше - агінь.
НЧ в них неймовірно скорострільні, притому 25-30Гц впевнено тиснуть навіть при невеликій гучності (спокійна бесіда)
Scoffer
Member

Z440_User: 13.04.2026 01:48Наприклад ВЧ там алюмінієвий купол на лавсановому підвісі.
Тобто ПЕТ товщиною мікрон з 30. Така плівка розкладається в труху років за сто. За 50 відповідно там буде напівтруха.
Z440_User: 13.04.2026 01:48СЧ також люмінь, підвіс тканевий
= пропитаний органічною смолою в широкому асортименті. Через 50 років смола буде зовсім не в тому стані що в молодості. Що там з тканиною також викликає питання.
Z440_User: 13.04.2026 01:48НЧ вспінений нікель на поліефірному підвісі.
Поролони хоч як їх не пресуй протухають максимально швидко. Цьому типу підвісу торба наступає вже через 10 років. 15 якщо пощастить.
Z440_User: 13.04.2026 01:55НЧ в них неймовірно скорострільні, притому 25-30Гц впевнено тиснуть навіть при невеликій гучності (спокійна бесіда)
НЧ у тебе скорострільні тому що їх немає, підвіс давно розм'як і вуфер перетворився на гітарний динамік з характерним резонансом, де і пре друга гармоніка з тих герців. Чисті 25Гц на слух взагалі-то дуже неприємна штука, наче у тебе тиск підвищився і пульс б'є в голову. Добровільно слухати це жодного задоволення навіть на живому оргАні, не кажучи вже про колонки.
Колонкам прямо просяться заміри :rotate:
Ответить