Новости
Последние статьи и обзоры
Нову частину Metro можуть анонсувати наступного тижня
-
erazel
Member
Пропоную обговорити Нову частину Metro можуть анонсувати наступного тижня
Зараз би грати гру про москалів. Ні, звісно , цікаво постріляти по них і подивитися як у них все після ядерного удару. Але всеодно якесь неприємне відчуття, ніби на копрофілів дивишся. Недавно пройшов Metro Exodus, ну якось воно так.... ну не знаю, дискомфортно чи що, всі ці Альоші, пісні "'этот поезд в огне", оці от посконні селяни, піонери.... Я розумію що то типу як "клюква", але мішає насолоджуватися самою грою.
Зараз би грати гру про москалів. Ні, звісно , цікаво постріляти по них і подивитися як у них все після ядерного удару. Але всеодно якесь неприємне відчуття, ніби на копрофілів дивишся. Недавно пройшов Metro Exodus, ну якось воно так.... ну не знаю, дискомфортно чи що, всі ці Альоші, пісні "'этот поезд в огне", оці от посконні селяни, піонери.... Я розумію що то типу як "клюква", але мішає насолоджуватися самою грою.
-
konb999
Member
Якщо цікаво постріляти по маскалям, я знаю де це можна зробити! На ЛБЗ! І ніхто не заважає! Такі патріотичні захисники саме зараз державі потрібні!erazel: ↑ 11.04.2026 09:58 Пропоную обговорити Нову частину Metro можуть анонсувати наступного тижня
-
erazel
Member
З цим ніхто не сперечається, але зараз ми саме серію Метро обговорюємо, її слабкі і сильні сторони в контексті нашого сьогодення. Тому й кажу що дивно якось робити гру де єдина позитивна сторона сюжету в тому що можна стріляти по москалях.konb999: ↑ 11.04.2026 10:05 Якщо цікаво постріляти по маскалям, я знаю де це можна зробити! На ЛБЗ! І ніхто не заважає! Такі патріотичні захисники саме зараз державі потрібні!
Последний раз редактировалось erazel 11.04.2026 10:08, всего редактировалось 1 раз.
-
alumem
Member
erazel
Твоя боротьба з піксельними москалями справді вражає
Твоя боротьба з піксельними москалями справді вражає
-
GreenMile
Member
erazel
Ну, 4А ще давно заявляли, що нова частина наче як не має стосуватись кацапії. Але наскільки цьому можна вірити - побачимо
Щодо Ексодус - згоден, це як читати типових радянських письменників, які писали за часів цензури, типу Єфремова: якщо фільтрувати обов'язкові партійні наративи (без яких книги не надрукували б), то в цілому норм
Ну, 4А ще давно заявляли, що нова частина наче як не має стосуватись кацапії. Але наскільки цьому можна вірити - побачимо
Щодо Ексодус - згоден, це як читати типових радянських письменників, які писали за часів цензури, типу Єфремова: якщо фільтрувати обов'язкові партійні наративи (без яких книги не надрукували б), то в цілому норм
Последний раз редактировалось GreenMile 11.04.2026 10:11, всего редактировалось 1 раз.
-
erazel
Member
Ваше невміння розуміти контекст - теж.
-
Earanak
Member
erazel, мне вот в Сталкере не нравилось расстреливать украинских военных пачками, когда они в муках говорят при смерти "Мама...", но это же не обсуждение сильных сторон игры, а описание субъективных ощущений 
-
erazel
Member
Ну ок, якщо залишимо цей аспект в стороні то що має "продати" Метро українцям? Що має зацікавити їх щоб вони грали гру про масковські реалії і росіян? Мені от нахвалили що Ексодус класно з рейтрейсингом працює, вирішив спробувати глянути. Ну і вже почав грати то стало цікаво чим сюжет завершиться.Earanak: ↑ 11.04.2026 10:10 erazel, мне вот в Сталкере не нравилось расстреливать украинских военных пачками, когда они в муках говорят при смерти "Мама...", но это же не обсуждение сильных сторон игры с вашей стороны а описание ваших субъективных ощущений![]()
Але все якісь двоякі відчуття, дискомфорт від сюжету.
-
Earanak
Member
erazel, если там будет история Сэма, мне интересно увидеть нашел ли он родителей, будет ли там показано США. Если там будет история Артёма, ну не знаю, для меня эта история уже как будто-бы завершена. Если это будет отдельная история, как выше сказали не про рф, то может снова продадут 'графон'. А вообще это не моего ума дело думать кому что они там продадут. Я че шиз какой то парится за это.
-
erazel
Member
Та звісно, кожен купує що хоче, його право.Earanak: ↑ 11.04.2026 10:15 erazel, если там будет история Сэма, мне интересно увидеть нашел ли он родителей, будет ли там показано США. Если там будет история Артёма, ну не знаю, для меня эта история уже как будто-бы завершена. Если это будет отдельная история, как выше сказали не про РФ, то может снова продадут 'графон'. А вообще это не моего ума дело думать кому что они там продадут. Я че шиз какой то парится за это.
Продающою фішкою Метро завжди був графон. Хоча це от спірно - зараз дивишся на ті ігри і не розумієш що там графонистого, ну типу може там технологічність є, але стилістично художньо гра залишає якесь не надто яскраве враження, я пройшов Ексодус і не знаю що там красивого мав запамятати, якби там не було якоїсь навороченої графіки(а я не впевнений навіть що вона була, хоча грав на високих налаштуваннях) то гра б мало змінилась, на мою думку.
Так от, продаючою фішкою серії була графіка. Але місце подій якось заважало насолоджуватися грою після 2014 року. Мені взаналі дивно що українська студія вирішила залишити події Ексодус в росії, що їм заважало перенести події до інших сусідніх країн. Ну але вони автори, їх право робити як вони хочуть. Проте скажу чесно - якби не давали гру на івентах то я б її не купив, саме через російські реалії в ній.
Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
І чесно скажу - не знаю як би робив на місці розробників. Залишитись з серією Метро? так вона вже міцно асоціюється з росією. Розвивати нову серію? Ну але ж не хочеться відмовлятися від розкрученого імені. Хіба що старатися випустити декілька нових ігор в серії метро в інших реаліях, щоб "Метро" перестало асоціюватися з росіянами. Але що тоді там буде саме "метрошного" в нових іграх серії? Буде як з Assasins Creed напевне.
-
Earanak
Member
erazel, мне по этому поводу особо сказать нечего.
Я видимо не из тех кого это сильно парит в игрульках.
Так что ставлю + и сливаюсь с темы ))
Я видимо не из тех кого это сильно парит в игрульках.
Так что ставлю + и сливаюсь с темы ))
-
Rosberg
Member
Через це жодної частини не пройшов, хоч і намагався. Забагато руского душка.erazel: ↑ 11.04.2026 09:58 Пропоную обговорити Нову частину Metro можуть анонсувати наступного тижня
-
vsx
Member
обожаю эту серию, надеюсь слух правдивый
-
GreenMile
Member
Душок з'явився на тлі повномасштабки, зараз просто в тренді "відміняти" все, що було створено колись в інших реаліях і хайпувати на цьому. Це тупо, бо Україна була в складі срср, як би прикро нам зараз не було, то що тепер: відмінити історію, чи переписати її, що Україна ніколи не... Класичний "1984" і міністерство правди якесь виходитьRosberg: ↑ 11.04.2026 11:02Через це, жодної частини не пройшов, хоч і намагався. Забагато руского душка.erazel: ↑ 11.04.2026 09:58 Пропоную обговорити Нову частину Metro можуть анонсувати наступного тижня
В Метро пропаганди як такої там нема, якраз навпаки, такий собі пост-совковий Фолаут із ванільним шеймінгом режиму, пропаганди, війни та "за все хороше проти всього поганого" і так далі. Типова гра для типової аудиторії. Але звісно, ви граєте в мордорі, ГГ - кацапи, сюжет заставляє їм співчувати. Це основне, що вам зараз дає "душок", сам факт того що це відбувається в альтернативній кацапії.
-
IronWithin
Member
Так от, продаючою фішкою серії була графіка.erazel: ↑ 11.04.2026 10:36Та звісно, кожен купує що хоче, його право.Earanak: ↑ 11.04.2026 10:15 erazel, если там будет история Сэма, мне интересно увидеть нашел ли он родителей, будет ли там показано США. Если там будет история Артёма, ну не знаю, для меня эта история уже как будто-бы завершена. Если это будет отдельная история, как выше сказали не про РФ, то может снова продадут 'графон'. А вообще это не моего ума дело думать кому что они там продадут. Я че шиз какой то парится за это.
Продающою фішкою Метро завжди був графон. Хоча це от спірно - зараз дивишся на ті ігри і не розумієш що там графонистого, ну типу може там технологічність є, але стилістично художньо гра залишає якесь не надто яскраве враження, я пройшов Ексодус і не знаю що там красивого мав запамятати, якби там не було якоїсь навороченої графіки(а я не впевнений навіть що вона була, хоча грав на високих налаштуваннях) то гра б мало змінилась, на мою думку.
Так от, продаючою фішкою серії була графіка. Але місце подій якось заважало насолоджуватися грою після 2014 року. Мені взаналі дивно що українська студія вирішила залишити події Ексодус в росії, що їм заважало перенести події до інших сусідніх країн. Ну але вони автори, їх право робити як вони хочуть. Проте скажу чесно - якби не давали гру на івентах то я б її не купив, саме через російські реалії в ній.
Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
І чесно скажу - не знаю як би робив на місці розробників. Залишитись з серією Метро? так вона вже міцно асоціюється з росією. Розвивати нову серію? Ну але ж не хочеться відмовлятися від розкрученого імені. Хіба що старатися випустити декілька нових ігор в серії метро в інших реаліях, щоб "Метро" перестало асоціюватися з росіянами. Але що тоді там буде саме "метрошного" в нових іграх серії? Буде як з Assasins Creed напевне.
А якщо просто припустити що ці слова невірні - всі інші ваші твердження здаються прісними, а я скажу що там цікава пригода з гарно прописанними персонажами, як ключовими так і побічними, навіть "массовка" зроблена так що грає на "атмосхферу", гарний геймплей, механіки, постановка катсцен, локації, длц чудові, от на мою "скромну" думку, графоній там не основний, але хто я такий щоб сперечатись за красу, коли людину триггерить російська мова та радянські локації, і не важливо йому що до реальності все що там є російського/радянського відношення не має.
Я сподіваюсь ви ж розумієте що це не проблема розробників, а конкретно ваша і ваше до цього всього ставлення?
-
taras_cs
Member
Єфремов мене зовсім не вразив, жодна його книга - якісь штучні, під копирку, персонажі, вимушений сюжет.GreenMile: ↑ 11.04.2026 10:09це як читати типових радянських письменників, які писали за часів цензури, типу Єфремова: якщо фільтрувати обов'язкові партійні наративи (без яких книги не надрукували б), то в цілому норм
Брати Стругацькі - ось, кого читаю досі із задоволенням, а ще Кім Буличов (якому, до речі не давали держзамовлення на фантастику для дорослих, яку він мріяв писати, лише на дитячу, бо то совок, все за квотами)
-
GreenMile
Member
Смаки різні, не буду сперечатись, Година Бика - досить непогана наукова фантастика ена той час, стрибки в часі і прсоторі, планета "по нішу сторону", роботи і так далі )) Лезо Бритви - досить цікава психологічна книга, вплив на людей, агналіз тощо. Але все це дуже сильно приправлено "совочком", бо так треба, інакше ніколи не надрукуєшься або взагалі закриють на Соловках.taras_cs: ↑ 11.04.2026 11:27Єфремов мене зовсім не вразив, жодна його книга - якісь штучні, під копирку, персонажі, вимушений сюжет.GreenMile: ↑ 11.04.2026 10:09це як читати типових радянських письменників, які писали за часів цензури, типу Єфремова: якщо фільтрувати обов'язкові партійні наративи (без яких книги не надрукували б), то в цілому норм
Брати Стругацькі - ось, кого читаю досі із задоволенням, а ще Кім Буличов (якому, до речі не давали держзамовлення на фантастику для дорослих, яку він мріяв писати, лише на дитячу, бо то совок, все за квотами)
А от Стругацькі були в певному сенсі "блатні" і їм дозволялось набагато більше, ніж іншим, тому вони і досі читаються із задоволенням і не спаскуджені совком
-
Rosberg
Member
От дивні ви люди. Моя думка щодо цього така, ваша інша, чиясь ще інша. Ви можете просто з цим не погоджуватись і на тому і все. Є речі, які не подобаються з тих чи інших причин: колір, дизайн, історія, атмосфера...GreenMile: ↑ 11.04.2026 11:21Душок з'явився на тлі повномасштабки, зараз просто в тренді "відміняти" все, що було створено колись в інших реаліях і хайпувати на цьому. Це тупо, бо Україна була в складі срср, як би прикро нам зараз не було, то що тепер: відмінити історію, чи переписати її, що Україна ніколи не... Класичний "1984" і міністерство правди якесь виходитьRosberg: ↑ 11.04.2026 11:02
Через це, жодної частини не пройшов, хоч і намагався. Забагато руского душка.
В Метро пропаганди як такої там нема, якраз навпаки, такий собі пост-совковий Фолаут із ванільним шеймінгом режиму, пропаганди, війни та "за все хороше проти всього поганого" і так далі. Типова гра для типової аудиторії. Але звісно, ви граєте в мордорі, ГГ - кацапи, сюжет заставляє їм співчувати. Це основне, що вам зараз дає "душок", сам факт того що це відбувається в альтернативній кацапії.
-
GreenMile
Member
А в чому дивні? Ви написали що з душком, я написав своє бачення, в чому проблема? Чи вам - можна, а мені не можна?Rosberg: ↑ 11.04.2026 11:36От дивні ви люди. Моя думка щодо цього така, ваша інша, чиясь ще інша. Ви можете просто з цим не погоджуватись і на тому і все. Є речі, які не подобаються з тих чи інших причин: колір, дизайн, історія, атмосфера...GreenMile: ↑ 11.04.2026 11:21 Душок з'явився на тлі повномасштабки, зараз просто в тренді "відміняти" все, що було створено колись в інших реаліях і хайпувати на цьому. Це тупо, бо Україна була в складі срср, як би прикро нам зараз не було, то що тепер: відмінити історію, чи переписати її, що Україна ніколи не... Класичний "1984" і міністерство правди якесь виходить
Я ж ніде не писав що ви не праві і вам обов'язково треба пограти
-
IronWithin
Member
Я прочитав більше сотні книг, і фантастики і фентезі, і історичних і купу ще усякого, "Важко бути богом" в цьому переліку, і абсолютно точно скажу що вона абсолютно посередня(а на мою думку і слабше) якщо порівнювати з американськими, британськими фантастами, якщо порівняти сюжет і посили цієї книги навіть з сюжетом/посилом відповідно гри, то я скажу що вона й їй програє, так що для кожного своє, комусь і Донцова - геній письменник.taras_cs: ↑ 11.04.2026 11:27Єфремов мене зовсім не вразив, жодна його книга - якісь штучні, під копирку, персонажі, вимушений сюжет.GreenMile: ↑ 11.04.2026 10:09це як читати типових радянських письменників, які писали за часів цензури, типу Єфремова: якщо фільтрувати обов'язкові партійні наративи (без яких книги не надрукували б), то в цілому норм