Новости
Последние статьи и обзоры
Процесор NVIDIA N1 помічений у складі материнської плати ноутбука зі 128 ГБ ОЗП
-
Skiff93
Member
Пропоную обговорити Процесор NVIDIA N1 помічений у складі материнської плати ноутбука зі 128 ГБ ОЗП
Знову хрінь для генерації нейрокалу.
Чекаємо отаке на Аліку через пару років в 1000 разів дешевше, ніж зараз.
Відправлено через 45 хвилин 35 секунд:
Зрозуміло, що CPU ядра тут чисто як необхідність для роботи GPU, але коли уже Nvidia нормально навчатися з ARM архітектурою працювати. От Apple відразу зробили щось неймовірне.
Тільки не потрібно за Тегри тут розпинатись - це сміття просто (ну GPU норм).
Зрозуміло, що CPU ядра тут чисто як необхідність для роботи GPU, але коли уже Nvidia нормально навчатися з ARM архітектурою працювати. От Apple відразу зробили щось неймовірне.
-
NVo1
Member
Таке сміття і так не вміють шо найпопулярніша консоль на тегріSkiff93: ↑ 09.04.2026 13:11 Пропоную обговорити Процесор NVIDIA N1 помічений у складі материнської плати ноутбука зі 128 ГБ ОЗП
-
mr-enic
Member
може бо тегра дешева?NVo1: ↑ 09.04.2026 13:42 ...найпопулярніша консоль на тегрі
-
NVo1
Member
Нуль проблем було на свічі з стабільністю коли він в мене був. Тільки ігор потонулmr-enic: ↑ 09.04.2026 13:47може бо тегра дешева?NVo1: ↑ 09.04.2026 13:42 ...найпопулярніша консоль на тегрі
-
Skiff93
Member
Ну Тегра обісралась конкретно. Потім Нінтендо оце сміття Хуанг зміг впарити. Свіч - застаріла була ще на старті.
Тут лише японська контора жлобів з іграми для немовлят змогла якось отой недочіп витягнути. Ну і Сич два 2025 року на архітектурі GPU з 2021 смішить.
Тут лише японська контора жлобів з іграми для немовлят змогла якось отой недочіп витягнути. Ну і Сич два 2025 року на архітектурі GPU з 2021 смішить.
-
waryag
Member
А в вас було багато проблем зі стабільністю на консолях взагалі?NVo1: ↑ 09.04.2026 13:51Нуль проблем було на свічі з стабільністю коли він в мене був.
Прямий наслідок використання слабкого і дешевого залізаТільки ігор потонул
-
Skiff93
Member
А Свіч дешевий, бо ігулі там лютий оверпрайс. Там на розробку в основному йдуть копійки, а ціни як у ААА ігор з бюджетами в сотні мільйонів (звісно я не виправдовую оці роздуті бюджети сучасних ігор, але там хоч трохи видно гроші на екрані). Ніхто немає і близько такої маржинальності від свої ігор як Нінтендо, але і при цьому вони консолі в мінус ніколи не продавали.
А ці їхні приколи з бажанням засудити всіх, а потім в своїх офіційних релізах юзати емулятори і роми з інтернету.
Я цим 3.14дарастам ніколи ні копійки не заніс би. Ну і крім Зельди якоїсь чи Метроїдів там немає нічого вартого хоча б 10 баксів.
А ці їхні приколи з бажанням засудити всіх, а потім в своїх офіційних релізах юзати емулятори і роми з інтернету.
Я цим 3.14дарастам ніколи ні копійки не заніс би. Ну і крім Зельди якоїсь чи Метроїдів там немає нічого вартого хоча б 10 баксів.
-
tornadox
Member
Враховуючи що продажі DGX Spark тримаються тільки за рахунок університетів і деяких R&D департаментів, а обсяги продаж тримають в повній таємниці
Відправлено через 7 хвилин 30 секунд:
В інтернеті вже є інформація що "систему безпеки" Свіч 2 вже встигли перевірити на міцність експлойтами з часів першого Свіча і вона вже дала тріщину. Компанія яка розробляє MIG Switch вже заявила що готовує оновлену сумісну версію.
аналітики ринку та реальні показники продажів вказують на те, що пристрій не виправдав початкових очікувань і близький до статусу нішевого продукту, ніж масового хіта
Продажі сповільнилися через негативні відгуки перших покупців:
Тротлінг: Маленький корпус не справляється з охолодженням чипа Blackwell під повним навантаженням.
Обмеження софту: Багато хто очікував «міні-суперкомп’ютер», а отримав специфічну ARM-робочу станцію, де не все ПЗ працює «з коробки»
$4,699 відлякав багатьох ентузіастів
Цікаво на що надіються тут.Корпоративний сектор (Enterprise) віддав перевагу оренді потужностей у хмарі або повноцінним стійкам DGX B200.
Відправлено через 7 хвилин 30 секунд:
Політика нінтендо були завжди в пошуку самого дешевого заліза щоб отримати максимальний профіт.Skiff93: ↑ 09.04.2026 14:27А Свіч дешевий, бо ігулі там лютий оверпрайс.
Ще в часи 8 біток, вони використовували два відео процесори бо це було вигідніше купити готові, ніж замовляти дизайн потужнішого кастомного чипа. Тому абсолютно не здивований що Нінтендо просто скупила залишки невдалого продукту для Свіч 2 аналогічно як це було зі Свіч 1.Skiff93: ↑ 09.04.2026 14:03Потім Нінтендо оце сміття Хуанг зміг впарити.
Свіч то єдине місце де тегра взлетіла. Всі інші продукти на тегрі були практично провальними.Skiff93: ↑ 09.04.2026 14:03Ну Тегра обісралась конкретно.
В інтернеті вже є інформація що "систему безпеки" Свіч 2 вже встигли перевірити на міцність експлойтами з часів першого Свіча і вона вже дала тріщину. Компанія яка розробляє MIG Switch вже заявила що готовує оновлену сумісну версію.
-
Tetronga
Member
Ти спробуй хоч одного Маріо чи Зельду пройти до кінця, а потім поросказуй про ігри для немовлятSkiff93: ↑ 09.04.2026 14:03 Ну Тегра обісралась конкретно. Потім Нінтендо оце сміття Хуанг зміг впарити. Свіч - застаріла була ще на старті.
Маючи пс5 і свіч лайт - ігри Нінтендо набагато складніші, ніж всі ААА помийки (ну крім соулсів офк)
-
Demedik
Member
Хороший будет девайс для локальных ЛЛМ или СЛМ. С тем, что рынок 100% по пути разделение продажи моделей и мощностей - эта вариация имеет место быть. Т.е же Спарки и АМД 395+ 128 гб неплохо так продаются. Да, не то что например ноуты с 5060... но некто не ожидал, что так будет.
-
Sanьka
Member
Це доля будь-якого пк заліза і взагалі сучасних гаджетів. Сьогодні воно убер дороге, в завтра вже нікому не потрібний мотлох. За дууууже рідким виключенням.Skiff93: ↑ 09.04.2026 13:11Чекаємо отаке на Аліку через пару років в 1000 разів дешевше, ніж зараз.
Последний раз редактировалось Sanьka 09.04.2026 15:30, всего редактировалось 1 раз.
-
Demedik
Member
Я думаю тут про обертку... и отсутствие кровищи.Tetronga: ↑ 09.04.2026 15:27 Ти спробуй хоч одного Маріо чи Зельду пройти до кінця, а потім поросказуй про ігри для немовлят![]()
Маючи пс5 і свіч лайт - ігри Нінтендо набагато складніші, ніж всі ААА помийки (ну крім соулсів офк)
-
Skiff93
Member
Ні це жалюгідна бульбашка, як і майнинг.Sanьka: ↑ 09.04.2026 15:29Це доля будь-якого пк заліза і взагалі сучасних гаджетів. Сьогодні воно убер дороге, в завтра вже нікому не потрібний мотлох. За дууууже рідким виключенням.Skiff93: ↑ 09.04.2026 13:11Чекаємо отаке на Аліку через пару років в 1000 разів дешевше, ніж зараз.
Нейрослоп сміття типу таких продуктів це тобі не Зявони і серверна пам'ять, а буквально відходи. Там немає перспективи взагалі.
Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Я думаю тупо про те, що не хочу платити фуллпрайс за примітивну ігрульку, де є лише геймплей. Може й хороший. Але за 70-80 баксів це просто знущання.Demedik: ↑ 09.04.2026 15:30Я думаю тут про обертку... и отсутствие кровищи.Tetronga: ↑ 09.04.2026 15:27 Ти спробуй хоч одного Маріо чи Зельду пройти до кінця, а потім поросказуй про ігри для немовлят![]()
-
Sanьka
Member
Хто зна. Я не проти якби воно лопнуло і була купа дешман пам'яті. Але це ми взнаєм потім.Skiff93: ↑ 09.04.2026 15:48Ні це жалюгідна бульбашка, як і майнинг.
Нейрослоп сміття типу таких продуктів це тобі не Зявони і серверна пам'ять, а буквально відходи. Там немає перспективи взагалі.
-
Skiff93
Member
Tetronga: ↑ 09.04.2026 15:27Ти спробуй хоч одного Маріо чи Зельду пройти до кінця, а потім поросказуй про ігри для немовлятSkiff93: ↑ 09.04.2026 14:03 Ну Тегра обісралась конкретно. Потім Нінтендо оце сміття Хуанг зміг впарити. Свіч - застаріла була ще на старті.
Тут лише японська контора жлобів з іграми для немовлят змогла якось отой недочіп витягнути. Ну і Сич два 2025 року на архітектурі GPU з 2021 смішить.![]()
Я про геймплей нічого не говорив, всі ігри на любителя. Таке важко взагалі порівнювати. Але вони великої N відверто дешеві у виробництві. І примітивні в плані графіки. Вони не повинні коштувати так багато.
Зараз є купа топових ігор (типу Kingdom Come 2 і Expedition 33), які коштують дешевше ніж тупі мультяшні покатушки по кругу на Нінтендо.
-
Васильович
Member
Хе-хе, далі будуть N1 Pro та N1 MaxNVIDIA N1
-
yurius_r
Member
CPU частина там розроблена Mediatek, Nvidia там лише замовникSkiff93: ↑ 09.04.2026 13:11але коли уже Nvidia нормально навчатися з ARM архітектурою працювати.
-
Kullerok
Member
128 озы. Это оно мульйон стоит не иначе?
-
1234waltz
Member
Ну не прям завжди.tornadox: ↑ 09.04.2026 15:02 Політика нінтендо були завжди в пошуку самого дешевого заліза щоб отримати максимальний профіт.
1. N64 була по всім параметрам технологічніша і сильніша за Saturn та PlayStation, але її згубила Нінтендо-шиза з пропрієтарними картриджами малого обсягу замість дисків.
2. SNES була жирніша за МегаДрайв, а в картріджі Star Fox аж цілий Super FX чип для 3Д графіки знаходився з божевільною для цього класу консолей кількістю пам'яті.
3. GameCube знов був сильніший апаратно за PlayStation 2, але ставка на DVD (як раніше на CD) знов перемогла.
От вже після ГейКуба Нінтендо забили на потужний фарш та стали робити консолі з дешевшого заліза, але з унікальними фічами.
-
tornadox
Member
1234waltz
Згоден, технічно Nintendo робила дива. Але якщо подивитися на їхній бізнес-кейс, то навіть у потужних N64 чи GameCube вони економили на всьому, на чому могли: на ліцензіях DVD/CD (платити Соні за патент диска жаба душила, тому вигадали свої картриджі і міні-диски), на об'ємі пам'яті, на медіа-функціях. Вони ніколи не робили залізо ради сирої потужності, якщо порівняти з Sony та їх збитковим Cell. Nintendo - геніальні бухгалтери, які змушували навіть обмежене залізо працювати на 100% прибутку.
В SNES вони вперше використали цей підхід. Поставили слабенький центральний проц, але докинули кастомні PPU1 (5C77) та PPU2 (5C78) для спецефектів. Економія на базі.
На архітектурі PPC вони сиділи 11 років(!) (GC -> Wii -> WiiU), просто розганяючи старе залізо і нарощуючи ядро. А коли це перестало працювати, просто пішли до Nvidia і взяли вже готову, не саму свіжу на той момент Тегру. І знову в дамках
Згоден, технічно Nintendo робила дива. Але якщо подивитися на їхній бізнес-кейс, то навіть у потужних N64 чи GameCube вони економили на всьому, на чому могли: на ліцензіях DVD/CD (платити Соні за патент диска жаба душила, тому вигадали свої картриджі і міні-диски), на об'ємі пам'яті, на медіа-функціях. Вони ніколи не робили залізо ради сирої потужності, якщо порівняти з Sony та їх збитковим Cell. Nintendo - геніальні бухгалтери, які змушували навіть обмежене залізо працювати на 100% прибутку.
В SNES вони вперше використали цей підхід. Поставили слабенький центральний проц, але докинули кастомні PPU1 (5C77) та PPU2 (5C78) для спецефектів. Економія на базі.
На архітектурі PPC вони сиділи 11 років(!) (GC -> Wii -> WiiU), просто розганяючи старе залізо і нарощуючи ядро. А коли це перестало працювати, просто пішли до Nvidia і взяли вже готову, не саму свіжу на той момент Тегру. І знову в дамках