Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

GreenMile: 06.04.2026 11:22 То у нього явно K7
Бачив жовтенький керхер, але моделі не знаю.
GreenMile: 06.04.2026 11:22 Сусіду треба правильно мінімийкою користуватись, бо, навіть від мережі, не рекомендується задрочувати двигун постійними старт-стопами. Натиснув кнопку - і поливаєш тривало, а не так що, 10 секунд полив - віпустив, 10 секунд полив - знову відпустив.
Да ну як звичайна мийка, десь довше, десь ось так по 10-20секунд. Дивлячись яке місце на машині миє...

Він інвертора в січні поставив, ось на днях виявив конфлікт... От як вуличний кран відкрив з сезоном самомийки так сюрприз і знайшовся :gigi:
GreenMile
Member

Z440_User: 06.04.2026 13:19 Да ну як звичайна мийка, десь довше, десь ось так по 10-20секунд. Дивлячись яке місце місце на машині миє...
Ну отак бажано не робити, це не складно. Якщо треба перейти з місця на місце, то пістолет при цьому просто не вимикається, а маслає далі. Ну тобто вимикати подачу треба лише коли там треба зняти пінну насадку чи змінити сопло, а сам процес мийки робиться безперервним, тоді і мийці легше, і інвертор в захист іти не буде.
До речі, подумалось, може у нього просто одночасно з керхером глибинний насос вмикається і через це інвертор іде в перегруз бо 3кВт керхер + пуск насоса запрсото виходить за межі 6кВт? ;)
Timedemo
Member

GreenMile: 06.04.2026 13:36
Z440_User: 06.04.2026 13:19 Да ну як звичайна мийка, десь довше, десь ось так по 10-20секунд. Дивлячись яке місце місце на машині миє...
Ну отак бажано не робити, це не складно. Якщо треба перейти з місця на місце, то пістолет при цьому просто не вимикається, а маслає далі. Ну тобто вимикати подачу треба лише коли там треба зняти пінну насадку чи змінити сопло, а сам процес мийки робиться безперервним, тоді і мийці легше, і інвертор в захист іти не буде.
До речі, подумалось, може у нього просто одночасно з керхером глибинний насос вмикається і через це інвертор іде в перегруз бо 3кВт керхер + пуск насоса запрсото виходить за межі 6кВт? ;)
якщо номінал керхеру 3квт, то аненжі його б не запустив взагалі, там старт 9+квт. а якщо запустив то йому пам"ятник треба, і скоро могилку. бо від таких двигунів він довго не протягне.
Hotspur
Member

Timedemo: 06.04.2026 16:50якщо номінал керхеру 3квт, то аненжі його б не запустив взагалі, там старт 9+квт. а якщо запустив то йому пам"ятник треба, і скоро могилку. бо від таких двигунів він довго не протягне.
++
Z440_User
Member

GreenMile: 06.04.2026 13:36 може у нього просто одночасно з керхером глибинний насос вмикається
Насоса у нього немає. Мережевий тиск водопроводу. Точніше станція насосна є, але як у мене, чисто на хату та з реле тиску, вмикається якщо тиск в системі нижче за якийсь поріг. У мене налаштовано на 1,5бар. Система давить постійно 2-2,5бар. Лише влітку, коли народ поливи вмикає, от тоді насос стартує. Ну або на насосній блекаут чи десь порив.
У сусіда приблизно так само. У нас ями поряд і насоси чутно нам обом.
Коротше, вуличний кран у нього без насоса :D

Відправлено через 10 хвилин 58 секунд:
В моїй частини району (в сенсі частини районного центру області, а не частини міста) глибинний насос та скважини не мають сенсу. Вода щолочна та солона. Там не те що поливати не підходить, кар'єрного екскаватора мити не бажано, зжере :laugh:
1985god
Member

Хто має досвід або думки чим кріпити панелі на фасад ? :shuffle:
Dubass
Member

Я собі буду кріпити анкерами 10*200, або 12*200мм
fludimir
Member

acm_fan: 28.03.2026 01:02 Именно для безопасности УЗО и ставится, разве не так? ;) Будет некая утечка - сработает и разорвёт цепь. Это буквально его предназначение.
Ваше УЗО - электромеханическое, то есть работает без привязки к нулю (срабатывает и при его "обрыве").
После монтажа понажимаете кнопку "Тест" и проверите - срабатывает или нет. Если нет - тогда дальше думать.
Я правда не понял всю начальную задумку (замена гибридного инвертора на какой-то "автомобильный" костыль), но отвечаю по сути вопроса :D
При работе от "автомобильного" инвертора datouboss без нормального ноля кнопка тест действительно срабатывает без проблем. При нормальном подключении работу УЗО еще можно для верности проверить замыканием ноля на землю, тут же я не стал рисковать тк плохо представляю что произойдет (сгорит инвертор? :gigi:) и как работает эта "полу-фаза" инвертора. Видимо для безопасности на выходе инвертора нужно поставить двухполюсный автомат.

А в целом все прекрасно работает, комп не гаснет при переключении, зато потребление меньше и пока не подключишь зарядку шума нет вообще. Вместо зарядки в последние дни работает 100вт солнечная панель, при хорошей погоде днем она заливает в батарею достаточно электрики чтобы компенсировать суточное потребление инвертора в простое.
1985god
Member

Dubass: 06.04.2026 21:46 Я собі буду кріпити анкерами 10*200, або 12*200мм
Що саме алюмінієвий профіль оцинкований профіль рейки монтажні?
Dubass
Member

1985god: 07.04.2026 18:58
Dubass: 06.04.2026 21:46 Я собі буду кріпити анкерами 10*200, або 12*200мм
Що саме алюмінієвий профіль оцинкований профіль рейки монтажні?
Оцинкований профіль, якщо знайду, бо по місцю все розгребли...
acm_fan
HWBOT OC Team

fludimir: 07.04.2026 13:41Видимо для безопасности на выходе инвертора нужно поставить двухполюсный автомат.
Так и должно быть, тем более у Вас же "гибридный" стоял до "автомобильного" - разве без АВ по нагрузке? :-/
Спасибо за отзыв.
:beer:
fludimir
Member

acm_fan: 07.04.2026 20:10Так и должно быть, тем более у Вас же "гибридный" стоял до "автомобильного" - разве без АВ по нагрузке?
у меня выход инвертора (что обычного что гибридного) подключается ко входу АВР, дальше УЗО и автоматы на каждую линию потребителей, те любая нагрузка идет через какой-то автомат. Конечно есть еще кабель от инвертора до АВР который в этом случае остается незащищенным, но только ради него ставить автомат казалось излишним, ну и на сквозной ноль тоже. Теперь все-таки поставлю двухполюсный сразу на выход
Timedemo
Member

fludimir: 07.04.2026 23:31
acm_fan: 07.04.2026 20:10Так и должно быть, тем более у Вас же "гибридный" стоял до "автомобильного" - разве без АВ по нагрузке?
у меня выход инвертора (что обычного что гибридного) подключается ко входу АВР, дальше УЗО и автоматы на каждую линию потребителей, те любая нагрузка идет через какой-то автомат. Конечно есть еще кабель от инвертора до АВР который в этом случае остается незащищенным, но только ради него ставить автомат казалось излишним, ну и на сквозной ноль тоже. Теперь все-таки поставлю двухполюсный сразу на выход
ради кабеля от инвертора до авр необходимо установить автомат.
fludimir
Member

Timedemo: 08.04.2026 09:57ради кабеля от инвертора до авр необходимо установить автомат.
viewtopic.php?p=3857496#p3857496
Когда-то давно я решил не ставить автомат на этот кусок кабеля именно по вашей рекомендации :D

Но вообще логика такая - автоматом мы защищаем кабель, а мощность моего инвертора (2квт) недостаточна для того чтобы перегреть и как-то повредить 2.5мм2 кабель.
Hotspur
Member

fludimir: 08.04.2026 14:25Но вообще логика такая - автоматом мы защищаем кабель, а мощность моего инвертора (2квт) недостаточна для того чтобы перегреть и как-то повредить 2.5мм2 кабель.
кз
GreenMile
Member

Hotspur: 08.04.2026 15:31
fludimir: 08.04.2026 14:25Но вообще логика такая - автоматом мы защищаем кабель, а мощность моего инвертора (2квт) недостаточна для того чтобы перегреть и как-то повредить 2.5мм2 кабель.
кз
При КЗ інвертор або піде в захист, або вигорить швидше за кабель 2,5 квадрати :) Це ж не мережа, щоб жарити до хрусткої скоринки.
Ні автомобільні інвертори, ні зарядні станції не потребують підключення автомата на вихід, в мануалах немає такої вимоги також.

Відправлено через 18 хвилин 19 секунд:
fludimir: 08.04.2026 14:25
Timedemo: 08.04.2026 09:57ради кабеля от инвертора до авр необходимо установить автомат.
viewtopic.php?p=3857496#p3857496
Когда-то давно я решил не ставить автомат на этот кусок кабеля именно по вашей рекомендации :D

Но вообще логика такая - автоматом мы защищаем кабель, а мощность моего инвертора (2квт) недостаточна для того чтобы перегреть и как-то повредить 2.5мм2 кабель.
Не треба вам той автомат там при такій потужності інвертора, то просто гроші на вітер і зайве місце в щитку займе. Автомати і запобіжники ставлять на гібридники великої потужності, які дійсно здатні видати такий струм, що може пошкодити навантаження чи кабелі. Про це там прямо в мануалах пишуть. Ви ж не ставите на вихід зарядної станції автомат, коли щось в неї вмикаєте :D
fludimir
Member

GreenMile: 08.04.2026 16:41Ні автомобільні інвертори, ні зарядні станції не потребують підключення автомата на вихід, в мануалах немає такої вимоги також.
если говорить о моем гибридном EASun (и вероятно о большинстве китайских гибридников) - в мануале прямо написано о необходимости поставить автомат на выходе
GreenMile: 08.04.2026 16:41При КЗ інвертор або піде в захист, або вигорить швидше за кабель 2,5 квадрати Це ж не мережа, щоб жарити до хрусткої скоринки.
но тут я согласен, и поэтому решил что автоматов на линиях потребителей достаточно
GreenMile: 08.04.2026 16:41Не треба вам той автомат там при такій потужності інвертора, то просто гроші на вітер і зайве місце в щитку займе
а в щитке его ставить уже бессмысленно :gigi: , надо ж сразу на выходе инвертора.
Hotspur
Member

GreenMile: 08.04.2026 16:41Ви ж не ставите на вихід зарядної станції автомат, коли щось в неї вмикаєте
є станції з автоматом на виході. і не 1 штука. скажу більше в мене старша сестра Кулона з автоматами по входу і виходу АС
GreenMile
Member

fludimir: 08.04.2026 16:50
GreenMile: 08.04.2026 16:41Ні автомобільні інвертори, ні зарядні станції не потребують підключення автомата на вихід, в мануалах немає такої вимоги також.
если говорить о моем гибридном EASun (и вероятно о большинстве китайских гибридников) - в мануале прямо написано о необходимости поставить автомат на выходе
Правильно, гібридники - це окрема тема, вони обов'язково захищаються автоматом, бо мають байпас, що фактично дає на їм на виході - міську мережу, і потужність, яка може випалити все. А на виходи саме інверторів (виходи перетворювачів на 220В) воно не треба.

Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
Hotspur: 08.04.2026 16:56
GreenMile: 08.04.2026 16:41Ви ж не ставите на вихід зарядної станції автомат, коли щось в неї вмикаєте
є станції з автоматом на виході. і не 1 штука. скажу більше в мене старша сестра Кулона з автоматами по входу і виходу АС
Я не бачив побутових зарядних станцій з автоматом на виході, який доступний користувачу :) Уточнюю: станцій в яких мануалами передбачено, щоб користувач застосовував ще якісь зовнішні окремі автомати :)
Ваш кулон - це не зарядна станція і не автомобільний інвертор, тому взагалі не в тему.
Denon480
Junior

Подскажите пожалуйста по bulk и float
Имеется инвертор datouboss 4862L и батарея Deye SE-G5.1 Pro-B - 51.2V 5.12kWh
Ставлю значение float 53.8 и bulk 56 и заряд останавливается на напряжении float 53.8 и батарея дальше не заряжается, разве оно не должно было дойти до 56 и потом разряжаться до 53.8 ?
Выбран режим USE в 5-м пункте настроек.
Ответить