Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 06.04.2026 11:59на Cortex-M можна поставити Лінукс - ОС загального призначення. І запускати ну дуже багато задач різних
зможете таке саме на тому що ви вказали?
yuriy_dd: 06.04.2026 11:59що далі? як будете виправдовуватись?
я недавно казав що ейр від батареї працює скоріше ніж від мережі. Місцеві на мене кидались з подібними звинуваченнями. Але чому ніхто не хоче сперечатись наприклад на гроші?
просто спробували образити, і швидка назад під лавку
як поведете себе ви?
Шо ти мелиш? Де і в чому я маю виправдовуватись, а головне я не бачу в тобі людини, перед якою я маю виправдовуватись. Ти взагалі в логіку і послідовність вмієш? Як казав один герої савєтского кіно - "Когда ви говорітє, такоє впечатленіє, што ви бредітє."
Навчись внятно формулювати думку.
yuriy_dd: 06.04.2026 11:59Але чому ніхто не хоче сперечатись наприклад на гроші?
Давай по дорослому, тисяч на 5уе. Тільки гроші вперед на депозит. Потім будемо обговорювати.
Ти ж впевнений у свої правоті, тому для тебе це будуть ізі мані.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 06.04.2026 13:15, всего редактировалось 5 раз.
Polario457
Junior

спойлер
pelia: 06.04.2026 12:30
yuriy_dd: 06.04.2026 11:59
що далі? як будете виправдовуватись?
я недавно казав що ейр від батареї працює скоріше ніж від мережі. Місцеві на мене кидались з подібними звинуваченнями. Але чому ніхто не хоче сперечатись наприклад на гроші?
просто спробували образити, і швидка назад під лавку
Давайте, я не проти, на скільки? АЛЕ
1. Ноут має бути повністю зарядженим у обох випадках
2. Ноути мають починати з однаковою температурою
3. Має бути чітко видно показники навантаження, включаючи частоти і т.д.
4. Має бути відкрито один і той самий набір софту, з однаковими налаштуваннями, нічого зайвого взагалі, навіть додаткова вкладка в хромі чи зайва галочка в обс - вже порушення

Якщо ви це можете реалізувати, без маніпуляцій - будь ласка. Якщо буде помічена хоч якась невідповідність вимогам - ви автоматично програєте

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Ну і гроші наперед відправляються посереднику, такого ще треба знайти. Щоб відсіяти виляння
О, це вже цікаво. Деггет Дуфус проти Томое Годзен. Таке нам подобається. :super:
waryag
Member

yuriy_dd: 06.04.2026 00:57ви нічого конкретного не можете сказати - і це я вже який раз вас напряму митаю
так що це ви про себе про сліди на штанях
І ось ти твердо, свідомо і однозначно збрехав. Знову. Двічі.
yuriy_dd: 06.04.2026 11:59у світі х86 - прогресу нема, конкуренції нема.
Знайдеш сили зізнатися чи знову почнеш мошнити і втечеш?
AntonyKandaurov
Member

RoMiLiUs: 06.04.2026 13:07Давай по дорослому, тисяч на 5уе. Тільки гроші вперед на депозит. Потім будемо обговорювати.
Ти ж впевнений у свої правоті, тому для тебе це будуть ізі мані.
Буде мільйон відмазок та повідомлень типу "спочатку ви а потім я". тож він буде виляти до останнього і підтверджувати тезу waryag про свої виляння.
orange_deer
Member

yuriy_dd: 05.04.2026 13:04
orange_deer: 05.04.2026 00:39Тому давайте так, напишете мені, коли 60-70% ринку перейде на ARM
доля АРМ в ноутах напевне вже більша ніж у АМД - ви так само негативно ставитесь до ноутів на АМД?
Дані станом на 11 грудня 2025: Інтел - 64.2%, АМД - 22.1%, АРМ - 13.7%. source: https://www.investing.com/news/stock-ma ... CH-4598416
Дані станом на 22 січня 2026: AMD - 21-22%, ARM - 18-19% (лише на ринку ноутбучних чіпів). Якщо подивитись на ринок десктопів, ситуація ще гірша для АРМ:
спойлер
KPTD0kOPCXRv2CFj.jpg
source: https://www.techpowerup.com/345493/appl ... e-years-in

А тепер екскурс в минуле - прогнози з 18 листопада 2022 - оптимістичненько, до 26го вже буде 30%! Певно Юрій колись теж такі прогнози видавав :)
https://www.tomshardware.com/news/arm-s ... 26-analyst (автор схоже русня, бтв)

waryag можеш записувати ще одну брехню/маніпуляцію/злив від Юрія допоки він не надасть реальну статистику де АРМ процесорів більше ніж АМД. На загальному ринку, а не лише лептопному :rotate:

p.s. фан-фект, я взагалі-то вже 5 років на AMD Ryzen сиджу. Перейшов бо пропонували майже той самий перформенс за дешевшу ціну, але при цьому весь софт працює так само як і на інтелі. Коли ARM це запропонує, то і на них перейду.
orange_deer
Member

btw, оновлення по бінго:
спойлер
bingo_1.png
Половина вже заповнена!
Ось кандидати на нові клітинки в бінго:
  • у вас немає знань, от ви і зливаєтесь
  • ви написали маячню
  • я не граю і тому маю багато часу
  • а ті хто в ігри грає, п'є пиво чи футбол дивиться?
  • пошукайте інформацію самі
kabostebeztak
Member

перейду на арм коли буде і давінчі резолв літати і контр страйк 2 працювати під лінуксом
і щоб за дешево, і з розгоном, і з можливісттю апгрейду
поки що комп'ютери на арм які представлені лише продукцією епл дають лише давінчі резолв
про снапдрегони взагалі мовчу, в поточному вигляді воно мертвонароджене
beeeeeeee
Member

kabostebeztak: 06.04.2026 16:13і з можливісттю апгрейду
Что-то здесь не сходится :laugh:
yuriy_dd
Member

pelia: 06.04.2026 12:30Давайте, я не проти, на скільки? АЛЕ
1. Ноут має бути повністю зарядженим у обох випадках
2. Ноути мають починати з однаковою температурою
3. Має бути чітко видно показники навантаження, включаючи частоти і т.д.
4. Має бути відкрито один і той самий набір софту, з однаковими налаштуваннями, нічого зайвого взагалі, навіть додаткова вкладка в хромі чи зайва галочка в обс - вже порушення
ніби ж можна на одному ноуті - просто включати та вікдлючати живлення?
в принципі рухаєтесь в правильному напряму - але ще один крок треба
pelia: 06.04.2026 12:30 Ну і гроші наперед відправляються посереднику, такого ще треба знайти. Щоб відсіяти виляння
я готовий
yuriy_dd
Member

RoMiLiUs: 06.04.2026 13:07Шо ти мелиш? Де і в чому я маю виправдовуватись, а головне я не бачу в тобі людини, перед якою я маю виправдовуватись. Ти взагалі в логіку і послідовність вмієш? Як казав один герої савєтского кіно - "Когда ви говорітє, такоє впечатленіє, што ви бредітє."
Навчись внятно формулювати думку.
отримав від вас якийсь потік свідомості, і нічого конкретного. Ви вмієте слова складати в речення та формувати думку? Я ж написав конкретні речі, ви нічого з того не заперечили чи прокоментували
RoMiLiUs: 06.04.2026 13:07Давай по дорослому, тисяч на 5уе. Тільки гроші вперед на депозит. Потім будемо обговорювати.
без проблем. За що готові сперечатись?
waryag: 06.04.2026 14:57 у світі х86 - прогресу нема, конкуренції нема.
Знайдеш сили зізнатися чи знову почнеш мошнити і втечеш?
ви готові до серйозного аналізу прогресу х86?
для початку - назвете нещодавнє покоління х86 де нове було гірше за старе в тих самих тестах?
до прикладу можете знайти подібне у АРМ. Але тест passmark не рахується, бо в ньому М4 гірше ніж М3
orange_deer: 06.04.2026 15:59waryag можеш записувати ще одну брехню/маніпуляцію/злив від Юрія допоки він не надасть реальну статистику де АРМ процесорів більше ніж АМД. На загальному ринку, а не лише лептопному
ви ж у відкриту брешете на мене - я ж явно казав про ноути. Прошу надати докази де я казав те що ви мені приписали про загальний ринок?
попросіть допомоги у х86 фанатів
х86 фанати - ви бачите як ваш колега бреше?
waryag
Member

yuriy_dd: 06.04.2026 17:55ви готові до серйозного аналізу прогресу х86?
для початку - назвете нещодавнє покоління х86 де нове було гірше за старе в тих самих тестах?
до прикладу можете знайти подібне у АРМ. Але тест passmark не рахується, бо в ньому М4 гірше ніж М3
Де серйозний аналіз, а де ти?

Ти написав про відсутність прогресу і конкуренції на х86. Не в межах покоління, а взагалі. А тепер сам зрозумів, що збрехав, і виляєш сракою в коричневих потьоках, що і просив показати сторінку тому.
yuriy_dd
Member

waryag: 06.04.2026 18:04Ти написав про відсутність прогресу
так, якщо ви проаналізуєте - то прогресу нема, є поступове втрачання позицій всюди, а з смартів - їх взагалі викинули
проти АРМ - це як фіра яка собі шкандибає, і швидкісний спорт кар
подивіться на огляди та їх висновки
waryag: 06.04.2026 18:04і конкуренції на х86
а де є конкуренція? є 2 виробники між собою повязані крос ліцензією
yuriy_dd
Member

waryag: 06.04.2026 18:04 Де серйозний аналіз, а де ти?
де хоч один огляд чи хоч щось що змоги дати ви?
може ви про систему команд можете розмовляти? чи про роботу ядер?
yuriy_dd
Member

Скільки, скільки: з'явились попередні ціни на процесори AMD Ryzen 9 9950X3D2

фанатам х86 - подобається ріст, головне щоб не Епл у який навпаки дешевше стає :lol:

https://itc.ua/ua/novini/skilky-skilky- ... -9950x3d2/
yuriy_dd
Member

Ігровий ПК вже не потрібний? Android-смартфон тягне Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077 та GTA 5 на 40-60 FPS

ось реальний прогрес, а не як у х86

https://itc.ua/ua/novini/android-smartf ... 40-60-fps/
waryag
Member

yuriy_dd: 06.04.2026 18:11так, якщо ви проаналізуєте - то прогресу нема, є поступове втрачання позицій всюди, а з смартів - їх взагалі викинули
проти АРМ - це як фіра яка собі шкандибає, і швидкісний спорт кар
подивіться на огляди та їх висновки
Клоуне, ти не розумієш різниці між прогресом і ринковою долею? :facepalm:
yuriy_dd: 06.04.2026 18:21Ігровий ПК вже не потрібний? Android-смартфон тягне Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077 та GTA 5 на 40-60 FPS

ось реальний прогрес, а не як у х86
А дум на чому тільки не запускають...
І "тягне" це на диво точний вираз -
понад 60 FPS на 720p Low з генерацією кадрів FSR
Тобто гірше, ніж ПК залізо 10-річної давнини. На телефоні за кілобакс плюс. П - прогресс АРМ!

П.С. Доречі, ти міг би і сам повторити. Це ж ти намагався довести, що твій поко швидше за СД еліт? :popcorn:
denon312
Member

RoMiLiUs: 06.04.2026 13:07 Давай по дорослому, тисяч на 5уе. Тільки гроші вперед на депозит. Потім будемо обговорювати.
:popcorn: :popcorn:

а були ще такі як це коричновоштанний? На форумі недавно просто.
orange_deer
Member

yuriy_dd: 06.04.2026 17:55
orange_deer: 06.04.2026 15:59waryag можеш записувати ще одну брехню/маніпуляцію/злив від Юрія допоки він не надасть реальну статистику де АРМ процесорів більше ніж АМД. На загальному ринку, а не лише лептопному
ви ж у відкриту брешете на мене - я ж явно казав про ноути. Прошу надати докази де я казав те що ви мені приписали про загальний ринок?
попросіть допомоги у х86 фанатів
х86 фанати - ви бачите як ваш колега бреше?
Стандартно. Замість того, щоб відповісти на питання про частку AMD та ARM, ви вирішили закинути red herring, що от я про загальний ринок говорю, а ви лише про ноутбуки. То як, виходить, неймовірна ARM-архітектура тільки на ноутбучному ринку може AMD обійти?) А як же тотальне домінування? Знайдіть хоча б для ноутбучного ринку статистику, де чітко видно, що частка ARM перевищила AMD. Інакше ви тут збрехали. І так, загальний ринок тут, щоб уникнути маніпуляцій. Якщо ARM така крута і проривна архітектура, то їх буде більше за х86 AMD на всіх ринках, а не лише ноутбучному, який не задовольняє всіх потреб користувачів. Тим більше для тривалих навантажень ви самі рекомендували мені десктоп:
yuriy_dd: 04.04.2026 14:35 підозрюю що ви не правильно обрали ноут, краще десктоп для такого
В підсумку, за вами:
1) брехня про те що частка ARM вже більша за AMD на ноутбучному ринку - ви або надаєте статистику яка підтверджує ваше твердження, або визнаєте що збрехали
2) спроба маніпуляції в обмеженні вибірки статистики до ринку лептопів, бо для важких завдань ви самі радите десктоп
yuriy_dd
Member

попереджую - це образа
waryag: 06.04.2026 19:01ти не розумієш різниці між прогресом і ринковою долею?
є дві незалежні нитки дискусії - прогрес (а точніше його відсутність для х86), та доля АРМ в ноутах. Чому ви вирішили це обєднати? Вам заважко обговорювати відразу більше 1 речі?
orange_deer: 06.04.2026 19:36Стандартно. Замість того, щоб відповісти на питання про частку AMD та ARM, ви вирішили закинути red herring, що от я про загальний ринок говорю, а ви лише про ноутбуки
ви навязуєте мене про що я маю казати? я ж вам нічого не забороняю казати, звичайно бажано щоб воно стосувалось теми
orange_deer: 06.04.2026 19:36То як, виходить, неймовірна ARM-архітектура тільки на ноутбучному ринку може AMD обійти?)
ну ноутів продається більше, і перевагу АРМ - тут більш важливо - бо саме тут більш важлива енерго-ефективність
orange_deer: 06.04.2026 19:36Знайдіть хоча б для ноутбучного ринку статистику, де чітко видно, що частка ARM перевищила AMD
дозволю собі нагадати своє повідомлення:
yuriy_dd: 05.04.2026 13:04доля АРМ в ноутах напевне вже більша ніж у АМД
ви можете пересвідчитись особисто - що саме це я і сказав
чому ви мені продовжуєте навязувати інше?
чому фанати х86 - не кажуть що ви брешете? кругова порука?
orange_deer: 06.04.2026 19:36Якщо ARM така крута і проривна архітектура, то їх буде більше за х86 AMD на всіх ринках, а не лише ноутбучному, який не задовольняє всіх потреб користувачів
так, їх стає все більше. І все більше гравців. Будете заперечувати?
yuriy_dd
Member

orange_deer: 06.04.2026 19:36В підсумку, за вами:
1) брехня про те що частка ARM вже більша за AMD на ноутбучному ринку
як я вже показав - насправді це ви збрехали, і крутитесь коли вас прижали
orange_deer: 06.04.2026 19:362) спроба маніпуляції в обмеженні вибірки статистики до ринку лептопів, бо для важких завдань ви самі радите десктоп
десктопи є і на М4+. Я ще раз кажу що не розумію людей що купують потужні ноути - як АРМ так і х86
для М - я пропоную мак міні чи мак студіо + ейр для мобільності - вийде дешевше і краще, і 2 пристрої
особисто я багато років користувався ноутом до якого підєднував зовнішній монітор - мій досвід каже однозначно що це погано
Ответить