Доброго дня, шановнi!
Після чергового вимикання світла перестав включатися ПК. Діоди cpu та ram проходять post, потім на мить спалахує gpu led, а за ним вже загоряється boot led і більше нічого не відбувається. Усі кулера крутяться, відеокарта світить підсвічуванням і теж крутить кулерами, але зображення немає. З дивного – досить сильно починає грітися ссд.
Материнка Asrock b650m-hdv/m.2, проц Ryzen 7500f
Що перевiрив - бп робочий, вiдеокарта робоча, з ссд також все ок (перевiряв на старому компi). Біос на материнці начебто прошивається, принаймні реагує на флешку, і штатно блимає діодом на задній панелі. Також скидав біос обома способами – і витягував батарейку та замикав піни. Нічого не допомагає.
Перевiрити мамку та проц нема у кого.
Думаю здох проц, але цікаво послухати вашу думку. Дякую!
Новости
Последние статьи и обзоры
ПК не проходить post, свiтиться boot led
-
takyon
Junior
-
Alex646
Member
Без ссд як працює? В біос дає зайти?
-
takyon
Junior
без ссд все те саме. в біос зайти немає можливості бо немає iзо та й клавіатура швидше за все ще не ініціалізуваласьAlex646: ↑ 06.04.2026 17:49 Без ссд як працює? В біос дає зайти?
-
Rex
Member
takyon
Спробуйте перепідключити все, що можна - ЮСБ девайси, ОЗП, "пересмикнути" проц в сокеті.
99% що це не допоможе і скоріше за все габелла мат платі.
Спробуйте перепідключити все, що можна - ЮСБ девайси, ОЗП, "пересмикнути" проц в сокеті.
99% що це не допоможе і скоріше за все габелла мат платі.
-
Soulwatcher
Member
Думаю, что при горелом проце будет гореть диот ошибки CPU (внизу вашей платы ближе к правой стороне)takyon: ↑ 06.04.2026 16:11 Думаю здох проц, але цікаво послухати вашу думку. Дякую!