Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Yurius
Member

QFlash: 05.04.2026 21:04Я так відправляю і так само купляю в наші темні часи
А я так наприклад не відправляю нічого,бо часи темні і люди не забирають речі .А взагалі просто треба користуватися нормальними сервісами де повернення безкоштовне (олх , монобазар ,і навіть банальна наложка через НП)
Последний раз редактировалось Yurius 05.04.2026 21:22, всего редактировалось 1 раз.
QFlash
Member

Yurius
Звісно, всі способи використати для нормальної угоди.

Відправлено через 27 секунд:
Yurius
Звісно, всі способи використати для нормальної угоди.

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
З телефона глючить форум чомусь.
tornadox
Member

Які зараз відомі шахрайські теми з ноутами? Чи дає НП наприклад зняти кришку і зробити підміну RAM/SSD - чи там все під камерою? Чи ок відправляти наложкою чи краще тільки OLX доставка?
shnok
Member

tornadox
Ніхто вам не дасть зняти кришку, деякі відділення навіть флешку не дають вставити.
Стосовно 2 без різниці. Різниця тільки в поверненні, в першому випадку за ваш рахунок
tornadox
Member

shnok
Дякую, не розумію чи то маю справу з шахраєм чи просто перекупом, бо через OLX доставку не хоче, запропонував йому оплатити аванс у вигляді вартості доставки в обидві сторони і йому таке теж не до вподоби. Хоча комісія по переказу коштів вища по наложці ніж через OLX.
shnok
Member

tornadox
Не хоче - значить не Ваш покупець. Ви готові заплатити за доставку в обидві сторони? Зараз навіть олх доставкою морочать голову, сьогодні він купує, завтра передумав , тощо. А от як людина робить невелику передплату - одразу протилежна ситуація. Олх доставкою він взагалі нічим не ризикує, взагалі. Ви ризикуєте своїм часом і нервами :gigi:
Hotspur
Member

shnok: 06.04.2026 02:48Олх доставкою він взагалі нічим не ризикує, взагалі.
ні. частину коштів не повертають
AmigoPhoenix
Member

Hotspur: 06.04.2026 14:01
Якщо оплата онлайн картою при оформленні олх доставки, то так.
Але якщо покупець вибирає оплату при отриманні, тоді - ні.
Чи я пропустив якісь нововведення?
shnok
Member

AmigoPhoenix
Все вірно

Отправлено спустя 51 секунду:
Hotspur: 06.04.2026 14:01
Частину, це скільки 50 грн? Чи ще менше?)
tornadox
Member

AmigoPhoenix
З статтей OLX:
Хто оплатить вартість доставки, якщо покупець не забрав товар?
При оплаті онлайн — доставку на своє відділення покупець уже сплатив. І вона не повертається, якщо він відмовиться від товару або взагалі за ним не прийде (адже послуга вже надана — посилка до нього приїхала).
При виборі післяплати — доставку оплачує покупець при отриманні товару. У разі відмови від отримання або якщо покупець взагалі не прийшов за товаром — послуги доставки в обидва боки для продавця безкоштовні.
Тут не сказано хто оплачує зворотню доставку, але сказано що це не продавець. Тому виглядає так що при післяплаті покупець нічого не ризикує. Опцію можна відключити в налаштуваннях аккаунту.
NFS-Racer
Member

tornadox
сказано, читайте уважно, повертається безкоштовно

Зараз прикол на ОЛХ - якщо замовити з оплатою у відділенні буде дешевше ніж при оплаті он-лайн
tornadox
Member

NFS-Racer
про що я мав на увазі, схоже що витрати на доставку в обидві сторони покриваються OLX в такому випадку.

Про те що OLX доставка вигідніше для покупця я вже писав
tornadox: 05.04.2026 22:27Хоча комісія по переказу коштів вища по наложці ніж через OLX.
Умовно комісія за переказі 20 тис буде 400 грн якщо накладеним платежем, а якщо через OLX то менше 300.
Hotspur
Member

shnok: 06.04.2026 16:44Частину, це скільки 50 грн? Чи ще менше?)
50 це не 0
Georgin
Member

Комради, підкажіть будь ласка, якщо я замовляю на своє ім'я OLX-доставкою з оплатою у відділенні "Нової Пошти", то посилку маю отримувати тільки я чи її можуть видати і іншій людині без довіреності
як при звичайному накладеному платежі?
alumem
Member

Georgin
в приложении нп можешь добавить нового получателя, если ничего не поменяли
7mindfields
Member

alumem: 06.04.2026 17:16 Georgin
в приложении нп можешь добавить нового получателя, если ничего не поменяли
Це не працює з олх доставками, тільки зі звичайними
shnok
Member

NFS-Racer: 06.04.2026 16:53 tornadox
сказано, читайте уважно, повертається безкоштовно

Зараз прикол на ОЛХ - якщо замовити з оплатою у відділенні буде дешевше ніж при оплаті он-лайн
це не тільки зараз, залежить від перевізника, часто спостерігав таку ситуацію
Yurius
Member

Тільки в мене з вчорашнього вечора оголошення не активуються? висять мертво в розділі "в очікуванні"
BOBAHH
Member

Yurius
тоже. (
более того, понял, что отсутсвие реакции на мои ответы на заданный вопрос - это результат отсутствия уведомлений от ОЛХ.
Это дошло после того как обнаружил вопрос, уведомления о котором мне не поступало.
Как-то так.
maxn
Member

Вчера мега глюк был, мне пришло 10 писем об активации объявлений, которые я активировал пару дней назад. Думаю у них что-то снова поломалось ( они криворукие и очень жадные)
Ответить