Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Krovatka: 02.04.2026 11:18Я так и не видел запросов на очистку
У MSI в меню монитора OLED Care/Protect Notice надо выставить AUTO и тогда каждые четыре часа монитор будет выдавать запрос на очистку
Krovatka: 02.04.2026 11:18Цикл чистки занимает 5 минут.
Да, так и есть.
Krovatka: 02.04.2026 11:18Или лучше стараться следить и руками запускать? Странно что гига молчит об этом))
Если монитор проработал более 3-х часов, то я перед работой, длинным митом или игрой вручную запускаю очистку, но это никак не обязательно
Krovatka
Member

RoMiLiUs: 02.04.2026 11:28 Дам деяке пояснення щодо цих очисток. Бо багато плутаються:) В ASUS, і, напевне, в інших моніторах логіка наступна:
1. Наприклад в мене стоїть нагадування про очистку кожних 8 годин. Тобто це нагадування спрацьовує тоді і тільки тоді, коли я сиджу 8 годин поспіль за активним монітором нон-стоп.
На моей гиге так - Если я сделаю чистку, поработаю 3.5 часа подряд, статус так и останется "completed" и в простое ничего не запустится. Потом поработаю еще 40 минут, статус перейдет в "готов", я залочу комп, монитор погаснет через минуту и еще через 15 минут сам стартонет чистку. Интервал 15 минут меняется в настройках, но это самый минимальный.

Я максимально работал около 15 часов за монитором без выключения, но он не выдавал никаких запросов, или напоминаний. Облазил все настройки, но ничего похожего на настройку напоминания не нашел, получается если хочешь делать чистки во время работы, должен сам следить за временем и ждать статуса "готов". Я для себя решил не париться
RoMiLiUs
Member

Krovatka
В мене виставляється 2-4-8год. Але я взагалі забив на всі ці очистки і OLED care. Сам собі там очищується, то й добре.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 02.04.2026 13:11, всего редактировалось 1 раз.
Filabatya
Member

теж забив, виключив монік, хай собі там мутить :gigi:
спойлер
класно що світловий індикатор прихований, не треба відключати чи чорну ізоленту юзати :up:
а от задня пісвітка, це взагалі ні про що :rolleyes:
Krovatka
Member

Filabatya: 02.04.2026 13:12 а от задня пісвітка, це взагалі ні про що
Согласен, отключил ее вообще, а хотел использовать для легкого белого фона на стену. На свой старый колхозил подсветку с алика, понравилось, на ОЛЕД пока не ставил.

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
Filabatya: 02.04.2026 13:12 класно що світловий індикатор прихований, не треба відключати чи чорну ізоленту юзати :up:
И при этом его работу видно по отражению в значке Aorus, который на ножке.
Filabatya
Member

нас вже тут четверо, ви мене підгрузили, а я ще 2х :gigi:
тих куркулів на Асусі і Мсай я не знаю :rotate:
RoMiLiUs
Member

Поки думав брати чи почекати якихось акцій на PG32UCDM3, вже розібрали( Хто розкупив?)

Filabatya: 02.04.2026 13:42тих куркулів на Асусі і Мсай я не знаю

Це ви мене в куркулі записали?)))
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 02.04.2026 13:54, всего редактировалось 2 раза.
Filabatya
Member

alumem
Member

Filabatya
Изображение
какие же деганы статью пишут
walkman3000
Member

alumem: 03.04.2026 16:42какие же деганы статью пишут
/itc.ua

ну вроде все правильно :gigi:
Filabatya
Member

В оригіналі те саме, вони просто переклали
Ви забагато хочете від айтісі)
Последний раз редактировалось Filabatya 03.04.2026 18:25, всего редактировалось 1 раз.
alumem
Member

Filabatya
Правильно, зачем читать то что переводишь :gigi:
shnok
Member

Зібрався з думками придбати малому монітор, сподобався Philips Evnia 27M2N3501PA/00, але в нього немає апаратного Low Blue Light, тобто є програмний, де вмикається в меню - зображення стає жовтим, зрозуміло, що ніхто в адекватній свідомості не буде сидіти в такому режимі. В інших моніторів багатьох вже фільтрація синього спектру влаштована в світодіоди, і мають сертифікат TÜV Rheinland. Philips його не має, наскільки це важливо в сучасності? Краще обрати щось інше?
moonwolf
Junior

Схоже, що вертикальний бандінг розлякав усіх покупців у LG. Зараз в Штатах віддають Tandem WOLED 2K 280 Hz монітор за 400 баксів. Хоча стартова ціна була 850)
спойлер
Изображение
FirstTDM
Member

shnok: 03.04.2026 22:29Краще обрати щось інше?
Смотреть в сторону Dell - там на аппаратном уровне включен Eyesafe / ComfortView Plus / Low Blue Light... например Dell P2425H / P2725H, S2425H / S2725DS
shnok
Member

FirstTDM: 03.04.2026 22:48
shnok: 03.04.2026 22:29Краще обрати щось інше?
Смотреть в сторону Dell - там на аппаратном уровне включен Eyesafe / ComfortView Plus / Low Blue Light... например Dell P2425H / P2725H, S2425H / S2725DS
Дякую за 27 дюймів і fullhd). Інший взагалі таке враження з його рамками з 2020 років і 144гц по ціні 11 тисяч, вже краще доплати за qd oled., але то таке, взагалі питання було не в цьому. Проблема не купити інший монітор...Хотів білий монітор, так як в малого також все в білій кольоровій гамі.
Filabatya
Member

shnok
https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... 570893017/
свій малому, цей в оплату частинами(можна через монокешбек на тисячку дешевше, якщо відразу брати) :gigi:
Последний раз редактировалось Filabatya 03.04.2026 23:28, всего редактировалось 1 раз.
alumem
Member

moonwolf
Жаль что это скорей всего почти никак на наши цены не повлияет, хотя думаю много кто бы захотел прикупить тандем по цене кюледа
shnok
Member

Filabatya
так дякую, бачив цей варіант, також вже почав розглядати qd oled, раніше по 20 тисяч не було. Відверто правда ніколи за qd oled не сидів, але судячи з відгуків і оглядів це майбутнє, точніше сьогодення)
Striker
Member

Krovatka: 02.04.2026 13:02получается если хочешь делать чистки во время работы, должен сам следить за временем и ждать статуса "готов".
В мене на AORUS FO27Q2 (2к 27") також ніколи ніяких повідомлень не вилазить, тільки сам заходжу в OLED Care і руцями запускаю, коли вже пройшло багато часу. По-факту очистку роблю не кожні 4 години, а може через 6-8 годин. Коротше, також не парюсь і користуюсь так, як мені зручно.

p. s. А що це всі побіжали за 4к OLED'ами? Ціни дійсно зараз гарні, я свій 2к ще за 30к брав, але зараз би все одно дивився на 2к. Бо грати одразу з FSR/DLLS якось сумнівно, якщо у вас не 5080 мінімум.
Последний раз редактировалось Striker 06.04.2026 13:48, всего редактировалось 1 раз.
Ответить