Новости
Последние статьи и обзоры
Subnautica стала тимчасово безплатною. На гру діє знижка 75%
-
Pro100SSK
Member
Пропоную обговорити Subnautica стала тимчасово безплатною. На гру діє знижка 75%
Ще на безкоштовній роздачі у епіків забрав давно. Ніразу не запускав
Ще на безкоштовній роздачі у епіків забрав давно. Ніразу не запускав
-
Ortyomko
Member
ну і дуже зряPro100SSK: ↑ 03.04.2026 11:32 Ніразу не запускав
-
kak_tak
Member
обычная цена как и на распродаже, 200 гривен
-
Liberty
Junior
Дуже атмосферна гра. Кому подобається процес дослідження у іграх з великим відкритим світом - маст хев.
-
Alexsandr
Member
Помню была когда-то еще игра с боевыми подводными лодками, тогда зашла и продолжение наверное не выпускали.
Отправлено спустя 5 минут 53 секунды:
Не знаю. смотрю строительство, но есть ограничения даже внутри помещения, даже две лампы рядом не повесить, все на своих местах только. похоже на раскраски или подобное получается.
Отправлено спустя 5 минут 53 секунды:
Не знаю. смотрю строительство, но есть ограничения даже внутри помещения, даже две лампы рядом не повесить, все на своих местах только. похоже на раскраски или подобное получается.
-
AlexWest
Member
Ця гра варта того, що зараз просять за різне АААсміття.
-
AlienFighter
Member
Pro100SSK
на вирванощелепній
на вирванощелепній
-
ZooLoo
Member
200 грн зараз коштує. Що за брех-новини?
-
МОНАХ
Member
► Чорт забирай, я буду жити в цій грі
!
Отправлено спустя 5 минут 29 секунд:
Отправлено спустя 5 минут 29 секунд:
► Це скоріше візуальний конструктор, але "конструктор" - в самому безпосередньому сенсі, тобто там не все куди хоч і з чим хочеш складеться - часом треба проявляти розуміння і попідбирати, що-де-як можна одне з одним скласти. У мене в дитинстві було безліч різних конструкторів, в т.ч. і "будівельний"; я часто робив такі речі, що не передбачалися винахідниками тих конструкторів, але в цьому і частина розваги. З іншого боку, коли б все ліпилося куди-попало, то з одного боку це б збільшило креативність, але з іншого попсувало б стилістику і "логіку" конструктора.Alexsandr: ↑ 03.04.2026 12:58 Не знаю. смотрю строительство, но есть ограничения даже внутри помещения, даже две лампы рядом не повесить, все на своих местах только. похоже на раскраски или подобное получается.
-
AlexWest
Member
Цю гру можна пройти, майже нічого не будуючи окрім транспорту. І при цьому отримати цікавезний сюжет, лор, атмосферу загадковості в цікавому світі. Але якщо у вас топографічний кретинізм, то краще не грати, бо гра не веде за ручку, а світ капець який заплутаний.
-
МОНАХ
Member
► AlexWest, в певному сенсі ця заплутаність грає на атмосферу гри. Бо коли ти вже граєш не перший раз і в голові вже є певний образ оцього кратера-верхівки вулкану, то світ і разом з ним частина загадки-таємничості різко скукожується у сприйнятті. Я вже вкотре переграю першу гру і не в останню чергу, щоб повернути, відчути оте переживання, коли ти гадки не маєш, наскільки що тут де і раптом протиснувшись в якусь печеру зненацька випливаєш у велетенське склепіння з просто таки непристойно-гігантським залишками кістяка якоїсь підводної монстрятини.
► І з кожним новим проходженням оце невикорінне вже відчуття, що ти сидиш всього-на-всього на, по ігрових мірках, досить немаленькій карті, але по факту на крихітному клаптику - воно просто вбиває значну частину від занурення в гру і породжує оте саме: "а раніше було краще..."
і маленька піявка лякала до уср...ки майже так само як і той самий жнець, і ігровий світ здавався неперевідвідуваним.
► І з кожним новим проходженням оце невикорінне вже відчуття, що ти сидиш всього-на-всього на, по ігрових мірках, досить немаленькій карті, але по факту на крихітному клаптику - воно просто вбиває значну частину від занурення в гру і породжує оте саме: "а раніше було краще..."
-
waryag
Member
Мені подобається експлоринг, але не люблю типові виживачі з монотонним гріндом і крафтом.Liberty: ↑ 03.04.2026 11:49Дуже атмосферна гра. Кому подобається процес дослідження у іграх з великим відкритим світом - маст хев.
-
kyon
Member
Я её получил в подарок в эпик сторе давно, перепрошел лицуху несколько раз, уже затер до дыр обе части, скорее бы уже 2 серию 
Отправлено спустя 4 минуты 35 секунд:
waryag
Авторы как то рассказывали что игра давит на наши обезьяньи инстинкты, побольше натаскать в пещеру, и такие игры потому популярны. Это самое мучительное когда уже некуда девать любой хлам в играх, инвентарь переполнен а все тащишь что плохо лежит. В сабнавтике самый главный кайф поскорее построить базу и много премного шкафов
Отправлено спустя 4 минуты 35 секунд:
waryag
Авторы как то рассказывали что игра давит на наши обезьяньи инстинкты, побольше натаскать в пещеру, и такие игры потому популярны. Это самое мучительное когда уже некуда девать любой хлам в играх, инвентарь переполнен а все тащишь что плохо лежит. В сабнавтике самый главный кайф поскорее построить базу и много премного шкафов
-
AlexWest
Member
waryag, є режим гри без виживання. Хоч це не типовий виживач, а класна НФ-пригода, де виживання працює на сюжет, і навпаки, а не пришите туди, як п'ята нога.
МОНАХ, я перегравав через кілька років, і плутався як вперше, бо чимало забув. Якщо є бодай трохи уяви, то атмосфера нікуди не дінеться. Хоча будь-яка гра втратить атмосферу, якщо грати її забагато.
МОНАХ, я перегравав через кілька років, і плутався як вперше, бо чимало забув. Якщо є бодай трохи уяви, то атмосфера нікуди не дінеться. Хоча будь-яка гра втратить атмосферу, якщо грати її забагато.
-
VovaII
Member
AlexWest
— Не правда Ваша. Якщо у гри нема атмосфери, то що їй втрачати?Хоча будь-яка гра втратить атмосферу, якщо грати її забагато.
-
AlexWest
Member
VovaII, ви ж самі сказали, що чим більше граєш, тим більше втрачається занурення, тобто атмосфера, тобто магія.
-
VovaII
Member
kyon
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
AlexWest
Де то я таке казав? Стосовно чого?
— Мое одно из «любимых» занятий: искать читы/моды как увеличить инвентарь. Даже в Сталкере 1/2/3/4.Это самое мучительное когда уже некуда девать любой хлам в играх, инвентарь переполнен а все тащишь что плохо лежит.
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
AlexWest
Де то я таке казав? Стосовно чого?
-
AlexWest
Member
Отправлено спустя 1 минуту 13 секунд:МОНАХ: ↑ 03.04.2026 15:48 ► І з кожним новим проходженням оце невикорінне вже відчуття, що ти сидиш всього-на-всього на, по ігрових мірках, досить немаленькій карті, але по факту на крихітному клаптику - воно просто вбиває значну частину від занурення в гру і породжує оте саме: "а раніше було краще
VovaII, япереплутав вас з іншим. Але суті не міняє: чим більше задрочуєш, тим більше руйнуєш атмосферу і вау-ефект.
-
waryag
Member
Це майже всіх ігор стосується: з часом втрачається вау-ефект, ефект новизни, починаєш помічати недоліки...AlexWest: ↑ 03.04.2026 17:56ви ж самі сказали, що чим більше граєш, тим більше втрачається занурення, тобто атмосфера, тобто магія.
Щоб цього уникнути, потрібен надзвичайно високий рівень виконання (або вчасне завершення гри, без затягування).
-
coffeeman
Member
Купив малому, бо каже майнкрафт вже трохи набрид.
Непогано
Але мене не полишає відчуття пластмасовості. Найкраще занурення у мене було з Alien Isolation - ось там правда було Вау!
Колись давно я грав в Subculture. Час не рахували тоді, але я її пройшов всю. Було весело. Одна з перших 3D-ігор, яку я пройшов, яка не шутер.
Проблема всіх цих ігор - обмежений світ. Я завжди це тестую в іграх. В місцях де світ "закінчується" ефект занурення зникає.
Ну і умовності гри - для друку приладів використовується якась космічна технологія зі Стартреку, а для живлення модулів - сонячні панелі. Що?!
Як на мене , цікавішим сюжетом було би занурення з реального корабля під воду і далі по sci-fi - портали, нові планети, загрози.
Subnautica відчувається пустою. Графіка на рівні, але немає NPC, які рефлексують те що бачиш ти і вони.
Непогано
Але мене не полишає відчуття пластмасовості. Найкраще занурення у мене було з Alien Isolation - ось там правда було Вау!
Колись давно я грав в Subculture. Час не рахували тоді, але я її пройшов всю. Було весело. Одна з перших 3D-ігор, яку я пройшов, яка не шутер.
Проблема всіх цих ігор - обмежений світ. Я завжди це тестую в іграх. В місцях де світ "закінчується" ефект занурення зникає.
Ну і умовності гри - для друку приладів використовується якась космічна технологія зі Стартреку, а для живлення модулів - сонячні панелі. Що?!
Як на мене , цікавішим сюжетом було би занурення з реального корабля під воду і далі по sci-fi - портали, нові планети, загрози.
Subnautica відчувається пустою. Графіка на рівні, але немає NPC, які рефлексують те що бачиш ти і вони.