Lenovo випускає міні-комп’ютер Yoga Mini i Gen 11 на базі Intel Panther Lake

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Lenovo випускає міні-комп’ютер Yoga Mini i Gen 11 на базі Intel Panther Lake

цікава іграшка)
Core Ultra 5 325, 16 ГБ ОЗУ та 512-гігабайтним SSD просять близько $800
та й цінник виглядає цілком прийнятним за подібну "шайбу"
unique-neon
Member

big_bang: 02.04.2026 11:10цікава іграшка)
Core Ultra 5 325, 16 ГБ ОЗУ та 512-гігабайтним SSD просять близько $800
Ой ні, то або інтел поплавило, або виробників пк. 8 ядер, 4 з яких е-ядра, 4 графічних ядра, 16 ram 512 ssd. З такими приколами вже й не грішно на мак міні подивитись. Приблизно за ці гроші більше року тому купував міні пк на 8945hs, 8 zen4 ядер, 12 графічних ядер, окремо докупив 64гб рам і 1tb ssd.
1234waltz
Member

big_bang: 02.04.2026 11:10 Core Ultra 5 325, 16 ГБ ОЗУ та 512-гігабайтним SSD просять близько $800
Взагалі не прийнятний цінник на фоні Мак Міні аналогічної конфігурації, який буде при цьому в півтора рази продуктивніший.

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Ті ж Beelink виділяє хочаб компромісний прайс з можливістю доставляти оперативу та пару SSD, великим набором інтерфейсів, що робить їх альтернативою Мак Міні тим кому треба прямо x86_64.
alexeygalas
Member

1234waltz: 02.04.2026 11:34Beelink виділяє хочаб компромісний прайс
Підтримка рівно місяць і далі ти сам на сам з ним.

Відправлено через 3 години 13 хвилин 12 секунд:
unique-neon
Пантери самі по собі класні. Але конкретно ця модель проца дійсно слабувато виглядає. По суті той же Lunar Lake 4P 0e 4LPe. Сюди хоча б 4-4-4 і вже би була краща ситуація. А в ідеалі повноцінні U7 і U9 які мають 4-8-4. Але прайс вже буде явно вищий.
unique-neon
Member

alexeygalas: 02.04.2026 16:40unique-neon
Пантери самі по собі класні. Але конкретно ця модель проца дійсно слабувато виглядає.
Та класні, але не при їх цінах. Mini pc на 358h від різних ведорів в районі 2000-2500 USD коштують. Це якби також треш. Хоч процесор і класний.

Вже давніше наводив приклад, що пара ноутів з цим процом з оледами були по 1300 USD на релізі.

Так що тут хтось лохотроном тепер займається. Або інтел, або партнери.
alexeygalas
Member

unique-neon
Я вже сиджу і зубами скрегочу від злості, що леново через менш як рік після того як я взяв свій лептоп на Lunar Lake, випускає його покращену версію на Panther Lake, з більшим акумом, 2 додатковими динаміками, максимальною графікою і 16 ядрами, дод. USB портом та кард-рідером і можливістю 64гб.
https://psref.lenovo.com/l/Product/Thin ... ra_Edition
Хоч мені і Lunar Lake подобається, так як ноут для позаробочих задач. Але трохи і заздрісно і сумно, що не почекав до цього релізу.
Хоча з цінами на RAM думаю він буде суттєво дорожчим за мою версію.
unique-neon
Member

alexeygalas
Радісно, що є люди, котрі в якості іграшки купують собі лептопи по 2500$, і проблеми зводяться до того, що через рік вони застарівають. Теж так хочу. Пора мінять роботу :D
alexeygalas
Member

unique-neon: 02.04.2026 18:59Радісно, що є люди, котрі в якості іграшки купують собі лептопи по 2500$,
Я не сказав що він застарів. Просто хто куплятиме зараз найновішу версію - отримає кращу графіку і більше плюшок. Це не значить що я вже біжу продавати цей і брати новий.
Ну і він коштував на той момент як Macbook Air M4 15 на таких же 32GB/1TB
Ну попереднім я користувався 5 років. І цей взяв на 5 років. Просто вирішив цього разу знову взяти ультрабук (до того була ігрова каменюка), так як працюю на робочому від компанії а брати 16 ядерний для перегляду відео, роботи з документами, онлайн шопінгу та рідких нарізок фото/відео роликів сенсу мало. А взяв саме такий, бо захотілось щось якісно зібране і міцне. Набридли пластмаски. Причому я спочатку хотів взяти дешевший і взяв (такого ж формфактору на такій же платформі Yoga Slim 7i 15 точно на такому ж 258v 1TB 15" OLED 2,8K). Але в ньому крихтіли дроселі і коли вентилятори не працювали (а на Lunar Lake вони мовчать 70% часу) їх було дуже чути і вони реально давили на голову. Тому здав, думав взяти такий же але на редіт у всіх повально така проблема була. Тож висновок - що такі компоненти ставлять зараз не якісні на плати. Але хотілось саме такий формат - тонкий легкий 15,6 OLED 120hz. Придивився до X9-15 - все те саме але на якіснішій платформі, дроселі не тріщать, ще й harptic trackpad і сканер пальця. Мені сподобався і взяв його. І він мене не розчарував.
спойлер
Раз на 5 років можна себе і побалувати. Один раз живемо
Відправлено через 8 хвилин 59 секунд:
alexeygalas: 02.04.2026 19:16в якості іграшки
На лептопі компанії власні задачі заборонено виконувати плюс він МАК і не все на ньому зробиш. А ПК, хоч і міні, але всеодно не мобільний і з собою його не візьмеш.
yurius_r
Member

Формфактор мабуть ок для ultra 5 325, але що там робитиме 358h? Йому ж там буде або дуже погано з охолодженням, або він буде на стільки зажатий по TDP, що в цьому буде мало сенсу
Ответить