Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

В моём случае проблема в частом секторе где один из домов может потреблять 30 Квт и выше. Тем самым просаживая линию всем. А тянуть себе отдельно линию не хотят потому что дорого. Из РЭС разок как то приезжали но те откупились. Поэтому и ищу вариант куда можно пожаловаться что бы их потребление ограничили либо заставили вести себе отдельно линию.
_VlaD_
Member

Шаженла: 03.03.2026 18:29Из РЭС разок как то приезжали но те откупились.
Что значит "откупились"?
У моих родителей например 15А было в проекте заложено со времен СССР. Чтобы повысить - поехали официально заплатили. Теперь 25А в проекте.
Ну и там прайс был. Сколько стоит то-то и то-то. Хоть три фазы заводи. Все официально как в магазине. Чек и внесение в проект.
Шаженла
Member

То и значит. Платишь на руки пару десятков тысяч гривен и закрывают глаза проверяющие. А если чуток добавить то автомат какой захочешь поставят и счетчик поменяют на правильный.

Поэтому одна из частей вопроса как обойти коррупцию. По частному сектору таких домов полно.
_VlaD_
Member

Шаженла: 03.03.2026 19:06 То и значит. Платишь на руки пару десятков тысяч гривен и закрывают глаза проверяющие.
Ну так они каждую неделю ходить будут. Заколебешься башлять на руки. Официально дешевле будет три фазы завести.
И откуда инфа про потребление 30кВт? И за какой период? В час? В сутки? В месяц? О чем речь-то? В год у них может 30кВт потребление? На что вы жалуетесь-то?
Шаженла
Member

Жалоба на периодическую перегрузку общей линии. Потребление регулярно в пике около 30 киловатт/час и выше. Откуда знаю? Замеряли.

А проверок не бывает если сам не спалишься.
_VlaD_
Member

Шаженла: 03.03.2026 19:29 Жалоба на периодическую перегрузку общей линии. Потребление регулярно в пике около 30 киловатт/час и выше. Откуда знаю? Замеряли.
Ну так и платить должны соответственно. Намек на то что воруют электричество? Ну так пломбы там и т.д.
Вот в селе у нас счетчик установлен на ближней к улице стороне стены дома. Провода со столба до счетчика идут в изоляции. Так задумано, чтобы накинуть ничего нельзя было.
Щитовая опломбирована. Фиг туда подлезешь.
А может у них официально электрический котел и электронагрев проточной воды. Если надо электричеством проточную воду со скважины нагреть до состояния горячей, то 30 кВт вполне может быть.
Вон даже есть такое:
https://hotline.ua/ua/remont/bojlery-ko ... 1026-2088/
Под 30кВт вполне себе может проточный водонагреватель тянуть. И он может быть в проекте. И даже это может быть законно.
Rex
Member

Власне поки граю на ноуті, хочу поколупати якісь налаштування графіки. Встановив Intel Graphics Software, але воно пише, що моє залізо не підтримує налаштування графіки. Я щось не так роблю?
Залізо - 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1145G7 @ 2.60GHz (1.50 GHz) з вбудованим IrisXE
Вложения
Screenshot 2026-03-12 141023.png
SERGBILL
Member

Rex: 12.03.2026 14:13 Я щось не так роблю?
хіба воно не для арків тільки?
Rex
Member

SERGBILL
Та от я і питаю. Щось не можу знайти інформацію, яке залізо воно підтримє.
GreenMile
Member

Попалось на очі, що в продажах проців іноді пишуть "USA Revision", ну типу "Intel Core i9-9900 USA Revision 8/16cores, 16 MB Intel Smart Cache", погуглив - не знайшов нічого, що це за "ревізія" така? Нутром відчуваю, що якесь намахалово по типу китайських інженерників, але інфи ніде знайти не можу :D Хтось знає?
SKYJAKER
Member

Підкажіть , що означає у темах різних оцей коментар у повідомленнях ? там ще іноді може бути дел або dell або ще делл . Вже бачу мабуть с десяток років, це шо фанати ноутів dell ?
спойлер
del.jpg
Барбарис
Member

SKYJAKER, :lol:
delete - людина видалила комент. Так як це не можливо, то відредагувала та написала отак.
Rex
Member

Люди, поясніть будь ласка за нові процесори Інтел Коре. От вибираю на Хотлайні ноут і не можу зрозуміти, як можуть бути різні графічні адаптери в одному процесорі - для прикладу Ultra 7 256V. Навіщо на ХЛ ці додаткові опції з графічним адаптером? По даташиту Інтел, цей проц має графіку 140V. Чи можуть бути нюанси - типу Ultra 7 256V і графіка 130V, чи 140V?
Вложения
Screenshot 2026-03-29 204555.png
Screenshot 2026-03-29 204629.png
ddO
Member

Rex: 29.03.2026 20:48 Люди, поясніть будь ласка за нові процесори Інтел Коре. От вибираю на Хотлайні ноут і не можу зрозуміти, як можуть бути різні графічні адаптери в одному процесорі - для прикладу Ultra 7 256V. Навіщо на ХЛ ці додаткові опції з графічним адаптером? По даташиту Інтел, цей проц має графіку 140V. Чи можуть бути нюанси - типу Ultra 7 256V і графіка 130V, чи 140V?
Там має бути arc140v без інших варіантів.
спойлер
https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html
Як варіант - на самому хотлайні всі ті додаткові опції зроблені через одне місце.
Rex
Member

ddO
Так, дякую. Я вже сам дійшов висновку, що ті фільтри - вони не доповнюють один одного, а виключають - тобто наприклад якщо обрати графіку не 140V, а 130V - воно автоматично підбирає комплектації з іншим процесором і обраною графікою (тобто інші фільтри воно перемикає автоматично, оскільки вони несумісні по вищеназваній причині). Дивна у них логіка, нащо було таке робити - додавати ще додаткові фільтри на сторінці конкретного товару.
Scoffer
Member

На дачі завелись миші. Не дуже багато бо жерти там нічого. Що існує в природі для відлякування? Не електричне. Можна закордоне.
Отруту сипати не хочу, вони потім забиваються біс знає де і смердять по півроку.
Sachem
Member

Scoffer: 01.04.2026 19:59Отруту сипати не хочу, вони потім забиваються біс знає де і смердять по півроку.
поэтому и придумали мышеловки
Scoffer: 01.04.2026 19:59Що існує в природі для відлякування?
кошки

не помог, но мышей нельзя отпугивать чем-то постоянно, они быстро привыкают ко всему
Scoffer
Member

Sachem: 01.04.2026 20:13поэтому и придумали мышеловки
На дачі, на котрій я з'являють раз на пару-трійку місяців це так собі варіант.
Кіт, боюсь, теж буде проти такого графіку.
Shpoker
Member

Scoffer: 01.04.2026 19:59Не дуже багато бо жерти там нічого
пхах, они с собой принесут, поверь)
mumu
Member

Отрута тільки нормально діє. Насипаю ту, що безпечна для інших тварин. Коли здихають, запаху не чути. А якщо раз у два-три місяці там бувати, то взагалі байдуже, за тиждень мумія буде.
Мишоловками можна довго виловлювати, якщо то не 1 мишка. А вони сім'ями живуть. І ще окей, якщо гризуть якусь непотрібну картонну коробку чи якийсь пакет.
Ще клейові пастки норм. порозставляти на шляхах пересування. ловиться одночасно до 3-4 штук.
Ответить