Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 31.03.2026 12:25 а на Віндовс ext4 записати? а APFS?
просто у вас мізки працюють в одну сторону лише, і ви навіть і не уявляєте що те саме можна запитати і вас. Це є частина критичного мислення - яка відсутня у фанатів.
Якби ти, нешановний коричневоштанний нефанат вмів в критичне мислення, то оцінив би частку ринку у вінди і лінукса версус макос (75 вс 25 в найоптимістичнішому сценарії), зробив би поправку на країну, в якій ми живемо (по моїм оцінкам частка буде 90 вс 10 в найоптимістичнішому сценарії), і просто сказав би "так, ти правий, це макбук не вміє" (бо я буквально одним реченням відповів що він не вміє з коробки), але ні, ти щось там гундосиш про "мізки в одну сторону". Так все дуже просто - ти у меншості, тому тобі і треба підлаштовуватись зі своїм макбуком чи там мак міні до реалій. Я буквально запропонував тобі НА ПРАКТИЦІ довести всі свої тези про переваги ARM, але ти злився, що й не дивно, бо ти форумний воїн, а не спеціаліст.
waryag: 01.04.2026 16:44 він мені ще й розповідав, що остання прошивка не така глючна, як пише багато людей, жити можна.
Це як в тому мемі "а хіба це життя?".

В мене колись був Redmi Note 11, я, не бажаючи страждати від муйні, перешив його на Pixel Experience, а потім в один чудовий момент прямо на касі шкіряного за щоку, а не оплата NFC, тому що телефон перестав бути сертифікованим для GPay. Потім перейшов на мотороли, з якими горя не знав на стоковій прошивці, потім - на флагман самсунга, з яким теж горя не знаю і теж, о диво, на стоковій прошивці. Але наш нешановний коричневоштанний нітакуся буде продовжувати пердолитись з кастомами, бо він так бачить.
yuriy_dd
Member

RoMiLiUs: 01.04.2026 15:38Я так поняв, що якщо треба парсувати текст в екселі, то треба брати MacBook Pro M5 TurboUltra, не менше, так?
це ви звичайно сарказм, але для отримання топової швидкості для роботи в офісі, браузері і ще багато де - достатньо самого дешевого ніо
Z440_User: 01.04.2026 15:47Але проектування обмежується не лише 2Д кресленнями, є ще 3Д моделювання, яке сьогодні "number 1" в технологічному процесі виготовлення виробу (в сенсі креслення потім з 3Д моделі виводяться), ось для нього AutoCAD хоче
звичайно що є певні проблеми що ще не все працює, але ви бачите лише те що ще не працює, а те що вже працює і значно краще - вигідно не помічати
проблеми сумісності будуть, наприклад дехто тут радів за відкриту RISC-V - так там все на нулі, і єдине чому не будуть хейтити місцеві - бо не Епл
Z440_User: 01.04.2026 15:47 Вартість х86 машини з дискретною відеокартою VS вартість ARM машини з дискретною відеокартою?
інтегроване ГПУ у М5 - вже скоріше в певних робочих задачах ніж 5090, все залежить від оптимізації. Ще одна незручна правда
denon312: 01.04.2026 16:06Дякую що підтвердив що Їжачок та supplicium - це твої аккаунти
ви можете вважати що хочете. Довести ви все одно нічого не можете, навіть якщо вас фінансово стимулювати
denon312: 01.04.2026 16:06 Ти витрачаєш години на безтолкову синтетику і тести енергоспоживання, але тобі лінь кинути скріншот профайлів?
що?
denon312: 01.04.2026 16:06 Будь-який ентузіаст заліза (ти ж фанат АРМ чи Епл) завжди хоче мати останню версію ОС заради фіксів і оптимізації.
це явно не про мене, я вже багато разів казав що я на Він 7. Він 11 - це лайно, вже Він 10 - краще
denon312: 01.04.2026 16:06Мені дуже дивно чути від людини яка нібито на ти з ssh та консоллю, але не знає про softwareupdate -ia і як там легко поставти в чергу апдейти без підключення монітора як на віндовс
дійсно не знаю, і не цікаво. Але мені важливо щоб воно останю ОС не поставило, бо не хочу її ще

Відправлено через 5 хвилин :
0F: 01.04.2026 19:40а на Віндовс ext4 записати? а APFS?
ви все таки злились від конкретного питання?
0F: 01.04.2026 19:40тому тобі і треба підлаштовуватись зі своїм макбуком чи там мак міні до реалій
моя дружина по факту вже багато років на МакОС - і не має проблем, і ні під що не підлаштовується
0F: 01.04.2026 19:40потім - на флагман самсунга, з яким теж горя не знаю і теж, о диво, на стоковій прошивці
мене аж тошнить в стрічці від проблем з останіми Самсунг:
Samsung спробує усунути проблеми з дисплеєм у Galaxy S26 за допомогою оновлень програмного забезпечення
Можливе рішення проблеми з випадковими перезавантаженнями телефону
https://www.reddit.com/r/GalaxyS25Ultra ... ing/?tl=uk

але у вас все добре. Якщо що - в мене смарт сам по собі не перевантажується

Відправлено через 11 хвилин 36 секунд:
waryag: 01.04.2026 16:25Це пише людина, що викинула масу часу на пердолінг з прошивками старого поко
я не знаю про який старий поко ви кажете - були F1 та F5 - прошити займає годину, більше займає все налаштувати під себе

в результаті у мене мій Snapdragon 7 Gen 2 працює швидше ніж Snapdragon 8 Elite - хоча по тестам Elite має бути значно швидшим:

https://nanoreview.net/en/soc-compare/q ... plus-gen-2

що лише доводить яка лайнова прошивка від вендора, ви таким користуєтесь і кидаєтесь на тих хто інший, хто не лінивий перерошити
хоча ок до тих хто перепрошиває переінстальовує ноути з Віндовс на Лінукс
а все тому що я інакший, я не такий як ви. Я не бавлюсь в ігри. Мне ок макбуки, хоча не за айфони і тд. Я можу довести свою думку і готовий навіть фінансово відповідати за те що я кажу. Ви на таке не здатні, навіть найрозумніші з вас.
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 01.04.2026 20:05це ви звичайно сарказм, але для отримання топової швидкості для роботи в офісі, браузері і ще багато де - достатньо самого дешевого ніо
Я тобі в десятий раз повторюю, 80% юзеркейсів використовування маків, шмаків, айпадів, шмакпадів і тп барахла, хоч то Pro, хоч Neo - це ютубчик, соцмережі, стрімінги і відеоконференції. Все. Інші 20% - там шось можуть гівнокодити, малювати в фігмі UI/UX чи з філософським виглядом сидіти в антікафе потягуючи латте на ЛГБТ молоці.
В мене в наявності MacBook Pro на M1 Pro 16" та MacBook Pro на M4 Pro 16". Це просто гарні цяцьки з файним екраном і непоганою автономністю у випадку якщо дивитись ютубчик.
Так шо можеш не заливати мені свій бред, бо я взагалі сумніваюсь що в тебе щось є своє. Може десь там тобі видали мдм-ний ніщебук на твоїй галері і ти тут кічишся.

Мій профільний ПК просто в пиль зтирає всі ці М процесори.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 01.04.2026 20:33, всего редактировалось 3 раза.
waryag
Member

yuriy_dd: 01.04.2026 20:17я не знаю про який старий поко ви кажете - були F1 та F5 - прошити займає годину, більше займає все налаштувати під себе
Не бреши. Одне розблокування завантажувача може зайняти набагато більше часу, бо там є елемент рандома.
в результаті у мене мій Snapdragon 7 Gen 2 працює швидше ніж Snapdragon 8 Elite - хоча по тестам Elite має бути значно швидшим:
Знову наміряв якусь маячню? Дивитися на неї жодна притомна людина все одно не буде :lol:
yuriy_dd
Member

RoMiLiUs: 01.04.2026 20:2280% юзеркейсів використовування маків, шмаків, айпадів, шмакпадів і тп барахла, хоч то Pro, хоч Neo - це ютубчик, соцмережі, стрімінги і відеоконференції
звичайно. Але таке ж і на х86 ноутах. Якщо що - офісну роботу мак робить
RoMiLiUs: 01.04.2026 20:22Інші 20% - там шось можуть гівнокодити
враження що в Гуглі (і в інших подібних) всі на маках
RoMiLiUs: 01.04.2026 20:22Мій профільний ПК просто в пиль зтирає
я знаю цей проц, і собі такий планував - але хай доросте до 256 Гб оперативки. Хоча я зараз пооптимізовував свій код - так що поки в 128 Гб в мене все влазить що треба.
waryag: 01.04.2026 20:49Одне розблокування завантажувача може зайняти набагато більше часу, бо там є елемент рандома
подати заявку, запустити програму, нажати кнопку? Там треба чекати після заявки - але в цей час ви можете робити свою роботу.
waryag: 01.04.2026 20:49 Знову наміряв якусь маячню? Дивитися на неї жодна притомна людина все одно не буде :lol:
я тут давав тест - поки ніхто з свого смарта не дав вищих результатів. Визнали що мій смарт найшидший.

Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
RoMiLiUs: 01.04.2026 20:22В мене в наявності MacBook Pro на M4 Pro 16"
ну ви ж можете створити (або ви вже маєте) важкий Ексель - та порівняти швидкість роботи з х86?
walkman3000
Member

RoMiLiUs: 01.04.2026 20:22Інші 20% - там шось можуть гівнокодити, малювати в фігмі UI/UX чи з філософським виглядом сидіти в антікафе потягуючи латте на ЛГБТ молоці
та за шо :weep:
скоро приїде сюрфейс про на снапі еліт, подивимось що там за пару років змінилось
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 01.04.2026 21:11ну ви ж можете створити (або ви вже маєте) важкий Ексель - та порівняти швидкість роботи з х86?
Навіщо мені це? Чи вас взяли на вашу галеру, щоб ви 24/7 парсили текст в ексель і відкривали - закривали важкі файли?
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 01.04.2026 21:24, всего редактировалось 2 раза.
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 01.04.2026 21:11 звичайно. Але таке ж і на х86 ноутах. Якщо що - офісну роботу мак робить
Таки х86. Очень много софта написано под него, причем своего и специфического, он не на слуху, но много у кого есть как раз свой. Совместимости с маком не припомню. то скриптики, то софт кто-то написал много лет назад (привет совместимости) то разработаный специально но узкого назначения.
yuriy_dd: 01.04.2026 21:11 ну ви ж можете створити (або ви вже маєте) важкий Ексель - та порівняти швидкість роботи з х86?
Было бы интересно сравнить, но вот чего нет, того нет. Маки отсутвуют
beeeeeeee
Member

Alexsandr: 01.04.2026 21:27Было бы интересно сравнить, но вот чего нет, того нет. Маки отсутвуют
спойлер

Если на винде офис открывается мгновенно, то на маке первый раз иконка скачет так долго вроде загрузка идёт с харда а не с ссд. Следующие разы открывается более-менее. Но спустя время опять приходится ждать. Такое было и на интеле.
waryag
Member

yuriy_dd: 01.04.2026 21:04подати заявку, запустити програму, нажати кнопку
Гайд по отриманню дозволу дещо довший і містить елемент рандому.
yuriy_dd: 01.04.2026 21:04я тут давав тест - поки ніхто з свого смарта не дав вищих результатів. Визнали що мій смарт найшидший.
Просто змирися з фактом, що ти Невловимий Джо Юра.
LVladislavchik
Member

waryag: 01.04.2026 21:52Просто змирися з фактом, що ти Невловимий Джо Юра.
З найшвидшою рукою на дикому заході :rotate:
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 01.04.2026 20:17я не знаю про який старий поко ви кажете - були F1 та F5 - прошити займає годину, більше займає все налаштувати під себе

https://nanoreview.net/en/soc-compare/q ... plus-gen-2

що лише доводить яка лайнова прошивка від вендора, ви таким користуєтесь і кидаєтесь на тих хто інший, хто не лінивий перерошити
хоча ок до тих хто перепрошиває переінстальовує ноути з Віндовс на Лінукс
а все тому що я інакший, я не такий як ви. Я не бавлюсь в ігри. Мне ок макбуки, хоча не за айфони і тд. Я можу довести свою думку і готовий навіть фінансово відповідати за те що я кажу. Ви на таке не здатні, навіть найрозумніші з вас.
1. Ми вибираємо не пердолитися з прошивками і не стояти як довбні на касі бо гугл пей відвалився, плюс починаючи десь так з року 2022 я не помічаю різниці між смартами, все літає, за цей час змінив lg g8, pixel 7a і зараз ось 1+13, фактично оновлював телефон тільки заради камери :shuffle:
2. Історія пердолінгу на 4pda доводить що там оргія не на одну годину і навіть не на один день розтягнулася, банально навіть після розлочки бута шиєш кастом і в процесі налаштування бачиш що не все так стабільно і треба шукати як пофіксити в цьому кастомі чи шукати інший кастом, а обманути гугл пей то взагалі окрема оргія і може бути по декілька разів на день, ну кого ти обманути хочеш? :rotate:
3. Дай вже хоч якийсь коментар стосовно ixbt, ну будь ласка :rotate:
beeeeeeee
Member

LVladislavchik: 01.04.2026 22:27я не помічаю різниці між смартами
Да о чём речь. Мне ведро в разы удобнее за эмейзинг. Но, справедливости ради, эмейзинг красивый. И яблочко сзади.
denon312
Member

yuriy_dd: 01.04.2026 20:17 дійсно не знаю, і не цікаво. Але мені важливо щоб воно останю ОС не поставило, бо не хочу її ще
Тобі не так важливо мати ОФІЦІЙНУ останню версію ОС на маку де ти готовий зі шкіри вилізти за 2-3 пункта в гікбенч і сайнбенч, не важливо що там є покращення енергоспоживання де це ставиться в 2 кліка, але тобі важливо вліпити останню неперевірену прошивку від Алєга на свій салямі лиш би там циферки були вищі в Антуту?
Чота це підозріло. Або "твій" мак зовсім не твій, або він МДМ-ний чи з Айклауд локом і за обновою треба їхати в Ябко.
Попросив ШІ накидати список покращень для М4 після 15.6.1 - яка в тебе була встановлена півроку після виходу Мак ОС 26
спойлер
Огляд покращень macOS для M4 / M4 Pro (Post-15.6.1)

Додано: 01 кві 2026, 21:51
Автор: Gemini_AI

Короткий зміст: Основні зміни торкнулися планувальника завдань для 10/14-ядерних конфігурацій, оптимізації NPU для локальних моделей AI та впровадження нових профілів живлення в macOS Tahoe (v.26.x).

1. Швидкодія та обчислювальна потужність

Оптимізація Neural Engine: В оновленнях macOS 15.7 та пізніших версіях Tahoe було переписано стек Apple Intelligence. M4 тепер демонструє на 15-20% вищу швидкість у генеративних задачах (Genmoji, Image Playground) завдяки кращому розподілу ваг моделей у межах Unified Memory.

Dynamic Caching 2.0: Для M4 Pro було покращено алгоритм динамічного кешування в GPU. Це дозволило збільшити FPS у професійному софті (Final Cut Pro, Blender 5.x) на 10% без збільшення частоти чипа.

Thunderbolt 5 та I/O: Для власників M4 Pro в macOS 16 (Tahoe) додали драйвери для повної підтримки пропускної здатності 120 Гбіт/с, що значно прискорило роботу з рейдами та зовнішніми NVMe.

Metal FX Upscaling: Додано підтримку апаратного прискорення для нових методів трасування променів (Ray Tracing), що раніше були обмежені софтово.

2. Енергоспоживання та автономність

Оновлений Low Power Mode: Тепер цей режим працює гнучкіше. На чіпах M4 частота P-ядер (продуктивних) обмежується до 80%, а GPU — до 33%. Це дозволяє отримати додаткові 2-3 години роботи в режимі браузингу без відчутного "гальмування" інтерфейсу.

Thermal Management (M4 Pro): Оптимізовано криву роботи кулерів. У версії 15.7.4 виправлено баг, коли вентилятори "заводилися" при короткочасних піках NPU. Тепер система довше залишається в пасивному стані.

Efficiency Cores Scheduling: В macOS Tahoe планувальник став частіше "віддавати" фонові процеси (індексація Spotlight, бекапи Time Machine) саме на 6 енергоефективних ядер (у базовому M4), що зменшило загальний нагрів корпусу на 4-5°C під час офісної роботи.

3. Список версій та ключові фікси

v15.7.x (Sequoia Final)

Фікс витоку пам'яті в WindowServer (актуально для M4 Pro з декількома дисплеями).

Покращення стабільності GPU при рендерингу 8K ProRes.

v26.x (Tahoe Initial/Spring 2026)

Повна підтримка розширеного ліміту пам'яті для GPU.

Новий режим "High Power" для Mac mini M4 Pro (раніше був тільки в MacBook Pro 16").

Оптимізація режиму "Game Mode" для ігор з використанням Ray Tracing.

Висновок
Якщо ви все ще сидите на 15.6.1 — оновлення до останніх патчів Sequoia 15.7.5 або перехід на Tahoe є критичним для власників M4. Ви отримаєте значно "холоднішу" машину в повсякденних задачах та кращий відгук Siri/AI-інструментів.
yuriy_dd
Member

denon312: 01.04.2026 22:54але тобі важливо вліпити останню неперевірену прошивку від Алєга
зараз я на https://crdroid.net/
ваші здогатки про Васяна чи зараз - це лише ваша маячня
denon312: 01.04.2026 22:54Попросив ШІ накидати список покращень для М4 після 15.6.1 - яка в тебе була встановлена півроку після виходу Мак ОС 26
ефект шкла сильно більше жре проц - просто ви не в темі - захочете розберетесь:

yuriy_dd
Member

denon312: 01.04.2026 22:54або він МДМ-ний чи з Айклауд локом і за обновою треба їхати в Ябко
готові фінансово довести свою думку?
orange_deer
Member

Розумієте, головна причина, чому вас тут за дурника сприймають, не в тому, що ви такий просвічений, і не в тому, що всі навколо фанати x86, а трохи в іншому. В тому, що ви регулярно вдаєтеся до маніпуляцій там, де ваша аргументація провалюється. Ви не вмієте вести нормальну чесну дискусію, але вимагаєте цього від інших. Ну удачі :rotate:

Наша з вами розмова про AutoCAD це наочний приклад:
yuriy_dd: 01.04.2026 15:08
orange_deer: 31.03.2026 22:04Я вам кажу: AutoCAD це не лише однопотокова геометрія+UI
я спілкувався з користувачами - яким якраз важливо коли совати чи маштабувати креслення - і саме цим вони найбільше займаються
Різниця між вашими аргументами та аргументами з боку мене та інших учасників форуму в тому, що наші аргументи легко перевіряються та підтверджуються, а ваші спираються на ваш досвід/досвід знайомих, які не факт, що й існують.
orange_deer: 31.03.2026 22:042) висока потреба в RAM, де 8ГБ не вистачить
те що ніо - може робити важкі завдання - не означає що прямо все на ньому, є ейр, є мак міні
Ще один прийом - ви закидаєте вудочку тезами що базовий Neo/AirM4/M5 зможе краще ніж відповідні х86 ноутбуки, а коли вам приводять приклади схожих за ціною х86 що можуть більше завдяки більшій оперативній пам'яті, SSD диску, дискретній відеокарті чи банальній можливості апгрейду за 200-500$ ви переводите тему на дорожчі комплектації пристроїв Apple.
orange_deer: 31.03.2026 22:04і 3) обрізаний софт для Mac, який обмежує функціонал порівняно з х86 пристроями
це проблеми софта - з часом вирішать
orange_deer: 31.03.2026 22:04Ви: але ж в одному потоці М чип буде швидшим
а одно-потік на х86 - не може стати суттєво швидшим, і розрив з М - буде лише зростати
І наостанок, там, де ви все ж не можете заперечити явні недоліки ноутбуків Apple на М-чипах, ви просто радите почекати: з часом вони зрівняються.
Це все було б добре, але ви заявляєте про те, що ARM вже переважає x86 у всьому (насправді впевнено лише в однопотоковому перформансі та енергоефективності) і треба негайно переключатися. А тепер, виявляється, треба почекати. Ну, то ми краще покористуємося x86, поки там більший функціонал, доступніші якісні конфігурації з 16+ ГБ оперативки і 512+ ГБ ССД і є відповідні дискретні відеокарти.

І ще от приклад cherrypicking:
yuriy_dd: 01.04.2026 20:17
Z440_User: 01.04.2026 15:47 Вартість х86 машини з дискретною відеокартою VS вартість ARM машини з дискретною відеокартою?
інтегроване ГПУ у М5 - вже скоріше в певних робочих задачах ніж 5090, все залежить від оптимізації. Ще одна незручна правда
Ви зігнорували питання вартості і просто вставили, що в певних задачах M5 швидший за RTX5090. В певних задачах може так, в блендері наприклад))
Але у важкому 3D-рендерингу — ні. Просто через кількість графічних ядер, нативну паралелізацію GPU, виділену пам'ять, яку не треба ділити з процесором, і софт, який оптимізований під DirectX.
orange_deer: 31.03.2026 22:11Нагадаю найдешевший мак з 16ГБ оперативи на легальному чистому ринку коштує 65к. Це велика різниця
може купувати там, якщо вам підходить і ви не хочете купити дешевше
Ваша початкова теза була:
yuriy_dd: 31.03.2026 12:25 хай роблять. А потім в магазині покажуть покупцеві дороге пластикове лайно і Ніо - і що він обере?
Тепер виявляється, що магазин сірий або взагалі десь ще треба шукати вторинні оголошення чи по ібею лазити.
Якби студент першого курсу спитав мене, де купувати ноутбук, я б порадив чистий ринок просто тому, що є більше гарантій, зокрема того, що продукт буде новим. А для того, щоб перевірити на сірому ринку, чи продукт дійсно робочий і не зношений, потрібно мати більше знань та досвіду, якого в цього студента просто немає.

А ще ви дуже любите битись об заклад так ніби це додає сили вашому аргументу :lol:
denon312: 31.03.2026 22:16Хоча як він б не хвалився, доказів нема, тому існування всіх тих яблучних комп'ютерів може й взагалі видумка
ви готові на гроші про це посперечатись?
denon312: 01.04.2026 14:37Дуже підозріло чому така застаріла ОС на фотках. 15.6.1 вийшла у серпні 2025, а у вересні 2025 вже вийшла MacOS 26
ви готові на гроші посперечатись що в мене локнутий?
Для хорошого аргументу парі не потрібне :) Це вже якісь дитячі спроби взяти когось на слабо в сподіванні, що опонент злиється. А в дорослому житті це хвороба — лудоманія.

У підсумку, не знаю, як вас тут витримують вже стільки часу (майже 9 місяців чи скільки?).
Вже за кілька днів стає зрозуміло, що дискусія з вами беззмістовна. Ви:
1) постійно переводите тему на стерильні тести/відео з ютубу/описуєте свій екстремальний досвід як те що стосується всіх користувачів
2) наводите аргументи які не можна перевірити і описуєте їх як свій досвід чи досвід ваших "знайомих"
3) пропонуєте купувати макбуки з сірого ринку але порівнюєте їх з х86 ноутбуками з чистого ринку
4) ігноруєте цілісність будь-якого професійного софта чи задачі - бо в одному потоці швидше/те що зараз не швидше або не оптимізовано вже зовсім скоро покращать
спойлер
Изображение
5) намагаєтесь довести свою правоту пропозицією парі :rotate:

Ну а коли все попереднє не спрацьовує -
ви всі просто фанати х86 і не хочете бачити правди
Без проблем, ви просвітлений провидець прогресу, ми сліпі невігласи, що користуються х86, бо не маємо грошей на Мак. Упустимо те що любитель покупок дешевого б/у, опенбокса і іншого чайнагудбай це ви, а у деяких ваших опонентів є по кілька макбуків.
AntonyKandaurov
Member

orange_deer: 01.04.2026 23:13І наостанок, там, де ви все ж не можете заперечити явні недоліки ноутбуків Apple на М-чипах, ви просто радите почекати: з часом вони зрівняються.
Підкреслю - з 2021 року Юра торочить по різних форумах про те що софт ось- ось підтягнуть але щось вже квітень 2026 року а щось якось не виходить кам'яна квітка у розробників софту.
процитуйте мене повністю щоб Юра побачив мій пост
AntonyKandaurov
Member

orange_deer: 01.04.2026 23:13описуєте свій екстремальний досвід як те що стосується всіх користувачів
Я йому давно вже писав про те що він міряє лише по собі та своєму оточенні і це максимально нелогічний підхід до самого вимірювання. Але здебільшого 99% його постів це самоствердження та "знущання" над аудиторією бо всі дурні а лише один він красівий в білому пальто один стоїть.
Ответить