Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

artko: 31.03.2026 21:43
orange_deer: 31.03.2026 19:54Чув про таке, але не пробував ще) На якому ти дистро?
I use Arch, BTW :)
Ооо, ну моя повага :)
Не думав ще змінити нік на archko?)
waryag
Member

yuriy_dd: 31.03.2026 16:55в мене діти вчаться зараз, так що я в курсі що там робиться. Дочка вже користувалась маком - і єдине бажання у неї зараз повністю перейти на макбук.
А син? Чи він став дочкою після знайомства з супергрою вар роботс?
yuriy_dd: 31.03.2026 16:55тому що ноутбук - це свобода, і якщо я дома чи ще десь - в мене нема постійного місця.
Який жах!
Якщо робоче місце - то там потужний десктоп
А як же швидший у всьому (крім ігор) енергоефективний мак? :spy:
Последний раз редактировалось waryag 31.03.2026 22:05, всего редактировалось 1 раз.
orange_deer
Member

yuriy_dd: 31.03.2026 20:59 тобто скільки років нили що АвтоКад не для мак чи не для М - але вже М кращий в чомусь. Явний прогрес ж
Те як ви вправно вибірково сприймаєте інформацію і змінюєте тему дискусії це напевно найбільший рівень професіоналізму, який ви тут демонструєте.

Я вам кажу: AutoCAD це не лише однопотокова геометрія+UI, а й 1) рендеринг (який краще всього працює на GPU); 2) висока потреба в RAM, де 8ГБ не вистачить, і 3) обрізаний софт для Mac, який обмежує функціонал порівняно з х86 пристроями
Ви: але ж в одному потоці М чип буде швидшим.
Ну прекрасно, десь він і кращий, я ж не заперечую. Базова геометрія і UI буде швидко завантажуватись, все інше рендеритись буде в рази довше, якщо взагалі зарендериться. Але в одному потоці швидше. Залізна логіка :up:
orange_deer
Member

waryag: 31.03.2026 22:01
yuriy_dd: 31.03.2026 16:55в мене діти вчаться зараз, так що я в курсі що там робиться. Дочка вже користувалась маком - і єдине бажання у неї зараз повністю перейти на макбук.
А син? Чи він став дочкою після знайомства за супергрою вар роботс?
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
denon312
Member

yuriy_dd: 31.03.2026 21:06 бачте - ви (та деякі інші) можете обговорювати все, окрім теми
я обговорював тему, але ти не вмієш в діалог, є твоя "думка", всі решта неуки. :idea:
yuriy_dd: 31.03.2026 21:06 ви не здатні знайти тест які би підтверджували ваші аргументи, і тим більше не здатні провести свої самостійно
ти вже так забрехався що вже не путаєш всіх підряд :D
спойлер
Изображение
orange_deer
Member

yuriy_dd: 31.03.2026 20:59
orange_deer: 31.03.2026 17:39ми про 16ГБ версію говоримо чи про бюджетний нео з 8ГБ?
ви плавно перейшли на дорожчий сегмент, я також
Якраз таки ні, я порівнював моделі за 36, 38 і 40 тисяч грн. Це один і той самий ціновий сегмент. Нагадаю найдешевший мак з 16ГБ оперативи на легальному чистому ринку коштує 65к. Це велика різниця. На свої варіанти М4 за 40к чи нео за 25к ви так і не дали жодних посилань. Ну про що тут говорити тоді?
denon312
Member

orange_deer
Їжачок не купує нове, він шанувальник сіряка з ібею. Декілька десятків сторінок хвалився як купив допотопний Гігабайт на АРМ і запоров його. А ще за мак міні він заплатив $400 з Ібея. Хоча як він б не хвалився, доказів нема, тому існування всіх тих яблучних комп'ютерів може й взагалі видумка.
orange_deer
Member

yuriy_dd: 31.03.2026 21:01
orange_deer: 31.03.2026 17:39 ще раз - макбук ейр М4 база - коштує дешевше 40к, і ніо теж скоро буде десь 25к - дешевше ніж у США до податків
Покажіть посилання на новий! М4 за ціною 40к
сірий імпорт в локальниз магазинах з гарантією
в них ще до речі клава нормальна - з широким лівим шіфтом та ентер на одну стрічку а не Г в іншу сторону - для мене це критично
Бляха, сірий іморт :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Чесно кажучи на цьому можна завершувати дискусію. З таким успіхом можна взагалі на радіоринку ноути по запчастинах збирати, щоб от точно зекономити і все було як вам захочеться.

А розмов то було! Зараз всі як побіжать купувати Нео, бо вони дешевші за х86 аналоги і все, перемога ARM/Apple. А тепер виявляється нюанс, що дешевші вони на сірому ринку. Цирк на дроті.
yuriy_dd: 31.03.2026 01:25 я підозрював це
і ніо - це просто прихована бомба - бо люди що спробують його не захочуть дешеві ноути на Віндовс, а захочуть і ейр, і айфон, і тд
Тепер от зрозуміло про приховану бомбу :) Бо в якийсь випадковий день прокидаєшся, відкриваєш Мак Нео, а він заблокований з-за кордону, от вам і сірий імпорт.

yuriy_dd це людина в голові якої вживаються 2 сутності: 1) я хочу готовий пристрій де не треба нічого додавати і він зразу буде добре працювати; 2) я куплю макбук на сірому ринку, і заб'ю на такі ризики, як а) продавця який вам дав гарантію знайдуть таки правоохоронні служби і накриють за контрабанду; б) якщо по гарантії вас пошлють, до кого ви звернетесь? напишете в поліцію що купили контрабандний макбук і продавець не обслуговує по гарантії? :) 3) буду жити з ризиком що його колись заблокують коли зрозуміють що його хтось вкрав і продав

Геній думки, Прометей, і престижний програміст з 30річним стажем роботи (престижніше я не зустрічав, і ніколи певно не зустріну)
orange_deer
Member

denon312: 31.03.2026 22:16 orange_deer
Їжачок не купує нове, він шанувальник сіряка з ібею. Декілька десятків сторінок хвалився як купив допотопний Гігабайт на АРМ і запоров його. А ще за мак міні він заплатив $400 з Ібея. Хоча як він б не хвалився, доказів нема, тому існування всіх тих яблучних комп'ютерів може й взагалі видумка.
З таким самим успіхом можна сказати що є х86 ноути на сірому ринку за 20к. Або за 15 взагалі. А як Юрій питатиме доказів, то запропонувати йому самому шукати. І все.
kabostebeztak
Member

orange_deer: 31.03.2026 22:31
denon312: 31.03.2026 22:16 orange_deer
З таким самим успіхом можна сказати що є х86 ноути на сірому ринку за 20к. Або за 15 взагалі. А як Юрій питатиме доказів, то запропонувати йому самому шукати. І все.
Макбук про 2010 року 17 дюймів без батареї за 50 євро норм варік для офісу
браузер вже не так бодро йде, то ж можна взяти 2015 рік за 100

(ціни на французькій вторичці)
denon312
Member

orange_deer
сіряк, китай, б/ушка.
yuriy_dd: 16.01.2026 21:47якби ви вміли шукати самостійно то змогли би знайти а так знову питаєте в мене
https://www.ebay.com/itm/389388053032
orange_deer
Member

Всім учасникам форуму, а особливо yuriy_dd присвячується!
fd.png
beeeeeeee
Member

Пацаны, спасибо, а то не всегда можно годные приколы на youtube найти. Хоть форум почитать можно.
orange_deer
Member

denon312: 31.03.2026 22:41 orange_deer
сіряк, китай, б/ушка.
yuriy_dd: 16.01.2026 21:47якби ви вміли шукати самостійно то змогли би знайти а так знову питаєте в мене
Це той снепдрегон з якого він цеглину зробив? :laugh:
На чайнагудбай навіть заходити не хочу, як же все погано. Невже всі ми після 30річного стажу програмування такими станемо? :(
orange_deer
Member

orange_deer: 31.03.2026 22:45
denon312: 31.03.2026 22:41 orange_deer
сіряк, китай, б/ушка.
Це той снепдрегон з якого він цеглину зробив? :laugh:
На чайнагудбай навіть заходити не хочу, як же все погано. Невже всі ми після 30річного стажу програмування такими станемо? :(
upd. Знайшов ідеальний сайт для Юрія, дуже багато хороших deals!

https://sfbay.craigslist.org/search/cup ... ~gallery~0
denon312
Member

orange_deer: 31.03.2026 22:45 Це той снепдрегон з якого він цеглину зробив? :laugh:
yuriy_dd: 14.01.2026 21:51я маю ноут на windows для arm на qualcomm - Gateway 13.3" Ultra Slim Notebook | Snapdragon™ 850 | 4G LTE
але коли ставив на нього debian повністю його вбив, не реагує ні на що
хто шарить як відновити - я вам можу його просто переслати
denon312
Member

orange_deer: 31.03.2026 22:50upd. Знайшов ідеальний сайт для Юрія, дуже багато хороших deals!

https://sfbay.craigslist.org/search/cup ... ~gallery~0
ну чому, https://www.ebay.com/itm/206178013046 за $335 і все - всі фанати х86 біжать за вогнегасниками тушити свої х86 крісла.
denon312
Member

а от за $250 https://www.ebay.com/itm/227277552374 - Asus, Dell, Lenovo, HP - подають на банкрутство!
orange_deer
Member

denon312: 31.03.2026 23:02 а от за $250 https://www.ebay.com/itm/227277552374 - Asus, Dell, Lenovo, HP - подають на банкрутство!
спойлер
Apple Mac Mini M1 (2020) — PARTS ONLY / iCloud Locked
Up for sale is an Apple Mac Mini M1 (Late 2020) in pristine, like-new physical condition — no scratches, scuffs, or damage of any kind. This is a parts/repair unit only.
The machine powers on and boots normally but is activation-locked to an old iCloud account with no way to recover the password. Apple's iCloud system does not allow password reuse, and all recovery options have been exhausted. This unit cannot be unlocked or used as a daily driver — please don't buy it expecting otherwise.
ooops :rotate:
denon312
Member

orange_deer
https://www.ebay.com/itm/406808147409 вроді ок, легке б/у
Ответить