Ще в мене десь була коробка від материнки Albatron NForce4 мені в ній якесь залізо прислали з олуха, хоча я ці материнки під 939 взагалі не пам'ятаю. В житті точно не зустрічався і в продажу не бачив, а виявляється їх до нас все ж завозили. Хоча мені чорного солтека під 754 з фіолетовими слоатми рам цілком вистачає для дизайнерських сарказмів
Новости
Последние статьи и обзоры
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
spoglyadach
Member
Так там цікавий відтінок синього щось типу синього з додаванням жовтого і він тепліший має колір ніж радикально синя гіга, а ще вони любили цікаві кольори пластику для слотів рам та IDE, ну і біла рамка кріплення кулера на 478. Комбінація зелених слотів з білою рамкою це мабуть щось релігійне
Ще в мене десь була коробка від материнки Albatron NForce4 мені в ній якесь залізо прислали з олуха, хоча я ці материнки під 939 взагалі не пам'ятаю. В житті точно не зустрічався і в продажу не бачив, а виявляється їх до нас все ж завозили. Хоча мені чорного солтека під 754 з фіолетовими слоатми рам цілком вистачає для дизайнерських сарказмів
-
ApostolCV
Member
До речі , як був вдома нарив архів з борд в'ю асусових плат BX440(*98)- 2007 рік.
Цікаво , що коли то аналізує , то розумієш що то лютий CTR+C /CTRL+V.
Як Пуйло сдохне візьмуся за аналітику / обхід асусовського чіпа моніторингу.
Цікаво , що коли то аналізує , то розумієш що то лютий CTR+C /CTRL+V.
Як Пуйло сдохне візьмуся за аналітику / обхід асусовського чіпа моніторингу.
-
offece-trader
Member
На виолити завезли рабочие вуду2 в слае, занедорого. Налетай не скупись 
Видеокарты 3Dfx Voodoo 2 12Mb 2 штуки + SLI мостик
-
KingpinUA
Member
-
spoglyadach
Member
Якщо ви раптом не дуже добре бачите і пропустили жовті від перегріву наліпки то на фоні ще можна знайти шприци з флюсамиoffece-trader: ↑ 20.03.2026 17:13 На виолити завезли рабочие вуду2 в слае, занедорого. Налетай не скупись
Продаван взагалі не париться але дуже сильно палиться, але попкорн ми підготуєм до цієї вирішальної битви
-
nam5580
Junior
Де він палиться? В описі вказано, що відеокарти після ремонту.spoglyadach: ↑ 21.03.2026 10:33 Продаван взагалі не париться але дуже сильно палиться, але попкорн ми підготуєм до цієї вирішальної битви
-
spoglyadach
Member
-
ApostolCV
Member
spoglyadach, якби ви побачили мою вуду 2 , де додаткові 4МБ набрані з донора і відповідно іншої фірми з великою вірогідністю це б вам не сподобалося.
Але як факт воно працює.
Якщо карти з лоту повністю робочі не бачу причин їх не купити.
Головне питання працездатності. І раціональності такої покупки
Але як факт воно працює.
Якщо карти з лоту повністю робочі не бачу причин їх не купити.
Головне питання працездатності. І раціональності такої покупки
-
spoglyadach
Member
Да я сам маю купу заліза яке підняв тим чи іншим методом, або зробив фулл-рекап на полімери, чи відновив місця де вандалили кандьори совєскім паяльником на 30Вт з шестислойної плати. Але ж я їх потім не продаю, а так би звісно теж мінімум 13к поставивApostolCV: ↑ 22.03.2026 22:14 якби ви побачили мою вуду 2 , де додаткові 4МБ набрані з донора і відповідно іншої фірми з великою вірогідністю це б вам не сподобалося.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Для мене це десь близько 0 тому слідкуватиму але не дуже уважно з порцією попкорна. Знається тут пан offece-trader писав що там на тому аукціоні існує якась хитра система з фейковими ставками. Я просто не продаван, а покупан тому нічого про це не знаю
-
Бумик
Member
Хто підкаже,як поборотит такой затик?
Розжився флоппі привідом на 5,25 дюймів.У біосі виставив як 5,25. На шлейфі він підключений,як привід *А*.Тобто,розєм наприкінці шлейфу з перекрученими 5 пінами. Чудово робить.
Додаю на цей шлейф флоппі привід 3,5 дюйми,підключається він розємом без перекручених 5 пінів ,він посередині шлейфу. Зазначаю його в біосі,як *B*.
У Віндовс 98 бачиться тільки привід *А* 5,25 дюймів та працює нормально.
Дисковод 3,5 дюйми не відображається,тобто приводу з буквою *В* нема.
Хоча на стадії проходження біосу ніяких помилок нема,оба приводи ініціюються.
Чи може плюнути та користуватися тільки привідом 5,25,який у сінглі робить чудово?(та й Віндовс 98 відображається корректно,як привід *А* 5,25.Хоча є нюанс,що в мене поки що є 5 дискет,вони усі по 360 кБ,це замало,щоб на них щось закидувати.Може з часом розживусь 1,2 мБ дискетами,то буде вже краще).
Це компьютер 486 *сокет 3* з процом АМД 133 Мгц та відяшкою S3 Virge 4 Mb.
Відправлено через 32 хвилини 21 секунду:
Я вже так гадаю,що контролер гнучких дисків на материнці підтримує тільки один пристрій?
Хоча при тому у біосі ж є можливість встановити два пристрої - А та В.
Розжився флоппі привідом на 5,25 дюймів.У біосі виставив як 5,25. На шлейфі він підключений,як привід *А*.Тобто,розєм наприкінці шлейфу з перекрученими 5 пінами. Чудово робить.
Додаю на цей шлейф флоппі привід 3,5 дюйми,підключається він розємом без перекручених 5 пінів ,він посередині шлейфу. Зазначаю його в біосі,як *B*.
У Віндовс 98 бачиться тільки привід *А* 5,25 дюймів та працює нормально.
Дисковод 3,5 дюйми не відображається,тобто приводу з буквою *В* нема.
Хоча на стадії проходження біосу ніяких помилок нема,оба приводи ініціюються.
Чи може плюнути та користуватися тільки привідом 5,25,який у сінглі робить чудово?(та й Віндовс 98 відображається корректно,як привід *А* 5,25.Хоча є нюанс,що в мене поки що є 5 дискет,вони усі по 360 кБ,це замало,щоб на них щось закидувати.Може з часом розживусь 1,2 мБ дискетами,то буде вже краще).
Це компьютер 486 *сокет 3* з процом АМД 133 Мгц та відяшкою S3 Virge 4 Mb.
Відправлено через 32 хвилини 21 секунду:
Я вже так гадаю,що контролер гнучких дисків на материнці підтримує тільки один пристрій?
-
acidburn
Member
Звісно ніт, два флопі на одному кабелі підтримуються і мають працювати. Швидше за все не виставлений джампер на 5.25"? Якщо окремо 3.5" на цьому кабелі працює, то точно воно.Бумик: ↑ 28.03.2026 00:21 Я вже так гадаю,що контролер гнучких дисків на материнці підтримує тільки один пристрій?
Обидва ставляться на DS1, а сигнали розводить перекрут кабелю.
-
Бумик
Member
Знайшов рішення на старому доброму Vogons
Може комусь буде до нагоди.
Заходимо у безпечний режим.Відображаються та й роблять два дисководи,як має бути.
У властивостях обладнання у закладці знаходимо флаппі привіди,їх відображається аж чотири!! (хоча у Він 98 у звичайному режимі відображається тільки один).
Видаляємо їх усі та ребутимся.
Усе,у Віндовс тепер є два привіди,обидва роблять,все чудово.Просто Віндовс відновлює видалене обладнання,та й знаходить другий привід.
Відправлено через 17 хвилин 39 секунд:
Може комусь буде до нагоди.
Заходимо у безпечний режим.Відображаються та й роблять два дисководи,як має бути.
У властивостях обладнання у закладці знаходимо флаппі привіди,їх відображається аж чотири!! (хоча у Він 98 у звичайному режимі відображається тільки один).
Видаляємо їх усі та ребутимся.
Усе,у Віндовс тепер є два привіди,обидва роблять,все чудово.Просто Віндовс відновлює видалене обладнання,та й знаходить другий привід.
Відправлено через 17 хвилин 39 секунд:
Так,на DS1 ,бо коли встановлюю джампер на приводі 5,25 на DS0,то отримуємо *завісон* при спробі зчитування дискети .acidburn: ↑ 28.03.2026 09:39 Обидва ставляться на DS1, а сигнали розводить перекрут кабелю.
-
Anifix
Junior
-
acidburn
Member
А адекватна - це зара скільки?
-
Anifix
Junior
Для мене Rush адекватная до 4000 грн можливо і більше якщо щей виробник цікавий.acidburn: ↑ 31.03.2026 21:36А адекватна - це зара скільки?Anifix: ↑ 31.03.2026 21:27 цікава штучка по адекватній ціні
ця обішлася 2600. Бо було не зрозуміло праціє чи ні. Зображеня побачив. А далі буде видно як вона себе покаже.
-
KingpinUA
Member
500грн за це барахло норм?KingpinUA: ↑ 20.03.2026 18:21 Таке комусь цікаве? Ще не знаю коли мав кондєї впаяти, але так діло і не дійшло. Навіть проца під неї не маю і охладу. Хотілось би продати як є. Коробан походу не від неї.
![]()
-
nummus777
Junior
ВИДАЛИВ(тут був мій флуд).
-
offece-trader
Member
Спрошу возможно очевидные речи, может кто подскажет. Гугл уже завтра почитаю.
1. Как в бытовых условиях обнулить УФ микруху биоса ?
2, Если микруха биоса на 64к, возможно но ли каким то образом записать биос на микрузу большего объема и вставить шоб работало ?
1. Как в бытовых условиях обнулить УФ микруху биоса ?
2, Если микруха биоса на 64к, возможно но ли каким то образом записать биос на микрузу большего объема и вставить шоб работало ?
-
radical
Member
1. на солнышке положить (надолго). Есть еще бытовые уф фонарики - сушилки для ногтей и УФ инициаторы полимеризации фотополимерных клеев, можно там поспрашивать.offece-trader: ↑ 01.04.2026 01:21 Как в бытовых условиях обнулить УФ микруху биоса
2. Я по таким древностям не в курсе, но на первопнях и далее можно было либо склеить два файла прошивки в один для прошивки во флешку вдвое большего объема, либо шить юнифлешем, он умеет определять правильно объемы и корректно прошивать, я прошивал трехмегабитный биос в четырехмегабитную флешку им.
-
KingpinUA
Member