Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір відеокарти
-
Artem_K
Member
Як варіант можно тримати не якесь точне значення фпс, а приблизний діапазон який є у моніторов з синхронізацією. А так логічно, що це технологія для високогерцових, бо для умовного 75Гц вистачить простого х2.Alvaro: ↑ 26.03.2026 12:04Но на тесте который показали я видел как-раз ситуацию со скачками и больше рассчитанную какбудто на высокие значения герцовки и кадров. Т..е условно 220 фпс на х5 генароторе и они примерно там прыгают туда назад на х4 х6 то в 250 кадров то в 200 кадров . Что на таких цифрах наверно не так заметно .
PS. Головна проблема відеокарт - чим краще в мене стає карта, а я старше, тим менше я граюсь
-
Alvaro
Member
Так с низкогерцовыми я вот кстати не понял как работает. Т е. у тебя например базовые 60 фпс а монитор допустим 75гц и как будет работать скажем генератор х2? Т.е. он порежет тебе реальные кадры до 38фпс с соответствующим импут лагом? Или начнет генерить не х2 а х1.3 какойто? Ну типа кадрираз в три четыре кадра и т.п . Я вот сомневаюсь. Скорее первый вариант. И это ваще неинрабельно . Либо ты отпускаешь синхронизацию в потолок выше герцовки доступной , но тогда нужен джсинк какой-то. Чего вроде на таких мониторах не часто бывает.Artem_K: ↑ 26.03.2026 12:33бо для умовного 75Гц вистачить простого х2.
Ну не худший вариант. У меня чем лучше карта тем меньше здоровьяArtem_K: ↑ 26.03.2026 12:33Головна проблема відеокарт - чим краще в мене стає карта, а я старше, тим менше я граюсь
Отправлено спустя 7 минут 40 секунд:
Слушай , ну у тебя какоето странное восприятие, если для тебя почти одинаково 45фпс на х2 генераторе и 30 консольных кадров. По-моему там отличия размером в галактику по восприятию.7mindfields: ↑ 26.03.2026 12:19Так ти майже такий самий, 45 справжніх кадрів
На х2 ты получаешь легкий импут лаг , который быстро перестаёшь замечать , особенно с гейпадом и не в шутерах. На мыше и шутерах чуть заметней но минимально . На консолях ты просто слайдшоу получаешь которое пытаются блюром замазать, с гигантским импутлагом в 30 фпс. Вот на 60 фпс консольных уже можно сравнивать с генераторными х2 на пк. Гдето рядом будет по общим ощущениям. Хотя опять же привязан к гейпаду без альтернативы. Ну то уже дополнительные проблемы
Последний раз редактировалось Alvaro 26.03.2026 13:20, всего редактировалось 1 раз.
-
Artem_K
Member
По моніторінгу видно, що просто генерує скільки може. Балувався Кіберпанком, якщо накрутити графоній так, щоби з х2 було 85-100 кадрів, то на моніторі 75Гц (adaptive sync) питань до картинки немає.Alvaro: ↑ 26.03.2026 13:06Так с низкогерцовыми я вот кстати не понял как работает.
-
Alvaro
Member
Ну с адаптивной возможно так, а без адаптивной проблемы. У меня сейчас например нет адаптивной, предыдущий монитор скончался , я пока взял на замену монитор 27 - 144 но без адаптивной, его для онлайн шутеров брали там какаято повышенная четкость от размытия и т.п. потому нет адаптивной никакой, новый покупать пока не сильно есть желание визуально в целом пока глаз не режит, но уже проблемы с х2 из-за того что если ставить синхронизацию то будет базовые кадры резать по сути все что выше 72 фпс. А если пускать без синхронизации немного разрывы бывают хотя почти незаметно на нем. Но тем не менее. Такие нюансы в общем могут быть. Но чисто ради этого новый моник щяс брать не хочется ваще.Artem_K: ↑ 26.03.2026 13:19скільки може. Балувався Кіберпанком, якщо накрутити графоній так, щоби з х2 було 85-100 кадрів, то на моніторі 75Гц (adaptive sync) питань до картинки немає.
-
Entar
Member
ИМХО, сейчас вообще мониторы без адаптивной синхронизации для игр брать не стоит от слова вообще.Alvaro: ↑ 26.03.2026 14:05 Ну с адаптивной возможно так, а без адаптивной проблемы. У меня сейчас например нет адаптивной, предыдущий монитор скончался , я пока взял на замену монитор 27 - 144 но без адаптивной, его для онлайн шутеров брали там какаято повышенная четкость от размытия и т.п. потому нет адаптивной никакой, новый покупать пока не сильно есть желание визуально в целом пока глаз не режит, но уже проблемы с х2 из-за того что если ставить синхронизацию то будет базовые кадры резать по сути все что выше 72 фпс. А если пускать без синхронизации немного разрывы бывают хотя почти незаметно на нем. Но тем не менее. Такие нюансы в общем могут быть. Но чисто ради этого новый моник щяс брать не хочется ваще.
Начал играть на своей 4070 в AS Shadows, на ультрах (пару настроек уменьшил до высоких, которые мне не критичны, RT ультра с отражениями) без DLSSк и генерации - 40 кадров, с ними - 75-85, какого-то дискомфорта от применения генерации в игре не заметил вообще. Конечно если бы у меня была 5070 ти то играл бы с DLAA но генерацию наверное бы оставил.
P.S. У меня сейчас 7-летний телевизор, недорогой самсунг, 4К, так вот играть на нем мне крайне некомфортно в том числе из-за отсутствия адаптсинх. Что с вертикалкой, что без нее разрывы изображения, а ставить блок на 30 фпс/гц как-то грустно.
-
Alvaro
Member
не спорю. Но вот ситуация ,вроде как монитор есть и все устраивает почти, только нет адаптивной, и вот изза этой синхронизации одной прям больно целый новый моник брать .Entar: ↑ 27.03.2026 12:55ИМХО, сейчас вообще мониторы без адаптивной синхронизации для игр брать не стоит от слова вообще.
Ну в 2к лучше длсс поставить, и можно на баланс , в такой ситуации мне кажется + генерация. 40 кадров уже граничный предел комфорта. Хотя конкретно в васасине на гейпаде наверно терпимо. Мне кажется длла имеет место ставить когда базовый фпс уже достигает хотя бы 60+. Если меньше лучше дожимать апскейлингом. Мне кажется разница между длаа и длсс баланс не стоит фпс ниже 60. А вот если уже 60+ то можно смело длаа+генератор.Entar: ↑ 27.03.2026 12:55Начал играть на своей 4070 в AS Shadows, на ультрах (пару настроек уменьшил до высоких, которые мне не критичны, RT ультра с отражениями) без DLSSк и генерации - 40 кадров, с ними - 75-85, какого-то дискомфорта от применения генерации в игре не заметил вообще. Конечно если бы у меня была 5070 ти то играл бы с DLAA но генерацию наверное бы оставил
-
Striker
Member
Я ще на RTX 3060 включав DLSS 3 на якість в 2к, то мені взагалі не сподобалось, була така ж риготня, як зараз умовний FSR 4. Чи дійсно новий DLLS настільки кращий за попередній? Включав FSR 4 якість в Сталкері і Хорвартці, так на траву ж неможливо дивитися в русі. В новому DLLS немає такого шуму трави?Alvaro: ↑ 28.03.2026 11:34Ну в 2к лучше длсс поставить, и можно на баланс
(Зате з AMDшним генератором прекрасно пройшов Сталкер, а от фапання на FSR/DLLS 4 до сих пір не розумію)
-
man1242
Member
Dlss4 як раз у русі та з малими об'єктами більш стабільний ніж dlss3, я вже мовчу що він взагалі не милить текстури принаймні на присеті якості у 2к єдине що кидалось у очі це кабелі на стовпах котрі при бігу трохи пікселить. Знову у версії 4.5 стабільність темпоралки на голову караща але за рахунок твого фпс звісноStriker: ↑ 28.03.2026 12:00Я ще на RTX 3060 включав DLSS 3 на якість в 2к, то мені взагалі не сподобалось, була така ж риготня, як зараз умовний FSR 4. Чи дійсно новий DLLS настільки кращий за попередній? Включав FSR 4 якість в Сталкері і Хорвартці, так на траву ж неможливо дивитися в русі. В новому DLLS немає такого шуму трави?Alvaro: ↑ 28.03.2026 11:34Ну в 2к лучше длсс поставить, и можно на баланс
(Зате з AMDшним генератором прекрасно пройшов Сталкер, а от фапання на FSR/DLLS 4 до сих пір не розумію)
-
Entar
Member
Я на даний момент при пресеті К ставлю "якість", можливо варто пресет L використовувати ?man1242: ↑ 28.03.2026 20:47 Знову у версії 4.5 стабільність темпоралки на голову караща але за рахунок твого фпс звіснознову користуватися ним за умови його овершарпу питання відкрите + немає підтримки реконструкції променів у нього.Ще забув додати погану роботу з волоссям у іграх у длсс4 це як звичайний апскейл з 1080р у 2к коли у длсс4.5 виглядає усе відміно. Не в усіх іграх воно помітно але такий момент присутній
В тому ж AS Shadows.
Що буде краще а що гірше, при всіх інших однакових налаштуваннях (з генератором і длсс якість - 75-80 фпс)
-
man1242
Member
Ну у своему випадку що тестував відзначу більш якісну темпоральну стабільність пресету L у решіток, заборів, кабелів та інших тонких об'єктах на дальному плані, майже рівень длаа але всеодно є певні графічні недоліки притаманні усім апскейлерам. Нвідіа сама взагалі радить при наявності стабільних 70фпс з dlaa використовувати dlss FG х4 для моніторів 240гц замість dlss quality.Entar: ↑ 28.03.2026 21:10Я на даний момент при пресеті К ставлю "якість", можливо варто пресет L використовувати ?man1242: ↑ 28.03.2026 20:47 Знову у версії 4.5 стабільність темпоралки на голову караща але за рахунок твого фпс звіснознову користуватися ним за умови його овершарпу питання відкрите + немає підтримки реконструкції променів у нього.Ще забув додати погану роботу з волоссям у іграх у длсс4 це як звичайний апскейл з 1080р у 2к коли у длсс4.5 виглядає усе відміно. Не в усіх іграх воно помітно але такий момент присутній
В тому ж AS Shadows.
Що буде краще а що гірше, при всіх інших однакових налаштуваннях (з генератором і длсс якість - 75-80 фпс)
На моєму пресеті у резеденті9 падіння фпс у режимі dlss Quality з К на М 10фпс а L ще 5фпс, що від бусту у 30% взагалі не приємно:D
-
Artem_M
Member
З цією плутаниною в пресетах страждають всі. І Nvidia, і розробники, і геймери...
Процес налаштувань виглядає як шифровка для агентів розвідки.
Якщо ви відчуваєте, що мозок закипає — просто пам'ятайте: якщо ви не бачите різниці між пресетом Х та У без 400-кратного зуму та скріншотів, значить її для вас не існує. Вмикайте пресет Й і насолоджуйтесь грою, а не літерами!
Процес налаштувань виглядає як шифровка для агентів розвідки.
Якщо ви відчуваєте, що мозок закипає — просто пам'ятайте: якщо ви не бачите різниці між пресетом Х та У без 400-кратного зуму та скріншотів, значить її для вас не існує. Вмикайте пресет Й і насолоджуйтесь грою, а не літерами!
-
Alvaro
Member
Ну старые длсс3 могли быть хуже, там же много примеров вышло . т..е ранний длсс3 может сильно отличаться от поздних. Я в середине 24 года на длсс перешёл с генераторами 4000 серии и только один восторг в основном был от картинки. 2к с качеством вообще отлично, + крутой генератор х2 кадров. В сравнении с тем что я ранее имел на присетах от амд это небо и земля . Что генератор кадров что фср.Striker: ↑ 28.03.2026 12:00Я ще на RTX 3060 включав DLSS 3 на якість в 2к, то мені взагалі не сподобалось, була така ж риготня, як зараз умовний FSR 4. Чи дійсно новий DLLS настільки кращий за попередній? Включав FSR 4 якість в Сталкері і Хорвартці, так на траву ж неможливо дивитися в русі. В новому DLLS немає такого шуму трави?
В сталкере не видел никакого шума заметного , все хорошо было ставил длсс качество и генератор нвидиа.
Проблемы с длсс я крайне редко встречал. Единичные случаи. Он немного криво работал в рдр2 я заметил, но вроде поправили уже. И в джадай сурвайвл, там любой апскейлинг кроме дефолтного начинал ломать люто траву на локациях . Но там вся игра криво собрана в целом. Остальные игр 20 которые я запускал все норм было .
-
man1242
Member
Доречі у бф6 різниця між dlss 4.0 та 4.5 отримав 10%Alvaro: ↑ 29.03.2026 11:41Ну старые длсс3 могли быть хуже, там же много примеров вышло . т..е ранний длсс3 может сильно отличаться от поздних. Я в середине 24 года на длсс перешёл с генераторами 4000 серии и только один восторг в основном был от картинки. 2к с качеством вообще отлично, + крутой генератор х2 кадров. В сравнении с тем что я ранее имел на присетах от амд это небо и земля . Что генератор кадров что фср.Striker: ↑ 28.03.2026 12:00Я ще на RTX 3060 включав DLSS 3 на якість в 2к, то мені взагалі не сподобалось, була така ж риготня, як зараз умовний FSR 4. Чи дійсно новий DLLS настільки кращий за попередній? Включав FSR 4 якість в Сталкері і Хорвартці, так на траву ж неможливо дивитися в русі. В новому DLLS немає такого шуму трави?
В сталкере не видел никакого шума заметного , все хорошо было ставил длсс качество и генератор нвидиа.
Проблемы с длсс я крайне редко встречал. Единичные случаи. Он немного криво работал в рдр2 я заметил, но вроде поправили уже. И в джадай сурвайвл, там любой апскейлинг кроме дефолтного начинал ломать люто траву на локациях . Но там вся игра криво собрана в целом. Остальные игр 20 которые я запускал все норм было .
-
Entar
Member
Не зрозуміло, різниця між чим і чим?man1242: ↑ 30.03.2026 01:29 Доречі у бф6 різниця між dlss 4.0 та 4.5 отримав 10%у 4к на пересеті якість. Тому питання відкрите у використанні 4.5 для загального пресету Quality для усіх ігор, що було зрозуміло мені андвервольт на 0.975мв на 3080мгц дає приросту відносно реф значень частоти лише 7%
![]()
Як я розумію, логіка наступна.
1. Якщо доводиться ставити "перфоманс" і "супер перфоманс" то однозначно треба ставити "М" або "L".
2. Для балансу теж по хорошому ставити М, воно краще ніж "К" буде.
Саме велике питання - в "якість". Я бачив неоднозначні відгуки про те, як воно. В одних джерелах кажуть що "якість" на "М" виглядає практично як "DLAA" на "К". (цікаво чи так воно). З іншої сторони, продуктивність буде не набагато більша ніж на DLAA на К.
-
Nazareth
Junior
Спасибо, купил уже MSI GeForce RTX 5070 12G Gaming Trio OC, доволен всем - тишиной, частотами, температурами, ценой не доволен... Скрин
-
Filabatya
Member
Nazareth
Андервольтнути її і погнати, буде ще краще, вітаю з топчиком
Андервольтнути її і погнати, буде ще краще, вітаю з топчиком
-
Nazareth
Junior
Filabatya, на скрине как раз грею то, что уже сделал - 900 мВ, 3000 МГц, хватит с нее 
-
Filabatya
Member
Nazareth
Павер ліміт 120%? Вчора зробив 950 на 3082, тепер буду 900 з 2882 до 3к пробувати через вас) пам'ять скільки ставите 2к чи 3к?
Павер ліміт 120%? Вчора зробив 950 на 3082, тепер буду 900 з 2882 до 3к пробувати через вас) пам'ять скільки ставите 2к чи 3к?
-
Yurius
Member
Шанс на повну стабільність десь 10%,це дуже агресивно (реально на 0.925) і ще з вашого скріна температур/обертів зрозумів що переплата за дорогі версії 5070 безглузда ,в мене такі температури/оберти були на Асус дуал при 220-230вт андервольтуNazareth: ↑ 30.03.2026 20:44 сделал - 900 мВ, 3000 МГц, хватит с нее
Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
+3к почати,а там дивитись на вильоти , з 4х 5000 карт що через мене пройшли тільки одна не була стабільна на +3 (макс 2.3 , далі краши).Filabatya: ↑ 30.03.2026 20:53пам'ять скільки ставите 2к чи 3к?