Выбор геймпада / манипулятора / джойстика и прочие вопросы

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Привіт всім.
Допоможіть вирішити проблему.

Маю новий контроллер XBOX model 1914 (з оновленим frimeware) та XBOX Charger Kit (USB-Type C) до нього.
Все це діло використовується виключно для PC Windows 11.

Проблема в тому що джойстик не хоче підключатися до ПК (ЮСБ пристрій не розпізнано і тд)
а коли іноді підключається то через короткий проміжок часу відпадає і не працює, а іноді може працювати день чи два (як по проводу так і по bluetooth).
Також маю для порівняння більш старшу версію контролера 1708 + Charger kit USB - Mini USB, працює бездоганно на цьому ПК.

Будь ласка порадьте що я можу зробити з цим або якогось кваліфікованого майстра для ремонту.
Буду дуже вдячний за будь яку допомогу.
пирожок с малиной
Member

не покупать пады от бокса они мусор, хаптика нет, тачпада нет, гироскопа нет, галимые батарейки вместо акамулятора а также капризная задержка по бт а ведь всех этих недостатков нет на дуалсенсе и работает он нормально через стим во всех играх где работает 360й.

Отправлено спустя 4 минуты 23 секунды:
даже китайские пады более развитые чем боксовские где майкрософт просто помещает 360й пад в новый корпус а пипл хавает
Filabatya
Member

Все життя на іксбоксівських, якщо не рахувати денді і лоджітек мишках. А там виявляється, цілий світ ще є :shuffle:
big_bang
Member

пару років граю на xbox контролері підключеному по bluetooth
наразі, не маю на що жалітися, бо не підводим мене
Последний раз редактировалось big_bang 30.03.2026 10:17, всего редактировалось 1 раз.
Grava
Member

пирожок с малиной
Дуалсенс працює не через бт? Багато де хаптік той використовується? А гіроскоп? :gigi: мені у дуалсенсі акума не вистачає, боксовий набагато більше тримає
big_bang
Member

пирожок с малиной: 30.03.2026 09:25 не покупать пады от бокса они мусор, хаптика нет, тачпада нет, гироскопа нет, галимые батарейки вместо акамулятора а также капризная задержка по бт а ведь всех этих недостатков нет на дуалсенсе и работает он нормально через стим во всех играх где работает 360й.

Отправлено спустя 4 минуты 23 секунды:
даже китайские пады более развитые чем боксовские где майкрософт просто помещает 360й пад в новый корпус а пипл хавает
я коли обирав для себе, то теж його розглядав але там сумісність не з усіма іграми, що є на пк
mult
Member

Мені xbox контролер не підійшов через шумність.
Брав саму останню модель, до нових xbox.
Комп в кімнаті з ліжком і цей контролер ну прямо дуже клацає.
Хто спить в одній кімнаті з вами, то не засне :)
Є ще 8біт ду і геймсір контролери, з ними проблем немає в плані шуму.
Ну і затримки у xbox не самі кращі, хоча і не найгірші.
big_bang
Member

mult: 30.03.2026 10:56 Мені xbox контролер не підійшов через шумність.
Брав саму останню модель, до нових xbox.
ідентична ситуація була але купив собі на аліку набір резинових демферів, шо вдягаються на стіки і гасять звук удару
mult
Member

big_bang
А хіба ті демфери не зменшують довжину ходу стіка, за рахунок збільшеної товщини?
Там ще кнопки дуже гучно клацають і торохтять.
Я просто перейшов на китайців, проблем немає.

Відправлено через 10 хвилин 35 секунд:
Плюс у xbox контролера нема додаткових кнопок знизу, ну якщо брати звичайний а не еліт.
У мене у 8 біт ду і гейм сір їх тільки дві знизу.
Але мені більше і не потрібно.
Вони дуже сильно виручають в іграх де є комбінації кнопок.
На них назначаю не зручні, де наприклад треба відривати пальці зі стіку щоб їх прожати і тп.
Дуже сильно додають комфорту до гри.
Наприклад гра Ніо.
Або Лорд оф зе фален 23, там стрибок на натискання лівого стіку, що не вдобно.
А з додатковою кнопкою це не проблема.
Ну і інше.
В елден рінг переназначав на присідання і тп.
Так всього по памяті не згадаю.
Можна звісно грати і без додаткових кнопок.
Вони не кілер фіча, просто додають суттєвого комфорту в деякиї іграх.
Ostin
Member

mult: 30.03.2026 11:228 біт ду і гейм сір
Який виробник більше зайшов?
mult
Member

Ostin
По моєму вони обоє чудові за свої гроші і в обох є як вдалі моделі контролерів так і не дуже.
Ostin
Member

mult: 30.03.2026 14:34вдалі моделі контролерів
Зі звичного Х-боксового форм-фактору якого виробника (або модель) краще взяти? Щоб стіки були класні і щоб хрестовина нормальна. Бо в мене і те, і те використовується.
mult
Member

Ostin
По вибору моделей не до мене :)
Я просто написав свій досвід користування xbox контролера, може комусь шум теж важливо.
Моїм контролерам років по 3 вже, якщо не більше.
За цей час повиходили нові моделі, що там з ними я не цікавився.
Можна глянути сайт gamedla.
Там є тести, плюс в телеграмі спільнота від цього сайту, можна там спитать.
Ну і реддіт по моделі яка зацікавила як варіант.
Dremjke
Member

пирожок с малиной: 30.03.2026 09:25даже китайские пады более развитые чем боксовские где майкрософт просто помещает 360й пад в новый корпус а пипл хавает
Собственно, в чем проблема? Геймпад от иксбокса очень качественный, нативная поддержка виндой и любыми играми, нрикаких костылей. Если взять оригинальный usb-онгл - связь без задержек. Геймпад простой и дубовый, неубиваемый, там банально нечему ломаться. Удобно лежит в руках, расположение стиков идеальное. Нету бесячего встроенного аккумулятора - можно дополнить charger kit или купить 2 пары пальчиковых акусов и дешманскую зарядку к ним и играй на здоровье.
Из нюансов - шумный - громко стики стучат, кнопки громко нажимаются.

Отправлено спустя 26 секунд:
пирожок с малиной: 30.03.2026 09:25хаптика нет, тачпада нет, гироскопа нет
Нафиг ненужная фигня в геймпадах.

Отправлено спустя 54 секунды:
Пользуюсь сейчас GameSir T4 Nova Lite, за 685грн с али по акции, за эти деньги - лучшее решение имхо. В комплекте есть usb-донгл и пластиковый футляр. Рекомендую всем, за эти деньги топ.
пирожок с малиной
Member

Dremjke: 30.03.2026 15:18
Нафиг ненужная фигня в геймпадах.
а я пользуюсь и ты не представляешь как удобно забиндить на тач слоты под оружие или недавно играл в ремейки финалки7 и аркнайтс новый там вибрация вообще огонь и триггеры работают, гироскоп в зельде ботв и скайвард сворд на эмуляторее помог очень сильно а также благодаря ему спокойно играю в сингловые шутеры без галимого аимасиста и вот этого гемороя со стиком, вот рдр 2 недавно проходил повесил гироскоп как мышь через стим отключил в настройках аимасист и кайфовал, во всех играх даже древний кал из нулевых где нет поддержки падов впринцципе работает через стим. фанаты бокса пускай дальше пользуются прорывными технологиями из 1997го а именно тогда вышел пад на пс1 у которого есть все функции нынешнего бокса кроме триггеров, до пада пс2 боксовский кстати до сих пор не дотягивает ведь на пс2 была поддержка силы нажатия на всех кнопках. окей ненужны фичи в геймпаде да но ведь дуалсенс то стоит дешевле боксовского или столькоже я понимаю если за фичи нужно было бы платить но обьективно людям просто продают геймпад из 1997го года и 2020 за одинаковую цену и первый популярнее :laugh:

Отправлено спустя 4 минуты 17 секунд:
ну среди китайских дешевых я бы aolion j20 присмотрел там за 1.5к и хаптик вибрация и кнопки фулл механические есть также за 1к на резинке и c класической вибрацией. его бы наверное и взял если бы небыло дуалсенса
Filabatya
Member

Dremjke
простіше з алі взяти дві пари тайп сішних літій іонних АА, в мене на 3400мАг :up:
7mindfields
Member

Є два контролери xbox series s/x, обидва останньої ревізії, обидва були на передостанній версії пз - безпровід працює від акумуляторів на обох, проте один можна підключати до пк/ноуту через type c - type c / type c - type a, інший тільки через type c - type a. Інтерфейси на ноуті/пк точно робочі (usb 3.2gen2, thunderbolt 4, usb4, перевіряв через підключення іншої периферії), кабелі також (перебрав декілька, один з контролерів бачить всі type c - type c), прошив «проблемний» геймпад до останньої версії пз - не допомогло. Можна вирішити проблему через конвертери type c-type a або usb hub, може ще якісь варіанти?
NST1983
Member

Юзаю xbox elite wireless controller series 2 - але обережно. Контролер топ, хіба що трохи резина відклеїлась збоку - довелось підклеїти.
Із рекомендацій - купити свисток (Xbox Wireless Adapter) і приєднати його до задньої панелі материнки через невеликий USB подоввжувач, який покласти так, щоб він дивився не в зад, а на гравця (типа біля копусу покласти). І буде топ.
Взагалі всі контролери от xbox з ПК якісно працюють тільки через оцю приблуду.
Melki
Member

bani: 22.03.2026 12:17не хоче підключатися до ПК
иногда такое случается, просто отваливается от свистка во время игры, и ничего не помогает, пока не перезагрузишься. Причем перезагрузка котроллера, передергивание свистка, переподсоединение одного к другому, подсоединение напрямую проводом - ничего не помогает.
mult
Member

Недавно оновився до такого.
https://www.8bitdo.com/ultimate-2-wireless-controller/
Тільки з серії wuchang fallen feathers specs.
Він вишневий з коричневими курками і бамперами.
Мені подобається.
Хороші характеристики по затримках як кнопок так і стіків.
Є тести на gamepadla.
Вже другий від 8bitdo.
Перший вже працює не один рік.
Просто захотілось більш новішого.
Граю в Ніо 3 два тижні.
Контроллер дуже подобається.
Ну і тихий, на відміну від хбокс, що мені теж важливе, не менше затримок.
Ответить