Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

phobosse, Зазвичай масло гусне, але й різні варіанти. Ролоф ніби ні. У мене в пініоні теж ))
Hotspur
Member

phobosse: 10.03.2026 20:28в морозну зиму масло не замерзає ?
-
phobosse
Member

Раз тут знатоки планетарок є, може хтось порадить напівгусту змазку для Alfine 11 ?
Барбарис
Member

phobosse, не користувався такою, але на форумах зазвичай пишуть про трансмісійне 75W-90(синт) чи 80W-90(напівсинт.). І синтетика зимою краще. А не то стандартну шимано.
Piter Cantrope
Member

Hotspur: 10.03.2026 20:10 дуже дивна рама
Барбарис: 10.03.2026 20:22 рама шляпа: верхня та нижні труби схоже не рідні, дропаути схоже електродами варили, як і раму.
Ага, то питання в рамі. Поняв. Ну вона справді дивна. Не хочеться, щоб він розвалився чи тріснув на ходу) Пропущу його, мабуть.
Hotspur
Member

Piter Cantrope: 11.03.2026 10:34Пропущу його, мабуть.
++

Відправлено через 3 години 15 хвилин 45 секунд:
murzik
Member

gt avalanche elite 2019 дивна історія
коли я його купив, то катався 1 сезон і більш менш все влаштовувало.
а тепер є проблеми із задніим передачами
дивлюсь на перемикач і розумію, що колишній власник на ньому скоріш за все падав
але чому перший сезон після покупки я відкатав більш менеш без претензій?
може він його рівняв сам, але з часом деформувалось - збилось налаштування?
але ж я його в сервіс після покупку возив, там нічого не зауважили
замінив пітуха - не допомогло.

як знайти ще десь такого як я лоха, який купить його за 14к хоча б?)
чи купити ще задню перекидку Deore в надії, що все буде добре і продавати повністю справним?
Последний раз редактировалось murzik 13.03.2026 07:52, всего редактировалось 1 раз.
1985god
Member

ну що вперше в житті сів на Endurance road bike колеса 700*30, виїхав в сусідній парк покатати на асфальтованих і не дуже доріжках, просто спробувати геометрію , підігнати під себе зробити байк фіт в природніх умовах. Що сказати - сподобалось ! , думав на хвильку виїду тому не брав ні камер ні насоса :( , увійшов у смак і проколовся коли колесо влетіло між дві дощових решітки чого на МТБ в принципі не могло статися , може то був скоріше зміїний укус, бо ручним маленьким насосом важко проконтролювати який тиск був, та й навряд накачаєш нормально, може по борту камери порізав хто зна - "вскритіє покажет" . Придивляюсь до такого насоса https://www.mastervelo.com/index.php?ro ... t_id=10973 це мій улюблений магазин шкода карти не приймає для онлайн оплати , не хочуть платити комісію 1,5%-2% за зарахування , а ви якими насосами користуєтесь з манометром і щоб нормально шосейник накачати.
поки що єдина незручність, так як Я ношу окуляри, а посадка все ж таки більш зігнута - виходить що дивишся на світ з під лоба і окуляри сповзають то дивишся повз окуляри :( навіть при хваті зверху за пістолети , хочеться щоб пістолети були трошки ближче , але напевно якщо я візьму коротший винос то вже не буде шосейна посадка, а буде хтозна-що . От єдине дивитися з під лоба - обмежує кут огляду - це не подобається , бо в МТБ посадка пряміша . Загалом по крутих серпантинах парку з кутами до 20 градусів їдеться супер :super: Гальма tektro mira , механіка дискова, гальмують нормально, я б сказав ну може трохи гірше ніж хороші вібрейки на МТБ ( так в мене на одному стрезному МТБ HARO 2007 року, від якого залишилась тільки рідна рама, стоять вібрейки Alivio, до того був Deor, то мені як мужику не тяжко тиснути навіть на крутих спусках) а от на барані нормально дотягуюсь до гальм тільки в нижньому положенні , а от при верхньому хваті, за пістолети, нижню частину гальмівних ручок захопити не можу , важіль малуватий виходить і на 20 градусних спусках тиснути тяжко, міняю хват на нижній, так у Львові є такі парки де круті спуски :)

Відправлено через 13 хвилин 31 секунду:
P.S. то який насос порадите ?

Відправлено через 8 хвилин 58 секунд:
murzik: 13.03.2026 07:25 gt avalanche elite 2019 дивна історія
дивлюсь на перемикач і розумію, що колишній власник на ньому скоріш за все падав

як знайти ще десь такого як я лоха, який купить його за 14к хоча б?)
чи купити ще задню перекидку Deore в надії, що все буде добре і продавати повністю справним?
у мене був gt avalanche elite 2017
там петух діже гімняний , спробуй якийсь петух зроблений на замовлення , бо той рідний гнеться і від того дуже погано переключаються передачі. У GT петухи не рівняються і гнуться від повітря ( від переключення передач). Тому замовляй якийсь кований чи що . А чого продавати ? якщо там система Shimano Deore GS, Shimano Deore, 2x10 касета Shimano HG500, 11-42 то це не погано :super: Я собі на 3*10 поставив касету 10-k 11-42T SUN RACE MTB MS2 алюминиевый паук, Metallic Silver і гріб якраз в будь-яку гору з найменшою зірочкою спереду і 42 ззаду заїжджав всюди куди вистачало сміливості ( читай вище про круті підйоми і гори Львівських парків)

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
PS всі велосипедисти падають , просто деякі в цьому не зізнаються , падати на вело чи мото це нормально, головне щоб без сильних наслідків :shuffle:
Hotspur
Member

1985god: 28.03.2026 14:22P.S. то який насос порадите ?
я вожу якогось маленького китайця 80 грамового :shuffle: алюмініевий

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
1985god: 28.03.2026 14:22їдеться супер Гальма tektro mira , механіка дискова, гальмують нормально, я б сказав ну може трохи гірше ніж хороші вібрейки на МТБ ( так в мене на одному стрезному МТБ HARO 2007 року, від якого залишилась тільки рідна рама, стоять вібрейки Alivio, до того був Deor, то мені як мужику не тяжко тиснути навіть на крутих спусках) а от на барані нормально дотягуюсь до гальм тільки в нижньому положенні , а от при верхньому хваті, за пістолети, нижню частину гальмівних ручок захопити не можу , важіль малуватий виходить і на 20 градусних спусках тиснути тяжко, міняю хват на нижній, так у Львові є такі парки де круті спуски
це слабкі гальма, поганий тросік і рубашка. заміни тросік рубашку може хватить. я міняв і каліпери гальм і ротора
waryag
Member

1985god: 28.03.2026 14:22 а ви якими насосами користуєтесь з манометром і щоб нормально шосейник накачати
Якийсь airwave, взятий хтозна-коли на груповій закупці на чейні. Працює навіть клапан, в якому сумнівався. Єдине, що раз замінив мастило.
1985god: 28.03.2026 14:22P.S. то який насос порадите ?
Думаю, будь-який не зовсім підвальний. Хіба подивитися, щоб була металева труба і підтримка прести.
Барбарис
Member

1985god, я на кожному падав по разу :laugh:
Качаю автокомпресором або старим алюмінієвим на рази :gigi:
В якійсь сумці на якомусь з байків їздить пластиковий :D
waryag
Member

murzik: 13.03.2026 07:25а тепер є проблеми із задніим передачами
В тебе ж там щось типу 8-9 передач? Страшних проблем не повинно бути.
Можна і самому, по відосикам.
А тим їм щось казав? Після покупки пройшло багато часу.
murzik: 13.03.2026 07:25як знайти ще десь такого як я лоха, який купить його за 14к хоча б?)
Продати нескладно, тільки навіщо?
dead_rat
Member

1985god
Тобі треба раму на розмір менше
1985god
Member

Вибрав такі покришки 28x1.25 700x32C (32-622) Schwalbe DELTA CRUISER PLUS PunctureGuard HS431 B/B+RT SBC
https://www.mastervelo.com/index.php?ro ... t_id=11661
Такого насоса ICE TOOLZ A451 St
https://www.mastervelo.com/index.php?ro ... ct_id=4247
І такі камери Maxxis Welter Weight (IB00136300) 700x23/32C FV80mm
https://www.mastervelo.com/index.php?ro ... t_id=12911
Купувати закордоном думаю сенсу нема
Залишилось дочекатись зарплати

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Педалі знайшов якісь старі топталки , які крутяться :shuffle: на педалі гроші шкода , головне щоб крутились і нога не ковзала
Hotspur
Member

murzik: 13.03.2026 07:25gt avalanche elite 2019 дивна історія
https://velosiped.com/maisternia їм даєш все починять

Відправлено через 53 секунди:
1985god: 28.03.2026 22:16Купувати закордоном думаю сенсу нема
є :D

Відправлено через 37 секунд:
1985god: 28.03.2026 22:16Педалі знайшов якісь старі топталки , які крутяться на педалі гроші шкода , головне щоб крутились і нога не ковзала
wellgo магніеві як будуть гроші
unique-neon
Member

Hotspur: 28.03.2026 22:37wellgo магніеві як будуть гроші
Їздив на таких, нормальні. Поміняв на рейсфейс атласи через колір :D. Але не бачу сенсу витрачатись, якщо не хочеться. Достатньо алюм педалей з шипами на промі. На одному з байків щось з алі таке замовив за 25$. 300-350Гр. Мабуть більше 5 років їздив, лиш раз в рік їх перезмащують. З мінусів - не ідеально відцентровані, очима нічого не видно, але якщо залишити в спокої то розвертаються вертикально. Люте гравіті може і не витримали б, не пробував. А так кантрі/трейл - нічого їм досі не бракує.
1985god
Member

Hotspur: 28.03.2026 22:37
Відправлено через 53 секунди:
1985god: 28.03.2026 22:16Купувати закордоном думаю сенсу нема
є :D
де ? я дивився + доставка виходить те саме на покришках + ще ж доставка по країні походження\замовлення
Запропонуйте будь-лака хороші закордонні магазини покришок\камер насосів щоб все в одному місці взяти
unique-neon
Member

1985god
Та часом бувають гарні акції, які в нас не дочекаєшся, що навіть доставка і розмитнення роблять покупку вигідною. І аморт за пів ціни новий можна взяти, і раму, і покришки. Конкретно одного магазину нема. А як є контакти, що привезуть то тим більше. Бувають і речі які по місцю просто не продаються.

Я особисто купував у https://www.bike-discount.de/, https://www.probikesupply.com/, https://int.oneupcomponents.com/, та aliexpress якщо там бували цікаві мені товари з вигідною ціною.

Цих магазинів іще більше.

Звичайно коли різниця не велика, то не морочусь і купую по місцю.
Барбарис
Member

unique-neon, в мене є декілька пар з алюмінію - зручні та витривалі. Магній же не такий міцний? Бо в німців коробки з магнію дешевші та згачаться для міських байків, для гревелів/мтб - алюміній. На основному байку - титанові :gigi:

1985god, рідко таке буває разом. Треба слідкувати за акціями. Вигідно, якщо шукаєш дорогі чи рідкісні в нас. Камери скоріше не вигідно. Покришки лише коли фолдінгові, але є нюанс - можуть потрапити по об'єму на доставку в 10+ євро, а не 5(це якщо міст). Більшість велосайтів напряму ДХЛ-ом не хочуть відправляти, тому ще й податок не вийде повернути. НП дорожче буде. Ще німці люблять пакувати у великі неспівмірні коробки(амазон теж) з парою клаптиків паперу, які погано фіксують товар.

Hotspur, навіщо магній? Алюміній буде витриваліше та й об бордюр витримає.
unique-neon
Member

Барбарис: 29.03.2026 10:55unique-neon, в мене є декілька пар з алюмінію - зручні та витривалі. Магній же не такий міцний? Бо в німців коробки з магнію дешевші та згачаться для міських байків, для гревелів/мтб - алюміній. На основному байку - титанові
За це нічого не скажу, лише те що мої магнієві wellgo цілі за кілька років, ну окрім фарби звичайно. Нащо там магній я і сам не знаю, важать так само як алю)

Удари в бордюр витримали, коріння також. Але так, магній вважається крихким. Та і коштували вони не дешево. Що на них подобається, то не надто агресивні шипи, широкі і шліфовані. Бо на атласах страшно виглядають, тонкі і гострі, хоча й добре тримають.
Ответить