Новости
Последние статьи и обзоры
OpenAI закриває проєкт Sora — це ШІ, який генерує реалістичні відеоролики
-
Барбарис
Member
MqM, невеликий пишеться, бо на нього часу не багато треба. Наприклад зробив для себе покращення та й виклав на гітхабі.
А тут темах з аі проскакує мрії про народний аі на добровільних засадах. Це просто не реалістична концепція. Для цього потрібен надлишок ресурсів та відповідно міфічний соціалізм.
А тут темах з аі проскакує мрії про народний аі на добровільних засадах. Це просто не реалістична концепція. Для цього потрібен надлишок ресурсів та відповідно міфічний соціалізм.
-
MqM
Member
Чому ж? Он саме добровольці нас відчайдушно захищають досі, а не ті кого наловили та не проявляють ініціативу.Ostin: ↑ 27.03.2026 11:56Все так, вони не пройшли перевірку часом)MqM: ↑ 27.03.2026 11:54В такому світі немає любові і самопожертви
Так, що самопожертва є, але звісно не серед більшості. І революції теж очолюють люди, які не надіються, що їм після смерті заплатять.
Яскравий приклад наші дисиденти. Що вони отримали після таборів? Ні посад, ні сказати щоб слави та визнання, а про гроші мовчу. А ризикували життям та здоровям.
Цинізм прищводить до деградації суспільства, під яким тільки ярликом практичності це не подавали – бо завжди легше йти за течією ніж проти течії, приставати на бік сильнішого, як у тій же рашці ті Мексиці
Последний раз редактировалось MqM 27.03.2026 12:16, всего редактировалось 3 раза.
-
unique-neon
Member
Та впринципі саме порівняння не вірне, варене з жареним. Беруться європейці при грошах і африканці у трусах, або без. Доречніше порівнювати - ось є ти, тут і зараз все однаково, та ж робота, та ж сім'я, та ж країна, все. Але від сьогодні в тебе місячні доходи 500$ або 50'000$. То де можна прогнозувати більше щастя через кілька місяців часу?Барбарис: ↑ 27.03.2026 11:56Scoffer: ↑ 27.03.2026 11:21 Це міф. Подивись на відоси з якимись умовними африканськими племенами, до котрих ще не в повній мірі дісталась цивілізація. Дно маслоу, дняніше нікуди. Ті ж війни з сусідами через день ведуть. Та і голодувати не рідкість. Але при цьому вони там всі щиро посміхаються і взагалі веселяться як тільки можуть. І подивись на кислі морди північноєвропейців, у котрих по всім рейтингам все так чудово що капець просто.
Ні, це міф. Якби спробував дізнатися глибше чи думку антропологів, то не писав. А то експерт у всіх питаннях.
Усмішка у них такий же соціальний конструкт - показує, що безпечно та середовище для своїх. Можливо більш щира, бо їх радує вдале полювання чи факт, що вижили. Ситі дні, а головне живими - потужне джерело дофаміну.
Невже такий експерт ні разу не чув про убунту? В багатьох африканських племен усмішка це певний інструмент захисту від стресу чи його приховування.
Також вони менше думають про майбутнє або взагалі такої концепції не мають, тому менше тривожностей.
І ще такий момент - на фото/відео зазвичай зафіксована радість, бо приїхали туристи. Отже в цей конкретний момент у них спокійно, є продукти, немає якихось стихійних лих чи хвороб, конфліктів, а ще можна з туристів поживитись. Коли голод, війна чи епідемії немає потоку туристів чи альтруїстів помагати «нецивілізованим» племенам.
Последний раз редактировалось unique-neon 27.03.2026 12:07, всего редактировалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
От якби ти сам почитав чи подивився антропологів, то знав би що маркерів рівня стресу на кістках в голосраких мисливцях на мамонтів було в рази менше ніж у сучасної людини. Жили вони може і не довго, але їх все влаштовувало. А коли предки сиділи в африці і зебри самі до рота лізли, то було ще краще. Не плутай так званий рівень життя і задоволення від отриманого.Барбарис: ↑ 27.03.2026 11:56Якби спробував дізнатися глибше чи думку антропологів, то не писав.
-
unique-neon
Member
менше жили, менше стресу, все вірноScoffer: ↑ 27.03.2026 12:05маркерів рівня стресу на кістках в голосраких мисливцях на мамонтів було в рази менше. Жили вони може і не довго,
-
MqM
Member
Якісь думерські думкиunique-neon: ↑ 27.03.2026 12:08менше жили, менше стресу, все вірноScoffer: ↑ 27.03.2026 12:05маркерів рівня стресу на кістках в голосраких мисливцях на мамонтів було в рази менше. Жили вони може і не довго,![]()

-
Scoffer
Member
В тому числі так. Людь фізично не дуже розрахований на 80-100 річне життя підтримане потужними медикаментами коли кожного дня болить щось нове, а в думки лізуть спогади і туга про все зроблене не так за всі роки.unique-neon: ↑ 27.03.2026 12:08менше жили, менше стресу, все вірно
А коли у тебе в умовні 25 вже 10 внуків, а в 26 тебе зжер лев, то які взагалі проблеми? Який стрес? Ви про що?
-
MqM
Member
У теперішніх підлітків стрес вже у 12, ледь не кожна третя різала собі вени від неймовірного стресу. Стали менш стійкими психологічно, а ви тут ще про левів пишитеScoffer: ↑ 27.03.2026 12:12В тому числі так. Людь фізично не дуже розрахований на 80-100 річне життя підтримане потужними медикаментами коли кожного дня болить щось нове, а в думки лізуть спогади і туга про все зроблене не так за всі роки.unique-neon: ↑ 27.03.2026 12:08менше жили, менше стресу, все вірно
А коли у тебе в умовні 25 вже 10 внуків, а в 26 тебе зжер лев, то які взагалі проблеми? Який стрес? Ви про що?
-
dead_rat
Member
Ага, добровольці. Котрі відразу сядуть на 10 років, якщо вирішать що досить і час додому.MqM: ↑ 27.03.2026 12:04Чому ж? Он саме добровольці нас відчайдушно захищають досі, а не ті кого наловили та не проявляють ініціативу.Ostin: ↑ 27.03.2026 11:56 Все так, вони не пройшли перевірку часом)
От промити мізки, щоб ти добровільно підписав контракт, а далі чи окоп чи тюрма - це є
-
unique-neon
Member
Це справа в характері, а не грошах. Я наприклад не сумую над минулим, зокрема і помилками.Scoffer: ↑ 27.03.2026 12:12 а в думки лізуть спогади і туга про все зроблене не так за всі роки
Бачив думку, що це пов'язано з сучасною мас культурою. Хоча де саме корінь зла, питання відкрите.MqM: ↑ 27.03.2026 12:18У теперішніх підлітків стрес вже у 12, ледь не кожна третя різала собі вени від неймовірного стресу. Стали менш стійкими психологічно, а ви тут ще про левів пишите Щура чи максимум здичавілого пса вистачить
Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
Правда в тому, що їм часто уже заплатили, принаймні якщо говорити за сьогодення.MqM: ↑ 27.03.2026 12:04І революції теж очолюють люди, які не надіються, що їм після смерті заплатять.
-
MqM
Member
А, що не так? Якщо ви не знаєте людей які у перші дні повномасштабки пішли, то це лише обмежене коло спілкування.dead_rat: ↑ 27.03.2026 12:26Ага, добровольці. Котрі відразу сядуть на 10 років, якщо вирішать що досить і час додому.MqM: ↑ 27.03.2026 12:04
Чому ж? Он саме добровольці нас відчайдушно захищають досі, а не ті кого наловили та не проявляють ініціативу.
От промити мізки, щоб ти добровільно підписав контракт, а далі чи окоп чи тюрма - це є
В мене через знайомих є один, який рік десь тому пішов в ппо збивати шахеди – сам добровільно, те як він зараз сприймає це зараз після всіх наших маразмів інша справа.
Ну так одне не відміняє інше, невже хтось добровільно йде служити без кінця? Ні, але ніхто термінів не давав, а добровольці мали своє уявлення про терміни війни.
В мене є ще знайомі добровольці часів ато, які після нього самі ж пішли в перші дні повномашстабки – там вже важче пояснити промитими юними мізками
Отправлено спустя 3 минуты 42 секунды:
Скільки вам треба заплатити аби ви майже гарантовано померли? Знайдіть цю відповідь. А мільйонами там не платять звичайним учасникам) Скільки заплатили мітингарям в Ірані, коли вони знали, як придушуються мітинги?unique-neon: ↑ 27.03.2026 12:30Це справа в характері, а не грошах. Я наприклад не сумую над минулим, зокрема і помилками.Scoffer: ↑ 27.03.2026 12:12 а в думки лізуть спогади і туга про все зроблене не так за всі роки
Бачив думку, що це пов'язано з сучасною мас культурою. Хоча де саме корінь зла, питання відкрите.MqM: ↑ 27.03.2026 12:18У теперішніх підлітків стрес вже у 12, ледь не кожна третя різала собі вени від неймовірного стресу. Стали менш стійкими психологічно, а ви тут ще про левів пишите Щура чи максимум здичавілого пса вистачить
Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:Правда в тому, що їм часто уже заплатили, принаймні якщо говорити за сьогодення.MqM: ↑ 27.03.2026 12:04І революції теж очолюють люди, які не надіються, що їм після смерті заплатять.
Який сенс в грошах, якщо не встигнеш використати?
Последний раз редактировалось MqM 27.03.2026 12:44, всего редактировалось 1 раз.
-
unique-neon
Member
Хто як. Відкрив вікі https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0 ... 0%BD%D1%82MqM: ↑ 27.03.2026 12:04Яскравий приклад наші дисиденти. Що вони отримали після таборів? Ні посад, ні сказати щоб слави та визнання, а про гроші мовчу. А ризикували життям та здоровям.
В розділі Дисиденти в СРСР пройшовся лише по тих, хто з України. З них відсіяв усіх тих, хто таки виїхав з СРСР. З тих що залишились, третина була членами КПРС.
-
dead_rat
Member
Я їх знаю, багато чого ім купуємо. І я ще краще знаю, що якби не кримінальна відповідальність, то вони б давно все це кинули і зараз вони доведені до ручки.MqM: ↑ 27.03.2026 12:42А, що не так? Якщо ви не знаєте людей які у перші дні повномасштабки пішли, то це лише обмежене коло спілкування.dead_rat: ↑ 27.03.2026 12:26
Ага, добровольці. Котрі відразу сядуть на 10 років, якщо вирішать що досить і час додому.
Але так, перші місяці-пів року вони були добровольцями
-
unique-neon
Member
MqM
Тут повертаємось до того, що Ostin писав, принаймні так я зрозумів. Ці одиниці використали маси.
Тут повертаємось до того, що Ostin писав, принаймні так я зрозумів. Ці одиниці використали маси.
-
MqM
Member
Це не дає відповіді. Ризикували життям заради громадянства США чи іншої країни заходу?) Бігти напряму через кордон і то було «безпечніше» ніж виступати проти влади, навіщо тоді такі складнощіunique-neon: ↑ 27.03.2026 12:43Хто як. Відкрив вікі https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0 ... 0%BD%D1%82MqM: ↑ 27.03.2026 12:04Яскравий приклад наші дисиденти. Що вони отримали після таборів? Ні посад, ні сказати щоб слави та визнання, а про гроші мовчу. А ризикували життям та здоровям.
В розділі Дисиденти в СРСР пройшовся лише по тих, хто з України. З них відсіяв усіх тих, хто таки виїхав з СРСР. З тих що залишились, третина була членами КПРС.
Пс я в курсі, що утікачів стріляли. Скрізь треба уточнювати, що я в курсі
Последний раз редактировалось MqM 27.03.2026 12:59, всего редактировалось 1 раз.
-
dead_rat
Member
Ви, мабуть не заглиблювалися в історію.MqM: ↑ 27.03.2026 12:46Це не дає відповіді. Ризикували життям заради громадянства США чи іншої країни заходу?) Бігти напряму через кордон і то будо безпечніше ніж виступати проти влади, навіщо тоді такі складнощіunique-neon: ↑ 27.03.2026 12:43
Хто як. Відкрив вікі https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0 ... 0%BD%D1%82
Це зараз можна перебігти кордон заради біженства. А раніше, якщо ви не надзвичайно цінний, вас чи застрелять на переході чи викинуть назад в срср.
-
unique-neon
Member
MqM
Я ж не кажу що всі. Кажу що не все там так яскраво і однозначно.
Я ж не кажу що всі. Кажу що не все там так яскраво і однозначно.
-
Барбарис
Member
Scoffer, тобто навіть не спромігся прочитати пост до кінця? Про маркери тобі чатджпт підказав?
Але я бачу експертність знову вилазить
Але я бачу експертність знову вилазить
-
MqM
Member
Ну так талант влади все зіпсувати це окрема тема і це стосується будь якої сфери повязаною діяльністю з державою.dead_rat: ↑ 27.03.2026 12:45Я їх знаю, багато чого ім купуємо. І я ще краще знаю, що якби не кримінальна відповідальність, то вони б давно все це кинули і зараз вони доведені до ручки.MqM: ↑ 27.03.2026 12:42
А, що не так? Якщо ви не знаєте людей які у перші дні повномасштабки пішли, то це лише обмежене коло спілкування.
Їх обманули, як їх очікування так і відповідальністю держави щодо них.
З того, що в житті трапляються шахраї ж не слідує, що не треба нікому допомагати?
Хоча можна було звісно скласти руки і чекати поки зявиться та нормальна влада, як це триває 30 років без люстрацій, а воно саме якось вирішиться
-
dead_rat
Member
Я про те, що самопожертва це дуже коротка дія у часі, ну місяць, ну два.MqM: ↑ 27.03.2026 12:53Ну так талант влади все зіпсувати це окрема тема і це стосується будь якої сфери повязаною діяльністю з державою.dead_rat: ↑ 27.03.2026 12:45
Я їх знаю, багато чого ім купуємо. І я ще краще знаю, що якби не кримінальна відповідальність, то вони б давно все це кинули і зараз вони доведені до ручки.
Їх обманули, як їх очікування так і відповідальністю держави щодо них.
З того, що в житті трапляються шахраї ж не слідує, що не треба нікому допомагати?
Хоча можна було звісно скласти руки і чекати поки зявиться та нормальна влада, як це триває 30 років без люстрацій, а воно саме якось вирішиться![]()
І здебільшого це механізм суспільства використовувати когось для своєї вигоди: виживання і збагачення.
Добровольці на війні - ідеальна демонстрація. От спитай іх зараз, чи вважають вони свій добровольний вчинок хорошою ідеєю через 4 роки як їх використали