Ну, це вже мем якийсь
Новости
Последние статьи и обзоры
Свіжа прошивка не убезпечила процесори AM5 на платах ASRock. Ще три екземпляри Ryzen 7 9800X3D вийшли з ладу
-
Mozdev
Member
Предлагаю обсудить Свіжа прошивка не убезпечила процесори AM5 на платах ASRock. Ще три екземпляри Ryzen 7 9800X3D вийшли з ладу
Ну, це вже мем якийсь
Ну, це вже мем якийсь
-
AssayMAS
Member
надо поблагодарить бесплатных альфа тестеров...
с каждым годом "новинки" у почти всех вендоров всё кривее и кривее... тенденции огорчают - надо ждать по году что бы понять "как оно на самом деле с железкой" и не кататься в сервисные центры по несколько раз.
с каждым годом "новинки" у почти всех вендоров всё кривее и кривее... тенденции огорчают - надо ждать по году что бы понять "как оно на самом деле с железкой" и не кататься в сервисные центры по несколько раз.
-
ADv
Member
А чему удивляться, если и так покупают. Вон интел сколько времени толкала дефективные камни и что? Зашевелились только тогда, когда продажи реально посыпались и инвесторы начали задавать неудобные вопросы. Вот и тут также, пока асроки покупают никто особо дёргаться не будет с исправлением, тем более проблема довольно выборочная, у одних горят, у других - не горят. Да и у иных производителей также иногда горят. Вот и не заморачиваются с серьёзными расследованиями.
-
Earanak
Member
Так и у Интела та же история. У кого то деградировали а у кого то нетADv: ↑ 24.03.2026 12:47проблема довольно выборочная, у одних горят, у других - не горят
У Интела было три апдейта микрокода в попытках исправить косяк, на протяжении двух лет.
Вот чет у Асрока не выходит видимо исправить полностью проблему, хотя сколько уже было этих Биосов
-
Artem_K
Member
А хто сказав, що прошивка щось мала виправити, може вони готовилися палити нові процесори, он же новина поруч:
ASRock заявила про готовність до релізу флагманського процесора AMD Ryzen 9 9950X3D2
ASRock заявила про готовність до релізу флагманського процесора AMD Ryzen 9 9950X3D2
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Хтось зараз напише: "А в мене ASRock і нічого досі не згоріло" 
-
erkins007
Member
Я конечно все могу понять. Но ситуация а которой люди продолжают брать асроки мне не ясна.
-
Striker
Member
Та тут на форумі кожен другий радить купити ASSRock, бо все є і навіщо переплачувати. Рік тому мені казали брати AsRock B650 PG Lightning, здається. Але я не послухав і взяв B850 Tomahawk.erkins007: ↑ 24.03.2026 13:08Я конечно все могу понять. Но ситуация а которой люди продолжают брать асроки мне не ясна.
-
alexeygalas
Member
- Великий вибір моделей включно з Asrock Rack та Asrock Industrial;erkins007: ↑ 24.03.2026 13:08мне не ясна
- Найгнучкіший біос, в якому все працює;
- Найкращі MiniITX плати;
- Регулярна підтримка оновленнями;
- Електрична функціональність в плані коннекторів, qled і інших фічок за конкурентний прайс.
Так співпало що зараз у мене 3 ITX плати і всі від Asrock. Навіть N100 плата від Asrock виявилась кращою за Asus
Последний раз редактировалось alexeygalas 24.03.2026 13:30, всего редактировалось 1 раз.
-
Yurius
Member
Молодець,купив плату в 1.5 раза дорожчу за камінь,вері смарт мувStriker: ↑ 24.03.2026 13:20Та тут на форумі кожен другий радить купити ASSRock, бо все є і навіщо переплачувати. Рік тому мені казали брати AsRock B650 PG Lightning, здається. Але я не послухав і взяв B850 Tomahawk.erkins007: ↑ 24.03.2026 13:08Я конечно все могу понять. Но ситуация а которой люди продолжают брать асроки мне не ясна.
-
erkins007
Member
alexeygalas
Эти все замечательные преимущества обеспечат дополнительный аромат при пожарке процессора?)
Эти все замечательные преимущества обеспечат дополнительный аромат при пожарке процессора?)
-
alexeygalas
Member
Як тільки хоч один у мене прожариться - я повідомлю. Поки що тільки чути аромат полум*я тих, хто тригериться на Asrockerkins007: ↑ 24.03.2026 13:35Эти все замечательные преимущества обеспечат дополнительный аромат при пожарке процессора?)
-
Devijack
Member
Аго, ще аж три екземпляри. Зі скількох, з пі мільйона? Нє ну дійсно трагедія. Ото біда-біда. А якщо порівнятит статистку повернень якихось кавоварок чи бойлерів чи мобільних телефонів де можуть бракувати з десятки тисяч.
-
erkins007
Member
Конечно, а то что 9/10 случаев програра именно на асроке это совпадениеalexeygalas: ↑ 24.03.2026 13:37Поки що тільки чути аромат полум*я тих, хто тригериться на Asrock
-
hohlid19
Member
А у меня Асрок и ничего не сгорелоNikolay Yeryomenko: ↑ 24.03.2026 12:59 Хтось зараз напише: "А в мене ASRock і нічого досі не згоріло"![]()
- спойлер
- Асрок на Х370 чипсете
-
Евгений King
Member
Asrock давали статистику, як і Asus, котрих звинувачують що вони теж гроблять проци.
Там буквально 2% проців здохло, що не перевершує стандартний % браку.
Відповідно, де гарантії, що саме Asrok винен, а не AMD клепає дичину? Ну окрім історій коли одна плата пропалила 3 проца підряд, там то точно жопитним шляхом встановлено винуватця
В цілому, чим тонші техпроцеси, чим більше слоїв текстоліту і тонші самі доріжки в них, чим тонше текстоліт в принципі, тим менш довговічні виходять вироби.
Думаю це тільки початок і далі % браку буде тільки рости, бо впхати 150Вт в кристал розміром 0.5*0.5мм це задачка з зірочкою
Там буквально 2% проців здохло, що не перевершує стандартний % браку.
Відповідно, де гарантії, що саме Asrok винен, а не AMD клепає дичину? Ну окрім історій коли одна плата пропалила 3 проца підряд, там то точно жопитним шляхом встановлено винуватця
В цілому, чим тонші техпроцеси, чим більше слоїв текстоліту і тонші самі доріжки в них, чим тонше текстоліт в принципі, тим менш довговічні виходять вироби.
Думаю це тільки початок і далі % браку буде тільки рости, бо впхати 150Вт в кристал розміром 0.5*0.5мм це задачка з зірочкою
-
alexeygalas
Member
А те, що 10/1000 прогарів в принципі. І 990 випадків із щасливим коментом "купив асрок, не згоріло" не задокументовані - не допускаєш?erkins007: ↑ 24.03.2026 13:489/10 случаев
Відгуки вони в принципі такі - пишуть, коли якесь гівно трапляється. Якщо все гуд - нікому діла немає написати щасливу оду волосині, яка не випала з голови.
Тому ця статистика від лукавого. Навіть, якщо я зараз на reddit в r/Asrock напишу, що вже 2 роки юзаю 9800x3d і нічого не трапилось - це слабо вплине на статистику нещасних випадків.
До того ж - горить не лише на ASrock. І горять не лише X3D. І знайти винного поки не видається можливим.
Вірогідність бракованих екземлярів процесорів приблизно така ж як і загорітися на платі ASrock
Последний раз редактировалось alexeygalas 24.03.2026 14:20, всего редактировалось 4 раза.
-
Striker
Member
На фоні відеокарти за 38к і моніку за 30к якісь 3-4к - це великі гроші? Не сміши. Зате я потім спокійно вставлю сюди новий Zen 6 проц і він навряд чи згорить.Yurius: ↑ 24.03.2026 13:28Молодець,купив плату в 1.5 раза дорожчу за камінь,вері смарт мув
-
Yurius
Member
Ну краще типу 7800х3д за ці 4к+умовна плата за 8грн від мсі,асус,асрок байдужеStriker: ↑ 24.03.2026 14:04На фоні відеокарти за 38к і моніку за 30к якісь 3-4к - це великі гроші? Не сміши. Зате я потім спокійно вставлю сюди новий Zen 6 проц і він навряд чи згорить.Yurius: ↑ 24.03.2026 13:28Молодець,купив плату в 1.5 раза дорожчу за камінь,вері смарт мув
-
waryag
Member
Убезпечила чи ні - покажуть свіжі процесори. А якщо проц вже помирав після старої, нова не зможе відновити кремній.
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Обе фирмы начинаются на "Ас". Совпадение?
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
На релизе АМ5 большинство сожженных процессоров было на асус.erkins007: ↑ 24.03.2026 13:48Конечно, а то что 9/10 случаев програра именно на асроке это совпадение
Обе фирмы начинаются на "Ас". Совпадение?