Огляд та тестування ігрового 27″ W-OLED монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG з роздільною здатністю WQHD та частотою оновлення 280 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

yariksom: 20.03.2026 12:43А на практиці дають трирічну гарантію
Ну да... и на все хорошие QD-OLED дают 36 месяцев гарантию... :-P
saps
Junior

Приехала мне эта модель вчера, в воскресенье распакую ее и буду смотреть что и как с бандингом. Хотя начитавшись реддита уже представляю эти серые жуткие полосы(((. Брал в Деника под заказ за 30к.
Voozy
Member

как обладатель глянцевого WOLED - рекомендую. Я, правда, купил 3 поколение, вместо четвёртого. Боялся бендинга) Думал сначала купить 4к, но не хотел DSC и QD-OLED
sarth
Junior

Можливо хтось має модель ASUS XG27AQDMGR (XG27AQDMG gen 2)? Я так розумію що це 3-тє покоління WOLED, але все одно якось не маю бажання спостерігати бендінг чи ефект "килима" на сірому... Начитався реддіт і тепер наляканий брати взагалі OLEDи: у когось очі болять від флікеру та насичених кольорів, у когось взагалі лютий бендінг і вертикальний і горизонтальний в темних сценах. :rotate: За ці гроші або і меньше можна взяти старий добрий IPS ще і 32" 4K 165 hz та не ризикувати. У когось є реальний досвід з 3-м поколінням WOLED або безпосередньо з цим монітором?
AnSB
Junior

Користуюся ROG Strix OLED XG27AQWMG рівно 2 тижні. Перед покупкою передивився весь Reddit.Забігаючи на перед монітором задоволений.Працюю за ним 8 годин щодня, в браузері, телеграмі і інших програмах. Вечером 2-3 години граю. Бендінг є,не заперечую,особисто в мене,це по центру є полоса, все інше не замітно, видно це коли спецом вдивлятися в темних темах як діскорд,телеграм, хром при вході, для мене це не критично! При користуванні не шукаючи, майже не видно,і не заважає взагалі ні користуванню,ні роботі.При перевірці 95% greyscale test бендінг видно.

За 2 тижні грав у resident evil requiem, dying light,forza 5,stalker2, dirt rally 2.0,CS.
Замітив одноразово бендінг і це тільки при певних умовах стоячи на місці і дивитися в точку де ти знаєш що в тебе є бендінг.
Якщо ви себе накрутили і будете шукати бендінг по тестах щодня і втикати в темні теми в ту точку де ви знаєте що він є, щоб його знайти,тоді ви його побачите 100% але це маразм,в іншому випадку його майже не замітно, особливо в іграх. І ще одне,телефон при фото бендінгу, збільшує його, насправді він менш замітний чим на фото як і на всіх фото в Reddit.

Монітор рекомендую!
Мінус один,це бендінг,але для мене це не критично бо його майже не замітно,якщо для когось це критично,тоді краще не купувати WOLED.Якщо є запитання пишіть.
Зліва 32" Smart M80D Monitor VA
Вложения
photo_2026-03-21_19-30-10 (2).jpg
photo_2026-03-21_19-30-10.jpg
photo_2026-03-21_19-30-11 (2).jpg
photo_2026-03-21_19-30-11.jpg
Последний раз редактировалось AnSB 21.03.2026 19:50, всего редактировалось 2 раза.
FirstTDM
Member

AnSB: 21.03.2026 19:26Забігаючи на перед монітором задоволений.
Ну вот и отлично - в любом случае лучше чем VA :up:
AnSB: 21.03.2026 19:26Бендінг є,не заперечую,
AnSB: 21.03.2026 19:26При користуванні не шукаючи, майже не видно
AnSB: 21.03.2026 19:26Замітив одноразово бендінг
AnSB: 21.03.2026 19:26Мінус один,це бендінг,але для мене це не критично бо його майже не замітно
Ну тут и обсуждать больше нечего - т.е. даже на свежем WOLED (Tandem OLED от LG) бандинг есть, но это не критично.

Получается, что QD-OLED по-прежнему предпочтительнее.
Filabatya
Member

FirstTDM
це і є тандем, в ВА хоч чорний є на відміну від айпіес, в якого він тільки в мінілед з'являється)
AnSB
була би 32єчка :gigi:
Yurius
Member

FirstTDM: 21.03.2026 19:47бандинг есть, но это не критично.
Кому як ,на фото вище виглядає жахливо ,я б таке не стерпів віддавши 700$ за монітор .
В мене ні на Qled моніторі ,ні на тандем Олед телевізорі такого нема,напевно пощастило.
AnSB
Junior

Yurius: 21.03.2026 20:04 Кому як ,на фото вище виглядає жахливо ,я б таке не стерпів віддавши 700$ за монітор .
В мене ні на Qled моніторі ,ні на тандем Олед телевізорі такого нема,напевно пощастило.
Як я вже казав в живу це краще виглядає, чомусь камера на всіх телефонах підкреслює це сильніше(.
Ну я б також не стерпів,якщо б дивився щодня тільки на заливку сірого 95% з бендінгом. :D але використовуючи монітор в повсякденному користуванні на щастя цього нема).
Але те що такий косяк є,тут не поспориш).
FirstTDM
Member

Yurius: 21.03.2026 20:04ні на тандем Олед телевізорі такого нема
На старших моделях ТВ такого нет при просмотре фильмов в режиме Filmmaker - там сложная настройка многих параметров + обработка...

Ну и на QD-OLED мониторах такого нет вообще.
AnSB: 21.03.2026 20:25якщо б дивився щодня тільки на заливку сірого 95% з бендінгом.
Ну да... согласен... при реальном использовании монитора без серых заливок - баг не особо заметен...
Последний раз редактировалось FirstTDM 21.03.2026 23:20, всего редактировалось 1 раз.
alumem
Member

AnSB
после 20-30 очисток чекните еще раз и ждем от вас фидбек.
А по факту: хреново, что люди вообще такую хрень терпят, ибо делаете им продажи, а они и дальше будут хрен забивать на качество продукции, ведь и так же продается....
AnSB
Junior

alumem: 21.03.2026 23:07 AnSB
после 20-30 очисток чекните еще раз и ждем от вас фидбек.
Вже є 43 очищення пікселів 157 годин роботи монітора ( робота в браузері і програмах 90-100 годин, ігри - 57-67 годин)
З них я сам зробив 15-20 очисток,всі інші монітор зробив автоматично при його виключенні.
Пізніше дам ще раз фітбек.
Вложения
IMG_4764.jpeg
Yurius
Member

FirstTDM: 21.03.2026 23:04при реальном использовании монитора без серых заливок - баг не особо заметен...
ну от у мене усі теми/фони/шпалери в софтах та вінді, сіро-чорні,або бежеві...і це булоб щей як помітно.
Telcontar
Member

FirstTDM: 21.03.2026 19:47 Получается, что QD-OLED по-прежнему предпочтительнее.
Кому як, QD гірше у більшості сценаріїв. Набагато менша яскравість в SDR та HDR, чутливість до зовнішнього освітлення(привіт фіолет замість ідеального чорного), в залежності від реалізації гірше ореоли на шрифтах.
Yurius
Member

Telcontar: 22.03.2026 09:33Кому як, QD гірше у більшості сценаріїв. Набагато менша яскравість в SDR та HDR, чутливість до зовнішнього освітлення(привіт фіолет замість ідеального чорного), в залежності від реалізації гірше ореоли на шрифта
ОЛЕДа без суттевих минусів все ще не існує,нажаль.
Filabatya
Member

На жаль
Telcontar
Member

Yurius: 22.03.2026 09:49 ОЛЕДа без суттевих минусів все ще не існує,нажаль.
Так, але повертатися на звичайні LED після нього вже не хочеться :beer:
mult
Member

Не бачу щоб хтось згадував про таку штуку як більша втомлюваність очей на QD-OLED.
А таких тем на реддіті теж вистачає і обговоюється не менше ніж бендінг.
Типу такого qd oled eye strain і інші теми.
Відмічають сильне напруження очей і тп.
Люди переходять на woled і все зникає.
Я в себе теж відмічав поганий стан очей після гри на моєму моніторі.
Але не берусь стверджувати чи це саме через нього.
Плюс це може впливати не на кожного, наприклад як і чутливість до шим екранів в телефоні.
Бо в мене і так проблеми з очима, підвищена сухість.
Я хочу провести експеримент.
У мене є lg c1 телевізор.
І от аби влаштувать ігруві тести з довгими сесіями кожен день днів 5-7 припустимо.
Спочатку на моєму QD-OLED, а потім замінити його на телевізор і зробити таке саме.
Але це поки в планах.
Бо зараз через армію майже не граю на пк і не сиджу за ним.
Yurius
Member

mult: 22.03.2026 10:03Плюс це може впливати не на кожного, гаприклад як і чутливість до шим екранів в телефоні.
Бо в мене і так проблеми з очима, підвищена сухість.
Я хочу провести експеримент.
У мене є lg c1 телевізор.
І от аби влаштувать ігруві тести з довгими сесіями кожен день днів 5-7 припустимо.
Спочатку на моєму QD-OLED, а потім замінити його на телевізор і зробити таке саме.
Але це поки в планах.
Я от чутливий до шим на Амолед екранах телефонів,оцінив би десь на середній рівень,тобо 50 на 50% ,шахливі по шиму екрани аля самсунг та гугл пікселі не переношу,а все інше норм.

А ось з WOLED та QDOLED проблем нема.
FirstTDM
Member

Yurius: 22.03.2026 08:10ну от у мене усі теми/фони/шпалери в софтах та вінді, сіро-чорні,або бежеві...і це булоб щей як помітно.
Ну да... потому и берем QD-OLED...

Отправлено спустя 2 минуты 45 секунд:
Telcontar: 22.03.2026 09:33QD гірше у більшості сценаріїв.
QD-OLED лучше в большинстве сценариев, в остальных - равен лучшим WOLED... лень спорить - сотни раз уже всё разобрали по деталям... ну не получилось, пока, LG обыграть Samsung - зато конкуренция всем во благо :up:

Ах, ну да - на витрине под прямыми солнечными лучами WOLED будет лучше смотреться - это факт :rotate:

Отправлено спустя 40 секунд:
Telcontar: 22.03.2026 10:03Так, але повертатися на звичайні LED після нього вже не хочеться
Полностью согласен :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
mult: 22.03.2026 10:03Не бачу щоб хтось згадував про таку штуку як більша втомлюваність очей на QD-OLED.
Ох... это всё индивидуально и сильно зависит от освещения, расстояния до экрана, стиля работы с интерфейсами... тут до бесконечности всё можно обсуждать...
Ответить