У Steam проходить великий весняний розпродаж

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

XAMCTBO: 19.03.2026 23:14Якщо розробник\видавець хоче грошей, то він повинен пристосовувати свій продукт під ринок збуту, а не ринок збуту пристосовується під продукт.
Абсолютно усі ігри мають обмежену кількість мов локалізації. Обирають ті мови, які закриють більшу частину платоспроможної аудиторії.
Grava
Member

Вдвох нормально грається? Бо виглядає наче більше людей потрібно.
mult
Member

kairo
Не у всіх є можливості вчити англійську, до такого стану щоб було комфортно грати в любі ігри.
Причин багато, вік, робота, сім'я, травми голови, що впливають на можливості навчання і багато іншого.
В мене саме травми голови після фронту, плюс вік вже не молодий.
Хто в молоді роки не підтягнув достатню базу поки вчився, то з роками вже все важче це зробити.
Особливо тим у кого робота абсолютно не повязана з іноземними мовами, типу програмування і інше.
А таких більшість.
Alexsandr
Member

Геральт: 20.03.2026 10:55 Я не готовий прямо зараз надати приклади, але русизмів там було достатньо. В казках в тому числі. З іншого боку - відсутність багатьох синонімів, якими так багата мова. Ну не буде окупант підтримувати розвиток мови окупованого. А тим більше такий окупант
Візьміть будь який інший вік мови. Коли не було запозичених слов, францізмів і т.п.? А латина, там же багато слов які навмисне туди перенесли бо мертва мова на розвивається сама. Тобто у будь якій мові хватає слів з інших мов і найбільше з тих, які поруч. І тільки час показує що приживеться, а що ні.
QFlash
Member

mult: 20.03.2026 12:01типу програмування і інше.
Цілком згоден, в наші темні часи можливостей не багато.
Та програмування якраз пов'язане з англійською.
Kullerok
Member

Зашёл посмотреть чё люди покупают. А тут какие-то два дятла опять мовный батл устроили. Как вы :censoured: уже вам не передать. Пиши ему в личку. Нам эта информация :censoured: неупала
Васильович
Member

erkins007: 19.03.2026 23:48Look, my dear English-language enthusiast, in 2026—just as it was back in 2016 and 2006—even though I’m perfectly fluent and use English for work several hours a day, I still want to kick back and play games in the language I’ve known since childhood.
If there were a Ukrainian localization, there’d be no question about it. But the absence of both Ukrainian and Russian is a significant drawback for any game."
Ох, ці "since childhood" ентузіасти настільки "perfectly fluent", що безсоромно використовують AI у своїх аргументах (привіт, довгі тире, які "прилипли" до сусідніх слів) :rolleyes: :lol:

Якщо дійсно користуватися мовою кожен день, то ти перестаєш навіть помічати якою мовою читаєш/слухаєш/граєш. Бо тобі і так все зрозуміло, а мозок вже безшовно переключається.
Особисто я навіть сходу й не пригадаю, якою саме мовою дивився конкретні фільми та серіали за останні роки.
Геральт
Member

Alexsandr: 20.03.2026 12:19 Візьміть будь який інший вік мови. Коли не було запозичених слов, францізмів і т.п.? А латина, там же багато слов які навмисне туди перенесли бо мертва мова на розвивається сама. Тобто у будь якій мові хватає слів з інших мов і найбільше з тих, які поруч. І тільки час показує що приживеться, а що ні.
Справа не в природному розвитку мови і запозиченнях. А в насаджуванні чужого замість свого. А укр. мова і література в совку зазнавала утисків і якщо щось і видавалось, то пройшовши цензуру. В казках того періоду скоріш за все не зустрінемо ґ, хм, чого б це? Це ж просто казки. Тому так, "1001 ніч" тоді - неправильна, а зараз (можливо, не досліджував) - правильна. Ну, або принаймні правильніша.
corban_jum
Member

MqM: 20.03.2026 00:22
Donate: 20.03.2026 00:06

За це треба подякувати одному ху який розпочав це все лайно.

А пока что имеем... Отвратительные украинские локализации (потому что итоговый результат ну НИКАК не может выглядеть как на болотах, в итоге там используются такие слова что есть стойкое желание переключить на другой язык даже если ты знаешь украинский, БГ3 просто как пример такого кринжа, где наши идиоты сидели выискивали к любому простому слову самый редкий синоним) и отсутствие русских... :laugh:
А ви впевнені, що знаєте українську мову? не те одоробло, яке в радянському союзі зробили з мови, а дійсно українські відповідники?
Єдиний крінж який бачив це в тсн - "відхурделило" і в тому роді
Я обожнюю правильну україньску мову. Таку вот галицьку, справжнісіньку. Щоб пограти в Гогвардс Леґасі та подивитись екранізацію Гобіта та Гамнєта Шекспіра
Alexsandr
Member

corban_jum: 20.03.2026 13:08
Я обожнюю правильну україньску мову. Таку вот галицьку, справжнісіньку. Щоб пограти в Гогвардс Леґасі та подивитись екранізацію Гобіта та Гамнєта Шекспіра
Правильна це та до якої звикли, у всіх вона своя. Ті хто живуть на сході не завжди розуміють з першого разу тих, хто живе на заході. Зовсім інші солова та вимова. нажаль замість "популяризації" саме єдиної мови у нас тільки і є що зміти. про проект не такий то тутбол подавай в єтірі то... люди вже втомились від цього.

Отправлено спустя 2 минуты 54 секунды:
Геральт: 20.03.2026 13:06 Справа не в природному розвитку мови і запозиченнях. А в насаджуванні чужого замість свого. А укр. мова і література в совку зазнавала утисків і якщо щось і видавалось, то пройшовши цензуру. В казках того періоду скоріш за все не зустрінемо ґ, хм, чого б це? Це ж просто казки. Тому так, "1001 ніч" тоді - неправильна, а зараз (можливо, не досліджував) - правильна. Ну, або принаймні правильніша.
В тому то і річ, ми своє їз-за совка просрали. але якщо запозичені слова (так вже вийшло), то хіба потрібно все робити і вводити слова штучно? Гадаю скільки людей стільки и поглядів
mult
Member

Я гортаю пропозиції і щось не дуже є що купити :)
Більшість ААА проєктів вже куплені, багато купленого так ні разу поки що не грав :)
Що з нового занадто дорого навіть зі знижками.
До корзини поки кинув -
Wolfenstein: The Two Pack,
Wolfenstein II: The New Colossus Digital Deluxe Edition,
Yet Another Zombie Survivors.
Може ще що знайду, що куплю і не буду грати :)
kairo
Member

ДЛЦ до Елдену досі без знижки :lol:
waryag
Member

MqM: 19.03.2026 23:56За це треьа подякувати місцевий фанат заленого «магазину». Через них не те, що немає локалізації, а й навіть наші українські компанії не роблять ігри про Україну, бо не розраховують на місцевий ринок :weep:
Формально є сталкер та похідні від нього.
А по суті це не лише наша проблема, переважна більшість студій працює з розкрученими або фентезійними сетингами.

Крім ККД я відразу і не пригадаю чогось подібного.

Відправлено через 8 хвилин 59 секунд:
Геральт: 20.03.2026 10:00Це не так працює. Випускається продукт, який підходить місцевій спільноті і його купують. А не спочатку випустимо недороблене, ви його в нас купіть, і може потім ми випустимо нормальне. BG3 я купував на релізі, і не тільки тому, що гра мені подобається, а ще й через локалізацію. І я краще буду грати з такою локалізацією, ніж з такою, як в DEATH STRANDING 2.
БГ3 складно назвати прикладом гарної локалізації.
Геральт: 20.03.2026 10:55Я не готовий прямо зараз надати приклади, але русизмів там було достатньо. В казках в тому числі. З іншого боку - відсутність багатьох синонімів, якими так багата мова. Ну не буде окупант підтримувати розвиток мови окупованого. А тим більше такий окупант
Підхід "придумаємо щось, щоб не було схоже на російську, хай навіть споживачі не зрозуміють" - не краще.
Reinmar
Member

Grava
Якщо сюжетна гра, можливо Resident evil 6? як до Резідента до нього багато питань,але чисто як екшен -кооп зараз проходив з товаришем - не напряжно і цікаві моменти з взаємодією, не просто два гравця поряд,які роблять те саме. Хоча треба бути готовими, що на клаві можуть бути незрозумілими якісь QTE. Також FEAR 3,Dead space 3, Far cry 5. Якщо не тільки стреляти подобається і зайшли ігри hazelight - спробуйте серію Trine
MSiAventador
Member

Test Drive Unlimited Solar Crown за 269₴ - чудова пропозиція.
Piter Cantrope
Member

Мій тато зараз пробує проходити батлфілд 6 англійською. Стресує.

Відправлено через 18 хвилин 43 секунди:
MSiAventador: 20.03.2026 15:40 Test Drive Unlimited Solar Crown за 269₴ - чудова пропозиція.
Я б шось таке поганяв. А як там оптимізація? Гірша як у форзі 5, чи десь така сама? Форзу можна навіть в 1440p пограти на ryzen 8700G.
Filabatya
Member

Форза 5 чудово оптимізована і в таа шикарно виглядає, там зараз 2 длсі до неї можна взяти за 364грн, якщо проста версія встановлена :up:
kairo
Member

waryag: 20.03.2026 14:03БГ3 складно назвати прикладом гарної локалізації.

Підхід "придумаємо щось, щоб не було схоже на російську, хай навіть споживачі не зрозуміють" - не краще.
Вдячний девам за локалізацію, але через годину перемкнув на англійську.
MqM
Member

erkins007: 20.03.2026 04:05
MqM: 20.03.2026 00:22А ви впевнені, що знаєте українську мову? не те одоробло, яке в радянському союзі зробили з мови, а дійсно українські відповідники?
Українську то яку? Гуцульську з пітятком, вуйками, файними барабулями та іншим суто місцевим діалектом?
З яких пір вона стала українською?
В тому ж сталкері наприклад прекрасна укр локалізація. А такі приколи як в кібері чи бг3 тільки відлякують людей, які покрутять пальцем біля скроні і поставлять рос.
Ви часом не зі сходу? Аргументи, як і у кацапів, в їх уявленні правильна та яка схожа на російську, інакше ополячене або дика закарпаська мішанка.
Вам пояснити в чому різниця між діалектами та літературною мовою?
Пс привіт совковим дегенератам, які мінуси кидають, перепис довбограїв триває - не всіх «братські» шахеди добили

Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
ArmagedoonZergs: 20.03.2026 08:06
Азазелло: 20.03.2026 05:52

Моя викладачка української (до речі,прекрасний філолог) говорила,що найбільше наближеною до "правильної" української мови є полтавська говірка.А потім я жив і працював в Кременчузі-слухав полтавчан вживу.Скажу так:помилялась моя викладачка.
Ну а сталкер 2 справді здивував українською локалізацією.Норм вийшло.
Так Кременчуг же російськомовне місто. лол. Завжди було.
Вона не помилялась, просто щоб почути українську треба їхати в якесь глухе село.
Завєди було, он воно як :weep: ще один місцевий історик :lol:

Отправлено спустя 4 минуты :
Kirakishou: 20.03.2026 08:54
MqM: 19.03.2026 23:56За це треьа подякувати місцевий фанат заленого «магазину».
Краще дякувати тим, хто довів населення до зубожіння. Ви, мабуть, успішний програміст, який отримує заробітну плату від західних компаній, але більшість населення вже давно перебуває за межею бідності й економить не лише на одязі, а й на ліках.
Особисто у мене зараз на комп’ютері немає жодної піратської гри, але я теж можу дозволити собі купувати ігри тільки на розпродажах. Дуже рідко я купую гру за повну вартість.
До речі, ви купуєте музику та фільми?
Я не успішний програміст, і взагалі не з тої сфери)
Ті, що перебувають за межею бідності топові пк і навіть середньої вартості не складають. Це якби покупці люксових авто не переймаються вартістю бензину - банальна логіка. Хоча у нас бувають клоуни, які курують авто, але парковку оплатити не можуть.
Я теж купую переважно на розпродажах, не забувайте, що в нас є регіональні ціни. А ті в кого немає грошей, але є клепка в голові фармлять гроші в самому Стімі)
Пс я купував ліцензійні музичні альбоми це коли був в колелжі бідним студентом, пригципово збирав з обідів :weep:
Хтось обирав зайвий раз бухнути, а я купував музику та ігри - було би бажання
Последний раз редактировалось MqM 20.03.2026 18:02, всего редактировалось 1 раз.
MSiAventador
Member

Piter Cantrope: 20.03.2026 16:05 Мій тато зараз пробує проходити батлфілд 6 англійською. Стресує.

Відправлено через 18 хвилин 43 секунди:
MSiAventador: 20.03.2026 15:40 Test Drive Unlimited Solar Crown за 269₴ - чудова пропозиція.
Я б шось таке поганяв. А як там оптимізація? Гірша як у форзі 5, чи десь така сама? Форзу можна навіть в 1440p пограти на ryzen 8700G.
Оптимізація гірша за Форзу, але тут справа у великій мапі і вайб Гонконга (і трішки Ібіци).
Я сьогодні купив і на робочий ПК , почіліти в обід видом з кабіни і з радіо. Радіо тут гарне, хоча і нема стільки шлягерів скільки було в ТДУ 2.
Ответить