во блин. целых 2 корпоративных пользоваттеля которым в офис пропихнули компы с такой графикой пострадали
Новости
Последние статьи и обзоры
Crimson Desert офіційно не підтримує графіку Intel Arc. Розробники радять повернути гроші
-
gregory_amd
Member
Предлагаю обсудить Crimson Desert офіційно не підтримує графіку Intel Arc. Розробники радять повернути гроші
во блин. целых 2 корпоративных пользоваттеля которым в офис пропихнули компы с такой графикой пострадали
-
Entar
Member
Повернути гроші за відеокарту

-
john_headon
Member
На жаль це логічно, бо у інтел гпу максимум 3% ринку. 
-
Kullerok
Member
Тут на Интел ложили разрабы. А кто-то ещё надеяться на китайские карты
там только в волосатую мартышку поиграть можно будет 
-
Georgin
Member
Хм, я раджу зробити повернення грошей не тільки власникам Arc, але взагалі всім тим, хто купив цю недо-MMO гру.
-
Геральт
Member
Так в рекомендованих нема інтуля 
-
yariksom
Member
Цікаво, це проблеми гри чи драйверів інтела? 
-
Yalg
Member
Это если не считать встроек.john_headon: ↑ 20.03.2026 14:48На жаль це логічно, бо у інтел гпу максимум 3% ринку.
С ними интел это большинство ноутов.
-
Scoffer
Member
хуанг заніс валізи, ліза занесла валізи, бу тан зажлобивсяyariksom: ↑ 20.03.2026 14:55Цікаво, це проблеми гри чи драйверів інтела?
Відправлено через 42 секунди:
з ними інтел це більшість графіки як такої, шось там 60+%Yalg: ↑ 20.03.2026 14:57С ними интел это большинство ноутов.
-
Devijack
Member
Тут попахує судом і антимонопольними розбірками. Через навмисне ігнорування виробника, відомапи стають марні. Думаю інтел це просто так не покине.
-
bes
Member
типа 3% рынка это мало ?
-
gregory_amd
Member
какие 3%....
там 1 нет если что, просмотрите последние статистики
Отправлено спустя 1 минуту 13 секунд:
ну даааа, разработчик же ОБЯЗАН законодательно писать код под все что существует..Devijack: ↑ 20.03.2026 14:59 Тут попахує судом і антимонопольними розбірками. Через навмисне ігнорування виробника, відомапи стають марні. Думаю інтел це просто так не покине.
а ой, таких законов же нет..
а ой, разработчик же и не заявлял работоспособность своего продукта на конкретном железе..
такое скажете)
-
hohlid19
Member
А чё в суде скажут? "Мпук игра не запускается на нашем оборудовании, дайте нам денег"? Пусть тогда АМД судит тех, кто в своих приложениях с использованием CUDA ядер не добавляют поддержку ROCmDevijack: ↑ 20.03.2026 14:59 Тут попахує судом і антимонопольними розбірками. Через навмисне ігнорування виробника, відомапи стають марні. Думаю інтел це просто так не покине.
-
KimRomik
Member
Все просто. Вони тупо ліниві оптимізувати під ще одну відеокарту.
-
hohlid19
Member
Из обхвата 3% дай бог 10% будут десктопными карточками. А желания и средств оптимизировать под слабую встройку ни у кого нету
-
waryag
Member
В нвідіа - домінація на ПК ринку плюс свіч, в АМД - консольний ринок і шматочок ПК.Scoffer: ↑ 20.03.2026 14:58 хуанг заніс валізи, ліза занесла валізи, бу тан зажлобився
-
1234waltz
Member
Дуже розумне рішення з боку мартиханів-розробників. В умовах виходу нової серії Ультр, де буде інтеграшка на рівні Ryzen AI Max, та величезного парку наявних iGPU Xe в Ультра 200, яке доволі близько до Radeon 780M.Вона повністю відмовляється запускатися на системах з відеоадаптерами Intel Arc, а самі розробники рекомендують звернутися за поверненням коштів
Втім, десктопних карточок в Інтела дійсно біля нуля частка ринку.
-
hohlid19
Member
Сырая производительность это конечно здорово, но через сколько лет эта производительность будет рабочей на уровне драйверов?1234waltz: ↑ 20.03.2026 15:18Дуже розумне рішення з боку мартиханів-розробників. В умовах виходу нової серії Ультр, де буде інтеграшка на рівні Ryzen AI Max, та величезного парку наявних iGPU Xe в Ультра 200, яке доволі близько до Radeon 780M.Вона повністю відмовляється запускатися на системах з відеоадаптерами Intel Arc, а самі розробники рекомендують звернутися за поверненням коштів
Втім, десктопних карточок в Інтела дійсно біля нуля частка ринку.
-
Georgin
Member
У Вас була карта серії Arc? У мене була AsRock Arc A580 Challenger (продав її пару місяців тому разом з усією AM4-платформою) і можу сказати, що про якісь жахливі проблеми з драйверами і продуктивністю досі розказують лише ті,hohlid19: ↑ 20.03.2026 15:26Сырая производительность это конечно здорово, но через сколько лет эта производительность будет рабочей на уровне драйверов?1234waltz: ↑ 20.03.2026 15:18
Дуже розумне рішення з боку мартиханів-розробників. В умовах виходу нової серії Ультр, де буде інтеграшка на рівні Ryzen AI Max, та величезного парку наявних iGPU Xe в Ультра 200, яке доволі близько до Radeon 780M.
Втім, десктопних карточок в Інтела дійсно біля нуля частка ринку.![]()
у кого цих карт ніколи не було, вони не в темі і живуть історіями півторарічної давнини.
У моєму випадку мінусів було рівно 2 - досить велике енергоспоживання у простої і неможливість нормально пограти у стару гру Shogo: Mobile Armor Division.
А далі тільки плюси - продуктивність на останніх драйверах (на той час) рівня RTX 3060, безпроблемне зниження паверліміту до 125W з втратою від одного до 3-х фреймів у реальних додатках,
відсутність якихось більш-меньш серйозних проблем у більшості ігор. Оверхед на старих процесорах також забороли вже десь півроку тому, про це був матеріал Hardware Unboxed.
Глюки та баги швидко фіксилися, особливо якщо не лінитись кидати репорти.
Не знаю, на скільки все стало кращє на останніх драйверах, але судячи з тредів та патчнотів робота йде швидко та надійно (на відміну від одного монополіста ринку, у якого останнім часом йде атракціон драйвер-факапів).
Наскільки я розумію, у Crimson Desert проблема підтримки цих карт - це провина самих розробників, їм же і мінус у карму.
Последний раз редактировалось Georgin 20.03.2026 15:47, всего редактировалось 1 раз.
-
AlexWest
Member
Таке вже було, чи це перший подібний зашквар?