Огляд технології NVIDIA DLSS 4.5 — нова якість апскейлінгу в іграх

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

diversion_play: 17.03.2026 14:15 Як же надоїли ці фанбої амд які хейтять усе "нейронне".І пари цьому який же кайф вмикати фреймген на х3 і отримувати круту картинку без відчутного інпутлага в шутанах. Хоча від кожного я почую що треба грати в нативі і без генератора бо це жахлива технологія.
Перейшовши з 7800хт на 5070 який кайф отримати новини про новий длсс і фреймген. А то якщо я б обрав 9070хт то зараз би читав новини в стилі "який же класний фср розробляють для нового покоління рдна5 відеокарт, але для старого його не буде".
Передаю привіт всім хто брав 9070 на перспективу :rotate:
WAT?

Фреймген інпутлаг не покращує
Nikolayovich
Member

Цепануло мене обновитися до останнього драйвера і тепер квадратами (певними ділянками) милить картинку в 3Д, може стикався хто? APP налаштовано все за замовчуванням!
Artem_M
Member

Nikolayovich: 18.03.2026 11:24 Цепануло мене обновитися до останнього драйвера і тепер квадратами (певними ділянками) милить картинку в 3Д, може стикався хто? APP налаштовано все за замовчуванням!
Не помічав такого на останньому драйвері.
Можливо доцільно спробувати видали все під нуль з DDU і перевстановити?
Nikolayovich
Member

Artem_M
Та я ось сидів на древньому і ніяких проблем не було, а то ОС оновила і я вже через APP доставив останній.
А ці пресети M, L, K, вони на щось впливають?
Artem_M
Member

Nikolayovich: 18.03.2026 15:26 Artem_M
...
А ці пресети M, L, K, вони на щось впливають?
Я коли перейшов з грудневого драйвера на останній (з підтримкою dlss 4.5) теж задався питаннями щодо пресетів.
Перепробував всі в кп2077 і останньому резіку - різниці не помітив. Але я тестував в режимі dlss quality. Можливо я сліпий :rotate: Лишив по замовченню (за вибором програми).
Хоча, на скільки розумію, ці пресети більш актуальні для режимів продуктивність і ультра-продуктивність. Вони там мають покращити зображення. Різниця має бути помітнішою.
Nikolayovich
Member

Artem_M
1 словом - дитяча забава, я також використовую длсс на якість, а в основному - натив.
Nikolayovich
Member

Artem_M
Сорі, може не по темі, може краже в оп, но див. у вас вк 5070 Ті від асус, собі планую змінити і див. на таф, як взагалі теперішні карти від асус, бо щось ютуб забитий роликами про їх піск! :puzzle:
Nouriel
Member

Nikolayovich
а шо сталосі? ти ж вибрав здається 4070 і шо уже мало? а тобі казали :laugh: :laugh:

Відправлено через 40 секунд:
Nikolayovich: 18.03.2026 17:421 словом - дитяча забава, я також використовую длсс на якість, а в основному - натив.
так бери 9070хт вона дешевша на 14к
Nikolayovich
Member

Nouriel: 19.03.2026 17:51а шо сталосі? ти ж вибрав здається 4070 і шо уже мало? а тобі казали :laugh: :laugh:
Це коли, >2 р. назад!
Nouriel
Member

Nikolayovich
оце час летить як вчора памятаю)
Nikolayovich
Member

Nouriel: 20.03.2026 02:06 Nikolayovich
оце час летить як вчора памятаю)
Да що ти розказуєш анекдоти!
Artem_M
Member

Nikolayovich: 19.03.2026 17:41 Artem_M
Сорі, може не по темі, може краже в оп, но див. у вас вк 5070 Ті від асус, собі планую змінити і див. на таф, як взагалі теперішні карти від асус, бо щось ютуб забитий роликами про їх піск! :puzzle:
У себе писку не помітив. Слухав прискіпливо. Колись була Стрікса 3060Ті, та пищала на високих ФПСах, як комар біля вуха)
Юзаю андервольт, температатури в іграх 60-65с', без нього 70-72.
ТАФ звісно буде трішки холодніша і тихша, тому, що Прайм це SFF формат і вона має менший охлад.
Alexsandr
Member

Т.е. наступил таки момент когда нвидиа старые видеокарты прекратила поддерживать новыми технологиями.
Nikolayovich
Member

Artem_M
На Розетці повно якихось мінусів по таф, щось мене чим дальше, тим більш напрягає.
Artem_M
Member

Alexsandr: 20.03.2026 13:46 Т.е. наступил таки момент когда нвидиа старые видеокарты прекратила поддерживать новыми технологиями.
Вже давно, як мінімум після запровадження фреймгену в 4000й лінійці...

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Nikolayovich: 20.03.2026 13:54 Artem_M
На Розетці повно якихось мінусів по таф, щось мене чим дальше, тим більш напрягає.
Я брав Прайм виключно через ціну в 41,2т.
Зараз би точно не купував би 5070ті ніяку. Сидів би і далі на 4070ті.
waryag
Member

kairo: 17.03.2026 20:04На відмінну від продукції Лізи гравцям даєтсья вибір. ;)
Нагла брехня! От грав я в експедицію на АМД і міг спокійно обирати! Між ТСР, ХЕСС або танцями з бубном оптіскейлером, але міг же! А зараз, кажуть, і ФСР додали! :rotate:
Nikolayovich
Member

Artem_M: 20.03.2026 12:56Юзаю андервольт, температатури в іграх 60-65с', без нього 70-72.
А без лишній шум чутно?
Alexsandr
Member

Artem_M: 20.03.2026 13:58
Вже давно, як мінімум після запровадження фреймгену в 4000й лінійці...
Ну там хоть что-то перепало старым картам.
Filabatya
Member

Ціни на тішки поступово вертаються, чи то мене вже глючить?
Artem_M
Member

Nikolayovich: 20.03.2026 14:14
Artem_M: 20.03.2026 12:56Юзаю андервольт, температатури в іграх 60-65с', без нього 70-72.

А без лишній шум чутно?

Я б не сказав, що він прям таки зайвий.
Терпимо. В цілому андервольт тут не є необхідністю.
Це додаткова опція, яка дозволяє знизити температуру і споживання, як мінімум не знижуючи продуктивності.
Ответить