А что это было?Afit: ↑ 19.03.2026 20:01Багровый фон оставьте себе.
Новости
Последние статьи и обзоры
Огляд та тестування ігрового 27″ W-OLED монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG з роздільною здатністю WQHD та частотою оновлення 280 Гц
-
FirstTDM
Member
-
Afit
Member
В темі W-OLED, а та Гига на QD-OLED
Ну меня лично такое не устраивает. Я чаще со светом сижу, чем без него. А вот этот с обзора совсем другое делоА что это было?У кого-то монитор сломался? Так надо вернуть по гарантии и взять исправный QD-OLED без проблем с неким "багряным" или серым фоном.
Відправлено через 7 хвилин 30 секунд:
Этот фон хоть при включеным, хоть при выключеном будет таким! Может тебе и пофиг, потому что ты их рядом не видел. Но это не глубокий чёрный. Спорить что этого эффекта нет, сродни доказывать что земля плоская.StTechnik: ↑ 19.03.2026 20:13 AfitБагровый фон оставьте себе.![]()
Я как обладатель могу тебе сказать прямо - не городи чушь. При работе там нет ничего багрового. Этот цвет дает один из слоев пленки и только под углом при ярком свете. Тебе не пофик какой он ВЫКЛЮЧЕНЫЙ?
-
Firebrand
Member
как можно было в минусы, записать отсутствие динамиков? 
-
-falconer-
Member
Нові монітори на останніх панелях від LG (Primary RGB Tandem WOLED 4-го покоління) і Samsung (Gen 5 QD-OLED panel) - реально цікаві. Є прогрес і доволі помітний порівняно з попередніми поколіннями. Проте, перші огляди поки додають більше плюсів саме Gen 5 QD-OLED від Samsung. Ключові переваги: нове компонування пікселів RGB V-Stripe (майже як і у класичних LCD-моніторів), тому чіткість тексту там тепер аналогічна, а це реально вагомий плюс (мова про монітори з ppi 110). Хоча в Tandem WOLED 4-го покоління цей момент теж покращили, змінивши розташування субпікселів, але білий субпіксель нікуди не дівся і чіткість тексту там все ж гірша, якщо порівнювати. Також сильно зменшили фіолетовий відтінок чорного кольору від зовнішнього освітлення (його вже майже не видно), а це багатьох відштовхувало раніше. Також у QD-OLED (всіх поколінь) відсутній ефект брудного екрану (який є навіть в Tandem WOLED 4-го покоління і що вище встановлена частота вертикальної розгортки, то вище ступінь ефекту «брудного екрану» (DSE – Dirty Screen Effect). Збільшили термін служби панелі з новим матеріалом емітерів EL 3.0. Також вагомий плюс - рідше вмикається система очищення пікселів порівняно з WOLED. Звісно, мінуси у Gen 5 QD-OLED теж є, але загально по плюсам вона поки виграє.
-
StTechnik
Member
Гадалка по ютубу? Понимаю. Я в отличии вижу его в живую. Рядом на стене ТВ на такой же матрице. И я как бы не смотрю на него под таким углом как на фото да еще и под шквалом прямого освещения. Ну и может тебя это удивит - в соседней комнате стоит топовый монитор на IPS (бывший мой). Я их в лоб сравнивал еще полтора года назад, когда это не было мейнстримом. Результаты не в пользу IPS конечно же.Afit: ↑ 19.03.2026 22:22Но это не глубокий чёрный.
-
Filabatya
Member
Afit
mo27q28g він на тій самій матриці просто матовий, скоро вийде він глянцевий там якась бувка вкінці добавиться
ви розумієте що це повна собача фігня ці фото і огляди, вони так там світло задрали для хайпу шо писець
StTechnik
дійсно висить
mo27q28g він на тій самій матриці просто матовий, скоро вийде він глянцевий там якась бувка вкінці добавиться
ви розумієте що це повна собача фігня ці фото і огляди, вони так там світло задрали для хайпу шо писець
StTechnik
дійсно висить
Последний раз редактировалось Filabatya 19.03.2026 23:01, всего редактировалось 1 раз.
-
Afit
Member
Да мне плевать на твои доводы. Я видел в ютубе, на куче обзоров и везде эту ахилесову пяту QD отмечают. Ты так говоришь, как будто на фотке внизуQD-OLED и W-OLED в разных условиях сняты. Даже если в реальности это не настолько сильно выражено, я всё равно выберу второй вариант. Потому что он объективно гораздо более тёмный.StTechnik: ↑ 19.03.2026 22:48Гадалка по ютубу? Понимаю. Я в отличии вижу его в живую. Рядом на стене ТВ на такой же матрице. И я как бы не смотрю на него под таким углом как на фото да еще и под шквалом прямого освещения. Ну и может тебя это удивит - в соседней комнате стоит топовый монитор на IPS (бывший мой). Я их в лоб сравнивал еще полтора года назад, когда это не было мейнстримом. Результаты не в пользу IPS конечно же.Afit: ↑ 19.03.2026 22:22Но это не глубокий чёрный.
-
leif
Member
це не те слово)Afit: ↑ 19.03.2026 23:01не настолько сильно выражено
і все таки знайдіть можливість порівняти вживу, адже у qd-oled окрім цього страшного ютубного "недоліку" (який IRL взагалі не недолік) є і деякі перевагиAfit: ↑ 19.03.2026 23:01Потому что он объективно гораздо более тёмный.
якщо немає можливості порівняти вживу, почитайте принаймні відгуки тих, хто бачив і те і інше: буквально монітори одного класу і а краще навіть і виробника на панелях різних типів. на реддіті можна знайти чимало постів людей, які порівнювали qd-oled та woled одного покоління лоб в лоб у себе вдома, не оглядачі, просто звичайні юзери, почитайте, поцікавтесь.
спойлер: абсолютна більшість з них обирає собі qd-oled. висновки, як то кажуть, робіть самі. але принаймні не варто робити їх по цих фотках, які ви скинули вище. по моєму особистому досвіду (скоро 2 роки на qd-oled) це є викривленням того, як це все виглядає і сприймається IRL. порівнював з різними (гарними) IPS на одному столі, і оце от все.
-
Yurius
Member
погугліть слова реклама /маркетингDoubleTriple: ↑ 19.03.2026 20:59почему на mu/rtings тогда их так хвалят
і скиньте сюди фото с заливкою 95% сірого (на ютубі є тести на banding)
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... 570892933/Filabatya: ↑ 19.03.2026 22:58mo27q28g він на тій самій матриці просто матовий, скоро вийде він глянцевий там якась бувка вкінці добавиться
-
FirstTDM
Member
Это хороший старт, но для проверки гипотезыAfit: ↑ 19.03.2026 23:01Да мне плевать на твои доводы. Я видел в ютубе
-
StTechnik
Member
Та нафига. В ютубе все есть жеж. Ото ходить еще куда то. А то еще и не дай бог самому покупатьFirstTDM: ↑ 19.03.2026 23:57прогуляйтесь в офис, в магазин, к знакомым
-
Afit
Member
Але це стосувалось минулих поколінь матриці, де W програвав по кольорах. В четвертому поколінні структуру пікселів поміняли. Особисто те що я бачив в матеріалах САМЕ 4 ПОКОЛІННЯ, мені імпонує більше ніж QD. Більша Яскравість, справжній чорний без будь якого відтінку при освітленні, менша схильність до вигорання. У QD перевага в насиченості кольорів все одно залишається, хоча вже менш переконлива. Я все ж обираю саме новий Wleif: ↑ 19.03.2026 23:12це не те слово)Afit: ↑ 19.03.2026 23:01не настолько сильно выраженоі все таки знайдіть можливість порівняти вживу, адже у qd-oled окрім цього страшного ютубного "недоліку" (який IRL взагалі не недолік) є і деякі перевагиAfit: ↑ 19.03.2026 23:01Потому что он объективно гораздо более тёмный.![]()
якщо немає можливості порівняти вживу, почитайте принаймні відгуки тих, хто бачив і те і інше: буквально монітори одного класу і а краще навіть і виробника на панелях різних типів. на реддіті можна знайти чимало постів людей, які порівнювали qd-oled та woled одного покоління лоб в лоб у себе вдома, не оглядачі, просто звичайні юзери, почитайте, поцікавтесь.
спойлер: абсолютна більшість з них обирає собі qd-oled. висновки, як то кажуть, робіть самі. але принаймні не варто робити їх по цих фотках, які ви скинули вище. по моєму особистому досвіду (скоро 2 роки на qd-oled) це є викривленням того, як це все виглядає і сприймається IRL. порівнював з різними (гарними) IPS на одному столі, і оце от все.
-
Telcontar
Member
У них однакова Tandem WOLED матриця від LG. Різниця лише у покритті, Гіга - матова, Асус - глянець.Afit: ↑ 19.03.2026 16:50Он вообще на другой матрицеADv: ↑ 19.03.2026 16:18 Глянец, даже с улучшайками - далеко не всегда хорошо, нужны особые условия эксплуатации чтоб отражения своего не видеть. В этом плане более интересен Gigabyte mo27q28g - та же панель, но матовая, немного дешевле и по отзывам даже поярче чуток, чем этот асус.
-
Artem_M
Member
Почекаємо, коли в масу піде п'яте покоління qd-oled.
Сподобався за оглядом MPG 341CQR QD-OLED X36, але ціна...
Сподобався за оглядом MPG 341CQR QD-OLED X36, але ціна...
-
Afit
Member
Я тоже уверен что если вы бы "прогулялись" и сравнили лицом к лицу W vs QD то тоже были бы сильно удивлены разнице по контрасту, при освещении. Ну никуда не деваются самовозбуждающиеся красные субпиксели у QD. Какой смысл доказывать обратное, если это факт подтвержденный эксперементами наглядно? Настолько как кажется на видео, не настолько... этот эффект есть и он в одну калитку проиграет WOLED, чтоб вы там не доказывалиFirstTDM: ↑ 19.03.2026 23:57Это хороший старт, но для проверки гипотезыAfit: ↑ 19.03.2026 23:01Да мне плевать на твои доводы. Я видел в ютубепрогуляйтесь в офис, в магазин, к знакомым и посмотрите вживую качество картинки на включенном QD-OLED - гарантирую, что будете сильно удивлены глубоким черным цветом
![]()
-
walkman3000
Member
в коментах все обсуждается, многие просто оценки смотрят и всеDoubleTriple: ↑ 19.03.2026 20:59почему на mu/rtings тогда их так хвалят и почему у меня его нет?)
-
zalizo_org
Member
Для мене наявність динаміків в моніторі - критично необхідна. Тому монітори без динаміків навіть не розглядаю.
-
Filabatya
Member
Afit
Ви вживу той фіолетовий куде без чорного бачили?
На тому фото тупо світять з студійного світла по цим моніторам і чомусь по куде прямим наведенням, а по воледі рикошетом тільки
Ви вживу той фіолетовий куде без чорного бачили?
На тому фото тупо світять з студійного світла по цим моніторам і чомусь по куде прямим наведенням, а по воледі рикошетом тільки
Последний раз редактировалось Filabatya 20.03.2026 12:04, всего редактировалось 1 раз.
-
FirstTDM
Member
Я сравнивал... я смотрел... рядом ставили IPS и QD-OLED, WOLED 3-го поколения... однозначно лучше картинка на QD-OLEDAfit: ↑ 20.03.2026 11:19Я тоже уверен что если вы бы "прогулялись" и сравнили лицом к лицу W vs QD то тоже были бы сильно удивлены разнице по контрасту, при освещении.
Освещение - нормальное офисное освещение - рассеянный свет... ну всё как положено...
Еще добавлю - на WOLED весьма приятно видео/фильмы/сериалы на весь экран идут - во многих ТВ именно WOLED матрицы, но для работы/игр на ПК - однозначно лучше QD-OLED... статистика это подтверждает...
Угу... "эксперименты"Afit: ↑ 20.03.2026 11:19Какой смысл доказывать обратное, если это факт подтвержденный эксперементами наглядно?
Я ничего не доказываю - просто констатирую фактыAfit: ↑ 20.03.2026 11:19этот эффект есть и он в одну калитку проиграет WOLED, чтоб вы там не доказывали
Всё нормально... до сих пор есть юзеры, доказывающие, что на TN матрице можно прекрасно работать в фотошопе и 6-битный цвет их никак не ограничивает в творчестве... с ними я тоже не спорю...
-
yariksom
Member
А на практиці дають трирічну гарантіюFirstTDM: ↑ 19.03.2026 16:15Пишут красиво: "на 60% довший термін служби порівняно з W‑OLED попереднього покоління"... что будет на практике - надо подождать...