Arctic випустила безшумний комп’ютер Senza AI 370 на основі AMD Ryzen AI 9 HX 370

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Arctic випустила безшумний комп’ютер Senza AI 370 на основі AMD Ryzen AI 9 HX 370 — Ота драбина і є ПК? І щоб навушники з мікрофоном встромити, потрібно під стіл лізти? А якщо довжини проводів не вистачає, то дирку в столі сверлити? І це «щастя» 1200$?
Dilfin
Member

VovaII: 19.03.2026 16:38 Пропоную обговорити Arctic випустила безшумний комп’ютер Senza AI 370 на основі AMD Ryzen AI 9 HX 370 — Ота драбина і є ПК? І щоб навушники з мікрофоном встромити, потрібно під стіл лізти? А якщо довжини проводів не вистачає, то дирку в столі сверлити? І це «щастя» 1200$?
Зато ніхто не знає що в тебе під столом кохмкюктер.)
Volodymyr1985
Member

VovaII: 19.03.2026 16:38 Пропоную обговорити Arctic випустила безшумний комп’ютер Senza AI 370 на основі AMD Ryzen AI 9 HX 370 — Ота драбина і є ПК? І щоб навушники з мікрофоном встромити, потрібно під стіл лізти? А якщо довжини проводів не вистачає, то дирку в столі сверлити? І це «щастя» 1200$?
''Є бездротовий модуль Wi-Fi 7/Bluetooth 5.3''

Кому як, звісно, але я б не купляв таке, щоб туди щось встромляти, крім живлення і монітору :D
Dr_Werdenhoff
Member

Дивна назва. "Senza AI" у перекладі з італійської означає "без ШІ". Але ж воно на процесорі з ШІ.
Маркетолухі. :-/
Buldozer.
Member

Мало наругали, ну. Давайте еще, слабо чтот. Про цену например. Ну я ж вижу что баксов 300 он "должен стоить!" :lol:
Creature4O
Member

Я розумію, що це не для наших реалій і зовсім інша річ, але за 1200 краще взяти лептоп.
yurius_r
Member

Найцікавішого немає навіть на сайті виробника - TDP проца.
Wiking007
Member

Вот интересно. На последнем фото я так понимаю он расположен под столешницей и собственно вопрос как оно охлаждается? Я конечно не специалист но думается для нормального охлаждения нужна конвекция, а тут вся конвекция упирается в пару сантиметров фанеры.
Евгений King
Member

yurius_r: 20.03.2026 00:09 Найцікавішого немає навіть на сайті виробника - TDP проца.
Судячи з типорозміру радіатору - має бути повний типовий TDP
Радіатор виглядає як спроможний відвести 120+Вт
VRoman
Member

Wiking007: 20.03.2026 00:41 Вот интересно. На последнем фото я так понимаю он расположен под столешницей и собственно вопрос как оно охлаждается? Я конечно не специалист но думается для нормального охлаждения нужна конвекция, а тут вся конвекция упирается в пару сантиметров фанеры.
Согласен, конвекция будет слабая у радиатора толщиной в тройку сантиметров которому выход тёплого воздуха блокирует стол сверху. Эту бы конструкцию повесть боком и убрать кожух который в таком положении будет перекрывать поток воздуха сверху и снизу, вот тогда наверняка заработает куда лучше. Ну или банально прилепить пару вентиляторов на 500 оборотов, чтобы даже кот не смог усышать. :-)
firestarter256
Member

VRoman
А картинки посмотреть не судьба? Там по бокам есть щели для выхода воздуха. С учетом естественной конвекции их должно хватить!

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
VovaII
Написано же, в комплекте идет приблуда с усб, кнопкой вкл и наушниками
dead_rat
Member

Return to office edition :laugh:
yuriy_dd
Member

саме тому у х86 нема швидких ноутів з пасивним охолодженням

бо подібне одоробло на ноут не поставиш
afhpwnd
Member

Wiking007: 20.03.2026 00:41 Вот интересно. На последнем фото я так понимаю он расположен под столешницей и собственно вопрос как оно охлаждается? Я конечно не специалист но думается для нормального охлаждения нужна конвекция, а тут вся конвекция упирается в пару сантиметров фанеры.
треба якісь проставки робити 5-10 см.
а якщо на стіл ставити, то підставку 2-5 см.
big_bang
Member

Creature4O: 19.03.2026 21:34 Я розумію, що це не для наших реалій і зовсім інша річ, але за 1200 краще взяти лептоп.
ага, якраз два ноути можна купити від яблука і ще на пиво залишиться :laugh:
гумор

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
тільки от там 32гб озу, моШШний процесор і терабайт з коробки
для офіса (нормального) купити таких з десяток і забути за апдейт на років 5-7

для цього ця приблуда буде ідеальною !
Ortyomko
Member

big_bang: 20.03.2026 08:46 для цього ця приблуда буде ідеальною !
тим часом ідеальна приблуда для офісу ;)

https://www.itbox.ua/ua/product/Komp_yu ... U-p1230860

насправді під різні офіси різні приблуди)
у нас от все через RDP працює, і нам умовного N100/305 буде за глаза чисто як тонкий клієнт.
big_bang
Member

Ortyomko: 20.03.2026 09:12 у нас от все через RDP працює, і нам умовного N100/305 буде за глаза чисто як тонкий клієнт.
модний такий собі тонкий клієнт, бо є рішення куди простіше)

в нас теж довго всі по rdp сиділи, а потім сервака почало банально не вистачати і почали на ціж тонкі клієнти ставити віндо/офіси.
а, оскільки вони з самого початку не вирізнялися продуктивністю, то і понеслися проблеми з ними й далі.

все закінчилося масовим оновленням зоопарку)))

як показує практика - іноді простіше один раз заплатити і мати спокій, як оновлювати все підряд по 10 разів і в ітозі не знати шо з тим всім робити
Ortyomko
Member

big_bang: 20.03.2026 09:19 все закінчилося масовим оновленням зоопарку)))
у нас оновленням сервака) чисто економічно порахували що новий сервак приблизко як 50 нових компів буде, але з точки зору безпеки залишились на rdp
big_bang
Member

Ortyomko: 20.03.2026 09:34 у нас оновленням сервака) чисто економічно порахували що новий сервак приблизко як 50 нових компів буде, але з точки зору безпеки залишились на rdp
раціональний підхід
нажаль, я стикався з офісами по 300+ машинок на різних ос, з яких половина в ad інші ще на якійсь іншій історії.
все це на трьох антивірях, бо на старих ос не можуть підняти.
ага і каста rdp-шніків в яких вічно шось має не робити...

фу, навіть не хочу згадувати цей трешняк
Ray2000gt
Advanced Member

На слайді забули домалювати дірки у столі для нормального охолодження. :rotate:
Ответить