Огляд технології NVIDIA DLSS 4.5 — нова якість апскейлінгу в іграх

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Огляд технології NVIDIA DLSS 4.5 — нова якість апскейлінгу в іграх
У разі використання старих відеокарт GeForce RTX 30/20 застосунок буде використовувати профіль K (DLSS 4), оскільки продуктивність з M і L у них низька
А вчора мені мінуси ставили на повідомлення що нвідія не обмежує длсс для старих карт :) :)
Alexsandr
Member

Как интересно получается. ИИ начинает все больше рисовать вместо просчета картинки в треугольниках, заливки правильной и т.п. В какой-то момент мі поучис инструкцию для и модели для ИИ на которіїх то в буквальном смісле будет рисовать текстурки тени свет и т.п. Еще не осилили трассировки варианы нормально, а а переходим к варианту когда ИИ рисует свет "как ему кажется", а не по четкому алгоритму.
yariksom
Member

Потужно Изображение
kairo
Member

Nouriel: 17.03.2026 12:48А вчора мені мінуси ставили на повідомлення що нвідія не обмежує длсс для старих карт
Так ніхто нічого не обмежує. Боже, як людям важко розібратись. В налаштуваннях можна вибрати любу модель.
Filabatya
Member

Добре що амд нічого не обмежує, що ви всі бігаєте по длсс вітках і доказуєте яке це гімно)
Щось подібне в гілці про олед, від людей які його вживу ніколи не бачили :gigi:
man1242
Member

Filabatya: 17.03.2026 13:39 Добре що амд нічого не обмежує, що ви всі бігаєте по длсс вітках і доказуєте яке це гімно)
Це тільки за вчора перше що у рекомендації потрапило :D Як б не DLSS5 то було б у хайпі
спойлер
Изображение
ИзображениеИзображение
Вложения
Screenshot 2026-03-17 134042.png
Последний раз редактировалось man1242 17.03.2026 13:48, всего редактировалось 1 раз.
stoned
Member

Як в січні з релізом 591.74 накрутив, так й залишив.
Вложения
Untitled.png
man1242
Member

stoned: 17.03.2026 13:47 Як в січні з релізом 591.74 накрутив, так й залишив.
L-це щось на заможному, імхо у Quality 2к вистачає і К пресета. Я вже мовчу що 4.5 не працює разом з RR
stoned
Member

man1242
Під стареньку VA панельку в 100Гц кап з фрісінком ±вистачає й на тому добре.
Темпоралка таки стабільніше з 4.5, ну й з генератором очевидний кисіль зник.
diversion_play
Junior

Як же надоїли ці фанбої амд які хейтять усе "нейронне".І пари цьому який же кайф вмикати фреймген на х3 і отримувати круту картинку без відчутного інпутлага в шутанах. Хоча від кожного я почую що треба грати в нативі і без генератора бо це жахлива технологія.
Перейшовши з 7800хт на 5070 який кайф отримати новини про новий длсс і фреймген. А то якщо я б обрав 9070хт то зараз би читав новини в стилі "який же класний фср розробляють для нового покоління рдна5 відеокарт, але для старого його не буде".
Передаю привіт всім хто брав 9070 на перспективу :rotate:
Entar
Member

В мене поки одне питання. Де буде якість кращою, в DLSS якість з "К" чи в длсс баланс з пресетом "Л" ?
Ну і ще питання на довгострокову перспективу:

Що краще, 2 к монітор і DLAA чи 4К монітор і відповідно ДЛСС баланс/продуктивність?
Барбарис
Member

Nouriel, вчора не ставив, а сьогодні поставлю. В статті ж чітко написано, що старі серії не мають відповідних блоків для розрахунку.
Судячи із задіяних ресурсів, то краще б додали блоків для ссаа і не треба було б боротися з гостингом і шлейфами.
Donate
Member

Entar: 17.03.2026 14:24 В мене поки одне питання. Де буде якість кращою, в DLSS якість з "К" чи в длсс баланс з пресетом "Л" ?

Що краще, 2 к монітор і DLAA чи 4К монітор і відповідно ДЛСС баланс/продуктивність?
Береш вмикаєш DLSS якість і цього в більшості випадків вже достатньо. 4.5 робили під як раз дуже низькі розширення, що в цілому для більшості випадків взагалі ніяк...
Entar
Member

Donate: 17.03.2026 14:56 Береш вмикаєш DLSS якість і цього в більшості випадків вже достатньо. 4.5 робили під як раз дуже низькі розширення, що в цілому для більшості випадків взагалі ніяк...
Вцілому я так і роблю. Хоча стараюсь все-ж з DLAA по можливості.
Недавно от дійшли руки до АННО 117. Поставив все +- на ультра, бачу 55-60 фпс. Таке собі, поставив длсс якість - 85 - нормально. А потім подумав, може якесь налаштування можна трохи понизити і грати на ДЛАА? Виявилося що таке налаштування є, достатньо лучі знизити з високих на середні і з ДЛАА фпс 80-85 :)
Думаю так все-таки краще але прям скріншоти не порівнював
erkins007
Member

Nouriel: 17.03.2026 12:48А вчора мені мінуси ставили на повідомлення що нвідія не обмежує длсс для старих карт
Потому что ты снова херню спорол - ограничения это когда АМД говори "фср 4+ только для 9000 серии" или когда нвидиа говорит "мфг только для 50".
А тут пользователь может от 2060 до 5090 любой профиль задать.
Filabatya
Member

Entar
а зробити 60фпс на длаа і фг 2х? головне щоб в 12гіг влізти :up: в 4К ви длаа вже не побачите нижче 5070ті, 9070хт фср 4 теж супер, особливо зараз :shuffle:
спойлер
в мене 5070 в 4К в форзі 5 на кваліті 11.5гіг жре, під сотку фпс видає
в РЕ Реквієм в 4К, для 5070 наприклад треба тіні зменшувати, щоб влізти в 12 і текстури не чіпати, тяжке життя не супер карт від Хуаніто, власники 5060ті 16 ви там сильно не лахайте, чіп швидше закінчується ніж память :laugh:
Последний раз редактировалось Filabatya 17.03.2026 15:21, всего редактировалось 13 раз.
erkins007
Member

Filabatya: 17.03.2026 13:39 Добре що амд нічого не обмежує, що ви всі бігаєте по длсс вітках і доказуєте яке це гімно)
Горит у 5 процентных знатно, да

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
man1242: 17.03.2026 13:41Це тільки за вчора перше що у рекомендації потрапило
Так это ещё на колде тестировали. Аналог реконструкции от АМД работает крайне плохо.

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
Entar: 17.03.2026 14:24В мене поки одне питання. Де буде якість кращою, в DLSS якість з "К" чи в длсс баланс з пресетом "Л" ?

И там и там ответ будет второй вариант.
Bukakanga
Member

реконструкция то, реконструкция се. У нас реально игр с качественной реализацией рейтрейсинга на текущий момент десятка полтора. И не во всех них реконструкция есть - как в стареньком уже Контрол. Тыкать всем под нос фичу для нескольких поигрулек - ну как-то некомильфо.
erkins007
Member

Bukakanga: 17.03.2026 15:23 реконструкция то, реконструкция се. У нас реально игр с качественной реализацией рейтрейсинга на текущий момент десятка полтора. И не во всех них реконструкция есть - как в стареньком уже Контрол. Тыкать всем под нос фичу для нескольких поигрулек - ну как-то некомильфо.
АМДшники когда речь идёт про технологии

Изображение
Bukakanga
Member

erkins007: 17.03.2026 15:29
Bukakanga: 17.03.2026 15:23 реконструкция то, реконструкция се. У нас реально игр с качественной реализацией рейтрейсинга на текущий момент десятка полтора. И не во всех них реконструкция есть - как в стареньком уже Контрол. Тыкать всем под нос фичу для нескольких поигрулек - ну как-то некомильфо.
АМДшники когда речь идёт про технологии
спойлер
Изображение
технологии чего? мыла на экране? пожирания производительности? нейродегенерации изображения? производства фейковых интерполированных кадров?
Ответить