Новости
Последние статьи и обзоры
Як підвищити напругу на USB?
-
VovaII
Member
Мається на увазі, на материнській платі, хоча б на декілька процентів? А то провід довгий, і схоже напруга падає сильніше ніж хотілось би?
— Флешки то працюють, то не працюють. Наче трішечки напруги не вистачає?
Чи можливо причина ще в чомусь?
Дякую за ідеї/підказки.
Дякую за ідеї/підказки.
-
Wiking007
Member
Может проблема в проводе? Попробуйте хороший кабель. Если это типа удлинитель то просто кабель это плохой вариант, нужно активный хаб, он усиливает сигнал с флешки
-
FirstTDM
Member
Использовать короткий кабельVovaII: ↑ 16.03.2026 17:54А то провід довгий,
У меня максимальная скорость на внешнем USB винте/флешке на комплектном 20 см кабеле
-
Ostin
Member
Купити активний USB хаб, в якого увімкнути додаткове стороннє живлення. Хаб має бути потрібної довжини або через подовжувач.
Якщо USB 2 - то хаб копійчаний і довжина може бути нормальною. Для USB 3 все буде коротше, але я думаю, 1,5м подовжувач + 1,5м хаб з живленням все вивезуть.
Мова ж по флешки, а не про якісь високопотужні usb 4 девайси. Та й загалом, там все в такому варіанті має працювати, але дещо може бути не на повну швидкість з самих сучасних девайсів. Флешки зі своїми сотнями МБ\с повинні утилізовуватись на повну.
Якщо USB 2 - то хаб копійчаний і довжина може бути нормальною. Для USB 3 все буде коротше, але я думаю, 1,5м подовжувач + 1,5м хаб з живленням все вивезуть.
Мова ж по флешки, а не про якісь високопотужні usb 4 девайси. Та й загалом, там все в такому варіанті має працювати, але дещо може бути не на повну швидкість з самих сучасних девайсів. Флешки зі своїми сотнями МБ\с повинні утилізовуватись на повну.
-
Shpoker
Member
на правах рекламы продам юсб2.0 хабы с доп питанием)), есть много
по теме - существуют в природе толстенные юсб провода, на них падение напряжения не так выражено (надеюсь не в морду корпуса пихаешь свою железку? а то в корпусах редко нормальные кабеля попадаюстя)
по теме - существуют в природе толстенные юсб провода, на них падение напряжения не так выражено (надеюсь не в морду корпуса пихаешь свою железку? а то в корпусах редко нормальные кабеля попадаюстя)
-
KimRomik
Member
Мав схожу проблему. Вирішив утовщенням проводів живлення
-
Ostin
Member
До речі так, можна спробувати замінити кабель, але з мого досвіду, їх треба тестувати перебором, бо при одному маркуванні один заводить зовнішній HDD, а інший ні. Або ж шукати дійсно товстенний, що вилізе в значно складніший квест, аніж поставити хаб.
Я свого часу грався, коли ПК віддалено на 4-5 метрів розташовував, то краще хаба з живленням нічого не буде. Поставив якусь телефонну зарядку на 10Вт і все заводиться.
Я свого часу грався, коли ПК віддалено на 4-5 метрів розташовував, то краще хаба з живленням нічого не буде. Поставив якусь телефонну зарядку на 10Вт і все заводиться.
-
Z440_User
Member
Довгий це скільки?VovaII: ↑ 16.03.2026 17:54 Мається на увазі, на материнській платі, хоча б на декілька процентів? А то провід довгий, і схоже напруга падає сильніше ніж хотілось би?
Дякую за ідеї/підказки.
- Саморобний пасивний USB-подовжувач з витої пари довжиною 15метрів
Є ще така штука як "USB Extender over Ethernet", можна подовжити на 100м
- у мене працює на довжині 6...7 метрів
У мене працюють флешки, портативні HDD, MIDI-клавіатура, TP-Link UB500 Adapter для PS4 Gamepad.
Питання не в живлені. Механічний WD Passport HDD з живленням від USB запускається та ініціюється на тому 15метровому подовжувачі, але при копіюванні губить пакети. Тобто живлення +5В достатньо, але DATA+ та DATA- на такій відстані губляться.
-
VovaII
Member
Ого! Дякую за поради.
Про активні хаби буду гуглити.
KimRomik
Про які саме проводи мова? Що за живлення? До блоку живлення ПК?
FirstTDM
Так, із коротким стало краще, але чомусь нові флешки не працюють? А при підключенні в задній розʼєм працюють.
Wiking007
А що означає підсилюють сигнал із флешки — і сигнал передачі даних теж? — Було б добре.
Z440_User
От із саморобним і були проблеми. Тому потрібно точніша інформація, як саме зʼєднувати?
А USB Extender over Ethernet — то мабуть занадто жирно для підключення флешок(даних на них небагато, і підключатимуться по одній).
А все ж таки, чи можна примусити МП видавати на USB порти трохи більшу напругу? Може якось програмно?
Про активні хаби буду гуглити.
KimRomik
Про які саме проводи мова? Що за живлення? До блоку живлення ПК?
FirstTDM
Так, із коротким стало краще, але чомусь нові флешки не працюють? А при підключенні в задній розʼєм працюють.
Wiking007
А що означає підсилюють сигнал із флешки — і сигнал передачі даних теж? — Було б добре.
Z440_User
От із саморобним і були проблеми. Тому потрібно точніша інформація, як саме зʼєднувати?
А USB Extender over Ethernet — то мабуть занадто жирно для підключення флешок(даних на них небагато, і підключатимуться по одній).
А все ж таки, чи можна примусити МП видавати на USB порти трохи більшу напругу? Може якось програмно?
-
FirstTDM
Member
Ну вот - замена кабеля улучшает ситуацию!VovaII: ↑ 17.03.2026 11:39Так, із коротким стало краще, але чомусь нові флешки не працюють? А при підключенні в задній розʼєм працюють.
Надо смотреть что там в корпусе ПК - наверное не очень хорошие кабеля на морду системника выведены, а при подключении прямо к материнке - всё работает.
Если хочется комфорта, то надо покупать USB хаб с дополнительным питанием (активный)
-
KimRomik
Member
в USB йдуть 4 жили, 2 з них напруга і земля, 2 дата + і -VovaII: ↑ 17.03.2026 11:39Про які саме проводи мова? Що за живлення? До блоку живлення ПК?
я говорю про ті жили по яким йде живлення, достатньо збільшити їх площу поперечного розрізу і напруга буде менше просідати з відстанню, тому що це простий закон Ома де опір залежить від діаметру провода і довжини
-
fan-zp
Member
ну нет, нельзя,VovaII: ↑ 17.03.2026 11:39
если хотите заморочится, можно взять DC-DC преобразователь с регулируемым выходом
и запитать через него отдельно питание усб(с выходом на передней передней панельки не сложно проделать)
но мне кажется не в питании там дело
-
Z440_User
Member
DATA+ та DATA- це одна пара. Наприклад зелений та біло-зелений.VovaII: ↑ 17.03.2026 11:39 От із саморобним і були проблеми. Тому потрібно точніша інформація, як саме зʼєднувати?
Всі інші на живлення. В інших варіантах ініціалізації не відбувається.
Це якщо брати відстані 10+ метрів та мідну виту пару.
USB Extender то уже на крайній випадок. У мене на 6-7м саморобного відвалювалась MIDI-клавіатура, сразу взяв дешевий екстендер 1.1 - не допомогло. Довелося розкошелитися на варіант по дорожче. Він до того ж з хабом 4-портовим.
Не в живленні основна біда. Його вистачає розкрутити механічний HDD та ініціалізувати на відстані 15метрів.
Біда з DATA + та -.
-
VovaII
Member
А активний хаб підсилює і дата +-?
-
Wiking007
Member
Да. на то он и активный)VovaII: ↑ 17.03.2026 15:13 А активний хаб підсилює і дата +-?
-
waryag
Member
Якщо вона бере 5В з БЖ - знайти БЖ з вищою напругою по 5В.VovaII: ↑ 17.03.2026 11:39 А все ж таки, чи можна примусити МП видавати на USB порти трохи більшу напругу? Може якось програмно?
-
Shpoker
Member
waryag
На старых бп подкрутить резистор)))
На старых бп подкрутить резистор)))
-
VovaII
Member
Я гадав, що може можливо якийсь типу резистор на платі покрутити(на крайняк перепаяти на інший номінал)? — Щоб з мінімальними діями і максимально дешево?fan-zp: ↑ 17.03.2026 13:06ну нет, нельзя,
если хотите заморочится, можно взять DC-DC преобразователь с регулируемым выходом
и запитать через него отдельно питание усб(с выходом на передней передней панельки не сложно проделать)
но мне кажется не в питании там дело
-
Shpoker
Member
VovaII
Не спец, но подозреваю что плата что с бп получила по линии 5в, то и дальше передала с ограничителем по силе тока, не более.
Не спец, но подозреваю что плата что с бп получила по линии 5в, то и дальше передала с ограничителем по силе тока, не более.
-
FirstTDM
Member
Надо покупать USB хаб с дополнительным питанием (активный) - ничего проще придумать нельзя: купил - включил в USB и Power - всё работаетVovaII: ↑ 21.03.2026 09:08Щоб з мінімальними діями і максимально дешево?
Мне аж интересно стало - в есть ли реальные случаи, когда на современной материнке "резистор подкручивали" по питанию? Откуда такие идеи?VovaII: ↑ 21.03.2026 09:08якийсь типу резистор на платі покрутити(на крайняк перепаяти на інший номінал)
Менять внутренние кабеля, которые идут на морду системника - это понятно, это правильно для бюджетных корпусов, но перепаивать исправную материнку...