Новости
Последние статьи и обзоры
Windows 7
-
Ekz0rcyst
Member
0kie
"Пересічний" користувач як правило сам не знає що він хоче від ПК тому позиція подібних користувачів в принципі немає значення. Хоч це і грубувато але об'єктивно.
"Пересічний" користувач як правило сам не знає що він хоче від ПК тому позиція подібних користувачів в принципі немає значення. Хоч це і грубувато але об'єктивно.
-
geka3250
Member
Ostin
Установити апдейти для підтримки NVME (на сайті майкрософт відсутні, але гугляться, були предустановлені на ноутбуках з Windows 7 + NVME):
KB2990941
KB3087873
Далі ідемо на форум mydigitallife, реєструємось і качаємо файли з теми USB 3/XHCI driver stack for Windows 7.
Потрібні апдейти:
kb2864202
kb4474419
Для USB 3.0 контролера установити драйвери зі скаченої папки XHCI_UASP_WIN7_MUI, вставити USB NVME диск, при потребі указати ту ж саму папку драйверів.
Якщо все пройшло успішно, то в Crystal disk info побачимо "Интерфейс - UASP" На жаль, цей драйвер не став на ноут з Ivy Bridge, де юсб хост між 2.0 і 3.0 перемикає тулза від інтел у процесах. На санді і коре2 працює добре.
Так розумію це адаптація стеку від WIN8.1. Якщо там трімить, то на 7 теж має запрацювати з драйвером.
Установити апдейти для підтримки NVME (на сайті майкрософт відсутні, але гугляться, були предустановлені на ноутбуках з Windows 7 + NVME):
KB2990941
KB3087873
Далі ідемо на форум mydigitallife, реєструємось і качаємо файли з теми USB 3/XHCI driver stack for Windows 7.
Потрібні апдейти:
kb2864202
kb4474419
Для USB 3.0 контролера установити драйвери зі скаченої папки XHCI_UASP_WIN7_MUI, вставити USB NVME диск, при потребі указати ту ж саму папку драйверів.
Якщо все пройшло успішно, то в Crystal disk info побачимо "Интерфейс - UASP" На жаль, цей драйвер не став на ноут з Ivy Bridge, де юсб хост між 2.0 і 3.0 перемикає тулза від інтел у процесах. На санді і коре2 працює добре.
Так розумію це адаптація стеку від WIN8.1. Якщо там трімить, то на 7 теж має запрацювати з драйвером.
-
SergiusTheBest
Member
Ну от на днях в хромі знайшли серйозну діру, щоб її активувати достатьно просто зайти на сторінку хакера. І все одно який у вас роутер. Якщо старий софт має доступ в інтернет - це небезпечно. Звісно, ви можете бути невловим Джо, не зберігати нічого цінного на комп'ютері і мати систему бекпів. То ж ваш вибір, і ваша відповідальність.
Взагалі, бекапи - дуже корисна річ, повинна бути у кожного, незалежно від новизни чи типу ОС
-
Donate
Member
Ага а на бекапи повинні бути ще бекапи десь на якомусь лівому носію, і в декілька хмарах одночасно. Бо багато що може трапитисьSergiusTheBest: ↑ 16.03.2026 16:08Ну от на днях в хромі знайшли серйозну діру, щоб її активувати достатьно просто зайти на сторінку хакера. І все одно який у вас роутер. Якщо старий софт має доступ в інтернет - це небезпечно. Звісно, ви можете бути невловим Джо, не зберігати нічого цінного на комп'ютері і мати систему бекпів. То ж ваш вибір, і ваша відповідальність.
Взагалі, бекапи - дуже корисна річ, повинна бути у кожного, незалежно від новизни чи типу ОС![]()
-
SergiusTheBest
Member
Та хоча б одну копію на зовнішньому диску - це дешево і зекономить купу нервів, якщо щось трапиться.Donate: ↑ 16.03.2026 16:23 Ага а на бекапи повинні бути ще бекапи десь на якомусь лівому носію, і в декілька хмарах одночасно. Бо багато що може трапитись![]()
-
Ostin
Member
Ось на цьому система іноді починає давати збій) В сенсі якщо під цінним мається на увазі не пошта і доступи (що цінно), а якісь файли) Тут у мене для вас погані новини, особливо якщо власник на сьомій віндіSergiusTheBest: ↑ 16.03.2026 16:08цінного на комп'ютері
звісно, хакер може насолодитись тим всім сміттям, яке власник дбайливо пакував по папочкам фото\відео\ххх все своє життя
-
geka3250
Member
Какая-то раздутая проблема безопасности. Домашний сервер Windows 7 для торрентов и сетевых расшар 24/7 уже лет 10 работает. Антивирусы отсутствуют. Кому надо - заходите, ломайте) Всё равно через роутер за NAT.
А если чего и будут пробовать запускать, то скорее оно поругается на библиотеки и крашнется не запустившись, так как хакер не добавил в вирусе совместимости под устаревшие ОС
А если чего и будут пробовать запускать, то скорее оно поругается на библиотеки и крашнется не запустившись, так как хакер не добавил в вирусе совместимости под устаревшие ОС
-
0kie
Member
Т как эта вредоносная ссылка ко мне должна попасть? Через почту? Так я никогда не открываю левые письма и не перехожу по размещённым там ссылкам. Элементарные правила пребывания в интернете надо соблюдать и тогда этот виртуальный вымышленный хакер будет сосать писю. Почтовая программа современная, со всеми обновлениями. Видел у меня на картинках папку "Office 2016 Pro Plus"? Почтовая программа из этого пакета вполне себе способна держать удар и отправлять в спам все левые письма. Собственно, она это и делает. Пофиг, что уже сняли с поддержки этот Офис - жене на её ПК обновления безопасности "Офиса" приходят каждый месяц.SergiusTheBest: ↑ 16.03.2026 16:08на днях в хромі знайшли серйозну діру, щоб її активувати достатьно просто зайти на сторінку хакера.
А создателей Хрома в аду ждёт отдельный котёл за запрет установки блокировщика рекламы типа uBlock Origin, который в процессе глушит всё подозрительное на загружаемой странице и помогает защитить пользователя от подобных атак, какие ты тут описываешь. Всё взаимосвязано.
Естественно. Бездарям от Ай-Ти надо как-то оправдывать своё присутствие на этой планете - вот они и сочиняют всякие истории о том, как они важны. При этом сами же по тупости и незнанию создают эти "дырки" в своих поделках, по недоразумению именуемых "программами". На фоне бума мыльного пузыря ИИ они с удвоенной энергией начали пытаться доказать, что они якобы лучше этого псевдо-ИИ. Хотя кто его создаёт и обучает? Эти же бездари, что и ПО с дырками пишут.geka3250: ↑ 16.03.2026 17:21Какая-то раздутая проблема безопасности
-
Ekz0rcyst
Member
Типовий приклад ПК-зомбі який є частиною ботнету. NAT це звісно добре але ж не панацея. Ламати вас ніхто не буде бо це вже давно зроблено, можете не сумніватись.geka3250: ↑ 16.03.2026 17:21 Какая-то раздутая проблема безопасности. Домашний сервер Windows 7 для торрентов и сетевых расшар 24/7 уже лет 10 работает. Антивирусы отсутствуют. Кому надо - заходите, ломайте) Всё равно через роутер за NAT.
А если чего и будут пробовать запускать, то скорее оно поругается на библиотеки и крашнется не запустившись, так как хакер не добавил в вирусе совместимости под устаревшие ОС![]()
Співчуваю. Без жартів.geka3250: ↑ 16.03.2026 17:21 Домашний сервер Windows 7 для торрентов и сетевых расшар
-
Vitus
Junior
Ekz0rcyst
Мені поспівчувай - сервак на оригінальній корпоративній Win7 з білим ip. Всі обнови взагалі вимкнені, жорстко налаштовані системні права доступу та фаєрвол. 8 років.
Мені поспівчувай - сервак на оригінальній корпоративній Win7 з білим ip. Всі обнови взагалі вимкнені, жорстко налаштовані системні права доступу та фаєрвол. 8 років.
-
yuriy_dd
Member
користуюсь Він 7 на одному компі як основною, 128 Гб РАМ, U.2 SSD
працює миттєво, дуже ідеально, повністю задоволений
з того що дуже не подобається на Він 11:
- система постійно чимось зайнята
- не можна переставити Taskbar направо
- на Taskbar - не знаю як зробити щоб міг довільно переміщати кнопки які належать одній програмі. Вони переміщуються разом одним блоком
- на Taskbar коли натискаю на активну програму - щоб вона не мінімізувалась, щоб залишалась активною
- зробити на Alt-Tab вибір програми як у Він 7 тема Classic - де показуються лише іконки, і щоб вибирати міг стрілочками. Я запускаю дуже багато програм 40-50+. І мені дуже важливо швидко і ефективно перемикатись між програмами.
працює миттєво, дуже ідеально, повністю задоволений
з того що дуже не подобається на Він 11:
- на Taskbar - не знаю як зробити щоб міг довільно переміщати кнопки які належать одній програмі. Вони переміщуються разом одним блоком
- на Taskbar коли натискаю на активну програму - щоб вона не мінімізувалась, щоб залишалась активною
- зробити на Alt-Tab вибір програми як у Він 7 тема Classic - де показуються лише іконки, і щоб вибирати міг стрілочками. Я запускаю дуже багато програм 40-50+. І мені дуже важливо швидко і ефективно перемикатись між програмами.
-
Барбарис
Member
yuriy_dd, навіщо? А чого не арм чи божественним еплом?
-
SergiusTheBest
Member
Думаю, що сторонніми тулзами це можна виправити (хоча б частково).yuriy_dd: ↑ 22.05.2026 11:38 з того що дуже не подобається на Він 11:
-
yuriy_dd
Member
власне шукав, та не знайшовSergiusTheBest: ↑ 22.05.2026 14:48 Думаю, що сторонніми тулзами це можна виправити (хоча б частково).
-
Dremjke
Member
Windhawk нормальная тема. Некоторые бесячие "покращення" win11 смог пофиксить.yuriy_dd: ↑ 22.05.2026 20:27власне шукав, та не знайшов
И вот еще: https://github.com/Raphire/Win11Debloat
-
SergiusTheBest
Member
В наступному оновленні обіцяють додати таку можливістьyuriy_dd: ↑ 22.05.2026 11:38 з того що дуже не подобається на Він 11:
-
yuriy_dd
Member
дякую, гляну - с першого погляду воно не вирішить проблеми про які я написав
-
StratoString
Junior
Усім привіт!
Переніс працюючу Windows 7 x64 (на SATA SSD) на нове залізо:
- материнська плата ASUS PRIME B760-PLUS D4
- процессор: Intel Core i7-14700F
Система успішно завантажується до робочого столу, але, як і малоб бути, миша і клава не працюють із за відсутності дров на USB-3.
Поділіться, будь ласка, живими посиланнями на перевірені паки модифікованих драйверів USB 3.0/3.1 і NVMe для 700 чіпсету Intel (Raptor Lake),
які можна інтегрувати в систему в офлайн-режимі.
Заздалегідь дякую!
Переніс працюючу Windows 7 x64 (на SATA SSD) на нове залізо:
- материнська плата ASUS PRIME B760-PLUS D4
- процессор: Intel Core i7-14700F
Система успішно завантажується до робочого столу, але, як і малоб бути, миша і клава не працюють із за відсутності дров на USB-3.
Поділіться, будь ласка, живими посиланнями на перевірені паки модифікованих драйверів USB 3.0/3.1 і NVMe для 700 чіпсету Intel (Raptor Lake),
які можна інтегрувати в систему в офлайн-режимі.
Заздалегідь дякую!
-
Ekz0rcyst
Member
StratoString
Гарний жарт.
Гарний жарт.