Новости
Последние статьи и обзоры
Аналітики прогнозують зростання цін на ноутбуки до 40% через дефіцит пам’яті
-
Unsecond
Member
Так пусть аналитики сами и покупают, прогнозаторы хреновы, это как с предсказаниями погоды, сбывается ровно наоборот 
-
stnl79
Member
Ну я ось в зсу, є іноді трошки вільного часу. Хочу пограти в умовну Eve online or BDO. Що робити з АЙр М5 ?ArmagedoonZergs: ↑ 11.03.2026 13:05Мова про віндові ноути як платформа.MqM: ↑ 11.03.2026 12:31
А до чого тут Віндовс? Ви в курсі, що завжди були ноути без встановленої операційки? Трішки дешевше коштували
Жарти жартами, але через контрабандистів які наводнили ринок макбуками провезеними "в сіру" я навтіь не уявляю причину купувати умовний lenovo замість Air m5. І так само якийсь топовий PC ноутбук, замість MacBook Pro, ціна та сама, але тотальний злив по вьому.
-
Buldozer.
Member
Это вам бы так хотелось? ) Продажи вполне ок и в Украине,а за рубежом и подавно. Кто хотел новый ПК подорожание видяхи на 50 баксов и озу на 150 сильно их не остановит.waryag: ↑ 11.03.2026 12:13Дефіциту немає, бо продажі катяться в прірву. Це не товари першої необхідності, тож величезна кількість людей просто відкладає апгрейд. Це не майнінг бум, коли брали карти за 2х ціну і швидко відбивали.dead_rat: ↑ 11.03.2026 11:21В одного мене повилазило, що я не бачу дефіциту?
Ціни на памʼять піднялися, та вже устаканилися і трошки відкотилися.
Відеокарти теж трохи відкотилися: 9070 була 550 -> 630 -> тримається 600, що не так і страшно.
І тут всі аналітики бігають у паніці, намагаються надути бульбашку, але щось вона вже не дується, бо ніхто панічно не біжить купувати
І все ж 90+% ринку відях це нвідіа, яка відчутно подорожчала.
а если и остановит 10-15% пользователей,то остальные 85% перекроют их уход с избытком.
п.с. неужели вы думаете что там сидят дураки, с их отделами аналитиков, советников и прочих?)
а условный Василий с оверов все знает?
-
waryag
Member
Buldozer.: ↑ 13.03.2026 08:52Это вам бы так хотелось? ) Продажи вполне ок и в Украине,а за рубежом и подавно. Кто хотел новый ПК подорожание видяхи на 50 баксов и озу на 150 сильно их не остановит.
Нвидиа сокращает поставки потребительских чипов на 30-40%, большая тройка производиетелй памяти сокращает поставки, микрон воообще уходит из потребительского сегмента и т.п.
На рынок физически приходит намного меньше продукции, но дефицита нет. Почему?
-
Buldozer.
Member
поглядим в долгосроке на фин отчеты компаний...waryag: ↑ 13.03.2026 09:30Buldozer.: ↑ 13.03.2026 08:52Это вам бы так хотелось? ) Продажи вполне ок и в Украине,а за рубежом и подавно. Кто хотел новый ПК подорожание видяхи на 50 баксов и озу на 150 сильно их не остановит.![]()
Нвидиа сокращает поставки потребительских чипов на 30-40%, большая тройка производиетелй памяти сокращает поставки, микрон воообще уходит из потребительского сегмента и т.п.
На рынок физически приходит намного меньше продукции, но дефицита нет. Почему?![]()
И на продажи пк.
пока что спада нет.как продавалось.так и продаеться
-
dead_rat
Member
Пофіксивwaryag: ↑ 13.03.2026 09:30Buldozer.: ↑ 13.03.2026 08:52Это вам бы так хотелось? ) Продажи вполне ок и в Украине,а за рубежом и подавно. Кто хотел новый ПК подорожание видяхи на 50 баксов и озу на 150 сильно их не остановит.![]()
Нвидиа [КАЖЕ] сокращает поставки потребительских чипов на 30-40%, большая тройка производиетелй памяти сокращает поставки, микрон воообще уходит из потребительского сегмента и т.п.
На рынок физически приходит намного меньше продукции, но дефицита нет. Почему?![]()
-
luntik
Junior
-
QFlash
Member
Повісити AI чи шо? 
-
ArmagedoonZergs
Member
що таке BDO я не знаю. Але у Єви є нативна підтримкка Apple Silicon і відповідно mac os.stnl79: ↑ 13.03.2026 08:02Ну я ось в зсу, є іноді трошки вільного часу. Хочу пограти в умовну Eve online or BDO. Що робити з АЙр М5 ?ArmagedoonZergs: ↑ 11.03.2026 13:05
Мова про віндові ноути як платформа.
Жарти жартами, але через контрабандистів які наводнили ринок макбуками провезеними "в сіру" я навтіь не уявляю причину купувати умовний lenovo замість Air m5. І так само якийсь топовий PC ноутбук, замість MacBook Pro, ціна та сама, але тотальний злив по вьому.