Дуже грубо - 800Вт*годин за добу. Тобто з урахуванням ККД інвертора - в теорії до 1,5 доби з урахуванням втрат на перетворення.mult: ↑ 05.03.2026 19:45 Отакого акума приблизно, на скільки годин вистачить працювати холодильнику.
Ну середньо статистичному інверторному.
Розумію, що впливає багато факторів на це.
От суто дуже грубо.
AZO Digital/DC House 100А Bluetooth BMS 12В 100Аh - (1280Вт/1.28кВт)
Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
GreenMile
Member
-
Stanley
Member
mult
Сильно зависеть будет от КПД конкретного инвертора. Часов 12 точно должен. Сутки в лучшем случае.
Відправлено через 7 хвилин 23 секунди:
Понятное дело что этажность, перекрытие тенью и стороны света играют решащую роль. Но хватит свой негативный опыт распространять на всех. То что у вас не получилось, не значит что идея в принципе нежизнеспособна. Нужно рассматривать каждый конкретный случай.
Сильно зависеть будет от КПД конкретного инвертора. Часов 12 точно должен. Сутки в лучшем случае.
Відправлено через 7 хвилин 23 секунди:
Размер значения не имеет, но там вполне себе стандартные 400ки, которые при не сильно больших вложениях на крепления можно повесить почти где угодно. Балконный вариант - не обязательно 2 гибкие 150ки приклееные за стеклом.GreenMile: ↑ 05.03.2026 19:19Не ближче, вони притулені до стіни, але на сонце і під кутом і розмір панелей не має значення. На балконі ви так легко не притулите панелі такого розміру.
Понятное дело что этажность, перекрытие тенью и стороны света играют решащую роль. Но хватит свой негативный опыт распространять на всех. То что у вас не получилось, не значит что идея в принципе нежизнеспособна. Нужно рассматривать каждый конкретный случай.
-
1985god
Member
Нормальний контактор який буде жити довго це не 1-2 din модуля . Нормальний контактор виглядає так , бувають різного розміру для квартир 16 А вистачить зазвичай випирає із щитка , і не ставте у формі класичного автомата на 1-2 чи навіть 3 модуля , вони скоріше для жалюзей/ ролокасет / лампacm_fan: ↑ 05.03.2026 01:36 Два места в щите. Контактор точно должен висеть на рейке. Реле - смотря какое.
Старался не перегрузить текст словами. Нейронки такого нагородили, что самому проще написатьНе факт что понятнее получилось
![]()
- спойлер
- UPD
Забыл про предохранителиЧто-то вроде 1-2 А хватит, стеклянных
![]()
Відправлено через 44 секунди:
Співпадіння по брендах випадкове , я вам фромфактор показав
Відправлено через 1 хвилину 9 секунд: От такий ще хороший формфактор
-
_VlaD_
Member
Все просто скомутовано. Заходять дроти на лічильник. Потім на два автомати. Далі - на Зубр.GreenMile: ↑ 05.03.2026 17:35 Покажіть як у вас все скомутовано, я шось собі слабо уявляю, щоб у вас в мережі було 102В(!) і при цьому Зубр не відімкнув навантаження і АВР з якогось дива туди б переходив щей десяток разів.
У зубра є три кнопки. Якщо натиснути на центральну - то він показує напругу при якій було останнє спрацювання.
І от там було 102В.
І я не рузумію чому ви дивуєтесь напрузі 102В в мережі, коли шахед влітає у підстанцію.
Я написав що то було аварійно. Одна підстанція разом з ринком згоріла. Друга за тюрмою. Третій випадок - просто аварія.
Ну, коли шехед влітає в трансформатор, то напруга по-вашому не може просісти до 102В?
Последний раз редактировалось _VlaD_ 05.03.2026 23:33, всего редактировалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
20 годинmult: ↑ 05.03.2026 19:45AZO Digital/DC House 100А Bluetooth BMS 12В 100Аh - (1280Вт/1.28кВт)
-
_VlaD_
Member
Стосовно АВР, то є така ситуація.
Коли напруга недостатня для спрацювання соленоіду, то він багато разів клацає. Намагається перемкнути контакти, але не може. Далі - згорить.
Таке трапляється наприклад якщо інвертор увімкнути який напругу набирає поступово. АВР кілька десятків разів клацне перш ніж напруга не стане достатньою для перемикання. Так само і з міською мережею. Якщо там аварійна ситуація, то те саме відбувається. Але, Зубр таки повинен відрахувати 30с перш ніж увімкнутись.
Отправлено спустя 11 минут 14 секунд:
Шахед влітає в трансформатор.
Напруга просідає до 102В або нижчє.
АВР перемикається з міської мережі на інвертор.
Але міська мережа поступово набирає напругу.
АВР перемикаєтья з інвертора на міську мережу. Але напруга там ще недостатня щоб перемкнутись.
Тому АВР кілька десятків разів клацає перш ніж напруга не стане достатньою для перемикання.
В ідеалі - Зубр повинен був від'єднати міську мережу та підключити її через 30 секунд після того як напруга стане 180В або більше. Виходить що в аварійній ситуації конкретно мій Зубр не виконує свою основну функцію.
Коли напруга недостатня для спрацювання соленоіду, то він багато разів клацає. Намагається перемкнути контакти, але не може. Далі - згорить.
Таке трапляється наприклад якщо інвертор увімкнути який напругу набирає поступово. АВР кілька десятків разів клацне перш ніж напруга не стане достатньою для перемикання. Так само і з міською мережею. Якщо там аварійна ситуація, то те саме відбувається. Але, Зубр таки повинен відрахувати 30с перш ніж увімкнутись.
Отправлено спустя 11 минут 14 секунд:
Я думаю що було так.GreenMile: ↑ 05.03.2026 17:35і при цьому Зубр не відімкнув навантаження і АВР з якогось дива туди б переходив щей десяток разів.
Шахед влітає в трансформатор.
Напруга просідає до 102В або нижчє.
АВР перемикається з міської мережі на інвертор.
Але міська мережа поступово набирає напругу.
АВР перемикаєтья з інвертора на міську мережу. Але напруга там ще недостатня щоб перемкнутись.
Тому АВР кілька десятків разів клацає перш ніж напруга не стане достатньою для перемикання.
В ідеалі - Зубр повинен був від'єднати міську мережу та підключити її через 30 секунд після того як напруга стане 180В або більше. Виходить що в аварійній ситуації конкретно мій Зубр не виконує свою основну функцію.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Вообще РН (Зубр) уходит в "аварию", и лишь после того, как напряжение приходит в норму, идёт отчёт в 30 секунд (или другой заданный промежуток).
У Вас событие "авария" не наступает вообще, судя по тексту, потому как таймера нет.
Следовательно РН считает напряжение в сети удовлетворительным.
Если там есть "отклонения", то они укладываются в (его) погрешность.
У Вас событие "авария" не наступает вообще, судя по тексту, потому как таймера нет.
-
_VlaD_
Member
Минутку.acm_fan: ↑ 06.03.2026 00:09 Вообще РН (Зубр) уходит в "аварию", и лишь после того, как напряжение приходит в норму, идёт отчёт в 30 секунд (или другой заданный промежуток).
Зубр последним напряжением при котором он отключился указывает 102В.
Выходит что он отключился и сразу включился. Не отсчитав те самые 30с. И включился он при напряжении ниже установленного 180В.
Либо он вообще не отработал. Что есть, что нет.
Когда напряжение в сети меняется медленно, то отрабатывает и отсчитывает установленные 30с.
Когда шахед влетает в подстанцию, то резкие колебания напряжения не отрабатывает.
Три раза так было. Два прилета и авария. Это уже не случайность.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Это фиксированное в памяти значение, которому может быть год (там же нет даты)._VlaD_: ↑ 06.03.2026 00:17Зубр последним напряжением при котором он отключился указывает 102В.
Выше Вы пишете про отсутствие "30 с" и отключений/включений именно для РН? У Вас в роли отсекателя - АВР (по факту), а не РН. Вспоминайте, когда видели работу РН, чтобы прикрепить к тому моменту значение в 102 В.
Остальное - про шахеды и подстанции - верно. Броски / помехи есть, но РН их не фиксирует, а АВР - да, потому и срабатывает.
Однако я не вижу причин для 20 клоцаний подряд у АВР, если прилёт один, после которого и произошло переключение линии (разово).
- спойлер
- Либо Зубр таки полный мусор, что уже многократно было доказано Ютуб-недо-блогерами и тестами "на коленке", когда TOMZN за условные 5 баксов его обходит
-
fludimir
Member
Ни разу такого не наблюдал у себя на трех разных зубрах, всегда отсчитывает заданный интервал перед тем как включиться_VlaD_: ↑ 06.03.2026 00:17Выходит что он отключился и сразу включился. Не отсчитав те самые 30с. И включился он при напряжении ниже установленного 180В.
я такое многократно наблюдал и безо всяких шахедов, именно поэтому про-режим у себя включаю. по своему опыту скажу что кроме неправильно настроенного зубра никакую технику эти просадки не беспокоят_VlaD_: ↑ 05.03.2026 23:24І я не рузумію чому ви дивуєтесь напрузі 102В в мережі, коли шахед влітає у підстанцію.
+1acm_fan: ↑ 06.03.2026 00:51Это фиксированное в памяти значение, которому может быть год (там же нет даты).
-
Hotspur
Member
+++1985god: ↑ 05.03.2026 23:19Нормальний контактор який буде жити довго це не 1-2 din модуля . Нормальний контактор виглядає так
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
-
Alexandr_I
Junior
_VlaD_
У авр tomzn мінімальна напруга для нормального переключення 185В. Також у зубра може буте похибка. Тому краще ставити ближче до 190В
У авр tomzn мінімальна напруга для нормального переключення 185В. Також у зубра може буте похибка. Тому краще ставити ближче до 190В
-
GreenMile
Member
У вас є власний досвід кріплення 400-к на балконі? Поділіться.Stanley: ↑ 05.03.2026 20:46 Размер значения не имеет, но там вполне себе стандартные 400ки, которые при не сильно больших вложениях на крепления можно повесить почти где угодно. Балконный вариант - не обязательно 2 гибкие 150ки приклееные за стеклом.
Так я і розглядаю конкретний випадок конкретного автора, ми з ним там багато чого вияснили в сусідній темі, а не даю пустопорожніх порад в стилі "якщо дуже захотіти - можна в космос полетіти".Stanley: ↑ 05.03.2026 20:46 Нужно рассматривать каждый конкретный случай.
Так досвід працює в обидва боки, те що вийшло у вас (чи Стіва Джобса), не означає, що це так само вийде у когось іншого.Stanley: ↑ 05.03.2026 20:46Но хватит свой негативный опыт распространять на всех. То что у вас не получилось, не значит что идея в принципе нежизнеспособна.
Ще раз і вам повторю - ніхто не казав, що воно нежиттєздатне, воно класно працює при великому полі, а коли у вас є можливість вивести 2 панелі на 100 Вт, то воно того не варте.
А тут прямо почитаєш, так розмістити 4 панелі розміром 1,7х1,2м на балконі - це фігня, притулив якось і все працює. У мене навіть 3 шт поряд не влізуть, бо балкон довжиною менше 3м, ви спитали які розміри має балкон у автора? Не спитали, зате пораду дали на основі іншого камрада з приватним будинком. Ну круто, чо.
Відправлено через 1 годину 28 хвилин 15 секунд:
Мене дивує не 102В, мене дивує як так вийшло, що при 102В зубр не відімкнув мережу, а АВР чомусь спочатку з неї перемкнувся на резерв, а потім намагався перейти в зворотній бік на мережу._VlaD_: ↑ 05.03.2026 23:24Все просто скомутовано. Заходять дроти на лічильник. Потім на два автомати. Далі - на Зубр.GreenMile: ↑ 05.03.2026 17:35 Покажіть як у вас все скомутовано, я шось собі слабо уявляю, щоб у вас в мережі було 102В(!) і при цьому Зубр не відімкнув навантаження і АВР з якогось дива туди б переходив щей десяток разів.
У зубра є три кнопки. Якщо натиснути на центральну - то він показує напругу при якій було останнє спрацювання.
І от там було 102В.
І я не рузумію чому ви дивуєтесь напрузі 102В в мережі, коли шахед влітає у підстанцію.
Я написав що то було аварійно. Одна підстанція разом з ринком згоріла. Друга за тюрмою. Третій випадок - просто аварія.
Ну, коли шехед влітає в трансформатор, то напруга по-вашому не може просісти до 102В?
Відправлено через 31 хвилину 14 секунд:
До речі цікаво, яка мінімальна гранична напруга у tomzn при якій він вирішує, що мережі немає і треба переключатись на резерв. Щось в мануалах не знайшов (Alexandr_I: ↑ 06.03.2026 06:44 _VlaD_
-
Alexandr_I
Junior
Немає у них контролю напруги. Через це вони клацають і горять коли намагаються перемикатись при низькій напрузі. Контроль напруги з'явився в останніх Geya G2R, там перемикається якщо нижче 175, і повертається при 190В. Може ще десь додавали, я не знаюGreenMile: ↑ 06.03.2026 12:22До речі цікаво, яка мінімальна гранична напруга у tomzn при якій він вирішує, що мережі немає і треба переключатись на резерв. Щось в мануалах не знайшов (Alexandr_I: ↑ 06.03.2026 06:44 _VlaD_
-
Hotspur
Member
мої 280 Ah живуть в режимі холодильник+ ноутбук біля 2 діб. В тебе в 2.8 разів менше, близько 20-22 годин якщо холодильник в гарному стані і не працює постійноmult: ↑ 05.03.2026 19:45Отакого акума приблизно, на скільки годин вистачить працювати холодильнику.
Ну середньо статистичному інверторному.
Розумію, що впливає багато факторів на це.
От суто дуже грубо.
AZO Digital/DC House 100А Bluetooth BMS 12В 100Аh - (1280Вт/1.28кВт)
Відправлено через 40 секунд:
немає взагалі. до нього треба ставити реле напругиGreenMile: ↑ 06.03.2026 12:22До речі цікаво, яка мінімальна гранична напруга у tomzn при якій він вирішує, що мережі немає і треба переключатись на резерв. Щось в мануалах не знайшов (
Відправлено через 38 хвилин 33 секунди:
tomzn горить коли напруга в мережі менше 190 V і він намагається переключитисьAlexandr_I: ↑ 06.03.2026 13:12Через це вони клацають і горять коли намагаються перемикатись при низькій напрузі.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
https://www.nkon.nl/ru/marstek-venus-e- ... meter.html
Фидбека мало конечно, но и по большей части ЗС, которые все уже накупили, было так же.
https://marstek.de/en-eu/products/ct003
Счётчик отдельно - 109 EUR
Не знаю что там за счётчик в комплекте, но и без него это (за 49к с небольшим) - уничтожение рынка зарядных станций как минимум, а то и значимой части огородов с гибридными инверторами.Marstek Venus-E V3 51.2V - 5.12kWh Аккумуляторная батарея + P1 Энергосчетчик
Ожидаемая дата отправки: 03-04-2026
919,95 €
Стоимость доставки в Украину: €38.20 (1 товар)
Фидбека мало конечно, но и по большей части ЗС, которые все уже накупили, было так же.
https://marstek.de/en-eu/products/ct003
Счётчик отдельно - 109 EUR
Подключается собственно в (к) счётчик(-у) ЭЭ. Украина к такому точно не готова.Marstek CT003 Smart Meter with P1 & IR connection
-
Hotspur
Member
+++acm_fan: ↑ 06.03.2026 21:16Подключается собственно в (к) счётчик(-у) ЭЭ. Украина к такому точно не готова.
-
fludimir
Member
Полностью пассивная "зарядная станция" с 5квтч емкости и всего за тысячу евро - деи идут нафиг? 
-
Alexsandr
Member
Нормально вырубается зубр, стоит на 63А или80, не помню. Сколько лет РН? Дижитоп перестал вырубаться корректно, кондер от которого питается контроллер просто потерял емкость, впаял новый - работает._VlaD_: ↑ 04.03.2026 19:38
- Как ведет себя реле напряжения Зубр во время значительных колебаний напряжения в сети из-за прилетов по подстанциям или аварий на линии?
- Какие реле напряжения успевают нормально отработать? Отключить городскую сеть и отсчитать установленную задержку.
Там настройки есть на время срабатывания, по крайней мере у меня есть сколько ждать при напряжении ниже нормы и только когда совсем падает вырубается и то не уверен, что нельзя настройками поправить._VlaD_: ↑ 04.03.2026 19:38 Зубр срабатывает когда происходят медленные изменения напряжения в сети.
Когда это доли секунды - то нифига.
-
Hotspur
Member
+fludimir: ↑ 06.03.2026 23:08Полностью пассивная "зарядная станция" с 5квтч емкости и всего за тысячу евро - деи идут нафиг?