NVIDIA попереджає про напружену ситуацію з постачанням відеокарт у найближчі квартали

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

erkins007: 28.02.2026 20:17
Ochepatka: 28.02.2026 20:08соціальних працівників
Это тех которые на подсосе у всяких фондов, которых щас как собак нарезанных?)
Ochepatka: 28.02.2026 20:08тих що підтримують життєдіяльність міст
Специалисты вне основной работы шабашками нормально зарабатывают, мне варочную подключал чувак который в газовой службе работает - косарь за полчаса работы и я не считаю что это несправедливо, потому что он знает как это сделать безопасно, а я нет.
А если речь про чернорабочих, то извините нужно было в юности учится чтобы щас играть.

Ещё раз, видеокарты, консоли, шубы и айфоны это не предметы первой необходимости.
Ага, пожежник після тушіння по;ежі ще має піти після роботи будівельним роботами займатися.
Чи може рятувальники після розбору завалів мають теж на будівництві?
Таки видно варто рятувальниками і пожежникам за додаткову плату рятувати тих хто роздає такі поради ;)
пс я вже раніше років 10тому чув, як вчителі мають підробляти після роботи) Щоб їх дітей вчили двірники чи столяри всьому, щоб менше маячню радили
Це дно, що людині з вищою освітою ще радять йти працювати чорноробочим)
Ну та нехай еліта сама займається усім від вивозу сміття до каналізації, а що в них мало часу?

Отправлено спустя 6 минут 34 секунды:
erkins007: 28.02.2026 19:32
MqM: 28.02.2026 14:17і навіть робота зараз не допомагає багатьом наскладати
Ещё раз, если вам нужно копить на видеокарту, то вам следует меньше времени тратить на игры и больше на работу.
Видеокарты это развлечение, если вам нужно копить на развлечение неважно на какое - гейминг, отдых на курорте, Лего и т.д. если вам нужно копить на развлекуху, то значит нужно больше работать и меньше развлекаться.
И не нужно про айти. Я недавно переезжал и делал ремонт в новой квартире и расценки тех же ремонтников, сантехников, электриков могут поспорить с некоторыми айтишниками, а начинающих так и превзойдут легко.
То ви принципово купуєте усі фільми, музику, ігри та інший софт чи ні?)
Filabatya
Member

MqM
Вам людина написала, що покликала кваліфікованого сантехніка, який щей має освіту по фаху в газконторі. І правильно зробила, бо газ це смерть, якщо хата хороша і вікна герметичні. за той касарь можна всім здохнути. Те що він ще підробляє після 6, то молодець, буде хату мати потім на старості :up:
erkins007
Member

MqM: 28.02.2026 23:29Ага, пожежник після тушіння по;ежі ще має піти після роботи будівельним роботами займатися.
Чи може рятувальники після розбору завалів мають теж на будівництві?
Я таки извиняюсь их там цепями держат на этой работе? Или если у них нет возможности 5090 купить, то все жизнь кончена? Я вот не имею возможности купить гиперкар. Мне ныть что производители гиперкаров сволочи?)
MqM: 28.02.2026 23:29рятувальниками і пожежникам за додаткову плату рятувати тих
Есть такая плата, называется налоги)
MqM: 28.02.2026 23:29як вчителі мають підробляти після роботи)
Нет, достаточно на этапе поступления в пед думать о том как дальше жить на зарплату учителя.
MqM: 28.02.2026 23:29Це дно, що людині з вищою освітою ще радять йти працювати чорноробочим)
Высшее образование в нашей стране это никому не нужная бумажка. У меня оно вообще экономическое. Более того из-за этой войны я был вынужден и диссертацию по этой теме писать. Значит ли это что я должен требовать чтобы мне предоставили работу, причем высокооплачиваемую по моему образованию? Нет конечно. Потому что рынок труда это тоже рынок со всеми правилами рынка - рост предложения ведёт к падению цены на товар и наоборот.
MqM: 28.02.2026 23:29Ну та нехай еліта сама займається усім від вивозу сміття до каналізації, а що в них мало часу?
Вы ушли не в ту тему, сказки про социальную значимость и "все професси нужны, все профессии важны" оставьте детишкам.
Всегда будут люди для прочистки канализации и вывоза мусора.
Как только людей которые идут на такие профессии потому что не хватает мозгов и умений на что-то другое станет не хватать, так тут же у таких профессий вырастет зарплата.
MqM: 28.02.2026 23:29То ви принципово купуєте усі фільми, музику, ігри та інший софт чи ні?)
Частично, я глупыми принципами не страдаю и главное для меня это удобство - игры и софт у меня лицензионные потому что так гораздо удобнее чем возится с пиратками. Фильмы наоборот гораздо удобнее тупо скачать с торентов, потому что возится с сотней подписок и разных сервисов у меня нет никакого желания. Вот музыка в последние годы вся лицензионная - эпл музыка и Ютуб музыка закрывает все потребности от локальной доступности, высокого качества до наличия на всех устройствах.
Вот только при чему тут это к ценам на видеокарты? Я вас уверяю у музыкантов и актеров на них деньги точно есть)
kairo
Member

erkins007: 28.02.2026 19:32расценки тех же ремонтников, сантехников, электриков могут поспорить с некоторыми айтишниками, а начинающих так и превзойдут легко.
То вже давно. При чому виглядає так, що перспективи людей робочих спеціальностей виглядають краще за сферу АйТі)))
dead_rat
Member

kairo: 01.03.2026 14:11
erkins007: 28.02.2026 19:32расценки тех же ремонтников, сантехников, электриков могут поспорить с некоторыми айтишниками, а начинающих так и превзойдут легко.
То вже давно. При чому виглядає так, що перспективи людей робочих спеціальностей виглядають краще за сферу АйТі)))
Все залежить від попиту і пропозиції. Як піде більше народу у сантехніки, то маятник полетить назад
kairo
Member

dead_rat: 01.03.2026 14:31Все залежить від попиту і пропозиції. Як піде більше народу у сантехніки, то маятник полетить назад
Дефіцит на кваліфікованих робітничих кадрів вже не одне десятиліття. І поки щось не видно збільшення пропозиції. При цьому якщо роботу бухгалтера чи ІТ-шника частково може замінити ШІ, то полагодити труби у стіні або розвести проводку в за допомогою роботів, це скоріше наукова фантастика.

Взагалі забавно вийшло. Останні років 100+ усі очікували роботизації та заміщення ручної праці, а отримали заміщення інтелектуальної праці(звісно, мова не про повне заміщення).
erkins007
Member

kairo: 01.03.2026 16:42І поки щось не видно збільшення пропозиції
Потому что анекдот "учись студент, а то так и будешь всю жизнь ключи подавать" тут в самую тему. Большинству народа проще получать меньше, но и работать меньше и в лучших условиях
dead_rat
Member

kairo: 01.03.2026 16:42
dead_rat: 01.03.2026 14:31Все залежить від попиту і пропозиції. Як піде більше народу у сантехніки, то маятник полетить назад
Дефіцит на кваліфікованих робітничих кадрів вже не одне десятиліття. І поки щось не видно збільшення пропозиції. При цьому якщо роботу бухгалтера чи ІТ-шника частково може замінити ШІ, то полагодити труби у стіні або розвести проводку в за допомогою роботів, це скоріше наукова фантастика.

Взагалі забавно вийшло. Останні років 100+ усі очікували роботизації та заміщення ручної праці, а отримали заміщення інтелектуальної праці(звісно, мова не про повне заміщення).
Цікаво, з чого ви це взяли?
Всі великі виробництва давно автоматизовані, подекуди збірка авто проходить на темних заводах взагалі без людей. Що лишилося - лише халтури на персональні потреби ремонтів.
kairo
Member

dead_rat: 01.03.2026 17:56Цікаво, з чого ви це взяли?
Всі великі виробництва давно автоматизовані, подекуди збірка авто проходить на темних заводах взагалі без людей. Що лишилося - лише халтури на персональні потреби ремонтів.
Зайдіть на любе будівництво і знайдіть там автоматизацію.
dead_rat
Member

kairo: 01.03.2026 18:04
dead_rat: 01.03.2026 17:56Цікаво, з чого ви це взяли?
Зайдіть на любе будівництво і знайдіть там автоматизацію.
В мене перед домом будували, робот клав цеглу. Стіна рівна, штукатурив теж робот. Люди роблять те, що не автоматизовано чи криве - це більше в ремонтах.

https://buildmonumental.substack.com/p/ ... country-to

До України ще не дійшло, але тут людей на будівництві сильно менше, бо коштують дорого
kairo
Member

dead_rat: 01.03.2026 18:10В мене перед домом будували, робот клав цеглу. Стіна рівна, штукатурив теж робот. Люди роблять те, що не автоматизовано чи криве - це більше в ремонтах.
https://buildmonumental.substack.com/p/ ... country-to
До України ще не дійшло, але тут людей на будівництві сильно менше, бо коштують дорого
Я був в Німеччині в 2021-му та в 2022-му. В багатьох містах, включаючи Берлін, де я був двічі по 5 днів. Дуже багато будівництва та ремонтів і ніде я нічого схожого на ваше посилання не бачив. Усюди люди працювали ручками.

Давайте не будемо вигадувати, рівень роботизації в будівництві навіть в ЄС він не те, що мізерний, це екзотика.
До України ще не дійшло
Launched 4 months ago)))
dead_rat
Member

kairo
Все міняється. Роботизація стає доступнішою, чи хочете сказати що мені повилазило і я не бачив як будувався сусідній будинок?

Так, поки що люди потрібні, ще багато неавтоматизованої роботи.

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
kairo: 01.03.2026 18:18 Launched 4 months ago)))
At the end of 2021
kairo
Member

dead_rat: 01.03.2026 18:28Все міняється. Роботизація стає доступнішою, чи хочете сказати що мені повилазило і я не бачив як будувався сусідній будинок?
Покажіть мені приклади реальної автоматизації на будівництві, а не стартап в якого прямо на сайті написано - Launched 4 months ago. Бо я ніде в Німеччині не бачив. Реальні приклади, а не промо розраховане на кошти інвесторів.
At the end of 2021
спойлер
Screenshot 2026-03-01 183340.png
dead_rat
Member

kairo: 01.03.2026 18:31
dead_rat: 01.03.2026 18:28Все міняється. Роботизація стає доступнішою, чи хочете сказати що мені повилазило і я не бачив як будувався сусідній будинок?
Покажіть мені приклади реальної автоматизації на будівництві, а не стартап в якого прямо на сайті написано - Launched 4 months ago. Я ніде в Німеччині не бачив, покажіть мені реальні приклади, а не промо розраховане на кошти інвесторів.
Статтю я навів як приклад.

Реальна - я йду до зупинки, там побудували нові будинки. Цеглу клав робот, наче був мужик що за роботом наглядав. Ну куди ще реальніше? Зараз будинки готові вже пару років як, на ньому не написано «цеглу клав R2D2»

А оцих ми вже на роботі для складу купили
Тут в них є функціональність самим брати з коробки, ми взяли простішу модель бо робо руку вони ще не довели до спроможності людини
Последний раз редактировалось dead_rat 01.03.2026 18:39, всего редактировалось 1 раз.
kairo
Member

dead_rat: 01.03.2026 18:34Статтю я навів як приклад.
Приклад існування стартапу?
Цеглу клав робот, наче був мужик що за роботом наглядав.
Якщо це так поширено в Німеччині, так в чому проблема знайти реальні приклади, а не промо.
dead_rat
Member

kairo: 01.03.2026 18:36
dead_rat: 01.03.2026 18:34Статтю я навів як приклад.
Приклад існування стартапу?
Цеглу клав робот, наче був мужик що за роботом наглядав.
Якщо це так поширено в Німеччині, так в чому проблема знайти реальні приклади, а не промо.
Бо я вдома, вже нема будівництва під вікном. Вибач, що не сфоткав коли воно йшло!
kairo
Member

dead_rat: 01.03.2026 18:34А оцих ми вже на роботі для складу купили
Це склад, мова про будівництво.

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
dead_rat: 01.03.2026 18:40Бо я вдома, вже нема будівництва під вікном. Вибач, що не сфоткав коли воно йшло!
Секретна технологія про яку заборонено викладати інформацію в інтернет?)) В нас недавно закінчили будинки, я вам ту техніку за пару секунд знайду, яку використовували.
dead_rat
Member

kairo
Ну яка різниця, ти вже включив стиль рузького «ваші даказатільства ні даказатільства», яку б лінку я не кинув ти мені доведеш що цього нема, що ти сам все бачив у 2021 і так далі.

Якщо ти вважаєш, що укладка цегли може бути зроблена лише людиною, я тобі нічого не доведу. Хоча якби хотів, ти б і сам погуглив, ні?

Так, поки що багато що роблять люди, ще нема щоб приїхала купа роботів і все збудували самі.
Ostin
Member

Ну тут, безсумнівно, всі гроші в будівельників, особливо "майстрів на всі руки", а не якихось бетонщиків чи кранівників - це халтурки і ремонти. Промислове виробництво - це зовсім не те місце, де рядовий петрик заробить собі на яхту. А от халтурками в багатому селі він міг би піднімати чимало в мирний час.
dead_rat
Member

Ostin: 01.03.2026 19:15 Ну тут, безсумнівно, всі гроші в будівельників, особливо "майстрів на всі руки", а не якихось бетонщиків чи кранівників - це халтурки і ремонти. Промислове виробництво - це зовсім не те місце, де рядовий петрик заробить собі на яхту. А от халтурками в багатому селі він міг би піднімати чимало в мирний час.
Про що я і кажу. Робота руками здебільшого халтури для приватних осіб. Я згоден з паном вище, що на будівництві ще є робота.

А от наприклад на виробництві вже майже все автоматизували.

Нема ніякої величезної ніші для роботи руками якщо ми кажемо про якийсь великий % населення. Не може, скажімо, 20% населення працювати на будівництві.

Відправлено через 5 хвилин 22 секунди:
А ще питання.

Наприклад заливка бетону. Ми вважаємо це автоматизацією, якщо один мужик привіз бетономішалку з бетоном і кілька підʼєднали шланг і залили весь фундамент.

Чи ми рахуємо лише автоматизацію на 100%?
Ответить