Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

nam5580: 27.02.2026 17:15Купіть 2 штуки Mikrotik RBGPOE, в товариша онушка в щитку підключена через них і 13 метрів мідної витухи – просадка була, але менше 500 мВ, якщо не помиляюсь. Ваші 1.5 В щось трохи дофіга.
1) Я уже и так купил два варианта оборудования для решения задачи.
2) Вопрос у меня не что купить, а как проверить то, что уже куплено. Если я куплю третий комплект, я его всё равно захочу проверить. Так что его покупка мне не помогает решить текущую задачу.
3) Просадка зависит не от оконечного оборудования, а от закона Ома, есть проводник, есть просадка. Блок питания на 13 вольт решает проблему в данном случае. Если она проблема с эти вообще есть. ОНУ и при 10.8 вольтах работает. Правда не в прямом назначении, а просто подключенная. Да, и про 1.5 вольта я "наврал". Было 1.3 и на куске витой пары в 28 метров. После укладки используется всего 10 метров. Так что просадка будет ещё меньше.

Меня интересует, как проверить, что собранная схема нормально работает. Али, естесственно :D предлагает купить Fnirsi LPM10A и всё проверить. Но то занадто. Вроде.

Пытался гуглить. Стало ещё хуже, вопросов только больше. Хотелка была POE и при этом 1 Гигабит. А мой эксперимент
Sachem: 26.02.2026 19:01В пассивном варианте загораются светодиоды и на передатчике и на приёмнике, но только 1, 2, 3, 6 - нормально. А 4 и 5 как-то промигивают, но очень быстро, не ярко, не уверенно, короче, в нештатном режиме.
С одной стороны номера контактов имеют смысл
Обзор от ИИ: Чаще всего используются контакты 1,2,3,6 (для передачи данных) или 4,5,7,8 (свободные пары)
...
Основные схемы распиновки PoE (жилы в кабеле):
Альтернатива А (Mode A): Питание подается по жилам, используемым для передачи данных (в 10/100Base-T):
1, 2 (бело-оранжевый / оранжевый) — (+)
3, 6 (бело-зеленый / зеленый) — (-)
Альтернатива B (Mode B): Питание подается по резервным (свободным) парам:
4, 5 (синий / бело-синий) — (+)
7, 8 (бело-коричневый / коричневый) — (-)
Четыре пары (PoE++, IEEE 802.3bt): Для высокой мощности (до 60-90 Вт) питание задействует все 8 жил (все 4 пары).
Вроде мой "пассивный" режим (уже знаю, что называю не правильно) ещё как-то похож на правильную работу. "Активный" вообще не понятно, что там, так как приёмник не моргает.
Ну и не понимаю, что там с Гигабитом.
:-/
Да, не понимаю, что оно значит, но на инжекторе и сплитере, которые типа "активный" вариант, контакты вроде одинаковые прописаны.
Также один из возникших вопросов - как инжектор и сплиттер учитывают "схему" распиновки. То есть я обжимал по реверсной схеме и просто патч корд на тестере звонится идеально.
спойлер
2026-02-26_193047_.jpg
Shpoker
Member

Sachem
те что на фото - нормально работают на одножильной меди, провода должны быть обжаты по правильной прямой схеме (бо,о,бз,с,бс,з,бк,к или бз,з,бо,с,бс,о,бк,к) и всё будет хорошо. с кроссоверами не пробовал, но по идее будет всё плохо
Piter Cantrope
Member

MobileLord: 27.02.2026 17:48 Хто вивчав англiйську поділіться досвiдом що реально допомогае, а на що не слiд витрачати час. Зараз займаюсь з репетитором, дивлюсь youtube канали деякi по темi, працюю з книгою english grammar in use, намагаюсь спiлкуватись, але здаеться все йде досить повiльно. Пам'ять погана.
Треба активно відтворювати те, що вчите. Говорити з кимось (з репетитором, можна з самим собою), писати коментарі, тексти англійською. Якщо просто вчити і дивитись різні матеріали, то це напів-пасивний режим, ефективність якого обмежена.
Вивчили фразу, зворот, якусь граматичну одиницю - знайдіть, де їх активно використати. Багато разів, більше 10.
Умовно, почули чи вивчили конструкцію I'd rather/I'd rather not.
Відкриваєте ютуб, там показують якийсь супер-проц на 100500 ядер. Пишете коментар "I'd rather buy a 6-core and spend money elsewhere". Жінка питається: "Будеш пєльмєні на вечерю?" А ви їй: "Та я б не хотів чимось важким наїдатись перед сном". Потім самі до себе перекладаєте цю фразу "I'd rather not eat something heavy before bedtime".
Те, що є репетитор, то добре. Самонавчанням з книгами і аудіо/відео мало кому вдається досягти справді хороших результатів.

Ну і фільми дивитись тільки в оригіналі з субтитрами.
Filabatya
Member

я від Томі Шелбі прифігів коли починав в оригіналі, але тепер все решта легко :rotate:
fcking pikes, i hate fcking pikes :gigi:
MobileLord
Новий якраз в оригіналі подивитесь)
Последний раз редактировалось Filabatya 27.02.2026 19:01, всего редактировалось 3 раза.
Sachem
Member

Shpoker: 27.02.2026 17:56провода должны быть обжаты по правильной прямой схеме
Попробую на прямом патч корде. Спасибо.
MobileLord
Member

Piter Cantrope: 27.02.2026 18:41
MobileLord: 27.02.2026 17:48 Хто вивчав англiйську поділіться досвiдом що реально допомогае, а на що не слiд витрачати час. Зараз займаюсь з репетитором, дивлюсь youtube канали деякi по темi, працюю з книгою english grammar in use, намагаюсь спiлкуватись, але здаеться все йде досить повiльно. Пам'ять погана.
Те, що є репетитор, то добре. Самонавчанням з книгами і аудіо/відео мало кому вдається досягти справді хороших результатів.

Ну і фільми дивитись тільки в оригіналі з субтитрами.
Проблема в репетиторами в тому що я не знаю який пiдхiд краще працюе. Тобто займався онлайн, в одного було граматика по Мерфi, складний текст рiвня B2 (в мене A2-B1) з перекладом та переказом своiми словами та невелички small talk навiть без дз. В iншого зараз граматика 1 аправа, новина з перекладом та переказом, повтор за диктором (shadowing), розбiр граматики з сайтiв англiйськоi. Все добре, але досить легко зараз для мене та розбiр дз займае 20-25хв з 50. :-/

Серiали поки складно дивитись, я намагався дивитись з сабами, але постiйно ставлю на паузу щоб перечитати.

Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
Filabatya: 27.02.2026 18:48 я від Томі Шелбі прифігів коли починав в оригіналі, але тепер все решта легко :rotate:
fcking pikes, i hate fcking pikes :gigi:
Це з гострих капелюхiв? Крутий серiал, але передивлятись вже навряд буду. :up:
Sachem
Member

Shpoker: 27.02.2026 17:56те что на фото - нормально работают на одножильной меди, провода должны быть обжаты по правильной прямой схеме (бо,о,бз,с,бс,з,бк,к или бз,з,бо,с,бс,о,бк,к) и всё будет хорошо. с кроссоверами не пробовал, но по идее будет всё плохо
Решил я уточнить, что такое "прямая" и "реверсная" схема. Ранее писал, что обжимал реверсно, так как буквально вчера видел китайскую распиновку RJ9.
спойлер
RJ9_Revers.png
RJ9_Stright.png
Но, если взять распиновку RJ45 из картинки ниже, то у меня как раз и есть правильная прямая распиновка с цветовой схемой Т-568В.
спойлер
RJ45.png
Во-первых, косую я не запомню. Во-вторых, логика китайцев в данном случае мне ближе.
Shpoker
Member

Sachem: 28.02.2026 08:28если взять распиновку RJ45 из картинки ниже, то у меня как раз и есть правильная прямая распиновка с цветовой схемой Т-568В
Тогда все будет хорошо и втыкай свои приблуды смело
Sachem
Member

Shpoker: 28.02.2026 12:20Тогда все будет хорошо и втыкай свои приблуды смело
Ну я стараюсь делать по логике и правилам. Но меня смущает, что на приёмнике тестера свтодиоды не загораются в тот момент, когда на передатчике 1-2-4-5 загораются. Вот и подумал, может инжектор "рубит", а может сплиттер, и как проверить что тракт "нормально проходим" не пойму.
Shpoker
Member

Sachem
погугли как тестеры работают, станет сильно понятнее (они ТОЖЕ электрику пускают по проводам, которую не ожидают инжекторы-сплиттеры, вот и получается лажа). сомневаюсь что у тебя проф решение, которое имитирует реальную сеть, а уверен что банальная мигалка лампочками от батарейки 9в
Васильович
Member

MobileLord: 27.02.2026 19:00Це з гострих капелюхiв?
Та ні, то був Томмі зі Snatch
antihope
Member

порадьте якийсь пристойний і одночасно дешманський пилосос для дому (килими, м'які меблі), ну вірніше найпристойніший з дешевих мабуть, або якщо там якась супер модель яка і потужна і офігєнно компактна і надійна то можна не дешманський
Shpoker
Member

antihope
Уточнил бы, мешки или контейнер сразу, а то щяс набегут с самсунгами за 4к (они не плохи, но мешковые боши за 5к рвут их как тузик грелку)
antihope
Member

та мене питання мішка порівняно з ціною і тим щоб воно просто робило свою роботу не хвилює, тут кожні пів року якщо не частіше переїзджаєш, і ще в не знаю наскільки засрану квартируі не завжди квартиру взагалі, в ідеалі якийсь дешевий китайчик якого не шкода буде залишити чи забути десь, але щоб він при цьому таки якось працював
Shpoker
Member

antihope
Тогда я б брал самсунг в районе 100 баксов и не тратил горы денег. Сосет, гудит, что еще нужно?)
Шаженла
Member

Странный вопрос.

В какую организацию писать жалобу что бы приехала проверка, оштрафовала и поставили вводной электрический автомат согласно договорной мощности?
И при этом жильцы не смогли откупится хабаром.
Scoffer
Member

Шаженла
В Дніпрі є централізований контакт центр міста, де можна подати будь-яку заявку щодо комунальних і не тільки послуг і перевідкривати до посиніння поки не виконають. Має і у вас щось подібне бути.
Sachem
Member

Scoffer: 03.03.2026 16:44В Дніпрі є централізований контакт центр міста, де можна подати будь-яку заявку щодо комунальних і не тільки послуг
Так. Але якщо, раптом, твоє житло під "захистом" ОСББ, то перевідкривати ти таки дійсно будеш до посиніння і ніхто нічого не виконає. "Звертайтеся до управителя ОСББ". Що вода, що світло, тільки до дому, далі "дикий запад". У мене шайка правління ОСББ постановило і кому захотіло замінило ввідні автомати на 16А. ДТЕК сказав, що внутрішньобудинкові коммунікаціі то до управителя дому. Вони лише можуть перевірити на порушення техніки безпеки. А номінали автоматів, то "ви вже самі вирішуєте", менше можна, аби не більше.
Якось так.

Да. А за договором, так ДТЕК до дому вам доведе, наприклад, 9кВт. А якщо ОСББ вирішить, що конкретно вам то забагато, то поміняє на автомат на 16А.
спойлер
2026-01-26_174728.png
Scoffer
Member

Sachem: 03.03.2026 17:05Так. Але якщо, раптом, твоє житло під "захистом" ОСББ, то перевідкривати ти таки дійсно будеш до посиніння і ніхто нічого не виконає. "Звертайтеся до управителя ОСББ". Що вода, що світло, тільки до дому, далі "дикий запад".
Вірно, тому що ні місто, ні комунальні підприємства не мають жодного стосунку до ОСББ, навіть дуже віддаленого. Самоуправління значить самоуправління, з усіма відповідними наслідками. Тому дивно пред'являти першим якісь претензії, це приблизно як пред'являти Філатову що АТБ на районі не працює. Викликай збори співвласників і змінюй голову ОСББ якщо поточний не влаштовує.
fantomrulezz
Member

Sachem: 03.03.2026 17:05А якщо ОСББ вирішить, що конкретно вам то забагато, то поміняє на автомат на 16А.
Щоб ОСББ щось вирішило, мають пройти збори ОСББ і більшість учасників зборів мають проголосувати за це рішення.
Ви були присутні на зборах, було таке голосування?
Якщо так, то нічого не зробите, демократія в дії, більшість зробила вибір.
Якщо збори були, а вас там не було - ви можете запитати у голови ОСББ протокол зборів і підписи під голосуванням.
Якщо зборів не було, можете вимагати нічого не міняти, поки такі збори і голосування не будуть проведені.
Ответить