Огляд та тестування відеокарти MSI GeForce RTX 5060 Ti 8G Gaming Trio OC. Обмежена потужність

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

kairo: 24.02.2026 22:09
Kassatka: 24.02.2026 20:25RTX 5060 Ti уже цілком достатньо для 4K
Я думаю навіть запас на 8К є.
А шо, шо. Доведеться на RX 6800 сидіти у 8K принаймні до виходу RTX 6070 Ti роки три. RTX 5060 Ti у цьому плані була б набагато кращою, там принаймні якісний DLSS апскейл є з новими пресетами.
Вбухати купу грошей у RTX 5070 Ti не надто перспективний варіант, нещодавно RTX 4090 стільки коштувала. Ще й отримати впритик 16 Гб. На крайняк можна замінити перемайнену RX 6800 на перемайнену RTX 3090. Та й поки встугну назбирати гроші на ту RTX 5070 Ti, то вже не так далеко до анонсу 6000 серії буде.

Відправлено через 7 хвилин 32 секунди:
Filabatya: 25.02.2026 00:12 Kassatka
ви уточнюйте про скільки фпс ви говорите)
і фср3 ви сильно переоцінюєте)
У дуже важких іграх 20-30 FPS, у переважній більшості 40-70 FPS.

А що там оцінювати/переоцінювати. Я не хочу займатися порівнянням скіншотів. Загалом воно все без агресивного апскейлу у 4K виглядає на моє невибагливе око цілком пристойно. Я просто в теорії знаю, що FSR3 менш мильний/більш різкий за TAA, тому з того, що мені доступне на RX 6000 серії обираю FSR3 Native AA у 4K замість TAA. Це на якихось кілька відсотків просаджує FPS, наскільки я зміг протестувати, але це цілком прийнятна ціна, щоб було менше мила.
Piter Cantrope
Member

Filabatya: 25.02.2026 00:12 ви уточнюйте про скільки фпс ви говорите)
і фср3 ви сильно переоцінюєте)
6800XT, 6900XT, 6950XT мають доволі потужні чипи, і часто можна пограти в 4k native, особливо якщо не на ультра налаштуваннях, а на високих. Ну і fsr 3.1 виглядає цілком нормально в 4k, якщо треба додати апскейл. В мене була 6800XT, то я і на ній міг багато ігор в 4k запускати. А з 6950XT стало навіть легше. Це непогано як на карту, яка вийшла доволі давно, і яку я купив за 15к з рук рік тому.
Не всі ігри, звичайно ж, той же Сталкер в 4k буде важко пограти. Ну і про RT навіть не варто думати. Але є немало хороших ігор, в які можна пограти в 60-100фпс native в 4k на цих картах. І з 60фпс вже нормально працює afmf (фреймген amd), тобто способи пограти на хороших фреймрейтах навіть в 4k на цих картах є.
Filabatya
Member

Piter Cantrope
скільки жре стільки пре :shuffle:
до зими, зі світлом бажано :up:
Последний раз редактировалось Filabatya 25.02.2026 01:08, всего редактировалось 2 раза.
Piter Cantrope
Member

Filabatya
Жре добряче) Тому я поки лишив її в шафі)
Але для rdna є чудова тулзовина morepowertool, нею можна дуже гарно даунвольтнути і налаштувати карту.
N0il
Member

Люди що пишуть всяку дурню на кшталт що це погана карта за погану ціну в загалі поза розумінням цього питання. 5060ti 8gb з ціною 350уе потужніша за 3070ti 8gb я ка коштувала 599уо. Де й кого в чому обманює Нвідіа? Те що ви хочете за ці гроші 24гб та потужність 4090 то такого не буде, 5060ті гарна карта з хорошою ціною.
Serg IX
Member

таке охолодження то занадто для цієї карти. за нього ж і ціна
Bukakanga
Member

N0il: 25.02.2026 02:32 Люди що пишуть всяку дурню на кшталт що це погана карта за погану ціну в загалі поза розумінням цього питання. 5060ti 8gb з ціною 350уе потужніша за 3070ti 8gb я ка коштувала 599уо. Де й кого в чому обманює Нвідіа? Те що ви хочете за ці гроші 24гб та потужність 4090 то такого не буде, 5060ті гарна карта з хорошою ціною.
350 у.е. в Украине - это 15к грн. Где вы видели 5060ти за эти деньги? Щас глянул по розетке - самые простые варианты 19-21к. Трехкулерный вариант в статье по ценам из агрегатора внутри статьи - 23-24к.

МСРП у нас не существует, забудьте. Оно и в США уже давно бесполезная цифра.
Liam
Member

5060 Ti 8Gb - практично 0 шансів.
5060 8Gb - для невибагливих у роздільній здатності людей, особливо, якщо продати стару карту(4-6Gb).
Все. Амінь.
komarlitle
Junior

Такого зверя запереть в 8 гиговую клетку
Liam
Member

komarlitle: 25.02.2026 08:39 Такого зверя запереть в 8 гиговую клетку
Ось! Ніяк не міг сформолювати. Дуже вдале порівняння :idea:
МОНАХ
Member

► Дякую за огляд. :up:

► В зв'язку з тим, що запланований мною апгрейд в 2026-му на 5060/5070 Super накрився не тільки мідним тазом, але й гранітною поховальною плитою, в цьому році буду метатися "в спектрі", діапазоном між: "а гори воно все тим самим полум'ям аж до 6000-ї серії, коли б вона там не була" і "а може все-таки щось взяти по середньозваженому, поки воно ще з'являється в наявності і ціна для мене, в принципі, прийнятна (хоч і не адекватна, звісно)".

► Зі своїх потреб, в базі своїй виходжу з того, що користуватиму нову відеокарту аж ніяк не менше 5-6 років на 2К і брати потрібно мінімум хоча б вдвічі більше пам'яті, ніж є зараз - тобто 12Гб - хоча хочеться і було б більш оптимально, коли б 16Гб. Тобто, на сьогодні, з того, що в наявності доступно мені - обираю між 5060Ті на 16Гб і 5070...
► І тут - "копаюсь" далі; 16Гб, це, звісно, краще, але 5070 - продуктивніша, не хочеться брати 128-"шину", коли можна хоча б 192-гу, плюс - чисто принципово хотілося б "завантажитись" по максимуму по PCIe 5.0 x16. Але оманливо дошкуляє багаторічний досвід, коли майже завжди сидів на 60-тих моделях - а тут: "... і 16Гб і "хрін з ним", що 5070 на 12Гб більш продуктивна, зате є більший вибір і дешевше - бери, БЕРИ, БЕРИИИИИ!" :lol: ...
► З протилежного боку обмежує ціна (адекват зараз - опускаємо, беремо по факту - за що можна купити): дешевша 5060Ті - спокушає і можна було б відносно не дуже напружуючись зібрати кошти... але - по бюджету, якщо гарно напрягтись, то можу дозволити собі 40тис. "нашкребти", а тут вже за 35 можу взяти 5070...
► А ідеалом (за відсутності Super-ів) в 5000-ій лінійці, за всіх умов, крім ціни та доступності/наявності, для себе бачу 5070Ті на 16Гб: а ну як мій тренований роками "ждун", що ще ні разу не підводив (якщо не враховувати тепер уже "сферичних-у-вакуумі" 5000-х Super-ів) і каже мені почекати хоча б до літа-осені "погоди" і з цінами та наявністю 5070Ті на 16Гб буде легше та зрозуміліше... - на цей раз жорстоко помиляється?

► Клятий тристоронній "шпагат", коротше кажучи :laugh: ; карти - як "пісок крізь пальці" зникають, а я далі "чухаюсь". Іноді ловлю себе на дурній думці, щоб вже нарешті не було вибору і я перестав мучитись :laugh: ... І відчуваю, що ще пара-трійка місяців і таки діждуся, бляха-муха.
Yurius
Member

Знайдіть 5070 на вторичці з гарантією за 30 і закрийте питання,через 3 місяці ви купите бублик,а не відеокарту.
МОНАХ
Member

Yurius, та - знаю :D , про що й пишу - там, скоріш за все, навіть дірки від бублика не буде...
► Питання в тому, що з вторички брати не дуже хочеться, але ж і в бюджет за нову - вкладаюся: за 35 наразі можу взяти гігабайтовський Віндфорс або МСІ-ївський Вантус, за 37 вже навіть Інспайєр... Запланований бюджет з одного боку і наявність за нього відповідних карт (за неіменням бажаних за подібну ціну) - з іншого боку, породжують ці кляті душевні страждання :gigi: . До недавнього часу щось менше 5070 я і не розглядав для придбання, ще й при цьому хотілося 16Гб, а за неможливості - "забив болта"... А останній місяць "совість почала мучити", почав вивчати огляди 5060-тих карт, бо - на 1660Ті я "животію" тільки в іграх, а для роботи - вистачає (хоч часом і впритик), надто багато мені, ніби, і не потрібно...
► Але ж - ментального болта забито, :D тепер його якось "сковирнути" і "відкрутити" не так просто; от тепер уважно читаю огляди 5060, щоб якось себе переконати і "розхитати" того "болта", бо, як виявилося по цінах своїх постачальників, ще й на стандартну 5070 "встигаю"...
Polaris
Member

На кой ляк там 12VHPWR з TDP 180watt? :facepalm:
Artem_K
Member

Як власник MSI GeForce RTX 5060 Ti GAMING OC 16GB
- виконання Trio то перебор, вже двовентиляторний GAMING OC відмовляється нагріватися, а після андервольту так взагалі стало 49-50 градусів по чипу у Stalker2 (до речі гарно оптимізували гру, бо за 8 Гб ні разу не бачив, щоби заходило).
- якщо система не PCIe 5.0 з DDR5, де більш менш дані встигають бігати туди-сюди, то 8 Гб буде таки проблемою.
- 12VHPWR там по приколу. Але до виконання роз'єму та перехідника запитань немає - сидить монументально.
Filabatya
Member

МОНАХ
Зараз на моно віндфорс на 3 вертухи 33, під 8 березня буде знов 12 платежів, як на валентина. Тоді і беріть, свою таку ж без ос приставки взяв на розетці за 29, так що це ще норм, а от паліт на кульках без змазки, була по акції 39 а стала 56 :-P
Piter Cantrope
Member

МОНАХ
9070 - продуктивність рівня 5070, 16 ГБ. І має 16 ліній, на відміну від 5060/ti I 9060xt, у яких 8.
Або пошукати б/у.

Було віконечко хороших цін кілька місяців в кінці року. Але не довго воно протривало)
Последний раз редактировалось Piter Cantrope 25.02.2026 11:53, всего редактировалось 1 раз.
Yurius
Member

Filabatya: 25.02.2026 11:43Зараз на моно віндфорс на 3 вертухи 33
краще Асус дуал на клик за 33 і Резік новий в навантаження.
kairo
Member

Polaris: 25.02.2026 11:33На кой ляк там 12VHPWR з TDP 180watt?
Уніфікація. При такому ТДП немає різниці, в любому випадку.
МОНАХ
Member

Filabatya: 25.02.2026 11:43 ...під 8 березня буде знов 12 платежів, як на валентина. Тоді і беріть, свою таку ж без ос приставки взяв на розетці за 29, так що це ще норм, а от паліт на кульках без змазки, була по акції 39 а стала 56 :-P
Piter Cantrope: 25.02.2026 11:48 ...Було віконечко хороших цін кілька місяців в кінці року. Але не довго воно протривало)
► Дивився динаміку цін в Україні по 5070 - якщо ШІ не збрехав, то з літа 2025 - ціна в 35тис. на сьогодні, в принципі, ще досить нормальна (менше вже навряд чи буде, не згадуючи вже за майбутню наявність в продажі взагалі... це я про нову).
спойлер
Та і в оплаті частинами не дуже для мене буде толку, бо я і в своєму колі оточення ці "частини" міг би назбирати - так простіше та надійніше віддавати протягом року було б. Інше питання, що заробітки зараз - не дуже, не хотілося б зовсім урізати допомогу знайомим, що зараз на передку (бо там держава, як відомо, "всім забезпечує", але в тому-то й річ, що саме "в лапкАх"), на це літо ще маю гарантовану проплату на 80-120 тис. (щоб точно знати, що таки 80, а не 100 чи 120, то можна було б вже зараз більшу частину суми "відщипнути" з доходів і не бути нікому винним), ну і на першому місці з ПК-покупок в пріоритеті зараз на квітень-червень все таки ДБЖ в бюджеті 12-16тис. (потрібні мені моделі зараз в зручному доступі переважно відсутні або з'являються з різними цінниками - сподіваюся, що ближче до травня ця лихоманка трохи спаде разом із цінами, а до того вже так пересиджу - схоже кацапня зі своїми обстрілами енергоінфраструктури остаточно всра...ися, електроенергію майже перестали вимикати)...
► Коротше кажучи, не дуже є можливість "дурканути" з покупкою відеокарти, але якщо треба, то можливість можна знайти (правда тоді дійсно "дурка" трошки буде по фінансах, але то - таке); інше питання, щоб був гарантований сенс - чисто об'єктивно він зараз є, але я ще себе в цьому до кінця не переконав...
Piter Cantrope: 25.02.2026 11:48 ...9070 - продуктивність рівня 5070, 16 ГБ. І має 16 ліній, на відміну від 5060/ti I 9060xt, у яких 8.
► Нічого проти не маю "червоних" карт (в свій час майже купив був 580-ту), але - що там все-таки у них з програмною підтримкою? Бо з не так давніми новинами, здається, що якось "на тоненького"? :) Мені ж як мінімум до 2032 потрібно (а враховуючи отакі "нєжданчики" як з оцим ШІ і все, що з цим пов'язалося, то може і до 2035-36 :insane: ).
Ответить