Новости
Последние статьи и обзоры
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
spoglyadach
Member
Ніт, але його простіше знайти за невеликі гроші ніж оте кріплення під 9700NT та й він значно ефективніший буде. Маю обидва якщо що 
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
Тут справа в естетиці та автентичності 
-
spoglyadach
Member
Ну я б не сказав що 9700NT це дуже автентично на 1156 хоча так їх багато хто юзав. Ну і якщо його зараз юзати то треба ще й підшипники з світлодіодами свапнути все ж кулеру рочків 15 вже стукнуло. Просто ці кріплення всього пару разів бачив в продажу і за якісь кінські гроші, щось типу 250-300 грн при тому що сам кулер купував десь за 400 з коробкою і повним комплектом
-
KingpinUA
Member
Геніально . питаю про кріплення для залізяки яку хочу встановити, а мені пропонують купити інший кулер. Чого б тоді якусь ноктуа dh 14 не поставити, вона набагато краще навіть тої реформиspoglyadach: ↑ 24.02.2026 14:48 Ніт, але його простіше знайти за невеликі гроші ніж оте кріплення під 9700NT та й він значно ефективніший буде. Маю обидва якщо що![]()
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
Найгарніший як на мене:
Кулер Thermaltake Volcano V1 (CL-P0401)
Кулер Thermaltake Volcano V1 (CL-P0401)
-
spoglyadach
Member
Ну успіхів знайти кріплення 
Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
На картинках гарний, а наживо таке собі ще й ефективність гірша ніж в того ж 9700NT останній за рахунок нікеля виглядає доволі непогано
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
була нікель версія і цього, ще й якась на 6-ть теплотрубок
Мідь на ньому потьмяніла і вигляд під кінець він мав не дуже(((
Мідь на ньому потьмяніла і вигляд під кінець він мав не дуже(((
-
KingpinUA
Member
-
spoglyadach
Member
Перепрошую, я може щось не дуже розумію але яким чином це кріплення що на фото дозволить встановити Zalman 9700 на 1156? Воно взагалі до іншого кулера з іншою системою кріплення, і нижня пластикова частина зовсім іншої форми бо сумісна з 1156 має іншу форму
-
KingpinUA
Member
Ага, в одному символі помилка , треба ZM-CS5(А) і на фото те що треба, як встановити то до гугла...
-
Prescot478
Member
Вже є в наявності цей Залман, чи взагалі ще вибираєте? якшо нема, то ні 9700nt ні перформу я би не брав( перформа взагалі чомусь дуже дорога на другорядці, незрозуміло чому), возьміть Діпкул Гамакс-300 і буде вам щастя, якщо мова про 1156.KingpinUA: ↑ 24.02.2026 14:42 Панове, а може для zalman 9700nt у когось завалилась креплюха під lga 1155- 1156? Чи може є щось універсальне може.
-
KingpinUA
Member
Та це корч з 2008 року, авжеж є . сюди за гамаксами не ходютьPrescot478: ↑ 24.02.2026 20:28Вже є в наявності цей Залман, чи взагалі ще вибираєте? якшо нема, то ні 9700nt ні перформу я би не брав( перформа взагалі чомусь дуже дорога на другорядці, незрозуміло чому), возьміть Діпкул Гамакс-300 і буде вам щастя, якщо мова про 1156.KingpinUA: ↑ 24.02.2026 14:42 Панове, а може для zalman 9700nt у когось завалилась креплюха під lga 1155- 1156? Чи може є щось універсальне може.
-
Sanьka
Member
KingpinUA
Доречі, якщо важлива аутентичність для 115х/1366, то Залман 12х краще підходить, і це останній Залман де прослідковуються класичний "залманівський" дизайн.
Доречі, якщо важлива аутентичність для 115х/1366, то Залман 12х краще підходить, і це останній Залман де прослідковуються класичний "залманівський" дизайн.
-
spoglyadach
Member
400-450 гривнів то хіба дорого за башту?Prescot478: ↑ 24.02.2026 20:28 Вже є в наявності цей Залман, чи взагалі ще вибираєте? якшо нема, то ні 9700nt ні перформу я би не брав( перформа взагалі чомусь дуже дорога на другорядці, незрозуміло чому), возьміть Діпкул Гамакс-300 і буде вам щастя, якщо мова про 1156.
Відправлено через 9 хвилин 48 секунд:
Я маю 9700 кулер, там ставиться скоба з округлим отвором всередині, вона прикручується до рамки. Тобто через весь кулер проходить скоба, а на фото кріплення де кулер притискають два виступи. Можливо до цього кулера є два різновида кріплень бо ті що я тримав в руках виглядали інакше, таке крплення що на фото було в мого знаймого на 1366 сокеті встановлено. Загуглив, на 1156 потрібно ZM-CS5B але це не те що на вашій картинці, воно виглядає дуже схоже на рамку 775KingpinUA: ↑ 24.02.2026 16:42 Ага, в одному символі помилка , треба ZM-CS5(А) і на фото те що треба, як встановити то до гугла...
-
Prescot478
Member
Мені якраз ТУТ порадили Гамакс на 1156KingpinUA: ↑ 25.02.2026 00:00Та це корч з 2008 року, авжеж є . сюди за гамаксами не ходютьPrescot478: ↑ 24.02.2026 20:28
Вже є в наявності цей Залман, чи взагалі ще вибираєте? якшо нема, то ні 9700nt ні перформу я би не брав( перформа взагалі чомусь дуже дорога на другорядці, незрозуміло чому), возьміть Діпкул Гамакс-300 і буде вам щастя, якщо мова про 1156.![]()
Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
Коли я рік тому дивився на них я про Zalman CNPS10X Performa, на лосі вони були під штуку гривень б/у, трохи дешевші були з нюансами у вигляді неробоччого вентилятора, єдиний плюс тих залманів: наявність бекплейту що дуже критично для 775 сокету, для 1156 це вже неактуально тут підійде любий крутилятор.spoglyadach: ↑ 25.02.2026 08:16400-450 гривнів то хіба дорого за башту?Prescot478: ↑ 24.02.2026 20:28 Вже є в наявності цей Залман, чи взагалі ще вибираєте? якшо нема, то ні 9700nt ні перформу я би не брав( перформа взагалі чомусь дуже дорога на другорядці, незрозуміло чому), возьміть Діпкул Гамакс-300 і буде вам щастя, якщо мова про 1156.
-
Vitus
Junior
Підтверджую, купляв до свого Zalman 9500 цей комплект для 1156, потім переставив на 1155.spoglyadach: ↑ 25.02.2026 08:16ZM-CS5B
-
spoglyadach
Member
Можливо, там багато "цікавих" лотів буває, але я точно брав пару штук по 400-450, останній навіть з рідною коробкою бувPrescot478: ↑ 25.02.2026 15:11 Коли я рік тому дивився на них я про Zalman CNPS10X Performa, на лосі вони були під штуку гривень б/у, трохи дешевші були з нюансами у вигляді неробоччого вентилятора, єдиний плюс тих залманів: наявність бекплейту що дуже критично для 775 сокету, для 1156 це вже неактуально тут підійде любий крутилятор.
-
spoglyadach
Member
А має хтось практичний досвід додавання PCI-SATA контроллера в прошивку БІОС для того що б мати можливість бутатись та перемикатись між накопичувачами SATA прямо в меню. Бо я про таке лише читав і враховуючи що маю нульовий досвід з модифікацією БІОС вирішив спочатку запитати, що б не витрачати даремно час
-
radical
Member
Простіше знайти бутовий контроллер з власним біосом
Оті pci контроллери, на яких китайці заощадили на флешці, як правило, лайно самі по собі і все одно не працюють належним чином часто.
Часто там також є місце під флешку, до речі.
Інтегрувати бутром у біос материнки можна, звичайно, але дивлячись якого покоління мамка і які інструменти для того потрібні.
Ні, сам я того не робив, але інтегрував у біоси плат різних поколінь бутром, щоб з на них можна було завантажуватися з nvme ssd безпосередньо. Так, було прикольно стартувати 478 сокет з nvme.
Оті pci контроллери, на яких китайці заощадили на флешці, як правило, лайно самі по собі і все одно не працюють належним чином часто.
Часто там також є місце під флешку, до речі.
Інтегрувати бутром у біос материнки можна, звичайно, але дивлячись якого покоління мамка і які інструменти для того потрібні.
Ні, сам я того не робив, але інтегрував у біоси плат різних поколінь бутром, щоб з на них можна було завантажуватися з nvme ssd безпосередньо. Так, було прикольно стартувати 478 сокет з nvme.
-
spoglyadach
Member
Да в мене наче і є бутовий, але чи я щось неправильно роблю чи лижня не ковзає. В мене STLab A-182 який мені тут хтось і радив придбати з власним чіпом БІОС але на тих двох материнках що я його намагався пощупать він мені не дав змоги обрати для завантаження SATA-девайс в меню материнки. Ну тобто сам він завантажується своїм окремим меню в системі є і працює, корочше немає в мене досвіду роботи з цими девайсами
То я і подумав що мабуть це та сама історія де треба встановлювати вінду з підсовуванням драйверів цього самого контроллера в процесі
Відправлено через 55 секунд:
Відправлено через 55 секунд:
Є - єканоміяradical: ↑ 01.03.2026 11:25 Оті pci контроллери, на яких китайці заощадили на флешці, як правило, лайно самі по собі і все одно не працюють належним чином часто.