Кто во что играет?

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

waryag: 20.02.2026 08:10І знову ломаючі новини про гру 15-річної давнини. (мас ефект 2).
Пройшов. Чудова гра, хоч і не без нюансів.
спойлер
Трохи виморозило, що прийшлося двічі перегравати фінальну місію - доктор Марвін ставав найслабшою ланкою, причому в різних місцях. А по лору він досвідчений елітний боєць...
Фінальний (і єдиний) бос - розчарування
SERGBILL: 23.02.2026 01:26вже третій тиждень першу МЕ лежендарі едішн граю, все норм, я розумію, що гра 2007 року, але все ж деякі моменти трохи дратують. Властивості планет якісь абсолютно рандомні в описах, їх хімічний склад та розташування на орбітах також далекі від можливих реальних.
Не треба бути занадто серйозним.
На одній з планет в описі: ніхто ще ніколи не приземлявся, і тут же на ній знаходиться медальйон Азарі)
Таке і в реальній історії траплялося.
SERGBILL
Member

waryag: 23.02.2026 09:45 Не треба бути занадто серйозним.
я б радий, не виходить. через це і фантастику та фентезі перестав дивитися, хоча раніше тільки ці жанри й дивився.
kairo
Member

SERGBILL: 23.02.2026 12:45я б радий, не виходить. через це і фантастику та фентезі перестав дивитися, хоча раніше тільки ці жанри й дивився.
В любому НФ творі можна знайти масу наукових помилок та ляпів. Варто просто отримувати задоволення та не чіплятись до дрібниць :yes:
Striker
Member

Всі мінуси перекривають попка Міранди і цицьки Ліари починаючи з 2-ї частини. :D
waryag
Member

kairo: 23.02.2026 13:05 В любому НФ творі можна знайти масу наукових помилок та ляпів. Варто просто отримувати задоволення та не чіплятись до дрібниць :yes:
Є доволі багато творів, де відсутні логічні ляпи, а сучасна наука не може однозначно заперечити фантастичні припущення.

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
Striker: 23.02.2026 14:21Всі мінуси перекривають попка Міранди і цицьки Ліари починаючи з 2-ї частини. :D
Нажаль, в ремастері обличчя Міранди відверто не вийшло.
З Ліарою там 2,5 епізоди, хоча й інших дівчат вистачає.
kairo
Member

waryag: 23.02.2026 14:44Є доволі багато творів, де відсутні логічні ляпи, а сучасна наука не може однозначно заперечити фантастичні припущення.
Які?
lexter77
Member

waryag: 23.02.2026 14:44 Є доволі багато творів, де відсутні логічні ляпи, а сучасна наука не може однозначно заперечити фантастичні припущення.
Строго говоря любая фантастика (или фэнтези) нарушает известную нам на сегодня логику реальных физических процессов, иначе она не была бы фантастикой.

Главное, чтобы фантастическое или фэнтезийное произведение не нарушало логику собственного, пусть и вымышленного мира. Тогда мы принимаем этот мир как целостную систему, принимаем её правила, законы и принципы, и действуем в их рамках. И тут важно, чтобы ни мы (как персонаж), ни сюжет, ни другие персонажи, ни события за эти рамки не выходили, тогда нам интересно и всё логично (хоть эта логика и выдуманная, но она не нарушается). Будь то магия, или наукообразный "эффект массы".

А если хоть что-то нарушает законы вымышленного мира, то мир становится непредсказуем и мы теряем интерес, т.к. любое наше дейтсвие приведет к неопределенным, непредсказуемым результатам, это не интересно, вызывает дисонанс.
waryag
Member

lexter77: 23.02.2026 16:00Строго говоря любая фантастика (или фэнтези) нарушает известную нам на сегодня логику реальных физических процессов, иначе она не была бы фантастикой.
Часто - да, но не любая.
Во многих случаях НФ использует пробелы в современной науке, в других случаях может использоваться актуальный уровень науки и техники и делаться реалистичные фантдопущения.
lexter77: 23.02.2026 16:00Главное, чтобы фантастическое или фэнтезийное произведение не нарушало логику собственного, пусть и вымышленного мира.
Я бы сказал, что это базовое различие между фантастикой и фентези. В первой стараются создавать реалистичную картину мира в пределах фантдопущения. Если можно что-то, что нельзя/не умеем в нашей релаьности, оно должно работать везде и для всех, а не лишь когда удобно автору.
lexter77: 23.02.2026 16:00А если хоть что-то нарушает законы вымышленного мира, то мир становится непредсказуем и мы теряем интерес, т.к. любое наше дейтсвие приведет к неопределенным, непредсказуемым результатам, это не интересно, вызывает дисонанс.
Но многим нравится. ЗВ - одна из популярнейших франшиз, насмотря на провалы последних лет.
Z440_User
Member

За наявності часу, настрою та електроенергії, бігаю у франшизу F.E.A.R.
Закриваю пробіли ігрового минулого в силу дохлого ПК в часи актуальності тих ігор
Earanak
Member

Ммм, какая вкуснотища. Заскучился за данжен-кроулерами, а тут еще и простенький, чилловый.
https://store.steampowered.com/app/3265 ... Survivors/
Neuromantic
Member

Crisol: Theater of Idols
Атмосферний survival horror від першої особи, в стилі католик-панк. Грати цікаво, і проблем зі складністю немає. Вартує кожної з 300 грн, витрачених на нього в Стім, і навіть значно більше!
https://store.steampowered.com/app/1790 ... _of_Idols/
FarCry
Member

Mewgenics
Игруха добралась до релиза спустя 13 лет после анонса. Окупилась за 3 часа. Эдмунд Макмиллен всё ещё в форме.
Затягивает неимоверно. Вариативность огромная. Только фирменный юморок может не всем понравится. (Кто знает, поймёт :D )
https://store.steampowered.com/app/686060/Mewgenics/
kairo
Member

Додав вчора у вішліст. Хай народ обкатає поки.
SERGBILL
Member

почав 2 частину ME LE, шикарно, шо можна почати з врахуванням фіналу проходження першої частини просто переносом персонажа. цицьки синьої жаби покощо не зацінив, мабуть все попереду.
Striker
Member

SERGBILL
Ліара буде десь з середини гри, якщо пам'ять не підводить.
kairo
Member

Я романсив Талі B-)
QFlash
Member

Я знову ганяю Forza Horizon4 в костюмі Stig/ B-)
Ця гра викликає багато позитивних емоцій/антистрес.
Striker
Member

kairo: 26.02.2026 00:12Я романсив Талі
Я романсив всіх, бо проходив не один раз. В мене Ліара на першому місці, ще з 1 частини, потім вже Міранда і Талі, солдафонка на останньому. Ще за Джек згадав. :gigi: Таке собі.
kairo
Member

Striker: 26.02.2026 11:18Я романсив всіх, бо проходив не один раз. В мене Ліара на першому місці, ще з 1 частини, потім вже Міранда і Талі, солдафонка на останньому.
Я наче Ліару в другій частині романсив, вже забув трохи)
lexter77
Member

kairo: 26.02.2026 11:22 Я наче Ліару в другій частині романсив, вже забув трохи)
Во второй части её нет, токльо в эпизоде про Серого Посредника появляется (в DLC) и потом на его базе торчит.
Ответить