Сліпе тестування показало, що DLSS 4.5 подобається користувачам більше за FSR і нативний формат із TAA

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Earanak: 21.02.2026 02:35
Enjthesilence: 20.02.2026 20:41але рідний мсаа2тх там доволі мильний, особливо в динаміці)
Поверю на слово, сравнивать даже как то и желания нету ))

У меня включен DLSS4-Трансформер а режим разрешения 'Нативное', я так понимаю это DLAA. Резкость по дефолту 50%
Не претендую на лучшую из настроек в этой игре. Как по мне это и так слишком хорошо в контексте современных игр ))

Наверное даже есть смысл снизить резкость а то это, слишком уж 'пилы' :eek:
спойлер
Untitled-1.jpg
в тебе тут прям сильний овершарп, тут точно треба скинути, або взагалі офнути))
PS мені зайшов візуал, особливо рослинність та пейзажі. ловив себе моментами, просто зупиняючись біля озера і втикаючи як гарно. оптимізація також на рівні.
man1242
Member

Earanak: 21.02.2026 02:35
Enjthesilence: 20.02.2026 20:41але рідний мсаа2тх там доволі мильний, особливо в динаміці)
Поверю на слово, сравнивать даже как то и желания нету ))

У меня включен DLSS4-Трансформер а режим разрешения 'Нативное', я так понимаю это DLAA. Резкость по дефолту 50%
Не претендую на лучшую из настроек в этой игре. Как по мне это и так слишком хорошо в контексте современных игр ))

Наверное даже есть смысл снизить резкость а то это, слишком уж 'пилы' :eek:
спойлер
Untitled-1.jpg
Не розумію як у таке мильне місево грати, просто жах нічого не розібрати.
спойлер
ИзображениеИзображение
Ось FSR3 краще
Взагалі промені все омана для дітей, кому потрібне це
спойлер
Изображение
Якщо у розтерезації різниця у пару пекселів, не розумію тіх гоїв хто купує оте нвідіа
спойлер
Изображение
Последний раз редактировалось man1242 21.02.2026 09:49, всего редактировалось 1 раз.
Earanak
Member

man1242: 21.02.2026 09:40Не розумію як у таке мильне місево грати, просто жах нічого не розібрати.
Так я ведь и написал про пилы и что снижу резкость, это скриншот с самого начала игры.
Че там играть то было, я только катсцену посмотрел и к костру подошел.
Дошел до Божены, снизил резкость с 50% до 20% и мне норм теперь ;)
Последний раз редактировалось Earanak 21.02.2026 09:51, всего редактировалось 1 раз.
man1242
Member

Earanak: 21.02.2026 09:49
man1242: 21.02.2026 09:40Не розумію як у таке мильне місево грати, просто жах нічого не розібрати.
Так я ведь и написал про пилы и что снижу резкость, это скриншот с самого начала игры.
Че там играть то было, я только катсцену посмотрел и к костру подошел.
То загальна теза для усього обговорення тут, знайти топ десять виправдань софтверному відставанню радеонів у графічній сфері.
Earanak
Member

man1242, а, просто ведь вы мое сообщение цитировали а я не из этих поехавших которые сруться на тему радеона и нвидии ))
Увы, у меня в целом не существует выбора между радеоном и нвидией, роскошь этого выбора на плечах игрунов, будьте счастливы :gigi:
Kassatka
Member

Liam: 18.02.2026 17:30 Почитайте про експеримент Фредеріка Броше.
Тому я й не хочу нічого експериментувати з налаштуваннями, щоб порівнювати візуально, навряд розберуся, воно мені буде приблизно однаковим. А так я просто знаю, що TTA - це мило, лайно, різкість низька. FSR аліасинг краще, DLSS найкраще. І звісно FSR чи DLAA з 100% рендером нативу краще за апскейл Quality, а тим більше Balanced чи Performance. FSR 4 краще за FSR 3, але його геморно через дупу вмикати на відяхах попередніх поколінь. DLSS 4.5 краще за DLSS 4, DLSS 4 краще за DLSS 2. Тому якщо відяха Radeon то простіше зразу виставити FSR Native, а якщо відяха nVidia то DLAA з DLSS 4.5 чи принаймні Recomended, якщо витягує 15+ FPS у 4K. А якщо вже не тягне, то тоді кумекати. Ультра налаштування по суті нафіг не потрібні, можна й високі чи середні, головне щоб текстури вручну виставити на ультра - бо інакше на великому моніторі в 4K може бути нечітко - знову ж таки в теорії, а на практиці можна й не перевіряти. Для цього краще відяха з мінімум 16 Гб VRAM, щоб точно не трапилося такої лажі, що текстури не влазитимуть і драйвер втиху видаватиме мильні текстури при ультра налаштуванні текстур. Знову ж таки це теоретична ситуація, але на практиці краще не перевіряти. А для 8K так взагалі краще 24 Гб, але спробуй знайди таку відяху, окрім замайненої б/в RTX 3090, яка до того ж не дружить/погано дружить з DLSS 3 та DLSS 4.5.
Я лише люблю експериментувати з налаштуваннями нової гри і порівнювати FPS - тут реально циферки можна порівняти, а не суб'єктивні враження.
Filabatya
Member

15fps в 4к, я краще на 2к ще посижу :D
longaro
Member

Эффект кино сделали , вот всем и нравится , чего удивляться ... Правильная пост обработка называется , либо "красивый костыль" , выбирай любое название :rolleyes:
Ответить