Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif: 18.02.2026 19:21 В цьому пості теж обидві фотки не видно? Мені зараз показує на форумі іх
Видно, на першому в зборі борд, на іншому тіки кейкапи
leif
Member

7mindfields
Ага тобто крякнули походу тільки фотки нам паду і ф-ряду до мийки, якщл у мене ніде нічо в кеші не сидить і я бачу так як і ти. Перезаллю пізніше. Нехай буде для історії
leif
Member

харвестинг світчів завершив :kbd:
спойлер
Изображение
Изображение
судячи з усього, ПЦБшка пережила цей процес непогано, не дивлячись на свою крихку натуру. ніяких вирваних кілець помічено мною не було. випаював на 330 градусів, обрежно, повільно, не перегрвав.

що ж, тепер переходжу до змащення світчів і паралельно шукаю де замовити перехідники PS to PS/2 і ps/2 на юсб, щоб за допомогою цих нехитрих маніпуляцій підключити 33-річну пцб до компа і перевірити, як у неї справи
Kosdnepr
Member

leif
Member

Kosdnepr
так, але на ОЛХ теж знайшлось, з алі можна не чекати. ну а пс/2 мама на юсб папа ще більш розповсюджена штука
leif
Member

Передумав щодо уз мийки світчів :D
спойлер
Изображение
На цей раз навіть обійшовся без проточної води для такого видатного сету, тільки бутильована питна для мийки і полоскання (3-4 заміни води для другого) і потім ще раз в УЗ в дистильованій і на сушку. Світчі були досить чисті тому фрошу для посуду додавав буквально краплину
StTechnik
Member

leif
А шо за стем - альбинос единственный? Это для пробела?
УЗ ванна кстати очень полезная в хозяйстве вещь. Регулярно пользуюсь для очков, часов, драгоценностей.
leif
Member

StTechnik
Ага, це один grey, який стояв на пробілі. З більш важкою пружиною

Так, Уз ванна — гарний девайс :super:
Барбарис
Member

leif, а хіба не білий мав бути на пробілі?
leif
Member

Барбарис: 20.02.2026 04:54leif, а хіба не білий мав бути на пробілі?
звідки у тебе така інфа?

наскілки мені відомо, канонічний G80 тих часів це сірий стем на пробілі
Барбарис
Member

leif, я просто десь бачив, що чері ставили всі чорні, а на пробіл білий.
leif
Member

Барбарис: 20.02.2026 15:07що чері ставили всі чорні, а на пробіл білий.
з того що пригадується у них з такою кольоровою схемою це ОГ ніксі в ніксдорф клавіатурах середини 80х, але це екзотика, більше і не знаю де так ставили. але це не суть, просто прикольна фішечка, відмінність окрім кольору стему це лише вага пружини
Барбарис
Member

leif, може це я з ніксдорфами переплутав. Просто за сірі раніше не чув.
leif
Member

поки сушаться світчі (2-3 доби мають посушитись) і я ще не збираю білд в якому вони в плані мають прописатись, а поки затестив hasro кейкапи на своєму f1v2 classic (мікро-ран цієї дошки в l9u9 кольорах)
спойлер
Изображение
Изображение
так і не скажеш, що тут кейкапи за які на мехмаркеті зараз запросять не менше штуки баксів :laugh: (остання пропозиція була 2023 року за 800 євро + доставка)

скинув фотуц одному своєму товаришу, він каже "так у мене такі були", маючи на увазі якусь мітсумі з кирилицею :gigi:

same same but different :kbd:
StTechnik
Member

leif: 20.02.2026 16:42"так у мене такі були"
Так и у меня такие были. Только это был Gulipin (почивший уже в миру) 286 процессор. Году так в 92. На работе у отца. :D
leif
Member

черрі робили для них клавіатури, можливо навіть було щось схоже) але не зустрічав згадок, щоб були дайсаби з червоною кирилицею для Gulipin. якщо саме англ/червоні кирилічні пбт в ansi то це досить невеликий список клавіатур і дуже маленькими тиражами
StTechnik
Member

leif
я не говорю что это были именно они. Просто внешне по стилистике прям один в один.
leif
Member

StTechnik: 20.02.2026 17:57я не говорю что это были именно они. Просто внешне по стилистике прям один в один.
думаю, у багатьом з нас (якщо не всім), хто захопив 90 і початок 00х траплялось щось подібне, з червоними кирилічними символами) тому я і написав, що
leif: 20.02.2026 16:42так і не скажеш, що тут кейкапи за які на мехмаркеті зараз запросять не менше штуки баксів
тому що для купи народу це виглядає як якийсь старий-унилий-нікому не потрібний сет з кирилицею, яких наштампували 100млн штук)

скажи їм, що за саме цей сет люди такі гроші віддають -- людина за межами теми скаже, що то у тих людей, мабуть, фляга свистить :lol:
StTechnik
Member

leif
фляга свистить
Далеко не надо ходить. У меня супруга не понимает зачем мне вторая клавиатура которая еще и 4,2 кг весит. Но отнгсится вежливо и с уважением.
leif
Member

а в ретробрайт (відбілювання пожовтівшого старого пластику) тут ніхто не пробував?

може якийсь мануал толковий порадите? тільки без фанатизму з спец. УФ лампами, 12% розчинами і все таке.

по простому, в домашніх умовах, лампи максимум ті, якими кімнатні росилини взимку досвічують.
Ответить