Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
Барбарис
Member
yuriy_dd, так пояснення сенсу документу з табличками буде? Чи й далі лише вибіркові відповіді?
-
LVladislavchik
Member
Достатньо щоб декілька інших людей увімкнули, мені їм казати "виключте камеру, в мене макбук не вивозить"?yuriy_dd: ↑ 19.02.2026 18:54ну не завжди ж потрібно камеру включати
-
denon312
Member
чим ти там зібрався змагатися, фотошопом чи генератором картинок, твої понти такі ж дешеві як і твоє бажання купляти саме дешевеyuriy_dd: ↑ 19.02.2026 18:54 арбітр, завдаток. З чого почнемо порівнювати - техніка, майно, нерухомість, авто?
...М5 - це як швидкий і дешевий спорткар...
...до прикладу самий дешевий MacBook air ...
...я за М4 який вже по $400 і пропонує найбільшу однопоточну швидкодію за такі дешеві гроші ...це за від $700...
...можете як я: дешевий мак міні ...
очевидна - Епл заробляє багато на сервісах, такий дешевий ноут принесе ...
...тобто ви кажете що і в так дуже дешевий макбук ейр - ...
В тебе смартфон 2017 року, і показометр ватів за 400 грн.... мак міні М4 - можна - він дешевий, і щоб попробувати і особисто переконатись...
дорого, 4ТБ хіба купують такі самі розумні як ті що купують макбукиз М4 Мах, я таке не купую
купую з США дуже часто, ціна покриває ризик
Та в тебе нічого з ЕПЛ ніколи не було. Ось твоя цитатажодного софта не купую, все що мені треба - безкоштовне (або я сам роблю).
декілька сторінок назад ти писав що в тебе досвід користування ейром 4 роки кожен день від батареї.yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:58я не маю продукції Епл. Лише щойно купив мак міни М4
прогресс я бачу в АРМ процах - наприклад для смартів
Ну й дешеві понти
Раптово забув що мав ейр 4.5 роки? Ой брехло.yuriy_dd: ↑ 02.10.2025 12:46в мене 4.5 роки був базовий макбук ейр М1 8 / 256, цілими днями працював
-
AntonyKandaurov
Member
образиться і кине в ЧС. але те що він брехло і сліпошар - чиста правда.denon312: ↑ 19.02.2026 19:40Ой брехло.
-
denon312
Member
Це навіть важко коментувати, видно що в тебе ніколи не було дорогих і якісних речей. Весь досвід по беушці з ібея за копійки.yuriy_dd: ↑ 19.02.2026 18:54 а що тут розуміти? що речі які втикаються за якийсь час почнуть скріпіти? а ноут то часто на колінах - ось прямо як я зараз
Яке відношення мають студійні монітори які постійно вібрують на низьких частотах до лептопа?yuriy_dd: ↑ 19.02.2026 18:54 ви не зрозуміли про студійні монітори? там все до купи зєднав виробник і все монолітне.
-
yuriy_dd
Member
ви вже запитали у ChatGPT? після того як запитаєте, і прочитаєте відповіді - тоді зможемо говоритиБарбарис: ↑ 19.02.2026 19:15так пояснення сенсу документу з табличками буде?
в мене макбук ейр М4 - все вивозитьLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 19:31 Достатньо щоб декілька інших людей увімкнули, мені їм казати "виключте камеру, в мене макбук не вивозить"?
трохи погано слідкуєте що я пишуdenon312: ↑ 19.02.2026 19:40В тебе смартфон 2017 року
був поко ф1 - ви знаєте історію цього смарта? ви знаєте як він змінив ринок і скільки шуму наробив - як смарт в якого дешевий пластиковий корпус, але максимально крутий флагманський проц і камера? знаєте що сенсор камери в ньому і декількох поколіннях пікселів - той самий? до речі він ще досі паше, але екран тріснутий, і батарея вже так довго не тягне
лишень недавно поміняв - зараз поко ф5 - скріни тестів його швидкодії я дав - ніхто тут не дав щоб в когось їх смарт скоріший. У всіх у темі смарти повільніші по швидкодії ніж мій. Може готові порівняти свій?
пс: він ще й перепрошитий на кастом на основі чистого андроїду - CrDroid. У мене достатньо знань щоб це зробити.
ключеве - що в мене він є, і я можу ним користуватись - такий точно в популярних оглядачів з Ютюбdenon312: ↑ 19.02.2026 19:40і показометр ватів за 400 грн
а у вас і у місцевих - навіть такого дешевого нема
перше що було це макбук ейр М1 - його я купив пару місяців після анонсу за $1250denon312: ↑ 19.02.2026 19:40 Та в тебе нічого з ЕПЛ ніколи не було. Ось твоя цитата
особисто переконався у революції яку здійснив цей проц, і далі ним на постійно користувалась дружина, поки не тріс екран, поміняли на макбук ейр М4
саме так - дружина користувалась кожен день, я маю доступ щоб перевіряти що мене цікавить. Так точно зараз з М4denon312: ↑ 19.02.2026 19:40 декілька сторінок назад ти писав що в тебе досвід користування ейром 4 роки кожен день від батареї.
особисто я зараз маю мак міні М4 - працює цілодобово робить мені роботу, якщо нема - стоїть в очікуванні споживаючи менше 1 Вт у простої. Нема жодного пристрою на х86 - який би був скоріший, або який би менше споживав. А про ціну взагалі мовчу - може ви дасте відповідь - скільки коштує максимально швидкий одно-потік на х86?
десь собі запишіть факти, а то знову забудете
де саме брехло?denon312: ↑ 19.02.2026 19:40 Раптово забув що мав ейр 4.5 роки? Ой брехло.
Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
якраз коли я купив макбук ейр М1 - у дружини був ультрабук за $2500 на віндовс з 16 Гбdenon312: ↑ 19.02.2026 19:51Це навіть важко коментувати, видно що в тебе ніколи не було дорогих і якісних речей. Весь досвід по беушці з ібея за копійки
так ось самий дешевий мак бук - ну просто на порядок краще і швидше працював. Віндовс треба було перегружати бо після відео-звінка відвалювався мікрофон.
Після того як вона спробувала макбук - сказала що ніколи нізащо не вернеться на віндовс
Зараз в неї на роботі новим девам віндовс ноути навіть не пропонують, всім лише макбук про
ну може у вас погано монітори - мої не вібруютьdenon312: ↑ 19.02.2026 19:51Яке відношення мають студійні монітори які постійно вібрують на низьких частотах
але я до того - що виробник все зібрав і протестував що воно ідеально підходить один до одного
а не купувати окремо пасивні колонки, підсилювач і мати інтимні стосунки щоб воно почало грати з ідеальною АЧХ
-
Барбарис
Member
yuriy_dd, так ти розкажи, що робиш і з чим кому допомагаєш? Чи сам не знаєш навіщо це робив?
-
LVladislavchik
Member
Знову цитата великого маніпулятора, який ще недавно казав що тут вигідніше, бо з-за кордону мито, гарантії нема, а ціни як в нас майже.denon312: ↑ 19.02.2026 19:40купую з США дуже часто, ціна покриває ризик
І 28 годин ще й тримає і пиво охолоджує літом, вірю, я повірив.yuriy_dd: ↑ 19.02.2026 19:57в мене макбук ейр М4 - все вивозить
Недавно це коли? Бо з дати випуску вже більше як 2.5 років пройшло. Ще й так впевнено стверджувати що у всіх в цій темі повільніші смартиyuriy_dd: ↑ 19.02.2026 19:57лишень недавно поміняв - зараз поко ф5 - скріни тестів його швидкодії я дав - ніхто тут не дав щоб в когось їх смарт скоріший. У всіх у темі смарти повільніші по швидкодії ніж мій. Може готові порівняти свій?
Відправлено через 7 хвилин 50 секунд:
Саме прагнення до ідеалу змусило Вас купити купити gateway та poco щоб потім розпочати інтимні стосунки з прошивками.yuriy_dd: ↑ 19.02.2026 20:02ну може у вас погано монітори - мої не вібрують
але я до того - що виробник все зібрав і протестував що воно ідеально підходить один до одного
а не купувати окремо пасивні колонки, підсилювач і мати інтимні стосунки щоб воно почало грати з ідеальною АЧХ
Вимкнені монітори не вібрують і не споживають електроенергію, так і запишемо
-
yuriy_dd
Member
ви все таки настоюєте що ваш рівень - це школяр який відмовляється прочитати параграфБарбарис: ↑ 19.02.2026 20:09так ти розкажи, що робиш і з чим кому допомагаєш? Чи сам не знаєш навіщо це робив?
добре - я зроблю роботу за вас - і багато з того що написано це і є причиною чому я використовую таблиці у ворд документах:
Таблиці в документах **Microsoft Word** використовуються для **структурування та наочного подання інформації**. Коротко й по суті — ось навіщо вони потрібні:
###
Таблиці дозволяють чітко розкласти інформацію по рядках і стовпцях:
* списки;
* характеристики;
* параметри;
* порівняльні дані.
###
Інформацію в таблиці **легше читати**, ніж суцільний текст — особливо якщо:
* багато чисел;
* повторювана структура;
* потрібно швидко знайти значення.
###
Таблиці ідеальні для порівнянь:
* «було / стало»;
* варіанти;
* ціни;
* плюси й мінуси.
###
Часто використовуються в:
* звітах;
* актах;
* наказах;
* договорах;
* інструкціях.
###
Таблиці застосовують навіть **не як таблиці**, а як інструмент верстки:
* вирівняти текст і числа;
* розмістити підписи;
* зробити «шапку» документа;
* акуратно розкласти реквізити.
###
У таблицях зручно:
* нумерувати;
* підсумовувати;
* форматувати числа;
* копіювати дані в Excel.
###
Таблицю легко:
* змінити;
* розширити;
* скопіювати;
* перетворити на текст і навпаки.
> Таблиці в Word — це інструмент для порядку, наочності та професійного вигляду документа.
вдумливо прочитайте, я задавайте питання - щоб я точно переконався про ваш рівень інтелекту
-
Барбарис
Member
yuriy_dd, знову злився?
Ти скажи з якою метою свої робив, а не цю фігню пиши. Ну розумнішої відмазки придумати зась?
Ти скажи з якою метою свої робив, а не цю фігню пиши. Ну розумнішої відмазки придумати зась?
-
yuriy_dd
Member
я ж ніби пояснив за якої ціни вигідно з США, а коли тут? забули?LVladislavchik: ↑ 19.02.2026 20:28 Знову цитата великого маніпулятора, який ще недавно казав що тут вигідніше, бо з-за кордону мито, гарантії нема, а ціни як в нас майже.
М4 не тестував в такому режимі. І ні разу про таке не писав.LVladislavchik: ↑ 19.02.2026 20:28 в мене макбук ейр М4 - все вивозить
І 28 годин ще й тримає і пиво охолоджує літом, вірю, я повірив
купив давно - 2+ роки тому, але не переходив бо лінивий все налаштовуватиLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 20:28Недавно це коли?
добре, давайте свій результат в Хрому у: https://octane.webmarks.info/LVladislavchik: ↑ 19.02.2026 20:28Ще й так впевнено стверджувати що у всіх в цій темі повільніші смартиЦе ± рівень мого колишнього пікселя 7а і десь в рази 2 повільніше за теперішній 1+ 13
бо його не прошиєш. Але це не всім так важливо як меніLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 20:28Дивно чому Ви не купили iqos з алі з снапом 8 елайт, який тут недавно рекламували
наприклад - для мене не прийнятно щоб годиа була зліва в статусі. А перемістити на право ваша прошивка не дає можливості (як так думаю)
просто купим, для цікавостіLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 20:28Саме прагнення до ідеалу змусило Вас купити купити gateway
я всі смарти прошиваю. Є великі спільноти які таке роблять. Також є люди які на віндовс ноути ставлять Лінукс, хоч виробник не заявляє підтримки інших ОСLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 20:28та poco щоб потім розпочати інтимні стосунки з прошивками
з натяжкою можна сказати що частково нижні частоти передає, але це явно не вібрація - і близько не так як динамікLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 20:28грає не тільки динамік, а й весь корпус, тільки не кажіть що Ви відкрили нові закони фізики та створили самі монітори по своїм законам
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
я ж написав, не змогли прочитати? не змогли дати відповідь для чого таблиці є у Ворді?Барбарис: ↑ 19.02.2026 20:48Ти скажи з якою метою свої робив
читайте ще раз, бо я лінивий тупим відповідати
-
LVladislavchik
Member
А Ви нам напам'ятайте.yuriy_dd: ↑ 19.02.2026 20:56я ж ніби пояснив за якої ціни вигідно з США, а коли тут? забули?
А цей сайт https://nanoreview.net/en/soc-compare/q ... n-7s-gen-2 вже не авторитетний?
-
yuriy_dd
Member
відкриваєте митний калькулятор і рахуєте і порівнюєте з ціною в УкраїніLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 21:10А Ви нам напам'ятайте
авторитетний, але ви знову помилились і будете вибачатись тому що в моєму телефоні інший процесор а саме:LVladislavchik: ↑ 19.02.2026 21:10вже не авторитетний?
https://nanoreview.net/en/soc-compare/q ... plus-gen-2
але я вас все одно прошу дати свій результат в тесті який я вказав
тому що швидкість залежить не лише від процесора а також і від прошивки
і у випадку з прошивкою на poco f5 від вендера мій в деяких браузерних тестах в два раза скоріший
-
LVladislavchik
Member
Справді помилився, але й в 1+13 стоїть 8 elite https://nanoreview.net/en/soc-compare/q ... plus-gen-2, перевага в 2 рази залишаєтьсяyuriy_dd: ↑ 19.02.2026 21:25авторитетний, але ви знову помилились і будете вибачатись тому що в моєму телефоні інший процесор а саме:
https://nanoreview.net/en/soc-compare/q ... plus-gen-2
але я вас все одно прошу дати свій результат в тесті який я вказав
і у випадку з прошивкою на poco f5 від вендера мій в деяких браузерних тестах в два раза скоріший
Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
А ще від охолодження, яке тут пасивне і його повністю вистачає , на відміну від ейра.yuriy_dd: ↑ 19.02.2026 21:25але я вас все одно прошу дати свій результат в тесті який я вказав
- спойлер
-
Барбарис
Member
А було питання і я мав на нього відповідати?
Смішне брехло злилося
-
LVladislavchik
Member
yuriy_dd
До речі, в тому бенчі i7 1360p в топах, а м2 десь в середині, то це неоптимізований бенчмарк чи як? Йому справді можна вірити? Там просто ще нексус 5 в топах, а йому більше 10 років.
До речі, в тому бенчі i7 1360p в топах, а м2 десь в середині, то це неоптимізований бенчмарк чи як? Йому справді можна вірити? Там просто ще нексус 5 в топах, а йому більше 10 років.
-
yuriy_dd
Member
дякую за результат - я виявився правим - не зважаючи що ваш проц дійсно в 2 рази швидший в синтетичному тесті одно-потоку - мій проц в браузерному тесті все одно швидший за вашLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 22:12перевага в 2 рази залишається
мій тест що я тут давно постив: viewtopic.php?p=4066069#p4066069
я не знаю як таке пояснити, я думаю що причина це прошивка - в мене кастом на основі чистого андроїду. Я думаю що і автономність в мене краща. Оперативки в мене 12 Гб, - не знаю скільки у вас - але напевне програми в памяті мій також краще тримає і довше не вигружає. Можете потестити: https://play.google.com/store/apps/deta ... tkillmyapp
пс: і ще там в мене є результати айфону - сильно швидший
а перед тим - результат з макбук ейр М4
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
чув що Elite досить гріється, а Elite 2 - навіть не проходить тести до кінцяLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 22:12 А ще від охолодження, яке тут пасивне і його повністю вистачає , на відміну від ейра.
але прогрес у АРМ процах для смартів - вражаючий
щось криве там в результатах. Я просто тестуюLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 22:28До речі, в тому бенчі i7 1360p в топах, а м2 десь в середині, то це неоптимізований бенчмарк чи як? Йому справді можна вірити?
є інші тести в браузері
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
продовжимо з вами бесіду - коли ви прочитаєте мою відповідь про навіщо таблиці у Ворді, і наприклад зможете заперечити хоч по якомусь пункту
або коли ви зможете відповісти - навіщо взагалі таблиці у Ворді - по вашим словам вони мають бути лише в Екселі
пс: там ще було питання про приклад 2 таблиць на одній сторінці - я заявив що таке зробити у Ексель не можливо
-
LVladislavchik
Member
Можу вимкнути енергозбереження, позакривати купу програм, які висять місяцями, і ще раз прогнатиyuriy_dd: ↑ 19.02.2026 22:39я не знаю як таке пояснити, я думаю що причина це прошивка - в мене кастом на основі чистого андроїду. Я думаю що і автономність в мене краща. Оперативки в мене 12 Гб, - не знаю скільки у вас - але напевне програми в памяті мій також краще тримає і довше не вигружає. Можете потестити: https://play.google.com/store/apps/deta ... tkillmyapp
Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
yuriy_dd
Розпишіть ще автономність свого поко, я дуже сумніваюся що на кастомі з батерейкою 5к він буде більш живучіший за мій в стоці з батерейкою 6к
-
yuriy_dd
Member
ну виграв, добре. Енергоефективність ніхто не відмінявLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 23:01ну не міг 9700х виграти в однопотоці в м4
якщо лише на мобільних даних, в зоні де поганий звязок і роздача - то десь 30% залишається за добуLVladislavchik: ↑ 19.02.2026 23:01Розпишіть ще автономність свого поко
якщо на WiFi - то бувало на вечір ще є 70%
Відправлено через 8 хвилин 18 секунд:
а навіщо вмикаєте? не переводить в режим 60 Гц?LVladislavchik: ↑ 19.02.2026 23:01Можу вимкнути енергозбереження
точно висять? не перезапускаються?LVladislavchik: ↑ 19.02.2026 23:01позакривати купу програм, які висять місяцями,
мав я колись успішний досвід з портом oxygen, але зараз він вже не то ..LVladislavchik: ↑ 19.02.2026 23:01Прошивка сток
-
Барбарис
Member
1. Не уникай відповіді - мені цікаво лише нащо твої таблиці.yuriy_dd: ↑ 19.02.2026 22:42
продовжимо з вами бесіду - коли ви прочитаєте мою відповідь про навіщо таблиці у Ворді, і наприклад зможете заперечити хоч по якомусь пункту
або коли ви зможете відповісти - навіщо взагалі таблиці у Ворді - по вашим словам вони мають бути лише в Екселі
пс: там ще було питання про приклад 2 таблиць на одній сторінці - я заявив що таке зробити у Ексель не можливо
2. Я не писав, що мають бути лише в екселі, а про те що там зручніше.
3. Я бачу про злиття комірок чи Linked Picture(раніше камера) брехло не чуло?