Новости
Последние статьи и обзоры
Сліпе тестування показало, що DLSS 4.5 подобається користувачам більше за FSR і нативний формат із TAA
-
AntonyKandaurov
Member
denizen
Нє, це як шлейф від коліс, наче вони буксують і лишають слід за собою. Просто саме це кидається в око, все інше виглядає чудово, особливо ДЛАА найкраще згладжування на сьогодні, як на мене.
Нє, це як шлейф від коліс, наче вони буксують і лишають слід за собою. Просто саме це кидається в око, все інше виглядає чудово, особливо ДЛАА найкраще згладжування на сьогодні, як на мене.
-
Earanak
Member
AntonyKandaurov Этот эффект называется - Ghosting.
Случается из за темпоральной составляющей сглаживания.
https://tinyurl.com/4bpj5xad
Случается из за темпоральной составляющей сглаживания.
https://tinyurl.com/4bpj5xad
Последний раз редактировалось Earanak 19.02.2026 16:19, всего редактировалось 1 раз.
-
AntonyKandaurov
Member
Earanak
Напевне, ще пам'ятаю як в dying light 2 мені в очі тикали платкою так її розмазувало по екрану так, наче це курсор із ввімкненим шлейфуванням. Але це було бог зна коли в 22 році, зараз напевне ситуація краще
Напевне, ще пам'ятаю як в dying light 2 мені в очі тикали платкою так її розмазувало по екрану так, наче це курсор із ввімкненим шлейфуванням. Але це було бог зна коли в 22 році, зараз напевне ситуація краще
-
Enjthesilence
Member
зараз з цими шлейфами набагато краща ситуація, фср4\длсс4 значно менше гостінга дають за дефолтний ТАА. я рдр2 перепройшов виключно через це)AntonyKandaurov: ↑ 19.02.2026 16:17 Earanak
-
AntonyKandaurov
Member
Enjthesilence
Ну оце лише колеса кидаються в очі але все інше дуже непогано. Якби не постійні вимкнення світла то глянув би що там із дл2 для порівняння, але поки ні.
Ну оце лише колеса кидаються в очі але все інше дуже непогано. Якби не постійні вимкнення світла то глянув би що там із дл2 для порівняння, але поки ні.
-
Барбарис
Member
AntonyKandaurov,
Не знаю що, але точно длсс чи длаа
Дуже логічно.
А що без них? Таа буде залишати ще більше і милити. Цілком може бути що це розмиття в русі або завелика різкість, тоді длаа не справляється.
Тоді вируби їх, в нвідіа примусово постав ссаа
Правда, не факт що 50-а потягне таке
Не знаю що, але точно длсс чи длаа
Дуже логічно.
А що без них? Таа буде залишати ще більше і милити. Цілком може бути що це розмиття в русі або завелика різкість, тоді длаа не справляється.
Тоді вируби їх, в нвідіа примусово постав ссаа
Правда, не факт що 50-а потягне таке
-
AntonyKandaurov
Member
Дефолтний таа то від лукавого, особливо якщо це ує або юніті
Відправлено через 54 секунди:
Барбарис
То отож, завдяки длсс/длаа вона ще щось може, без них то давно вже сміттєкартка для гри в 2010-2019.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Але я не жаліюсь, мене все влаштовує, просто цей гостінг єдине що кидається в око - зі всім іншим порядок
Відправлено через 54 секунди:
Барбарис
То отож, завдяки длсс/длаа вона ще щось може, без них то давно вже сміттєкартка для гри в 2010-2019.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Але я не жаліюсь, мене все влаштовує, просто цей гостінг єдине що кидається в око - зі всім іншим порядок
-
Firebrand
Member
Enjthesilence
Для сравнения, можешь поставить лару крофт 2013 и поставить следующую лару. Налицо видно, что rise of the tomb raider версталась уже по другому и с прицедом на иную финальную картинку. Яркий пример того, как можно испортить. Еще раз, эти игры надо сравнивать в разрешении фулл хд,без сглаживания на мониторе не больше чем 24 дюйма.
Отправлено спустя 3 минуты 24 секунды:
я привел пример игр, в которые играл..Друже, я так пишу, тому що 20 років граю на пк і бачив все своїми очима, розвиток графічних технологій, заліза, оптимізацію в тих іграх. Коли насипають за чудо графіку в старих іграх в 1080п без аа, як там все стабільно і не мерехтить, це не викликає нічого крім посмішки, кажу відверто. Мені здається, що тобі варто завантажити таку гру, поставити 1080п, вимкнути аа і нагадати собі, як воно було
Для сравнения, можешь поставить лару крофт 2013 и поставить следующую лару. Налицо видно, что rise of the tomb raider версталась уже по другому и с прицедом на иную финальную картинку. Яркий пример того, как можно испортить. Еще раз, эти игры надо сравнивать в разрешении фулл хд,без сглаживания на мониторе не больше чем 24 дюйма.
Отправлено спустя 3 минуты 24 секунды:
Ясно, все же,меня не поняли..Вся твоя рефлексія, що раніше зі старими методами згладжування було краще
-
Entar
Member
Зараз мене знову замінусують, але почитавши коментарі, є спостереження що більше всього хейтять DLSS/DLAA та розповідають що "раніше було краще", та розказують що "натів з ТАА/MSAA то ідеальна картинка" переважно ті люди, в яких немає відеокарти nvidia, або є якась зовсім старенька відеокарта.
Це дуже схоже на те явище, коли людина розповідає що "не в грошах щастя/гроші роблять людей поганими" або "нафіг треба ті подорожі/ремонт в квартирі/ресторани/тощо", просто не маючи можливості навіть спробувати перевірити а чи дійсно воно їй "не треба".
Памятаю ті часи коли я теж таким був, мені було 18 років і я всім розказував що на відеокарті "gtx 550 ti" все в мене літає"
Це дуже схоже на те явище, коли людина розповідає що "не в грошах щастя/гроші роблять людей поганими" або "нафіг треба ті подорожі/ремонт в квартирі/ресторани/тощо", просто не маючи можливості навіть спробувати перевірити а чи дійсно воно їй "не треба".
Памятаю ті часи коли я теж таким був, мені було 18 років і я всім розказував що на відеокарті "gtx 550 ti" все в мене літає"
-
Enjthesilence
Member
я тобі вірю, ліньки мені ставити ларісу щоб згладжування чекати, але я точно знаю, що до тієї ларки "найважчі" ігри пречудово страждали від відсутності АА, а суперсемплінг був занадто важким для заліза і юзався в більшості випадків лише для бенчмарків. в іграх, де сьогодні можна потестити мсаа, смаатх і длсс, останній завжди буде кращим, а в старих іграх найкращим варіантом завжди буде брутфорс у вигляді длдср.Firebrand: ↑ 19.02.2026 16:58 Для сравнения, можешь поставить лару крофт 2013 и поставить следующую лару. Налицо видно, что rise of the tomb raider версталась уже по другому и с прицедом на иную финальную картинку. Яркий пример того, как можно испортить. Еще раз, эти игры надо сравнивать в разрешении фулл хд,без сглаживания на мониторе не больше чем 24 дюйма.![]()
PS подивись трейлери тих старих ігор, фар край 3, чогось такого, там навіть в трейлерах чудово видно, якого рівня антіелайзінг там був. а це трейлер, він в нас у всій красі
Последний раз редактировалось Enjthesilence 19.02.2026 17:36, всего редактировалось 1 раз.
-
Yalg
Member
Посмотрел я этот слепой тест, в киберпанке столько мыла что действительно хрен угадаешь.
-
Plush_Dragon
Member
Ні. Автоматично не працює. Треба вмикати в налаштуваннях, і це по факту ігра в нативі зі згладжуванням від Нвідіа замість ТАА.Sunrise007: ↑ 18.02.2026 11:44 Тому що разом з DLSS автоматично працює DLAA тому і здається що краще.
-
Барбарис
Member
AntonyKandaurov, так може спершу варто розібратись в причинах, а тоді писати такі безапеляційні коменти?
На даний момент навіть рушії пишуться з розрахунку на часове згладження длаа, фср аа чи їх предка таа.
Entar, захейчу мабуть, лише по причині того, що не варто писати таа/мсаа поруч. Таа - предок длса, фср аа, хесс, які малюють новий кадр зі старого. Мсаа шматок ссаа. Ссаа малює новий кадр наперед, але й навантаження набагато більше на карту. Мсаа, наскільки розумію, бере великі об'єкти незмінними, а для дрібних використовує ссаа. Ці згладжування між собою кардинально відрізняються- ссаа дійсно набагато краще.
З приводу 550ті, то все тягнула: відключаєш все в грі, в панелі нвідіа обираєш потрібні опції та можна було дійсно класну картинку отримати.
На даний момент навіть рушії пишуться з розрахунку на часове згладження длаа, фср аа чи їх предка таа.
Entar, захейчу мабуть, лише по причині того, що не варто писати таа/мсаа поруч. Таа - предок длса, фср аа, хесс, які малюють новий кадр зі старого. Мсаа шматок ссаа. Ссаа малює новий кадр наперед, але й навантаження набагато більше на карту. Мсаа, наскільки розумію, бере великі об'єкти незмінними, а для дрібних використовує ссаа. Ці згладжування між собою кардинально відрізняються- ссаа дійсно набагато краще.
З приводу 550ті, то все тягнула: відключаєш все в грі, в панелі нвідіа обираєш потрібні опції та можна було дійсно класну картинку отримати.
-
Entar
Member
Я в курсі. Я про те, що особисто я все своє життя, ну коли почав звертати на це увагу, десь з 2010 мабуть, (окрім 2д ігр) бачив оці сходинки, мерехтіння напівпровозорих об'єктів, тощо, воно було всюди, і я якісь періоди думав що це в мене чи то з залізом щось не так чи я роблю щось не так, я перепробував купу різних налаштувань згладжування, ставив різні проги і абсолютно нічого не допомагало.Барбарис: ↑ 19.02.2026 18:36 Entar, захейчу мабуть, лише по причині того, що не варто писати таа/мсаа поруч. Таа - предок длса, фср аа, хесс, які малюють новий кадр зі старого. Мсаа шматок ссаа. Ссаа малює новий кадр наперед, але й навантаження набагато більше на карту. Мсаа, наскільки розумію, бере великі об'єкти незмінними, а для дрібних використовує ссаа. Ці згладжування між собою кардинально відрізняються- ссаа дійсно набагато краще.
Так, були інколи ігри (наприклад god of war, і ще декілька якісних) в яких цього не було видно в принципі), але серед більшості, включно з високобюджетними ААА - було.
І тільки от після того як з'явилося DLAA і DLSS я побачив що може бути без них взагалі. Як не мене це реально крутий прогрес, і я не розумію як це можна хейтити.
SSAA - теж мав такий недолік, по крайній мірі 2х, ну може в дещо меншому ступені.
Так, так то і зараз можна на умовній 5050 чудову картинку в багатьох іграх отримати. Особливо якщо увімкнути dlss баланс. І виставляти середні налаштування. Взагалі зараз чудовий час - з сучасними можливостями dlss можна дійсно не далекій від топової карти грати в усе, питання лише в налаштуваннях, роздільній здатності, dlss і променях. Глянув ще раз на https://gpu.userbenchmark.com/Compare/N ... 4185vs3603 - це жесть.
Я довго в свій час просидів на 970 а потім на 1660s пару років, і мені було цілком норм. І це при тому що тоді не було технологій апскейлу таких, а зараз.. Я навіть не знаю, якщо доживу до 6000 серії і не буде ніяких форс-мажорів, то цілком можливим розглядається перехід на 4к.
-
Барбарис
Member
Entar, тоді це вже помітно не сходинки, а пікселі. 2х ссаа малює новий кадр десь в 1.5 більше за 1080. Чим більше х, тим краще вибірка і колір пікселя. А длсс просто копіює та вставляє кадри, разом з длаа просто маскує ці сходинки.
В мене зараз 2к 144 Гц і з оглядів лише 5090 може забезпечити достатню продуктивність на максі, інші карти з генераторами. Для себе не бачу сенсу витрачати на це кошти. Чи зробить 6000 серія достатній стрибок не знаю.
В С2 на останніх патчах довелось деякі параметри до високих зменшувати, щоб без генератора грати. Волосся чи подібні взагалі порізав, бо навантаження зросло сильно, а його майже ніде не видно.
В мене зараз 2к 144 Гц і з оглядів лише 5090 може забезпечити достатню продуктивність на максі, інші карти з генераторами. Для себе не бачу сенсу витрачати на це кошти. Чи зробить 6000 серія достатній стрибок не знаю.
В С2 на останніх патчах довелось деякі параметри до високих зменшувати, щоб без генератора грати. Волосся чи подібні взагалі порізав, бо навантаження зросло сильно, а його майже ніде не видно.
-
nutman
Member
В last of us 2 никакого гостинга не заметил ни у таа ни у fsr (либо какого-то различия, не говорю что его не было, я туда даже не смотрел, вообще не заметно ниче по этому поводу). Рдр проходил пару лет назад и точно помню, что таа жрал сильно больше кадров, но был сильно лучше, чем апскейлер. Мб что-то изменилось с тех пор, помнится чтоб мыла не было я делал разрешение не нативное, а выше - 4/3 или что-то в этом роде, типо 4к (2/1 разрешение) на моем 2к мониторе убирало мыло полностью с травы. Я тогда пришел к выводу о том, что это была оптимизация под консоли, потому что чтобы мыла не было вообще надо была видеокарта уровня 3090 и играть в 4к на 2к монитореEnjthesilence: ↑ 19.02.2026 16:23зараз з цими шлейфами набагато краща ситуація, фср4\длсс4 значно менше гостінга дають за дефолтний ТАА. я рдр2 перепройшов виключно через це)AntonyKandaurov: ↑ 19.02.2026 16:17 Earanak
-
Enjthesilence
Member
Нативний ТАА проти ультра-перфоманс пресет (це 33% рендер) длсс 4.5 на ртх 4060, без коментарів.nutman: ↑ 19.02.2026 21:22В last of us 2 никакого гостинга не заметил ни у таа ни у fsr (либо какого-то различия, не говорю что его не было, я туда даже не смотрел, вообще не заметно ниче по этому поводу). Рдр проходил пару лет назад и точно помню, что таа жрал сильно больше кадров, но был сильно лучше, чем апскейлер. Мб что-то изменилось с тех пор, помнится чтоб мыла не было я делал разрешение не нативное, а выше - 4/3 или что-то в этом роде, типо 4к (2/1 разрешение) на моем 2к мониторе убирало мыло полностью с травы. Я тогда пришел к выводу о том, что это была оптимизация под консоли, потому что чтобы мыла не было вообще надо была видеокарта уровня 3090 и играть в 4к на 2к монитореEnjthesilence: ↑ 19.02.2026 16:23
зараз з цими шлейфами набагато краща ситуація, фср4\длсс4 значно менше гостінга дають за дефолтний ТАА. я рдр2 перепройшов виключно через це)
PS пару років назад ДЛСС4 не існував, трансформер з'явився на початку 2025
-
Earanak
Member
После всех этих UE5-игр решил в KCD2 вернутся, так как забросил на релизе ее, а тут все DLC повыходили, игру попатчили.
В общем я будто очки надел, не то что бы графон впечатляющий, а просто уже отвык от не-мыльных игр ))
В общем я будто очки надел, не то что бы графон впечатляющий, а просто уже отвык от не-мыльных игр ))
-
Enjthesilence
Member
але рідний мсаа2тх там доволі мильний, особливо в динаміці)Earanak: ↑ 20.02.2026 19:21 После всех этих UE5-игр решил в KCD2 вернутся, так как забросил на релизе ее, а тут все DLC повыходили, игру попатчили.
-
Earanak
Member
Поверю на слово, сравнивать даже как то и желания нету ))Enjthesilence: ↑ 20.02.2026 20:41але рідний мсаа2тх там доволі мильний, особливо в динаміці)
У меня включен DLSS4-Трансформер а режим разрешения 'Нативное', я так понимаю это DLAA. Резкость по дефолту 50%
Не претендую на лучшую из настроек в этой игре. Как по мне это и так слишком хорошо в контексте современных игр ))
Наверное даже есть смысл снизить резкость а то это, слишком уж 'пилы'
- спойлер