Новости
Последние статьи и обзоры
Странные вопросы и точные ответы
-
antihope
Member
якщо я дістану ссд з одного ноута і вставлю в інший, є взагалі шанси що вінда (10) заведеться і після перестановки драйверів нормально працюватиме?, ну от дуже сильно ламає все заного встановлювати всі налаштування згадувати
-
Scoffer
Member
Максимум ліцензія злетить якщо це оем прив'язана до заліза. В іншому проблем бути не має.antihope: ↑ 17.02.2026 21:00якщо я дістану ссд з одного ноута і вставлю в інший, є взагалі шанси що вінда (10) заведеться і після перестановки драйверів нормально працюватиме?
Відправлено через 8 хвилин 25 секунд:
А, ну ще треба розшифрувати диск якщо зашифрований! Бо переносити ключі той ще квест.
-
Piter Cantrope
Member
Чому вазонку стало погано? Як його врятувати?
Минулий рік він провів в мене в кімнаті, і чудово себе там почував. Восени 25 я витягнув його надвір, він гарно помився під дощем, під прямим сонечком постояв. Потім я його забрав в коридор, який теж отримує доволі багато сонця. Він стояв увесь красивий, зелений, з молодими листочками.
Коли почались сильні морози в кінці грудня і на початку січня, я забрав його назад в кімнату. Поставив в те ж місце, де він до цього провів рік.
Він почав трохи жовтіти і сипатися. Я думав, що він сезонно скидає листя. Але потім листя якось зовсім пожовкло, зажолобіло, похилилося донизу, він втратив більшу половину листків, і навіть стебла здаються якими сухими і ламкими. Нема жодного молодого зеленого листочка.
Я його і підливав, і обприскував кругом, і завжди тримав штору відкритою. Але йому тільки гіршає.
Єдина підозра в мене - йому чомусь не сподобалась висока температура в цій кімнаті, в якій є опалення. Бо все листя вгорі пожовкло і скрутилося, а кілька листків в самому низу зелені і виглядають здорово.
Я щойно виніс його в іншу більш холодну кімнату. Ну і поставив під вікно. Більш нічого мені на думку не спадає. Я б його на вулицю виніс, якби не ці морози.
Минулий рік він провів в мене в кімнаті, і чудово себе там почував. Восени 25 я витягнув його надвір, він гарно помився під дощем, під прямим сонечком постояв. Потім я його забрав в коридор, який теж отримує доволі багато сонця. Він стояв увесь красивий, зелений, з молодими листочками.
Коли почались сильні морози в кінці грудня і на початку січня, я забрав його назад в кімнату. Поставив в те ж місце, де він до цього провів рік.
Він почав трохи жовтіти і сипатися. Я думав, що він сезонно скидає листя. Але потім листя якось зовсім пожовкло, зажолобіло, похилилося донизу, він втратив більшу половину листків, і навіть стебла здаються якими сухими і ламкими. Нема жодного молодого зеленого листочка.
Я його і підливав, і обприскував кругом, і завжди тримав штору відкритою. Але йому тільки гіршає.
Єдина підозра в мене - йому чомусь не сподобалась висока температура в цій кімнаті, в якій є опалення. Бо все листя вгорі пожовкло і скрутилося, а кілька листків в самому низу зелені і виглядають здорово.
Я щойно виніс його в іншу більш холодну кімнату. Ну і поставив під вікно. Більш нічого мені на думку не спадає. Я б його на вулицю виніс, якби не ці морози.
- спойлер
-
Filabatya
Member
може зволожувач повітря допоможе?
-
Piter Cantrope
Member
Filabatya
А як він може допомогти?
А як він може допомогти?
-
mumu
Member
Який зараз є софт для моделювання ремонту в квартирі? В ідеалі безкоштовний.
Думав sketchup встановити, але він платним став з моменту останнього разу, коли ним користувався. Може щось зручніше є?
Думав sketchup встановити, але він платним став з моменту останнього разу, коли ним користувався. Може щось зручніше є?
-
_VlaD_
Member
Blender?mumu: ↑ 19.02.2026 14:04 Який зараз є софт для моделювання ремонту в квартирі? В ідеалі безкоштовний.
-
Troya
Junior
Sweet Home 3Dmumu: ↑ 19.02.2026 14:04 Який зараз є софт для моделювання ремонту в квартирі? В ідеалі безкоштовний.
-
big_bang
Member
pro100mumu: ↑ 19.02.2026 14:04 Який зараз є софт для моделювання ремонту в квартирі? В ідеалі безкоштовний.
-
mumu
Member
-
Ostin
Member
Чим змащуєте замок вхідних дверей?
Продув серцевину WD-40, зараз працює ок, легенько. В інтернетах пишуть, що варто щось туди ще щось довготривале залити. ШІ пише, що можна настругати олівця простого і лійкою задути та й усе буде круто.
Продув серцевину WD-40, зараз працює ок, легенько. В інтернетах пишуть, що варто щось туди ще щось довготривале залити. ШІ пише, що можна настругати олівця простого і лійкою задути та й усе буде круто.
-
Scoffer
Member
Після вд-40 туди можна лити лише мінеральну оливу. А до можна було б плеснути силіконовою змазкою.
Та одразу цементом, чого розмінюватись на дрібниці.Ostin: ↑ 22.02.2026 11:23ШІ пише, що можна настругати олівця простого і лійкою задути та й усе буде круто.
Відправлено через 9 хвилин 26 секунд:
В сенсі можна всю мінеральну групу мастил, хоч ріденьке, хоч солідоли/літоли/обрати своє. Головне щоб без силіконів в складі, бо останнім від мінералки не добре якось.
-
Sachem
Member
Иногда разбираю свой замок и смазываю солидолом. Не нравится, что не надолго хватает. В квартире. Много не мажу. Но лучшего не искал и не пробовал. То что было изначально прослужило много лет. Теперь каждые пару лет смазываю.Scoffer: ↑ 22.02.2026 12:13хоч солідоли/літоли/обрати своє
-
Scoffer
Member
Sachem
Ну от силіконове мастило тримається довше. Але звичайне силіконове після мінерального не працює. То або попередньо змивати старе, або шукати якесь модне силіконове з присадками серед зброярських за багато грошей. Простіше і далі плеснути мінералки якщо почав вже.
Ну от силіконове мастило тримається довше. Але звичайне силіконове після мінерального не працює. То або попередньо змивати старе, або шукати якесь модне силіконове з присадками серед зброярських за багато грошей. Простіше і далі плеснути мінералки якщо почав вже.
-
Ostin
Member
Щось типу такого піде?
- rozetka.com.ua/ua/polo-expert-5907586800572/p521463179/
- rozetka.com.ua/ua/yuko_litol_24_150gr/p73674813/
- rozetka.com.ua/ua/polo-expert-5907586800572/p521463179/
- rozetka.com.ua/ua/yuko_litol_24_150gr/p73674813/
-
Scoffer
Member
Ostin
піде
піде
-
Sachem
Member
Как проверить POE "сборку"?
Нужно запитать GPON на расстоянии метров 12, вроде где-то тут уже спрашивал про нюансы низковольта. Почитал Али, решил POE то, что нужно.
На данный момент имею в наличии два варианта.
1) Пассивный.
POE "инжектор": вход 1 - витая пара, вход 2 - DC5521 мама для 12В, выход - витая пара.
Сплиттер (заявлен 1 Gb): вход - витая пара, выход 1 - витая пара, выход 2 - DC5521 папа для 12В (минус просадка).
2) Активный.
POE инжектор (вход 1 - 220В, вход 2 - витая пара, выход - витая пара с 48В 0.5А).
Сплиттер (заявлен 2.5 Gb, наверное китайских): вход - витая пара (42-57В), выход 1 - витая пара, выход 2 - DC5521 папа 12В 3А.
Сразу как получил, проверил питание. У пассивного просадка около 1.5 вольт. У активного на выходе 12В. Успокоился и расслабился.
А сегодня у меня возник вопрос "а как с целостностью линии данных, передаются ли?"
Решил проверить "тестером" витых пар. Когда втыкаешь просто концы патч корда, то по очереди загораются восемь пар светодиодов (на передатчике и на приёмнике).
В данном случае, с POE, всё либо не работает, либо есть какие-то нюансы.
В активном варианте загораются только 1, 2, 4 и 5 контакты. И только на передатчике. На приёмнике ничего не загорается.
В пассивном варианте загораются светодиоды и на передатчике и на приёмнике, но только 1, 2, 3, 6 - нормально. А 4 и 5 как-то промигивают, но очень быстро, не ярко, не уверенно, короче, в нештатном режиме.
Кто-то может помочь разобраться. А то что-то мне стрёмно втыкать такую схему и в ONU и тем более в роутер.
Нужно запитать GPON на расстоянии метров 12, вроде где-то тут уже спрашивал про нюансы низковольта. Почитал Али, решил POE то, что нужно.
На данный момент имею в наличии два варианта.
1) Пассивный.
POE "инжектор": вход 1 - витая пара, вход 2 - DC5521 мама для 12В, выход - витая пара.
Сплиттер (заявлен 1 Gb): вход - витая пара, выход 1 - витая пара, выход 2 - DC5521 папа для 12В (минус просадка).
2) Активный.
POE инжектор (вход 1 - 220В, вход 2 - витая пара, выход - витая пара с 48В 0.5А).
Сплиттер (заявлен 2.5 Gb, наверное китайских): вход - витая пара (42-57В), выход 1 - витая пара, выход 2 - DC5521 папа 12В 3А.
Сразу как получил, проверил питание. У пассивного просадка около 1.5 вольт. У активного на выходе 12В. Успокоился и расслабился.
А сегодня у меня возник вопрос "а как с целостностью линии данных, передаются ли?"
Решил проверить "тестером" витых пар. Когда втыкаешь просто концы патч корда, то по очереди загораются восемь пар светодиодов (на передатчике и на приёмнике).
В данном случае, с POE, всё либо не работает, либо есть какие-то нюансы.
В активном варианте загораются только 1, 2, 4 и 5 контакты. И только на передатчике. На приёмнике ничего не загорается.
В пассивном варианте загораются светодиоды и на передатчике и на приёмнике, но только 1, 2, 3, 6 - нормально. А 4 и 5 как-то промигивают, но очень быстро, не ярко, не уверенно, короче, в нештатном режиме.
Кто-то может помочь разобраться. А то что-то мне стрёмно втыкать такую схему и в ONU и тем более в роутер.
-
Shpoker
Member
Sachem
Воткнуть да проверить (надеюсь там не китайские наконечники, которые втупую две пары (синюю и коричневую) отбирают под свои 12 вольт, делая кабель 100мегабитным)
Воткнуть да проверить (надеюсь там не китайские наконечники, которые втупую две пары (синюю и коричневую) отбирают под свои 12 вольт, делая кабель 100мегабитным)
-
nam5580
Junior
Купіть 2 штуки Mikrotik RBGPOE, в товариша онушка в щитку підключена через них і 13 метрів мідної витухи – просадка була, але менше 500 мВ, якщо не помиляюсь. Ваші 1.5 В щось трохи дофіга.Sachem: ↑ 26.02.2026 19:01 1) Пассивный.
Сразу как получил, проверил питание. У пассивного просадка около 1.5 вольт.
-
MobileLord
Member
Хто вивчав англiйську поділіться досвiдом що реально допомогае, а на що не слiд витрачати час. Зараз займаюсь з репетитором, дивлюсь youtube канали деякi по темi, працюю з книгою english grammar in use, намагаюсь спiлкуватись, але здаеться все йде досить повiльно. Пам'ять погана.
Последний раз редактировалось MobileLord 27.02.2026 17:51, всего редактировалось 1 раз.