Помогите разобраться с resizable bar

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Ответить
Автор
Member

Всем доброго времени суток, подскажите пожалуйста есть плата Asus tuf gaming plus 2 б450, Ryzen 5 5600 и ртх3070 1 вопрос стоит ли включать resizable bar вообще? И вопрос 2- все в биосе включил, cms отключил , биос последний версии , диск переделан в gpt формат, вообщем все сделал , карта прошита под вбиос который поддерживает бар, сбрасывал настройки до дефолта, и через перемычку, но... Не работает этот бар , в gpu z пишет во вкладке advanced все включено кроме resizable bar enabled in bios -no вот почему? Хотя все включено в биосе... Еще где то читал что это может быть из за того что стоят у меня 2шт ссд м2, и из за этого он не включается, так вот собственно и вопрос так ли это...???
destructX
Member

above 4g encoding включене в біос?
Alexanderxxl
Member

destructX
Включено все!
waryag
Member

а в драйвере?
denizen
Member

якщо є сумнів, то легше відключити один ссд, та переконатись, ніж питати.
Georgin
Member

Alexanderxxl
Вітаю.
Щодо 2-х M2 - тільки якщо це глюк конкретної моделі материнської плати на конкретному чіпсеті, а загалом такої проблеми точно немає (у мене на Gigabyte B550 Aorus Elite V2 її не було і навіть не чув досі про таке).
І які проблеми це перевірити? Просто витягніть один з Ваших M2 і подивіться.

Взагалі для Вашої відеокарти - особливого сенсу немає, зростання продуктивності мінімальне, а у декого (це інфа з нету, сам я не досліджував цей нюанс) навпаки трохи просідає і навіть статтери з'являються.
От якщо б у вас була відеокарта від Intel серії ARC - от там це необхідно.

Є відеодослідження на тему, чи потрібен ReBar для карт AMD та NVIDIA, можете ознайомитись:
спойлер
Alexanderxxl
Member

Georgin
По поводу м2, на б550 с этим нет проблем, а вот на б450 есть там когда 2 слота заняты то типа отъедает ресурс какой то и из за этого может не включаться бар, ну и ладно вообщем с ним. Мне немного проблематично снять м2, ну уже и перехотел его включать. Спасибо за информацию

Відправлено через 34 секунди:
waryag
Это как и где?
YumaX
Member

Alexanderxxl
На платі b450 пробував вмикати rb, якогось відчутного результату я не побачив, навпаки, отримав глюки в GTA5. На b550 я увімкнув rb для тесту і трішки підофігів, в rdr2 я отримав +10 fps по середньому кадру, а в 2077 +5, в GTA вже глюків не було! На ам5 rb ввімкнуто по замовчуванню, тому між ам4 b550 і ам5 в мене різниця в цих іграх 1-2 фпс :dontknow:
Да, до речі, два м2 зайняті були в усіх варіантах!
Earanak
Member

YumaX, схожая история и у меня вышла с X570 + 3090, включил Re-Bar - уже не помню точно что там было. Но были проблемы.
На следующих двух компах с Z790 + 3090 и X870E + 4090 он был включен поумолчанию и проблем уже никаких по этому поводу.
YumaX
Member

В мене навіть фотки ще лишились:
спойлер
IMG_20250816_165301018_HDR.jpg
IMG_20250816_164737357_HDR.jpg
IMG_20250814_221551638_HDR.jpg
IMG_20250814_214945642_HDR.jpg
Ответить