Ніби й погана новина. Але HDD отримали можливість розвитку й надалі. І хоч в споживчому сегменті я цілковито за ssd, для бекапів та зберігання hdd має лишитись. Тож нехай на цій хвилі хайпу розвивають свої технології. Сподіваюсь, колись таки твердження "терабайта вистачить всім" стане застарілим
Новости
Последние статьи и обзоры
Western Digital завантажена замовленнями на жорсткі диски для ШІ на два роки вперед
-
Ostin
Member
Пропоную обговорити Western Digital завантажена замовленнями на жорсткі диски для ШІ на два роки вперед
Ніби й погана новина. Але HDD отримали можливість розвитку й надалі. І хоч в споживчому сегменті я цілковито за ssd, для бекапів та зберігання hdd має лишитись. Тож нехай на цій хвилі хайпу розвивають свої технології. Сподіваюсь, колись таки твердження "терабайта вистачить всім" стане застарілим
-
Sanьka
Member
+1Ostin: ↑ 16.02.2026 09:48для бекапів та зберігання hdd має лишитись.
Для домашніх НАСів, любителів якісного відео НДД актуальні, а враховуючи ціни на ссд - безальтернативні!
-
tornadox
Member
Sanьka
Пару місяців назад якраз кидали лінк на акцію 26tb за $250. Дуже вдячний за пропозицію учасникам форума.
Ostin
HDD ніколи не зникнуть, просто був період низьких цін на nand чіпи.
Пару місяців назад якраз кидали лінк на акцію 26tb за $250. Дуже вдячний за пропозицію учасникам форума.
Ostin
HDD ніколи не зникнуть, просто був період низьких цін на nand чіпи.
-
Devijack
Member
Отже і hdd подорожчають в 10 разів.
-
big_bang
Member
перше про що подумав)Devijack: ↑ 16.02.2026 13:21 Отже і hdd подорожчають в 10 разів.
-
Rex
Member
От тільки вчора проглянув ціни на свій улюблений WD10EZEX.
Трішки прифігів від цін
З урахуванням того, що на початку грудня брав за 2700.
Спершу оперативка, тепер хдд.
Куди летять ціни на залізо??
Трішки прифігів від цін
Спершу оперативка, тепер хдд.
Куди летять ціни на залізо??
-
Filabatya
Member
А який зараз бест бай,що в нас можна купити максимальний об'єм ціна?
-
alexeygalas
Member
У мене в NAS стоїть 5шт WD103KFBX-68. Трясусь, щоб ні один не здох. Бо один вже мінявся по гарантії, через місяць почав сипати помилками читання на деяких секторах. Але поміняли на новий.Rex: ↑ 16.02.2026 13:52От тільки вчора проглянув ціни на свій улюблений WD10EZEX.
Зараз ламатись дуже дорого буде
-
Mozdev
Member
Це капець якийсь, а знаючи торгашів після того як лусне бульбашка, ціни якщо і впадуть, але не до тих які були до ШІ слопа, вони будуть як мінімум х2.
-
S0N1C
Member
the more you buy the more you saveFilabatya: ↑ 16.02.2026 14:21 А який зараз бест бай,що в нас можна купити максимальний об'єм ціна?
але мабуть не в наших реаліях
але все ж таки, десь від 12 - 18 Тб зазвичай вже більш меньш ціна пропорційно росте
-
Mozdev
Member
Палюбе далі дорожчатимуть ЦПУ та материнки і вони теж х10 в ціні виростуть ото буде прикол.
-
KimRomik
Member
смерть HDD знову відкладається 
-
Filabatya
Member
S0N1C
Правильно розумію що тихі це 5400 тобто вд блу 8тб буде в самий раз?
Правильно розумію що тихі це 5400 тобто вд блу 8тб буде в самий раз?
-
S0N1C
Member
Filabatya
не підскажу, я завжди брав шо подешевше було на розетці, і так ставалося шо на той момент то були або WD GOLD
або якісь дата центрівські тошиби 
усі вони 7200 і я б не сказав шо прям їх супер чутно
не підскажу, я завжди брав шо подешевше було на розетці, і так ставалося шо на той момент то були або WD GOLD
усі вони 7200 і я б не сказав шо прям їх супер чутно
-
Kassatka
Member
Та бляха-муха і тут дупа. Жорсткі диски для торентів з фільмами та проном - це ж найсвятіше! Відяхи, оперативка, SSD, проци, материнки, дисплеї - вони хоча одноразово купуються. Хай по оверпрайсу, але накопичив гроші, купив і забув років на 8-10. А жорсткі диски - це така справа, що завжди не зайве буде докупити, якщо якісь гроші є.

-
Mozdev
Member
Думаю це початок обвалення ринку ПК як такий, ціль:
1) Зробити комп'ютерну техніку (здатну до швидких обчислень, та здатну працювати офф-лайн) поступово не доступною для загалу,
а тільки для дуже багатих, потім вона буде недоступна і для дуже багатих.
2) Перевести всіх на "підписку" ( ОС стане тонким клієнтом ), теж саме зроблять поступово і з лінукс ( процес захоплення корпораціями вже йде).
3) Позбавити людей контролю за персональними даними (будь-яка "твоя інформація", в тому числі тобою створена "контент", тобі не належить),
бо як мінімум зберігається не локально, і в людини немає 100% контролю за нею, а "забанити" і відрізати від "твоїх" даних людину зможуть легко.
4) Поступово відрізати від програмування ( програмісти тільки в корпораціях і ніде більше),
до того ж зараз активно навчають ШІ до написання коду, а також популяризують "вайб кодинг",
це призведе до отупіння програмістів і в кінцевому ітозі унеможливить програмування без ШІ( який контролюють корпорації ).
5) Доїти бабло з людей, з поступовим підвищенням цін на підписки...
Цей список можна продовжити, але це дуже погане майбутнє якого не хочеться....
1) Зробити комп'ютерну техніку (здатну до швидких обчислень, та здатну працювати офф-лайн) поступово не доступною для загалу,
а тільки для дуже багатих, потім вона буде недоступна і для дуже багатих.
2) Перевести всіх на "підписку" ( ОС стане тонким клієнтом ), теж саме зроблять поступово і з лінукс ( процес захоплення корпораціями вже йде).
3) Позбавити людей контролю за персональними даними (будь-яка "твоя інформація", в тому числі тобою створена "контент", тобі не належить),
бо як мінімум зберігається не локально, і в людини немає 100% контролю за нею, а "забанити" і відрізати від "твоїх" даних людину зможуть легко.
4) Поступово відрізати від програмування ( програмісти тільки в корпораціях і ніде більше),
до того ж зараз активно навчають ШІ до написання коду, а також популяризують "вайб кодинг",
це призведе до отупіння програмістів і в кінцевому ітозі унеможливить програмування без ШІ( який контролюють корпорації ).
5) Доїти бабло з людей, з поступовим підвищенням цін на підписки...
Цей список можна продовжити, але це дуже погане майбутнє якого не хочеться....
Последний раз редактировалось Mozdev 16.02.2026 16:27, всего редактировалось 1 раз.
-
Ostin
Member
Щоб з когось щось видоїти, той хтось має щось десь узяти) А якщо народ масово тупий та ще й безробітний - то про які підписки буде йти мова?)Mozdev: ↑ 16.02.2026 16:175) Доїти бабло з людей, з поступовим підвищенням цін на підписки...
З планом переселити на підписки загалом погоджуюсь. Це перспективно.
-
Mozdev
Member
Якийсь баланс знайдуть, але тобі все одно це не сподобається, сподіваюсь що я помиляюсь, у своїх подумаках, з приводу того для чого все це робиться.Ostin: ↑ 16.02.2026 16:21Щоб з когось щось видоїти, той хтось має щось десь узяти) А якщо народ масово тупий та ще й безробітний - то про які підписки буде йти мова?)Mozdev: ↑ 16.02.2026 16:175) Доїти бабло з людей, з поступовим підвищенням цін на підписки...
-
alexeygalas
Member
5400 максимальні бувають на 6ТБFilabatya: ↑ 16.02.2026 16:00вд блу 8тб буде в самий раз
-
dead_rat
Member
Ні, ти прямо дуже правий. Це і є план.Mozdev: ↑ 16.02.2026 16:23Якийсь баланс знайдуть, але тобі все одно це не сподобається, сподіваюсь що я помиляюсь, у своїх подумаках, з приводу того для чого все це робиться.Ostin: ↑ 16.02.2026 16:21 Щоб з когось щось видоїти, той хтось має щось десь узяти) А якщо народ масово тупий та ще й безробітний - то про які підписки буде йти мова?)