Western Digital завантажена замовленнями на жорсткі диски для ШІ на два роки вперед

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Western Digital завантажена замовленнями на жорсткі диски для ШІ на два роки вперед
Ніби й погана новина. Але HDD отримали можливість розвитку й надалі. І хоч в споживчому сегменті я цілковито за ssd, для бекапів та зберігання hdd має лишитись. Тож нехай на цій хвилі хайпу розвивають свої технології. Сподіваюсь, колись таки твердження "терабайта вистачить всім" стане застарілим :)
Sanьka
Member

Ostin: 16.02.2026 09:48для бекапів та зберігання hdd має лишитись.
+1
Для домашніх НАСів, любителів якісного відео НДД актуальні, а враховуючи ціни на ссд - безальтернативні!
tornadox
Member

Sanьka
Пару місяців назад якраз кидали лінк на акцію 26tb за $250. Дуже вдячний за пропозицію учасникам форума.

Ostin
HDD ніколи не зникнуть, просто був період низьких цін на nand чіпи.
Devijack
Member

Отже і hdd подорожчають в 10 разів.
big_bang
Member

Devijack: 16.02.2026 13:21 Отже і hdd подорожчають в 10 разів.
перше про що подумав)
Rex
Member

От тільки вчора проглянув ціни на свій улюблений WD10EZEX.
Трішки прифігів від цін :eek: З урахуванням того, що на початку грудня брав за 2700.
Спершу оперативка, тепер хдд.
Куди летять ціни на залізо??
Filabatya
Member

А який зараз бест бай,що в нас можна купити максимальний об'єм ціна?
alexeygalas
Member

Rex: 16.02.2026 13:52От тільки вчора проглянув ціни на свій улюблений WD10EZEX.
У мене в NAS стоїть 5шт WD103KFBX-68. Трясусь, щоб ні один не здох. Бо один вже мінявся по гарантії, через місяць почав сипати помилками читання на деяких секторах. Але поміняли на новий.
Зараз ламатись дуже дорого буде :-/
Mozdev
Member

Це капець якийсь, а знаючи торгашів після того як лусне бульбашка, ціни якщо і впадуть, але не до тих які були до ШІ слопа, вони будуть як мінімум х2.
S0N1C
Member

Filabatya: 16.02.2026 14:21 А який зараз бест бай,що в нас можна купити максимальний об'єм ціна?
the more you buy the more you save :lol:
але мабуть не в наших реаліях :shuffle:
але все ж таки, десь від 12 - 18 Тб зазвичай вже більш меньш ціна пропорційно росте
Mozdev
Member

Палюбе далі дорожчатимуть ЦПУ та материнки і вони теж х10 в ціні виростуть ото буде прикол.
KimRomik
Member

смерть HDD знову відкладається :laugh:
Filabatya
Member

S0N1C
Правильно розумію що тихі це 5400 тобто вд блу 8тб буде в самий раз?
S0N1C
Member

Filabatya
не підскажу, я завжди брав шо подешевше було на розетці, і так ставалося шо на той момент то були або WD GOLD :eek: або якісь дата центрівські тошиби :insane:
усі вони 7200 і я б не сказав шо прям їх супер чутно
Kassatka
Member

Та бляха-муха і тут дупа. Жорсткі диски для торентів з фільмами та проном - це ж найсвятіше! Відяхи, оперативка, SSD, проци, материнки, дисплеї - вони хоча одноразово купуються. Хай по оверпрайсу, але накопичив гроші, купив і забув років на 8-10. А жорсткі диски - це така справа, що завжди не зайве буде докупити, якщо якісь гроші є.
:mad: :lamer:
Mozdev
Member

Думаю це початок обвалення ринку ПК як такий, ціль:

1) Зробити комп'ютерну техніку (здатну до швидких обчислень, та здатну працювати офф-лайн) поступово не доступною для загалу,
а тільки для дуже багатих, потім вона буде недоступна і для дуже багатих.

2) Перевести всіх на "підписку" ( ОС стане тонким клієнтом ), теж саме зроблять поступово і з лінукс ( процес захоплення корпораціями вже йде).
3) Позбавити людей контролю за персональними даними (будь-яка "твоя інформація", в тому числі тобою створена "контент", тобі не належить),
бо як мінімум зберігається не локально, і в людини немає 100% контролю за нею, а "забанити" і відрізати від "твоїх" даних людину зможуть легко.

4) Поступово відрізати від програмування ( програмісти тільки в корпораціях і ніде більше),
до того ж зараз активно навчають ШІ до написання коду, а також популяризують "вайб кодинг",
це призведе до отупіння програмістів і в кінцевому ітозі унеможливить програмування без ШІ( який контролюють корпорації ).

5) Доїти бабло з людей, з поступовим підвищенням цін на підписки...

Цей список можна продовжити, але це дуже погане майбутнє якого не хочеться....
Последний раз редактировалось Mozdev 16.02.2026 16:27, всего редактировалось 1 раз.
Ostin
Member

Mozdev: 16.02.2026 16:175) Доїти бабло з людей, з поступовим підвищенням цін на підписки...
Щоб з когось щось видоїти, той хтось має щось десь узяти) А якщо народ масово тупий та ще й безробітний - то про які підписки буде йти мова?)
З планом переселити на підписки загалом погоджуюсь. Це перспективно.
Mozdev
Member

Ostin: 16.02.2026 16:21
Mozdev: 16.02.2026 16:175) Доїти бабло з людей, з поступовим підвищенням цін на підписки...
Щоб з когось щось видоїти, той хтось має щось десь узяти) А якщо народ масово тупий та ще й безробітний - то про які підписки буде йти мова?)
Якийсь баланс знайдуть, але тобі все одно це не сподобається, сподіваюсь що я помиляюсь, у своїх подумаках, з приводу того для чого все це робиться.
alexeygalas
Member

Filabatya: 16.02.2026 16:00вд блу 8тб буде в самий раз
5400 максимальні бувають на 6ТБ
dead_rat
Member

Mozdev: 16.02.2026 16:23
Ostin: 16.02.2026 16:21 Щоб з когось щось видоїти, той хтось має щось десь узяти) А якщо народ масово тупий та ще й безробітний - то про які підписки буде йти мова?)
Якийсь баланс знайдуть, але тобі все одно це не сподобається, сподіваюсь що я помиляюсь, у своїх подумаках, з приводу того для чого все це робиться.
Ні, ти прямо дуже правий. Це і є план.
Ответить