Ремонт БЖ Chieftec APS-850C, потрібна допомога

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Junior

Не мало народу користувались цим БЖ Chieftec APS-850C.
Прийшов час і моєму. Пихнуло при черговому підключенні до мережі 220В.
З виявлених проблем - явно мертвий кондюк на 470мкф 400В, стандартна проблема для тм. TEAPO - обрив в середині корпуса, та відстрелила діжурка TNY278PN.
На перший погляд більше нічого не згоріло. Але треба ще раз перепровірити.
Наскільки мені відомо, це стандартна несправність для БЖ цієї серії.
Можливо потрібно замінити, чи перевірити ще щось на платі.
Може хтось піднімав цей блок, має досвід, яким може поділитись.
Є велике бажання відремонтувати його, з мінімальними втратами :shuffle:

Відправлено через 1 годину 17 хвилин 24 секунди:
Але саме цю модель ніде на форумах з ремонту не бачив
Фото плати
IMG_20260113_235850.jpg
IMG_20260113_235904.jpg
IMG_20260113_235951.jpg
IMG_20260114_000015.jpg
IMG_20260114_000848.jpg
Знаходив, що в когось ця TNY278 відірваною частиною корпуса зносила ще й обв'язку, але тут все на місці, трохи вжарене але ціле... чи може відпустити... скільки воно проживе після ремонту? чи наступного разу не потягне із собою все інше...
GreenMile
Member

Ремонт за принципом "підкажіть, що там ще могло згоріти" - не робиться. Бо згоріти могло все, що завгодно, і чужі поради вам нічого не дадуть, ніхто вам не скаже що воно там ще за собою потягнуло. Комусь повезло, комусь ні. Якщо цікаво і хочеться відремонтувати - берете інструменти до рук і вперед, починаєте з явно проблемних місць і перевіряєте все, що з ним пов'язано, міняєте несправні деталі. Далі, коли переконуєтесь, шо все наче ціле - включаєте БЖ через лампочку 60-100Вт, щоб не бахнуло ще раз і далі же по результатам.
Shpoker
Member

lm317t
чифтековская классика, повезло что без прогара насквозь. что оно еще утянуло - не знаю, но знаю что пыль всему виной. всегда продавал тут такие чифтеки за 200 грн
lm317t
Junior

В даному випадку не пил а відгнивший всередині контакт конденсатора C103 470uf/400V. Обійшлося заміною згорівшої TNY278 та C103. C508 1000uf 16V теж був в обриві.
Підозрюю, що коли воно відгорає під навантаженням, під час роботи ПК, то наслідки можуть бути інші, тоді певно вилітають силові мосфети та діоди
Avenger80
Member

У меня такой же блок питания только на 550Вт так же когда-то сгорел после 11 лет работы, не знаю, что конкретно там произошло, но при включении хлопок и всё, без признаков жизни, с блока питания выпал вот этот элемент.
спойлер
Изображение
Барбарис
Member

Avenger80, може кз, може вхідний кондер, може знос варисторів і пробій. Це шматок мікросхеми контролера чи перетворювача, тоді там все первіряти та міняти.

lm317t, діодний міст, вхідний кондер, варистори і т. д. Все треба перевіряти.

Це звичайний знос через вік бж.
Ответить