Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

Firebrand: 12.02.2026 14:26 первое что приходит в голову это Aiyima A80.
От це вже цікаво. Тепер нарешті сформував, що хочу в кінцевому варіанті. Потрібна автономна система, щоб міг вставити флешку, і програвати з неї пісні. Думаю для цього вкинути якийсь SBC з веб-інтерфейсом. Дякую за поради! Лишилось дочекатись ЗП, щоб почати це все збирати
Hotspur
Member

Quanton: 12.02.2026 14:05Тепер стало цікаво на рахунок китайських підсилювачів. Щось є пристойне на 150+ВТ? Бачив Fosi Audio з більш відомого
в мене SMSL A300. я ним задоволений
Firebrand
Member

Quanton
Всегда пожалуйста. :rotate:

Отправлено спустя 4 минуты 35 секунд:
Quanton
.Потрібна автономна система, щоб міг вставити флешку, і програвати з неї пісні
конкретно у Aiyima A80, нету такой возможности, читать флешку напрямую с устройства. Тогда к рассмотрению,нужны другие усилители. B-)
Quanton
Junior

Firebrand: 12.02.2026 15:15 Quanton
Всегда пожалуйста. :rotate:

Отправлено спустя 4 минуты 35 секунд:
Quanton
.Потрібна автономна система, щоб міг вставити флешку, і програвати з неї пісні
конкретно у Aiyima A80, нету такой возможности, читать флешку напрямую с устройства. Тогда к рассмотрению,нужны другие усилители. B-)
Та думаю пустити під це діло якийсь китайський одноплатник, має подужати флак формат по юсб
Filabatya
Member

вартість цого уся і колонок не дорівнює ціні таких самих активних? докинути туди WiiM Pro тай все, якщо навушників не треба :shuffle:
Radio Bay
Member

Quanton: 12.02.2026 14:05Тепер стало цікаво на рахунок китайських підсилювачів
Не раджу плодити девайси сумнівної якості у ближньому полі. Зараз й на відстані 3-4м люди поступово на актив переходять.
Не дарма у багатьох виробників пасивної акустики у лінійках з'явилися активні моделі.

Ще одне, погані підсилювачі не вміють грати тихо, це у ближньюиу полі проблема

Відправлено через 2 години 25 хвилин 25 секунд:
Quanton: 12.02.2026 15:27Та думаю пустити під це діло якийсь китайський одноплатник, має подужати флак формат по юсб
Гарна ідея, а потім порівняти з Fiio KA11. Я так розумію, що головне бажання оточити себе купою незрозумілих девайсів та колупатися з ними, а не досягнути нормального звуку за поменше грошей
IrosLAV
Member

Привіт. Хочу поміняти Klipsh The Fives на щось краще. Найбільш не подобається вузьконаправлені високі частоти (по центі дивана супер, збоку дивана їх вже не чути) та й загалом звучання "краще середнього", але не "вау". Декілька днів поглинаю інформацію про Hi-Fi, але все ж не можу зрозуміти що мені підійде. Є маленька квартира-студія 36 квадратів, зона прослуховування ~25 квадратів. Слухатиму здебільшого на низькій гучності, щоб не заважати сусідам. Ютуб/фільми/музика - 30/30/30. Джерелом буде Hisense U7Q PRO. Активна чи пасивна - без різниці. Я навіть не можу вирішити, 2.0 чи 5.1. По бюджету така ж невизначенність, не хочеться витрачати більше 1к$, але якщо воно варто того - то хай буде і 2к$ і навіть більше. Дуже хвалять KEF LS50 Wireless II, але вони доволі дорогі, не знаю чи є сенс? Дешевші типу KEF LSX - не знаю чи буде достатньо, боюсь міняти шило на мило. І не можу знайти відповідь на питання, чи зможуть колонки в такому компактному корпусі грати крраще великих підлогових. Полочні/підлогові - теж велике питання, не можу знайти однозначної відповіді що буде краще. Порардьте якісь статті/фоуми/ютубканали на цю тему.
Додам схему квартири, може підкажете мені в яку сторону рухатись:
Изображение
Firebrand
Member

IrosLAV: 15.02.2026 10:30 Привіт. Хочу поміняти Klipsh The Fives на щось краще. Найбільш не подобається вузьконаправлені високі частоти (по центі дивана супер, збоку дивана їх вже не чути) та й загалом звучання "краще середнього", але не "вау". Декілька днів поглинаю інформацію про Hi-Fi, але все ж не можу зрозуміти що мені підійде. Є маленька квартира-студія 36 квадратів, зона прослуховування ~25 квадратів. Слухатиму здебільшого на низькій гучності, щоб не заважати сусідам. Ютуб/фільми/музика - 30/30/30. Джерелом буде Hisense U7Q PRO. Активна чи пасивна - без різниці. Я навіть не можу вирішити, 2.0 чи 5.1. По бюджету така ж невизначенність, не хочеться витрачати більше 1к$, але якщо воно варто того - то хай буде і 2к$ і навіть більше. Дуже хвалять KEF LS50 Wireless II, але вони доволі дорогі, не знаю чи є сенс? Дешевші типу KEF LSX - не знаю чи буде достатньо, боюсь міняти шило на мило. І не можу знайти відповідь на питання, чи зможуть колонки в такому компактному корпусі грати крраще великих підлогових. Полочні/підлогові - теж велике питання, не можу знайти однозначної відповіді що буде краще. Порардьте якісь статті/фоуми/ютубканали на цю тему.
Додам схему квартири, може підкажете мені в яку сторону рухатись:
Изображение
Elac DBR62.

Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Radio Bay
. Не дарма у багатьох виробників пасивної акустики у лінійках з'явилися активні моделі.
это твой единственный аргумент, почему они это делают или все же шире посмотришь на ситуацию? :laugh:
.
Ще одне, погані підсилювачі не вміють грати тихо, це у ближньюиу полі проблема
Плохие,это какие,давай конкретные примеры, сколько ты их слушал и какие тогда хорошие?
Radio Bay
Member

Firebrand: 15.02.2026 11:06Плохие,это какие,давай конкретные примеры, сколько ты их слушал и какие тогда хорошие?
Твоя проблема, что ты слушал усилители только в Ютьюбе, потому говорить с тобой бесполезно. Я ему буду давать примеры, ржачь :laugh:
IrosLAV: 15.02.2026 10:30Джерелом буде Hisense U7Q PRO
Телевизор?
Не, не, не, не там точно (посмотел план)
Firebrand
Member

Radio Bay
Твоя проблема, что ты слушал усилители только в Ютьюбе
Ты в этом уверен,на 100%,болтун? :laugh:
Radio Bay
Member

IrosLAV: 15.02.2026 10:30Декілька днів поглинаю інформацію про Hi-Fi
Про активні Acoustic Energy що пишуть? Знаю кейси зміни Genelec 8040 на них, не пам’ятаю модель. Теж під відстань метра три. Глибоко не вдавався, але поворот пам’ятався, але там усе впирається в джерело. Або KEF LS50 Wireless II та забути
MSiAventador
Member

IrosLAV: 15.02.2026 10:30Klipsh The Fives
Інтегральний підсилювач Denon PMA-600NE ~23000грн.
Monitor Audio Bronze 300 7G ~37000грн.
Radio Bay
Member

MSiAventador: 15.02.2026 12:57Інтегральний підсилювач Denon PMA-600NE ~23000грн.
У квартиру-студію 24 квадрати? То на особливий смак
MSiAventador
Member

Radio Bay: 15.02.2026 13:05
MSiAventador: 15.02.2026 12:57Інтегральний підсилювач Denon PMA-600NE ~23000грн.
У квартиру-студію 24 квадрати? То на особливий смак
Нормально. Головне приріст якості, та можливість апгрейду в майбутньому. Правда апгрейд з Monitor Audio Bronze 300 має бути вже на акустику від 3Кілобаксів.
Radio Bay
Member

MSiAventador: 15.02.2026 13:19та можливість апгрейду в майбутньому
Мені здається, що людині потрібно компактне якісне рішення та не колупатися, тому він дивиться на актив.
Там ще з джерелом не зрозуміло

Відправлено через 12 хвилин 41 секунду:
Acoustic Energy AE1 Active
IrosLAV
Member

Вони дійсно будуть найкращі?
Radio Bay: 15.02.2026 11:13 Телевизор?
Так. Тому наявність eARC в акустиці буде великим плюсом, але й по оптиці можна...
Radio Bay: 15.02.2026 11:13 Не, не, не, не там точно (посмотел план)
Чому?) До цього всі мене переконували що центральний канал і тили дуже добавлять атмофсерності і вау-ефекту фільмам.

MSiAventadorRadio Bay
Розглядаю і пасив і актив, не суттєво.
От не можу зрозуміти, що краще гратиме в моїй кімнаті, маленькі полочні пишіть не дають того звуку, що великі підлогові, але з ними теж інколи багато проблем і має бути велика кімната. В мене велика чи маленька?

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
MSiAventador: 15.02.2026 13:19 можливість апгрейду в майбутньому
Ось цього вже хочеться уникнути, щоб на завжди забути про вибір акустики. Хочу вже "фінальний варіант" до пенсії :)

Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
MSiAventador: 15.02.2026 12:57
IrosLAV: 15.02.2026 10:30Klipsh The Fives
Інтегральний підсилювач Denon PMA-600NE ~23000грн.
Як це звучатиме в порівнянні з KEF LS50 Wireless II?
Radio Bay
Member

На мою думку там нормально 5.1 не росташуєш. Там ще питання комутації
IrosLAV: 15.02.2026 13:40В мене велика чи маленька?
Середня
IrosLAV: 15.02.2026 13:40Тому наявність eARC в акустиці буде великим плюсом, але й по оптиці можна
Від того і треба плясати. Тут требя плясати від підключення

Відправлено через 9 хвилин 15 секунд:
От я б під такі зашквари мабуть теж на KEF LS50 Wireless II б дивився.
Повна мінінізация тракту та на важкі стійки
IrosLAV
Member

Radio Bay: 15.02.2026 13:53
На мою думку там нормально 5.1 не росташуєш. Там ще питання комутації
Тили по бокам дивану або над ним?

Radio Bay: 15.02.2026 13:53 Від того і треба плясати. Тут требя плясати від підключення
Та ніби не дуже суттєво. Активна акустика - супер. Пасивна - ЦАП і підсилювач ставимо, чи AVR Денонівський, у них ніби у всіх тепер earc hdmi

Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
Radio Bay: 15.02.2026 14:02 От я б під такі зашквари мабуть теж на KEF LS50 Wireless II б дивився.
Повна мінінізация тракту та на важкі стійки
І ще мені дуже сподобалось що в них вбудований "налаштувальник" звуку, можна під конкретну кімнату налаштувати, а ще він надзвичайно круто працює на низькій гучності (прочитав таке, вживу не слухав).
Але також читав що такі маленькі колонки ніколи не гратимуть як "великі підлогові" :(
Radio Bay
Member

IrosLAV: 15.02.2026 14:03Тили по бокам дивану або над ним?
Та не буде там нормального сураунду, на мою думку, чисто хрюкати по сторонах буде й усе.
IrosLAV: 15.02.2026 14:03Пасивна - ЦАП і підсилювач ставимо
Хто міксувати 5.1 у 2.0 буде?
tablestikus
Member

Radio Bay: 13.02.2026 01:58 Ще одне, погані підсилювачі не вміють грати тихо, це у ближньюиу полі проблема
Для цього ще треба і колонки з великою чутливістю.
Ответить