Вийшли огляди MSI GeForce RTX 5090 Lightning Z: претендент на звання GeForce RTX 5090 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

оскільки вникати як вони там тестують в іграх у мене бажання немає, подивився що у них вийшло в синтетиці і порівняв з тим, що я отримую на своїй карті в розгоні який у мене стоїть 24/7 і який не дав жодного вильоту чи крашу з липня 2025:

3DMark Port Royal:
Lightning 1000вт ліміт + макс. ручний розгон: 43732
моя карта: 40857
3DMark Speedway:
Lightning 1000вт ліміт + макс. ручний розгон: 16633
моя карта: 15541
3DMark Firestrike Ultra (Graphics score):
Lightning 1000вт ліміт + макс. ручний розгон: 38004
моя карта: 36272
3DMark TimySpy Extreme (Graphics score):
Lightning 1000вт ліміт + макс. ручний розгон: 29036
моя карта: 27290

ще раз звертаю вашу увагу, що я можу витиснути зі своєї карти більше, якщо накручу вентилі на максимум, розгоню ще більше суто щоб бенч прогнати 1 раз і воно не крешнулось, пришвидшу корпусні вентилі і тд. але я цього не робив.

це результати зі стоковим профілем управління вентилем, з розгоном 24/7 в якому карта працює без жодного крешу більше ніж пів року, з тією швидкістю обертання конфігу корпусних вентилів, які у мене вказані в профілі.

тобто це просто повсякденний режим без жодних твіків і навіть вікно в кімнаті не відчиняв :D
Firebrand
Member

dret09: 13.02.2026 11:46 Шось прогрес пішов не туди. Кіловат на відяху, півкіловата на проц...
И это при том,что продвинутое европейское сообщество, решительно выступает за зеленую энергию и отказ от атомной. :laugh:
S0N1C
Member

leif
ну так нвідія і так вже майже по максимуму вижала на стокових 600Вт, так шо навіть із відбірним силіконом(якщо вірити MSI), вже майже нічого не залишається навіть при +400Вт :rolleyes:

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
ну тобто 600Вт - це вже трохи більше оптимального шо може чіп, далі вже ще меньші здобутки при непропорційно більшому жорі
erazel
Member

S0N1C: 13.02.2026 16:42 якщо не хочеться шоб закривало пів материнки - вода :shuffle:
І не посперичаєшся, якщо чесно ;)

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
oversteve: 13.02.2026 17:32 так а інакше приросту не буде і користувачі будуть нити, що попереднє покоління на фігню краще поточного :dontknow:
Ой, ну та не скажіть. Кожні 2-3 покоління виходить якась цікава технологія. Інше питання чим між цими поколіннями покупців заманювати.
leif
Member

мусив бігти, не дописав розрахунки у відсотках в попередньому пості.

Port Royal: Lightning швидше на ~ 7.04%
3DMark Speedway: Lightning швидше на ~ 7.03%
Firestrike Ultra (Graphics): Lightning швидше на ~ 4.77%
TimeSpy Extreme (Graphics): Lightning швидше на ~ 6.40%

Середній приріст по всіх тестах: 6.3%

свою карту я купив за $3k офіційну. скільки буде коштувати оф. сабж, якщо хоч парочку привезуть в Україну. ууух...сильно дорожче. особливо дивлячись на ціну матріксу від асус в телемарті :)

дорого нині претендувати на оверклокерські рекорди.
Enjthesilence
Member

leif: 13.02.2026 18:58 мусив бігти, не дописав розрахунки у відсотках в попередньому пості.

свою карту я купив за $3k офіційну. скільки буде коштувати оф. сабж, якщо хоч парочку привезуть в Україну. ууух...сильно дорожче. особливо дивлячись на ціну матріксу від асус в телемарті :)

зважаючи, що їх всього випустили 1300 шт, не факт що взагалі будуть офіційно в Україні продаватись, хоча хто зна
leif
Member

Enjthesilence: 13.02.2026 19:05зважаючи, що їх всього випустили 1300 шт, не факт що взагалі будуть офіційно в Україні продаватись, хоча хто зна
проб'ють скільки матріксів по 315 тищ продалось, якщо норм -- парочку може і закинуть :lol:
S0N1C
Member

Enjthesilence: 13.02.2026 19:05
leif: 13.02.2026 18:58 мусив бігти, не дописав розрахунки у відсотках в попередньому пості.

зважаючи, що їх всього випустили 1300 шт, не факт що взагалі будуть офіційно в Україні продаватись, хоча хто зна
Будуть, телемарт та артлайн

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
⚡️Блискавична РОЗПАКОВКА⚡️

До вашої уваги GeForce RTX 5090 LIGHTNING Z.

Лімітоване видання, усього 1300 штук на весь світ і 4 відеокарти для України. Старт продажів незабаром в ARTLINE і TELEMART.
спойлер
https://artline.ua/uk/product/videokart ... g5090-32lz
https://telemart.ua/ua/products/msi-gef ... ghtning-z/
Mozdev
Member

7к$ за карту о це розводняк на бабоси=)
leif
Member

Mozdev
Це інвестиція в хобі або інвестиція в проф. діяльність. Як варіант — інвестиція у перше і друге одночасно. Адже:

- Без цієї карти ніякий серйозний оверклoцкінг в категорії rtx 5090 вам не світить. От і думайте: окупиться/не окупиться, якщо ви цим самим оверклокінгом прямо чи опосередковано заробляєте гроші.

- або ж, чи доставляє вам сабж задоволення, щастя і психологічного комфорту ааааж на 300 тищ гривень.

Якщо відповідь на якесь з цих питань позитивна, то бігом в магазин займати чергу з наметом :D
Creature4O
Member

erazel: 13.02.2026 13:00
dead_rat: 13.02.2026 12:30 Ви можете в їхній панелі понизити споживання до абсолютно комфортного рівня. Не подобається 600 ват, поставте 200 - карта працюватиме хоч і повільніше
Та ви знаєте, я з останніми картами, з року 2019 так і роблю, мені ті декілька відсотків додаткової швидкодії погоду не зроблять, а гратиметься спокійніше(як мінімум вентилятори не так завиватимуть). Остання карта котру я прямо "гнав" це Гігабайтовська GeForce GTX670. Там просто реально хороший приріст був.

Тому я б волів(ну у ідеальному, трясця , світі :) ) щоб процесор і відеокарта мали споживання в 100ват. І системи охолодження не будуть такі монструозні і від екофлоу компютер тягнутиме довше в іграх, хоча з останнім мені гріх скаржитися, Райзен5800Х і RTX5070 десь 140 ват(весь компютер загалом) їдять в офісній роботі(не іграх).
купити ноут, і буде 140Вт в іграх і 30-50Вт в офісній роботі.
Нещодавно протестував свій ноут, AMD 8845hs з rtx4060 жере 150-180Вт в іграх і 30-50Вт в робочіх завданнях з графікою. Спробував запустити на інтеграшці Witchfire у який зараз граюсь, це до речі на UE5 гра. Пресет для steamdeck в 1080p дає десь біля 30FPS і жере 100Вт. А працювати на декстопі від батарейки, як на мене дуже не вигідно.
Voozy
Member

Ну чё...лучше, чем я ожидал.
Плюс, два разъёма - может быть гореть не будет. Всё таки на 100w меньше на разьём...
Изображение
Ответить