Total War: Warhammer I / II / III

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Автор
Member

Нужен совет по этой серии игр. Я прошел кампании классических игр Rome, Medieval 2, Empire, Shogun 2, Rome 2. Различные спинофы типа Наполеона и Атиллы не интересно, пропустил. Недавно пытался играть в китайскую часть - Three Kingdoms, но не понравилось, потому что китайский сеттинг не зашел, развитие городов не понравилось и много разных непонятных механик, в которых долго разбираться.
Решил попробовать серию Warhammer, но я совершенно не разбираюсь в этой вселенной и сеттинге. Также слышал, что все 3 части как-то связаны между собой. У меня есть 1я и 3я часть без dlc, вторую могу купить, если понадобится. Не совсем понимаю, как эти части связаны между собой. Есть ли смысл проходить все 3 части по очереди или сразу начинать с 3й? Мне не интересны все эти расы из dlc. Я хочу просто пройти по кампании в каждой части за определенную какую-то базовую расу с захватом всей карты, как я это делал в классических частях Total War. Еще интересует, насколько эта серия перегружена различными механиками? Она ближе к классическим частям с захватом городов, постройкой зданий, наймом армий и базовой дипломатией или есть куча дополнительных механик, в которые нужно вникать, как в Three Kingdoms?
Neo_City
Member

Panasi
Просто почніть грати з Третьої частини. Вам потрібна лише кампанія в Смертних імперіях, глобальна пісочниця. Все. Безумовно, якщо хочете пограти в кампанію Вихору, і отримати доступ до лордів то можете придбати і другу частину. А так, просто берете третю частину і граєте, а вже по ходу, докупите щось. Там лордів і кампаній достатньо на сотні годин.
Механік не багато, в кожної раси і лорда по одній дві механіки. Якщо тільки починаєте, то краще спробувати з лордів першої частини. Дворфів, Бретонії, вампірів, років. Там все просто. Чим більш пізній контент, тим більш різноманітні механіки, але вони не обов'язково можуть використовуватися.
lewerlin
Member

Panasi: 11.02.2026 16:14Также слышал, что все 3 части как-то связаны между собой.
DLC зв'язані. DLC з ранніх частин працюють в більш пізніх. Карта фактично одна й та ж, тільки росте, від частини до частини(в третій вона вже повна). Раси, юніти - аналогічно. Але баланс карти і окремих механік - відрізняється. Також в першій і другій частині, через неповну карту, деякі раси/персонажі в "нелорних" позиціях.
Panasi: 11.02.2026 16:14Еще интересует, насколько эта серия перегружена различными механиками?
Дуже перевантажена. Як повноцінна РПГ. На "тактиці" особливо, фентезі розгулялося(вампіри можуть викошувати армії фулл "рпг" стеком). Різниця між расами - шалена, не тільки в сенсі грати за них, а й в сенсі проти них.
ramm
Member

Головна проблема WH:TW - це думстаки, на відміну від більш історичних частин, тут більше вирішує армія елітних юнітів. В вх ти можеш виносити (і тебе також можуть) стаком топ-юнітів, без хитрих тактик, просто тупий брутфорс. Комп компенсує свою примітивність нескінченними ресурсами і раз за разом розбивати його тактикою (кавалерія з флангу, виманювання скірмішерами та розстріл артилерією/лучниками) може швидко набриднути, тому ти набиваєш військо одним-двома юнітами з найвищого тіру і виграєш бій через клік лкм.
Але серія відрізняється від інших великою кількістю унікальних механік для кожної раси, тому варто спробувати. Раджу ознайомитись спочатку з першою частиною у формі "демо-версії" з усіма длц, можливо якщо не зайшли китайці, то так само й не зайде все це фентезі, особливо якщо ти не фанат всесвіту.
Panasi
Member

Neo_City
lewerlin
ramm
Дякую за ваші думки і поради. Все ж таки вирішив почати з першої частини. Геймплейно вона набагато ближче до олдскульних тотал вор, ніж три королевства, навіть елементи інтерфейсу і керування такі самі, як були раніше. Я буквально за годину у всьому розібрався. Нові механіки відносяться до рас, в кожної раси своя фішка, але сам кор геймплею такий самий, як був. Сеттинг фентезі теж сподобався, буду потрохи вникати в лор вахи. Думаю, що пройду всі 3 частини в кінці кінців.
lewerlin
Member

Panasi: 12.02.2026 12:11Нові механіки відносяться до рас, в кожної раси своя фішка, але сам кор геймплею такий самий, як був.
Тактика радикально інша, через, РПГ складову, магію і "літунів". Один, вдало кинутий спелл, може знести відразу кілька юнітів(в тому числі і елітних), а якийсь прокачаний Влад/Імрік - зламати ворота, вирізати гарнізон і взяти поселення в одну харю(тупо в одну).
Стартові лучники, не особливо видатні по своїм статам, під баффом вогнемага перетворюються на зірку смерті.
Твоя елітна броньована кава, запросто застрягне в морі зомбі, яких секунду назад не було, а був лише некромант навпроти тебе.
Такого дуже багато.
Panasi
Member

lewerlin
Цікаво, я поки ще до магії не дійшов, в мене тільки з'явився один маг у війську з одним слабким заклинанням. Думаю, що це суттєво додасть різноманіття в бій. А на глобальній карті наче все зрозуміло, тільки є дебафи на кшталт вихру чи як там воно називається, поки що не розумію звідки воно береться і як з ним боротись.
lewerlin
Member

Panasi: 12.02.2026 14:04 на глобальній карті наче все зрозуміло, тільки є дебафи на кшталт вихру чи як там воно називається, поки що не розумію звідки воно береться і як з ним боротись.
Спели витрачають "вітри магії"(як ману). На страткарті, "вітри" щось на кшталт погоди. Якщо почати битву при слабких "вітрах", то на тактиці не буде з чого кастувати і навпаки. Можна скомпенсувати перками персонажів і кількістю самих персонажів(маги-батерейки).
Panasi: 12.02.2026 14:04з одним слабким заклинанням
Не треба їх недооцінювати. Крім того маги качаються, як в РПГ.
Ответить