Новости
Последние статьи и обзоры
Кто во что играет?
-
Барбарис
Member
kairo, різниця в тому, що в ме один гг і її можна пройти не вибираючи клас, історію та не качаючись. Тобто лише екшн, а додавання окремих елементів відіграшу ролі не роблять гру рпг.
-
kairo
Member
В МЕ можна вибрати стандартного Шепарда, а можна створити свого чи свою. Так само, як і в БГ3.різниця в тому, що в ме один гг
Не можна звичайно, вибір класу обов'язковий.можна пройти не вибираючи клас
А в БГ3 не можна пройти не качаючись? Є ж люди які бомжом Соулси проходять.не качаючись
-
waryag
Member
Дивні критерії.Барбарис: ↑ 02.02.2026 22:12різниця в тому, що в ме один гг і її можна пройти не вибираючи клас, історію та не качаючись. Тобто лише екшн, а додавання окремих елементів відіграшу ролі не роблять гру рпг.
В діско елізіум один ГГ, немає класів, а екшну - один епізод, і той доволі умовний. Виписуємо з РПГ?
-
Draqoon
Member
Та пофіг на відіграє, я рпг люблю за цифирки.Барбарис: ↑ 02.02.2026 22:12 kairo, різниця в тому, що в ме один гг і її можна пройти не вибираючи клас, історію та не качаючись. Тобто лише екшн, а додавання окремих елементів відіграшу ролі не роблять гру рпг.
Особливо блоббери та данжен кроулери, але не рогалики.
-
Барбарис
Member
kairo, це все рівно Шепард і ніхто інший.
waryag, а я десь пишу, що екш це обов'язковий елемент рпг? В ДЕ з класів - архетипи, там є характеристики та навички. Це більше рпг чим ме.
Draqoon, а в ме фапання на циферки не виходить
waryag, а я десь пишу, що екш це обов'язковий елемент рпг? В ДЕ з класів - архетипи, там є характеристики та навички. Це більше рпг чим ме.
Draqoon, а в ме фапання на циферки не виходить
-
vsx
Member
3 года назад проходил с модами. Куча удовольствия.waryag: ↑ 02.02.2026 14:38 Хтось про(пере?)проходив мас ефекти нещодавно? Оригінал чи ремастери?
-
waryag
Member
Ти писав, що МЕ не РПГ, коли це не так, а серія давно стала класикою і одним із стовпів жанру. І робив порівнянна за вкрай суб'єктивними і сумнівними критеріями, яким не відповідає половина (якщо не більше) класики жанру.Барбарис: ↑ 03.02.2026 05:45а я десь пишу, що екш це обов'язковий елемент рпг? В ДЕ з класів - архетипи, там є характеристики та навички. Це більше рпг чим ме.
Я ще розумію, коли критикують ту ж експедицію чи соулси, що отримували титули найкращих РПГ. При тому, що ролплея практично немає, лише окремі елементи РПГ.
Але мас ефект це явно не той випадок.
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
vsx, kairo, VovaII, Барбарис
Дякую, буду пробувати.
-
fantomrulezz
Member
Фіксована фамілія персонажа - це всього лише умовність, задля того, щоб була можливість озвучити діалоги.Барбарис: ↑ 03.02.2026 05:45це все рівно Шепард і ніхто інший.
Абсолютно весь ролеплей навколо персонажа індивідуальний і обирається гравцем: стать, ім'я, зовнішність, передісторія, професія (клас), морально-етична направленість (герой/парагон) і т.д.
-
QFlash
Member
Почав проходити Half-life: Alyx no_vr/
Цікава, не було можливості, у тому часі залізо було як сам Dino T-Rex/
Цікава, не було можливості, у тому часі залізо було як сам Dino T-Rex/
-
waryag
Member
Не такий вже МЕ1 і старий. Вміли колись робити... Хоч і не без недоліків.waryag: ↑ 04.02.2026 10:00Дякую, буду пробувати.
-
kabostebeztak
Member
Помітив я за собою що я не так вже й багато граю... школа, французька, розклад дебільний, ще й особистим проєктом одним зайнятий і срачами на оверах)
Енівей, нарешті сів знову грати в MGS V після The Finals і S.T.A.L.K.E.R. Anomaly. Крута гра. Всім раджу.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Ось таке нещодавно знайшов, це прям Alive Internet Theory!
Енівей, нарешті сів знову грати в MGS V після The Finals і S.T.A.L.K.E.R. Anomaly. Крута гра. Всім раджу.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Оооо, Mirror's Edge...waryag: ↑ 10.02.2026 22:19Не такий вже МЕ1 і старий. Вміли колись робити... Хоч і не без недоліків.waryag: ↑ 04.02.2026 10:00Дякую, буду пробувати.
Ось таке нещодавно знайшов, це прям Alive Internet Theory!
- спойлер
-
MaxZema
Member
Сьогодні вийшла Crisol: Theater of Idols. Гра схожа на резік + трохи біошоку. За три години гри - непогано, тим паче ціна 300грн. О_о.
-
waryag
Member
Мас ефект )kabostebeztak: ↑ 10.02.2026 23:22Оооо, Mirror's Edge...
-
man1242
Member
Пройшов Сх2 ремейк, як фан серії вважаю достойним переосмисленням гри. Игролад сподобався, але все ж таки гру розтягнули особливо ближче до кінця. Зараз на черзі СХ F та мк1
-
Васильович
Member
waryag: ↑ 11.02.2026 06:36Мас ефект )
Отож. Поважайте читачів - пишіть повну назву гриman1242: ↑ 12.02.2026 12:10Сх2 ремейк
Бо всі ці скорочення та абревіатури ламають мозок при читанні
-
antonshe
Member
Колись в дитинстві пропустив серію ігор Comand & Conquer. Зараз залип конкретно... Пройшов ремейк перших частин. Зараз граю Red alert 2 і отримую купу задоволення...
-
waryag
Member
На останніх сторінках була купа каментів про мас ефект. Хто читав - в курсі. Ні - то ні.Васильович: ↑ 12.02.2026 13:19Отож. Поважайте читачів - пишіть повну назву гри
Бо всі ці скорочення та абревіатури ламають мозок при читанні
-
SERGBILL
Member
МЕ Legendary Edition, колись давно грав в першу та другу частини, зараз взагалі нічого не можу пригадати, наче вперше)
-
Striker
Member
Ого, не думав, що тут так багато фанатів Mass Effect. Мабуть, моя найулюбленіша гра із всіх. Бо сама душевна, часа крута, сама епічна, найкращій всесвіт of all time. Звичайні версії проходив рази 3 кожну частину, і після виходу ремастеру ще один раз повністю (з вирізаною найкращою частиною Міранди, you know what i mean). Перша частина - перший крок у самобутній унікальний всесвіт, знайомство з героями і антагоністами, різноманітними расами і їх історією, насолода від безкінечних подорожей на Мако
). Друга частина - максимально епічна, крута в усіх аспектах, справжній екшн і over-кайф), найкраща частина. Третя частина - епічне завершення трилогії. Імерсивна, сумна, місцями важка психологічно, але все одно заставляє боротися і думати про світле майбутнє. Додали можливість помісити глину з мужчинками, і Кайдена зробили тридварасом, хіба єдиний мінус в цій частині. Ще колись обов'язково перепройду всю трилогію. В Андромеду навіть не намагався грати, бо то вже не Mass Effect, а тільки назва.
p. s. минулого року пройшов:
1. Stalker 2 (3 кінцівки, 4-ту за Варту пройду після виходу DLC) - оцінка 8/10, багів ніяких не було.
2. Допройшов другу половину Hogwarts legacy, яку ще починав проходити аж в 23-му році. 6/10. Душнувата гра, інколи був цікавий сюжет, але в цілому так собі. Бойовка норм, але, як тут вже згадували, можна було реалізувати краще. В фінальній третині гри вже тупо виносив всіх з ноги за перші 10-15 секунд без всяких еліксирів і капуст.
Зараз граю в Kingdom come deliverance 1. Гра просто мем і ржака в перемішку з сарказмом. На даний момент 9/10, мінус бал за оптимізацію. Бухати зі священником, бити морду варті, тр##ти баб на колокольні, а наступного ранку читати проповіді в церкві.
Вчора пройшов квест з катом, де треба підставити іншого ката (поміняти мотузку, отруїти щипці, затупити меч ката) - також назбирав купу лулзів.
p. s. минулого року пройшов:
1. Stalker 2 (3 кінцівки, 4-ту за Варту пройду після виходу DLC) - оцінка 8/10, багів ніяких не було.
2. Допройшов другу половину Hogwarts legacy, яку ще починав проходити аж в 23-му році. 6/10. Душнувата гра, інколи був цікавий сюжет, але в цілому так собі. Бойовка норм, але, як тут вже згадували, можна було реалізувати краще. В фінальній третині гри вже тупо виносив всіх з ноги за перші 10-15 секунд без всяких еліксирів і капуст.
Зараз граю в Kingdom come deliverance 1. Гра просто мем і ржака в перемішку з сарказмом. На даний момент 9/10, мінус бал за оптимізацію. Бухати зі священником, бити морду варті, тр##ти баб на колокольні, а наступного ранку читати проповіді в церкві.
-
Васильович
Member
Вже не раз за останні роки казав: якщо в Mass Effect Andromeda прибрати з назви Mass Effect, то Andromeda сама собі доволі бодрий середнячок, з дуже гарним візуалом (на свій час). Хоч разок пройти точно варто фанатам Sci-Fi.Striker: ↑ 12.02.2026 16:37В Андромеду навіть не намагався грати, бо то вже не Mass Effect, а тільки назва.