Новости
Последние статьи и обзоры
G.Skill врегулювала колективний позов щодо оманливих швидкостей пам'яті. Вендор виплатить $2,4 млн
-
kabostebeztak
Member
Пропоную обговорити G.Skill врегулювала колективний позов щодо оманливих швидкостей пам'яті. Вендор виплатить $2,4 млн
Ого скільки Юр...
Ого скільки Юр...
-
yariksom
Member
Скоро за планку пам'яті вони заплатять більше чим компенсація 
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Тут мабуть ключовим є те що особи були з США
"А что ещё включать что-то надо? Никогда такого не было и вот опять"...
"А что ещё включать что-то надо? Никогда такого не было и вот опять"...
-
Барбарис
Member
Так це лише для сша з їх буквою та духом законів, які часто дозволяють видати власну тупість за чужий 
-
erazel
Member
Але я б на місці компанії також зобовязав би покупців повернути придбані комплекти памяті з відшкодуванням 100% вартості покупцям 
-
Liam
Member
Переклад з сайту https://www.gskilldramsettlement.com/ якщо комусь цікаво:
Ви включені до списку, якщо (1) придбали будь-яку пам'ять G.Skill DDR-4 (не SODIMM/для ноутбуків) із номінальною швидкістю понад 2133 мегагерц (МГц) або будь-яку пам'ять G.Skill DDR-5 (не SODIMM/для ноутбуків) із номінальною швидкістю понад 4800 мегагерц, і (2) здійснили цю покупку, проживаючи у Сполучених Штатах, і (3) покупка(и) відбулася(лися) у період з 31 січня 2018 року по 7 січня 2026 року. Для ясності, «номінальна швидкість» включає ефективну швидкість, швидкість передачі даних та будь-яку іншу термінологію, що використовується для опису заявленої або вказаної продуктивності пам'яті.
Ох уж ці, штати, сполучені, хитро закручені.Ті, хто подасть заявки, матимуть право на отримання пропорційної частини коштів із компенсаційного фонду. Якщо у вас немає підтвердження покупки, ви не можете подати заявку більш ніж на п'ять (5) товарів.
-
LordTornado
Member
У меня чтобы прошлая память заработала на частоте, которая была указана в её описание у продавца, нужно было ещё и неслабо поднять рабочее напряжение... И было не понятно, обменяют ли её по гарантии, если память на этом повышенном напряжении сгорит?
-
DuckRider
Member
Ну в целом достаточно многие конторы пользуются хмп как прогревом гоев. По идее оно должно работать как включил профиль, оно работает, но по факту вообще ничего не гарантировано и превращается в разгон руками и поиск стабильности. Особенно это касается того же г.скилла с их убогими флаер Х на чипах со спиленной маркировкой
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Какие-же ленивые покупатели плашек. Сразу бежать судить производителя ни за что. Надо для тупых делать PnP профили как у Кингстона. Воткнул и забыл.
-
WakeMe
Member
Оновив я біос і пам'ять вже не 7800, а більше 7200 не їде, дякую мсіDuckRider: ↑ 11.02.2026 14:20но по факту
-
Геральт
Member
А потім побіжать в суд, бо активація XMP шкварить проц. 
-
Afit
Member
"вставил и забыл" - это было в одной другой извесной компанииIntel74320ASuperFin+: ↑ 11.02.2026 14:25 Какие-же ленивые покупатели плашек. Сразу бежать судить производителя ни за что. Надо для тупых делать PnP профили как у Кингстона. Воткнул и забыл.
-
Kassatka
Member
Відшкодувати по тій ціні, по якій купувалися, а потім продати новим менш вередливим покупцям вже по новій нинішній ринковій ціні.erazel: ↑ 11.02.2026 13:32 Але я б на місці компанії також зобовязав би покупців повернути придбані комплекти памяті з відшкодуванням 100% вартості покупцям![]()
-
kabostebeztak
Member
Що за платформа? Що за проц?DuckRider: ↑ 11.02.2026 14:20 Ну в целом достаточно многие конторы пользуются хмп как прогревом гоев. По идее оно должно работать как включил профиль, оно работает, но по факту вообще ничего не гарантировано и превращается в разгон руками и поиск стабильности. Особенно это касается того же г.скилла с их убогими флаер Х на чипах со спиленной маркировкой
Перші райзени зі старими біосами мали люті проблеми з високочастотною озп навіть з хмп, і наскільки я знаю у лоу енд рішень гірші контролери пам'яті ніж у середніх чи хай енд
Блін, профіль не чекнув.
Дивно. Може несправне щось?
У мене на Ryzen 5 3600, MSI B550M PRO-VDH WiFi і G.Skill (лол) Aegis на Nanya A-die (по моєму) не те що хмп, а невеликий розгін працює ідеально
-
EvhenS
Member
Місто адвокатів з Траси 60.
-
xIIImaL
Member
DuckRider: ↑ 11.02.2026 14:20 Особенно это касается того же г.скилла с их убогими флаер Х на чипах со спиленной маркировкой
- спойлер
-
DuckRider
Member
Та при чому тут профіль? Це загальна проблема з ддр5 буквально всюди, це не ддр4 де хмп підкинув і воно працюєkabostebeztak: ↑ 11.02.2026 19:30Що за платформа? Що за проц?DuckRider: ↑ 11.02.2026 14:20 Ну в целом достаточно многие конторы пользуются хмп как прогревом гоев. По идее оно должно работать как включил профиль, оно работает, но по факту вообще ничего не гарантировано и превращается в разгон руками и поиск стабильности. Особенно это касается того же г.скилла с их убогими флаер Х на чипах со спиленной маркировкой
Перші райзени зі старими біосами мали люті проблеми з високочастотною озп навіть з хмп, і наскільки я знаю у лоу енд рішень гірші контролери пам'яті ніж у середніх чи хай енд
Блін, профіль не чекнув.
У мене на Ryzen 5 3600, MSI B550M PRO-VDH WiFi і G.Skill (лол) Aegis на Nanya A-die (по моєму) не те що хмп, а невеликий розгін працює ідеально
-
kabostebeztak
Member
а... сподіваюсь виправлятьDuckRider: ↑ 12.02.2026 00:33Та при чому тут профіль? Це загальна проблема з ддр5 буквально всюди, це не ддр4 де хмп підкинув і воно працюєkabostebeztak: ↑ 11.02.2026 19:30
Що за платформа? Що за проц?
Блін, профіль не чекнув.
-
DuckRider
Member
Круто, скрин с тридентов, а не флаеровxIIImaL: ↑ 11.02.2026 23:42DuckRider: ↑ 11.02.2026 14:20 Особенно это касается того же г.скилла с их убогими флаер Х на чипах со спиленной маркировкой
- спойлер
- photo_2026-02-11_23-36-56.jpg
photo_2026-02-11_23-41-19.jpg
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
Наче проблемі один рік. Не виправлять, воно так працюєkabostebeztak: ↑ 12.02.2026 00:34а... сподіваюсь виправлятьDuckRider: ↑ 12.02.2026 00:33
Та при чому тут профіль? Це загальна проблема з ддр5 буквально всюди, це не ддр4 де хмп підкинув і воно працює
-
Reinmar
Member
Читая коменты выше, понимаю,что для всех нормально, что фактически памяти, работающей на заявленой величине - не существует в продаже?
Тут даже вопрос не хмп и будет он работать или нет(понятно что оверы разберутся),а к тому - что хочет человек купить условный ддр4 3200. Находит в любом магазине такую по параметрам и по названию модели,а приедет ему все равно память не 3200, а 2133/2400, с хпм на 3200. Для обычного покупателя пробить это на 100% можно только читая расшифровку даташитов на сайте. Это как вы покупаете машину на 200 лошадок,а по факту будет 150,а 50 скажут - заложено в тюнинг... Должно быть четко промаркировано: это память на 3200. А это на 2133, но с заложеной возможностью работы на 3200 при хмр. Вещи разные.
Тут даже вопрос не хмп и будет он работать или нет(понятно что оверы разберутся),а к тому - что хочет человек купить условный ддр4 3200. Находит в любом магазине такую по параметрам и по названию модели,а приедет ему все равно память не 3200, а 2133/2400, с хпм на 3200. Для обычного покупателя пробить это на 100% можно только читая расшифровку даташитов на сайте. Это как вы покупаете машину на 200 лошадок,а по факту будет 150,а 50 скажут - заложено в тюнинг... Должно быть четко промаркировано: это память на 3200. А это на 2133, но с заложеной возможностью работы на 3200 при хмр. Вещи разные.