Аціо, написав пост, а потім зрозумів що я то з вами по самому масштабному згоден то:
P.S. А взагалі я з Вами можу повністю погодитися, що заміняти компетентних надійних кваліфікованих спеціалістів з 8 річним досвідом роботи на ШІ - то якийсь повний треш, не розумію нащо так робити. На ШІ логічніше вішати рутинні задачі, розгружаючи тим самим досвідчених спеціалістів від них. Я не зовсім розумію концепцію "заміняти людей ШІ" в розробці та і в будь яких інтелектуально складних задачах. ШІ то помічник, роботу якого має перевіряти компетентний досвідчений спеціаліст, вносячи корективи та правки.
ШІ може замінити роботу туповатого трейні/джуна, а краще - взяти на себе роль живого справочника для нормального джуна, мінімізувавши кількість простих питань від джуна колегам. ШІ може щось писати але це щось має перевірятися а не бездумно вставлятися.
Я використовую в своїй роботі ШІ але частіше це із розряду:
- я написав щось нашвидкоруч, "як для себе" і прошу ШІ оформити це більш "для людей" і глибоко
- ШІ написав щось по моєму запиту і я вичитую це і якщо мене влаштовує, вношу корективи щоб воно максимально відповідало необхідному.
Пошукати інформацію чи спосіб щось зробити з допомогою ШІ. Ітд.
Аціо: ↑
11.02.2026 01:46
Цей ваш студент цілі підприємства кладе та валить працю мільйонів, мільярдів людей у світі.
Мільярдів? Ви "трохи" перебільшуєте. Як в тому рілсі, де жіночка яка миючи підлогу та розвішуючи попране на сушці каже, що "вони лякали що ШІ забере мою роботу... і коли ж??!"
- Дійсно чого ото ті люди незадоволені, коли як приклад людина 8+ років працювала у компанії та тримала підтримку з ПЗ так що за 8 років жодного падіння системи, а тепер ШІ кладе базу 2-3 рази на тиждень по 3-4 години, роблячи покращення вже сьогодні такі, що щось ремонтує інше ламаючи.
Я маю декількох друзів досвідчених системних адміністраторів, і за час спілкування з ними я зрозумів одну річ - вони надають величезного значення тим речам, які ніколи не хвилюють пересічного користувача. Вони щиро вірять що із-за якихось багів чи споживання ресурсів віндоусом людство дуже скоро все перейде на лінукс, в той час як споживачі взагалі не помічають проблем.
Теж саме і споживацький сектор, ви в анабіозі були останні пів року?
Там Нвідія пояснила чому їх драйвери стали такими вс*атими, бо ті драйвери пише ШІ у три рази більше, але у 10 разів гірше за самий дешевий код на ринку.
Я може роблю щось не так, а може не кожен драйвер ставлю спеціально зразу як воно виходить (не слідкую за цим) але в мене особисто взагалі не було ніяких проблем з дровами, в тому числі останні пів року. Ставлю звичайну (не бета) версію. І взагалі про проблема з драйверами відеокарти я не памятаю мабуть з тих пір, як ми перестали користуватися CD-дисками і стрьомними програмами і стали як білі люди скачувати дрова з офіційного сайту нвідіа. Хоча... помічав. Ота от штука що відкривалась через праву кнопку робочого стола, "панель управління нвідіа" була якась тормознута і взагалі не інтуітивно зрозуміла. Нова прога значно краща.
тому так вони не скаржаться, хоча їм і було неприємно - коли їм в обличчя плюнули, заявивши що вони тепер непотрібні, адже ШІ підтримка пише та править помилок у 5 разів більше.
Питання в тому, наскільки ці помилки критичні для кінцевого споживача.
Я якось звик в житті до того що продукти не завжди ідеальні.
Я памятаю як ледь не при кожному запуску крупної ММОРПГ чи великого аддону до них, сервера лягали. І ми всі бігли на форум цієї гри і клали його. Це такий квест. Я памятаю як вінда 95 і 98 і "МЕ" могла перестати загружатися від рандомних дій чи після встановлення якоїсь гри чи драйверу.
Знаю про купу проблем різних продуктів, якими я як простий юзер користувався, які не правились роками. І от якось на фоні всього що я застав і бачив, я не можу ні:
- зробити висновки що продукти створені людьми коли не було ШІ настільки досконалі, стабільні, безпроблемні
- за останні роки не помітив того що все стало б прям гірше (я вже не кажу про помітно гірше).
Ну і звісно, звикнувши до недосконалості цього світу я стараюсь користуватися доступними мені стабільними версіями розроблених продуктів подовше, і не поспішати з установкою "нової вінди" і "свіжого альфа/бета патчу драйверів".